Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Vuosiraportti 2019


Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille!

Sekametelisopan kymmenes täysi kalenterivuosi on paketissa. Vuoden 2019 tilastoja Flagcounterin mukaan, suluissa vuoden 2018 vastaavat tiedot:
Vuoden aikana 122551 (131136) käyntiä eli 336 (359) / päivä.
Muutos edelliseen vuoteen -6,5 % (-2,6 %).
Vilkkain kuukausi tammikuu (elokuu), 11716 (13066), 9,6 % (10,0 %) kävijöistä.
Hiljaisin kuukausi lokakuu (helmikuu), 9036 (9303), 7,4 % (7,1 %) kävijöistä.
Vilkkain päivä 16.4 (30.7), 741 (799), 0,60 % (0,61 %) kävijöistä.
Hiljaisin päivä 21.6 (2.11), 189 (230), 0,15 % (0,18 %) kävijöistä.
Vilkkain viikonpäivä lauantai (tiistai), keskimäärin 397 (402), 16,8 % (15,9 %) kävijöistä.
Hiljaisin viikonpäivä perjantai (perjantai), keskimäärin 284 (306), 12,1 % (12,1 %) kävijöistä.

Kävijämäärät ovat pysyneet osittaisesta sapattivapaasta huolimatta melko samoina kuin viime vuonna. Olin vuoden alussa tuuminut, että ne varmaan laskevat noin kolmanneksella, lähes varmasti noin 20-50 prosenttia. Niin sitä erehtyy.
Koska Flagcounter on vaikuttanut epäluotettavalta, seurasin myös Bloggerin tilastoja. Se tilastoi 247015 käyntiä, mikä taas oli jopa reilun neljän prosentin kasvu viimevuotiseen (236845) nähden. Ota tästä nyt sitten selvää. Joka tapauksessa muutosta ei ole paljon, oli se sitten mihin suuntaan tahansa. Bloggerin mukaan kävijöitä on kuitenkin yli tuplasti Flagcounterin kertomaan nähden, 677 per päivä.

Perinteinen lainaus viimevuotisesta raportista:
Kommentoijille haluan esittää erityiskiitokset. Olen yrittänyt vastata useimpiin kommentteihin, vaikka vastaaminen siviili- ja työelämän kiireiden takia saattaakin viivästyä. Samoin saamiini sähköposteihin, joihin vastaaminen viivästyy yleensä vielä enemmän. Tässä yhteydessä kollektiivinen pahoitteluni kaikille niille blogisteille, joiden tekstejä luen mutta en ole kommentoinut läheskään niin paljon kuin haluaisin; en ehdi.

Kiitän nöyrimmin linkkauksista kaikkia blogiini linkanneita. Tässä yhteydessä haluan kiittää myös Salli Brownia, joka on lukenut jokaisen viikkojutun ennen sen julkaisemista. Tämä siitä huolimatta, että hän väittää vihkiessä puhutun vain myötä- ja vastoinkäymisistä mainitsematta tekstisensorina toimimisesta yhtään mitään.


Bloggerin tilastojen mukaan yksittäisistä viikkojutuista klikattiin eniten Ronald Reaganin esiintymistaitoa käsitellyttä juttua Reikani, Reikani... (2940).
Yli tuhanteen klikkaukseen pääsivät myös:
- vanhamedian haittamaahanmuuton valkopesua ruotinut kolumni (Imperiumin vastaisku 2651)
- eduskuntavaalien tuloksia käsitellyt analyysi, joka ennusti tulevan hallituskokoonpanon oikein (Vaalivalvojaiset, 1749)
- fiktio siitä, kuinka Suomessa sosialismia kiristetään (Hallitus on vankka, 1438)
- hallinnolle esitetty syytöspamfletti Suomen kansan elinmahdollisuuksien huonontamisesta (J'Accuse, 1319)
- maailman ainoaa todellista ongelmaa eli väestönkasvua käsitellyt analyysi (Irti rasismista, 1189)

Välihuomautuksista suosituin oli Keijo Kaarisateen mediakusetuksia mainostanut Arvot pohjalla (1440). Yli tuhat klikkausta saivat myös filosofisluonteiset Zen ja neuvottelun taito (1298) sekä Oikeassa ja väärässä (1156).

Uusinnoista eniten osumia keräsi Stalingrad (1355).

Eniten kommentteja tuli Sivallukseen CCLVII: "Asiallinen maahanmuuttokeskustelu on käytännössä mahdotonta siksi, että lähdettäessä poispäin totaalisesta typeryydestä rasismisyytösvyöhykkeen raja tulee vastaan reilusti ennen realismialuetta", 35 kappaletta.

Varsinaisia viikkojuttuja ehdin tänä vuonna kirjoittaa ennen helmikuun päätteeksi tapahtunutta "lopettamistani" yhdeksän, mukaanlukien kymmenvuotisen viikottaisen putken päättänyt jäähyväiskirjoitus. Sen jälkeen varsinaisia viikkojuttuja tuli seuraavan kymmenen kuukauden aikana kymmenen ja niistäkin neljä viimeisintä uutiskatsauksia.

Näennäisesti olen edelleen jatkanut "juttu viikossa" -tahtia, sillä viikkojuttu-nimikkeen alla olen julkaissut niitä keskiarvotilastoja. Niitä on toistaiseksi julkaistu 34, kuusi on vielä tulossa. Ne eivät kovin kummoista suosiota saavuttaneet enkä sellaista odottanut. Tein niitä ihan omaksi huvikseni ja julkaisin "Viikkojuttu"-nimikkeen alla jotta putki näennäisesti jatkuisi. En aio niitä enää päivitellä, vaikka julkaisemattomat ovatkin jo vanhentuneita eli vuoden 2018 tilastojen mukaisia. Aika aikaa kutakin.

Viimevuotisessa raportissa (2660 klikkausta) kerroin syistä, jotka aiheuttivat muutoksen bloginpitoon. Nyt tilanne on taas toinen. Syistä joita en tarkemmin halua avata toistan viimevuotisen toteamuksen: Olen antanut itselleni luvan lopettaa ja katson vain, miltä tuntuu.

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että julkaisen alkuvuoden tahdilla tilasto - uutiskatsaus vuoroviikoin. Kuten tässä loppuvuosi on jo menty. Voi olla että väliin sujahtaa muukin viikkojuttu. Tilastoja riittää vielä siten, että tällä tahdilla pääsee kolme kuukautta. Varastossa on muutama muukin viikkojuttu valmiina eli jos joka toinen viikko naputtelee uutiskatsauksen ja pari uutta viikkojuttua, näillä mennäänkin jo kesälomaan asti. Siitä eteenpäin en lupaa enkä uhkaa mitään.

Uusinnat jatkuvat yhä lauantaisin - toistaiseksi. Uusia uusinta-aiheita etsiessä huomaa vain sen, että uusintakelpoiset on jo aika pitkälti kaluttu loppuun. Yhä enemmän olen julkaissut uusintana jutun välittömästi neljän vuoden karanteenin päätyttyä. Toisaalta aloitin uusintojen julkaisemisen helmikuun 2016 lopussa eli kohta alkavat jo uusinnatkin vapautua karanteenista. Pitäisikö aloittaa uusintojen uusinnat jos ei löydy muuten sopivaa uusittavaa juttua?

5 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Kiitos tästäkin vuodesta, joka lähtee hyvin liikkeelle.
Aikaa säästävä malli: päivitys menneeseen blogiiin. Lukukerho täydentää ja vääristelee sopivaksi kokonaisuudeksi.

Hyvää Uutta Vuotta myös SB:lle ja Vössen muistolle.

Jaska Brown kirjoitti...

Kiitoksia. En tiedä onko tässä ollut jokin väärinkäsitys mutta Vösse elää ja voi hyvin. Kuten myös Salli Brown. Itse enää vain elän.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"Hiljaisin päivä 21.6 "
- Yllättäen Juhannusaatto 2019.
- Vaan paljonkohan säätilat erosivat 2019 vs 2018, en muista enää. :D

"Pitäisikö aloittaa uusintojen uusinnat jos ei löydy muuten sopivaa uusittavaa juttua?"
- Akseli Jaatista mukaellen: "Tänään olisi blogi-uusinnan päivä. Mutta ei ruveta heti paiskimaan töitä. Julkaistaan huomenna jotain vain jos siltä tuntuu."

Veijo Hoikka kirjoitti...

Jaska.
Voitko pyytää Vösseltä anteeksi väärää toivotteluani. Ilmeisesti tulkitsin väärin:
"Vösse oli Brownien isokokoinen norjalainen metsäkissa joka muistutti kissan sijasta melkein ilvestä."
http://yrjoperskeles.blogspot.com/2018/11/palkkamurhaaja.html

Jaska Brown kirjoitti...

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja: Jouluna ja juhannuksena kävijöitä on perinteisesti ollut vähän. Tästä voidaan päätellä että blogin lukijat ovat onnettomia luusereita, joilla on aikaa lukea blogeja arkipäivisin kun rehelliset ihmiset ovat töissä. Tai sitten ei.

Veijo Hoikka: Joo, palkkamurhaaja oli taas eilen töissä eli jälleen löytyi myyrävainaja rappusilta.