Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 21. tammikuuta 2020

Uutiskatsaus 4/2020


1. Niger, tuo 3,24 miljoonan asukkaan maa

Hups. Tuo oli siis väkiluku maan itsenäistyessä vuonna 1960. Tätä nykyä väkiluku on 23 miljoonaa. Kuudessakymmenessä vuodessa väkiluku on kasvanut seitsenkertaiseksi. Keskimääräinen vuotuinen kasvu on ollut 3,2 %. Jos Suomen väkiluku olisi kasvanut vuodesta 1960 alkaen samaa tahtia, täällä asuisi nykyään 32 miljoonaa asukasta.
Otsikkojutussa todetaan nykyisen väestönkasvun olevan 3,9 % vuodessa. Enemmän kuin se keskimääräinen 3,2 % on ollut. Tämä ei yllätä minua. Meille on valehdeltu suut silmät täyteen siitä, että Afrikan väestönkasvu olisi hidastumassa. Jopa prosentuaalinen kasvu on nousussa, absoluuttisesta nyt puhumattakaan.
Minkäänlaisella kulutuksen leikkaamisella tai ympäristöteoilla länsimaissa ei ole mitään merkitystä niin kauan, kun Afrikan ja Lähi-idän väestönkasvu jatkuu täysin hillittömästi.
Niger on vieläpä ääriesimerkki yli kulutuksen elämisestä. Maa on listalla lähes viimeisenä, kun katsotaan kuinka moninkertaisesti väestö kuluttaa luonnonvaroja suhteessa tuottoon. Jos Nigerin kulutus olisi samaa luokkaa kuin länsimaissa, siellä saisi olla vain noin kaksi prosenttia nykyisestä väkiluvusta, jotta se pääsisi neutraalille tasolle. Sivumennen sanoen, Suomi elää ekologisesti. Täällä väestö kuluttaa vähemmän luonnonvaroja kuin maa tuottaa. Asia olisi tietysti toisin, mikäli Suomen väestö olisi kasvanut yhtä voimakkaasti kuin Nigerin.
Meille on väitetty, että maiden väestönkehitys seuraa samaa linjaa kuin Euroopassa: voimakkaan kasvun vaihe, joka taittuu elintason ja koulutustason noustessa. Tässä on kaksi valhetta. Ensinnäkin Euroopan maissa väestö ei koskaan, missään historian vaiheessa, ole kasvanut yhtä suurella kertoimella kuin melkeinpä missä tahansa Afrikan maassa on tapahtunut jatkuvasti viimeisen kuudenkymmenen vuoden aikana. Toiseksi Afrikan väestönkasvu ei osoita mitään taittumisen merkkejä.
Hämmentävää että Ylen sivuilta löytyy näin realistinen uutinen. Onko järki vihdoin voittamassa, kun pitää ryhtyä kertomaan totuuksia noin avoimesti?


2. Intia ja Kiina

Hyvin ei mene Intiassakaan. Hesari julkaisi jutun (mitä helvettiä mediassa tapahtuu, oikeasti?) Intian ilmansaasteista, jotka ovat järkyttävällä tasolla. Jälleen kerran: Intian väkiluku vuonna 1960 oli 430 miljoonaa, nyt se on 1,4 miljardia. Yli kolminkertaistunut.
Intialaiset kelpuuttavat saastassa elämisen. Jutussa esiteltiin viiden lapsen yksinhuoltajaäiti, joka elää kadulla ja on aina elänytkin. Länsimaissa on tapana välttää lasten hankintaa, ellei kykene antamaan heille ihmisarvoista elämää.
Maan joet ovat saastaisempia kuin suomalainen likaviemäri. Muovijätettä kulkeutuu meriin sellainen määrä, että länsimailla yhteenlaskettuna menisi varmaan sata vuotta siihen, mihin Intia pystyy vuodessa.
Kiinan saastuttamisesta puhutaan enemmän, mutta se maa on sentään tehnyt jotain väestönkasvulleen. Maan väkiluku lähtenee jopa laskuun lähivuosina. Ero Intiaan on huomattava. Kiina myös toimii Afrikassa. Voi olla, että näemme vielä omana elinaikanamme jättiläissiirtolaisuuden ylikansoitetusta Kiinasta Afrikkaan. Kunhan Afrikan väestöongelma on ensin ratkaistu, johon epäilen kiinalaisten parhaillaan suunnittelevan omia konstejaan. Jos joku uskoo Kiinan toimivan Afrikassa afrikkalaisten olojen pyytettömän parantamisen nimissä, hän tekee naiiviuden kauden kärkituloksen. Jos kiinalaiset olisivat pyytettömiä, heidän kehitysapunsa olisi yhtä tehotonta kuin eurooppalaisten. Kiinalaisilla on isommat suunnitelmat ja tunnetusti pitkä aikajänne toimissaan.


3. Afrikan rikkain nainen

Hesari kertoi uutisena, että Afrikan rikkain nainen on Angolan entisen presidentin tytär, korruptiolla rikastunut Isabel dos Santos. Tulinpa maininneeksi asiasta jo vajaat kaksi vuotta sitten listatessani Afrikan historian värikkäimpiä johtajia (sijoitus neljäs). Loogisesti ajatellen ei ole mikään yllätys, että presidentin venäläisen vaimon tytär on kunnostautunut alalla. Jos geenit loksahtavat kohdilleen, niin afrikkalainen ahneus yhdistettynä venäläiseen korruptiotehokkuuteen saa aikaan selvää jälkeä.


4. Kuinka erottaa toisistaan Ruotsin armeijan luutnantti ja yliluutnantti?

Ruotsissa paljastui kaksikymmentä vuotta armeijassa palvellut valeupseeri. Ilman koulutusta ja pätevyyttä oli päässyt korkeisiin tehtäviin. Kumma juttu että asiasta nousi valtava kohu. Miksi Ruotsissa ei voisi olla valeupseeria, onhan siellä valearmeijakin?
(Ja vastaus otsikon kysymykseen: rautakangella.)


5. Parisuhdeneuvoja iskee taas

Sussexin herttuaparin mennessä naimisiin kirjoitin tapauksesta viikkojutun, jossa ennustin liitolle melkoisia ongelmia ja muutaman vuoden kestoajan. Epäilin vahvasti Meghanin olevan onnenonkija ja siltähän tämä nyt näyttää. Harry-parka on aika lailla tossun alla. Mutta eiköhän se siitä, Meghanin rupsahtaessa eukko pistetään kiertoon muutaman vuoden kuluessa. Sitten alkaa tapahtua loppuosakin tuolloin kirjoittamastani: "Todennäköisin vaihtoehto on se, että liitto kestää muutaman vuoden ja 1-2 lasta (alkaa olla jo kiire, tuore rouva on 36-vuotias), jonka jälkeen tulee ero. Meghan pysyy otsikoissa rakastajiensa ja uusien suhteidensa ansiosta, saattaapa palata näyttelijäksikin jos saa hyvän tarjouksen."


6. Väärältä puolelta rajaa

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula protestoi Gazan saartoa ja pyrki sinne ilmeisesti itäpuolelta rajaa (etelä on myös mahdollinen ilmansuunta) yhdessä kansainvälisen aktivistiryhmän kautta. Tulosuunta oli tämä kahdesta syystä:
1) Lännestä raja on niin tiukasti kiinni ja Gaza niin totaalisaarrossa, että yrityksellä ei olisi ollut mitään mahdollisuutta onnistua
2) Lännessä on Egypti, joka saa saartaa Gazaa ihan vapaasti siksi, että arabimaana siltä ei voi vaatia samanlaisia sivistysmaan pelisääntöjä kuin Israelilta.
Yritys päättyi kuten yrittäjät toivoivatkin julkisuutta saadakseen eli Israel pidätti Kontulan ja kumppanit. Tämä oli ymmärrettävää ja odotettavissa. Harmillista ja valitettavaa taas oli se, että Israel päästi heidät pian vapaaksi.
Olisivat sittenkin yrittäneet Egyptin puolelta, niin eivät luultavasti olisi kotimaissaan vieläkään.


7. Yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia

Helsingissä muutama yliopisto-opiskelija loukkaantui ja perusti Students of Colour -yhdistyksen vastustamaan yliopistolla esiintyvää rasismia. Oletteko muuten huomanneet, että rasismi ei koskaan kuitenkaan ole niin rankkaa, että yksikään lähtisi Nairobin tai Timbuktun yliopistoon sitä karkuun?
Jutussa todetaan ongelmana olevan se, että "valkoisuus on normatiivista". No, niinhän se on Suomessa ollutkin. Yhtä lailla Gabonissa mustuus on taatusti normatiivista. Tosin monikulttuuri ei ole vaikka Kinshasan yliopistossa yhtä vahvasti läsnä kuin Helsingin yliopistossa.
Yhtä kaikki, on muistettava että ihmisillä on heidän väristään riippumatta enemmän yhtäläisyyksiä kuin eroavaisuuksia. Esimerkiksi kukaan ei halua asua maassa, jota hallitaan afrikkalaiseen malliin.


8. Kohtaamisteoria

Urheilulehti julkaisi ison jutun afrikkalaistaustaisista urheilijoista Suomessa. Itseironia jäi lehdeltä ilmeisesti huomaamatta. Tarinassa kerrotaan ensimmäisistä kohtaamisista:
"Kun yhdysvaltalaisia yleisurheilijoita kilpaili kesällä 1929 Suomessa, Amerikassa voimissaan ollut rotuerottelu tuli suomalaisillekin tutuksi. Tuolloin yhdysvaltalaisjoukkueen valkoiset jäsenet eivät suostuneet matkustamaan Turusta Helsinkiin samassa junavaunussa afroamerikkalaisten kanssa.
Suomalaisia ihmetytti valkoisten joukkuetoverien ”rotuviha”, ja maassa paheksuttiin Paavo Nurmen johdolla rasismia. Juoksijalegenda itse piti yhdysvaltalaisten Suomessa olon aikana seuraa pikajuoksija Eddie Tolanille.
– 1920–30-luvuilla Suomessa kilpaili ulkomaalaisia afrikkalaistaustaisia urheilijoita, jotka herättivät lähinnä hyväntahtoista uteliaisuutta."

Sama oli kuvio vielä 1952 Helsingin olympialaisissa:
"Olympialaisiin tuli suuri määrä afrikkalaisia tai afrikkalaistaustaisia urheilijoita, sillä mukana oli ensimmäisen kerran mustan Afrikan maita. He eivät kohdanneet rasismia. Esimerkiksi 800 metriä voittaneen Mal Whitfieldin muistot Suomesta olivat myönteisiä, sillä ne poikkesivat täysin hänen kotimaansa USA:n kokemuksista."
Sitten jokin muuttui:
"Hyvin pienestä vähemmistöstä alkoi 1970–1980-luvuilla löytyä Suomeen ensimmäisiä afrosuomalaisia urheilijoita. He kuitenkin kasvoivat urheilijoiksi hyvin erilaisessa asenneilmapiirissä kuin minne ensimmäiset ulkomaalaiset afroamerikkalaiset koripallonpelaajat olivat saapuneet.
– Suhtautuminen afrikkalaistaustaisiin muuttui kielteisemmäksi 1990-luvulla, kun maahanmuutto lisääntyi. Samaan aikaan lama muutti yhteiskuntaa ja yhteiskunnalliset erot kasvoivat."

Eli tiivistettynä:
- kun afrikkalaisista ei ollut kokemuksia, suhtautuminen oli ystävällistä ja ongelmatonta
- kun afrikkalaisista oli saatu kokemuksia, suhtautuminen muuttui kylmäkiskoiseksi ja jännitteiseksi
Lukijan tehtäväksi jätetään pisteiden yhdistäminen.


9. Näkemys se on vääräkin näkemys

Yle julkaisi jutun, jossa se ihmetteli perussuomalaisten nousua suurimmaksi puolueeksi. Selitykseksi löytyi erinomainen organisointi ja populismi. Selitykseksi ei kelvannut se, että perussuomalaiset ovat ainoana puolueena ajaneet suomalaisten asiaa.


10. Murtomies asialla

Kokoomuksen kansanedustajan kotiin murtautui balttilainen rikollisliiga. Toivottavasti tämä valitettava tapahtuma saa kansanedustajat tovereineen (sananvalinta nykykokoomuksen yhteydessä tarkoituksellinen) miettimään suomalaisten turvallisuutta uudesta, realistisesta näkövinkkelistä. Ja ennen kaikkea tekemään jotain asian edistämiseksi.


11. Löylyä lissää

Sanna Marin kertoi Time-lehden haastattelussa, että kun hallituksen viisi johtohenkilöä ovat naisia, he voivat tehdä päätöksiä saunaneuvottelussa. Muistanpa ajan mokoman, kun herrakerhojen saunakabinettipäätöksiä kovasti paheksuttiin. Ilmeisesti Spice Girls -hallitus on eri asia. Tarkemmin ajatellen näin onkin. Tämä hallitus luultavasti tekee löylynlyömänä muutaman saunakaljan jälkeen parempia päätöksiä kuin selvin päin tekisi.


12. Suutariksi jäi ja hyvä niin

Helsingin käräjäoikeudessa luettiin syytteet 22-vuotiaalle miehelle, joka oli suunnitellut pommi-iskua muslimeja vastaan. Ihmettelin miksi jutusta ei revitä tuon suurempia otsikoita. Syy selvisi vähän myöhemmin, kun kävi ilmi että kyseessä ei ollutkaan suomalainen vaan latvialainen.
Revitelläänpä vähän logiikkaa mutkalle:
Jos haittamaahanmuuttoa tietyistä maista ei hyväksyttäisi, kyseisellä rikollisella ei olisi ollut tarvetta suunnitella pommi-iskua olemattomia muslimeja vastaan.
Kyllä, tiedän että tämä ei ole hyväksyttävä argumentti. Ei ole oikeudenmukaista perustella haittamaahanmuuton estämistä siksi, että muut syyllistyisivät rikoksiin haittamaahanmuuttajia vastaan. Mutta siinä tapauksessa hyväksyttäviä argumentteja eivät ole mm. seuraavat:
- turvapaikanhakijoille on yhteiskuntarauhan takia maksettava rahaa, koska muuten he syyllistyvät rikoksiin sitä hankkiakseen
- kotouttamisessa on käytettävä runsaasti tukitoimia, koska muuten seuraa syrjäytymistä ja rikollisuutta
- on työllistettävä sosiaalityöhön nimenomaan maahanmuuttajia, koska ilman maahanmuuttajatyöntekijöitä maahanmuuttajat syrjäytyvät
Kuitenkin näitä argumentteja käytetään haittamaahanmuuton rahoittamisen perusteluina.


13. Työhenkilö on palkkansa ansainnut

Pari tutkijaa huomasi, että sairaanhoitajat saavat huonompaa palkkaa kuin insinöörit. (Ihan totta. Kukaan ei varmaan osannut tätä arvata.)
Tätä pidetään ongelmana, koska tasa-arvo. (En tiennytkään että miehet eivät saa hakeutua sairaanhoitajiksi tai naiset insinööreiksi.)
Tutkijoiden mielestä näillä aloilla pitäisi olla sama palkka, koska koulutus on samantasoinen. (Luoja varjele, onneksi he eivät tutkineet asianajajien ja lastentarhanopettajien palkkaeroja.)
Se, mikä jäi tutkijoilta huomaamatta, on palkanmaksajan ero. Insinööreille on suhteellisen vähän julkisen puolen paikkoja, ainakin sairaanhoitajiin verrattuna. Mikäli sairaanhoitajia palkattaisiin vain yksityisiin sairaaloihin, palkatkin olisivat kovemmat. (Tässä vaiheessa tutkijat varmaan huomauttavat, että julkisen puolen sairaanhoitajat tienaavat huonommin kuin julkisen puolen insinöörit ja yksityisen puolen sairaanhoitajat tienaavat huonommin kuin yksityisen puolen insinöörit. Totta kai, koska julkisella puolella on pakko maksaa insinöörille enemmän, koska muuten hän menee yksityiselle, kun taas yksityisellä puolella ei tarvitse maksaa sairaanhoitajalle enemmän, sillä tulijoita riittää kyllä.)
Pitäisikö tutkijakoulutuksessa opettaa enemmän taloustiedettä ja logiikkaa?


14. Huijatuksi tulleen oikeudet

Niitä ei ole. Ainakaan jos katsotaan lakia, joka määrää lapsen isyydestä. Isyys voidaan kumota vain lapsen kahden ensimmäisen elinvuoden aikana. Jos jälkeenpäin käy ilmi, että on tullut huijatuksi, turha toivo. Hurjimmillaan on mahdollista, että parilla on ollut eroprosessi käynnissä jo ennen lapsen syntymää, mutta ero ei ole saanut vielä lainvoimaa. Tällöin - oletetaan kyseessä olevan toisen miehen lapsi - ex-mies joutuu maksamaan elatusmaksuja 18-vuotispäivään saakka ellei älyä toimia pikaisesti isyyden kumoamiseksi.
Tämä on tietysti ääritapaus. Useimmiten - ja tapauksia on varmasti paljon, koska julkisuudessakin on useista kerrottu ja se on jäävuoren huippu - vaimo on pettänyt miestään ja ero on tullut vasta vuosien päästä, totuus selvinnyt vasta sen jälkeen jos silloinkaan. Eli ensin on joutunut huijatuksi ja sitten joutuu maksamaan siitä. Voidaanko tätä kutsua millään tavoin oikeustajun mukaiseksi?
Ehdoton minimivaatimus asiaintilan korjaamiseksi on, että isyys tulee voida purkaa milloin tahansa. Ja isän niin vaatiessa äidin on maksettava takaisin kaikki siihen asti maksetut elatusmaksut korkoineen.
Nykytilannetta voi verrata siihen, että tilaa verkkokaupasta astianpesukoneen, jonka sijaan ostajalle toimitetaankin juoksumatto, jolla ei ole palautusoikeutta. Mutta onhan siinä sentään kolmen vuoden koroton maksuaika! Ja muistakin maksaa, muuten menee ulosottoon.


15. Tässä esikuvaa

Hesari muisteli Martti Pihkalaa (1882-1966). Suuri yleisö muistaa paremmin hänen pikkuveljensä Lauri "Tahko" Pihkalan, mutta Martti oli vielä rajumpi jätkä. "Pihkalan kaarti" mursi kommunistien lakot omilla konsteillaan ja miehen filosofia oli muutenkin jämäkkää sorttia. Ainoa epäilyttävä piirre oli se, että hänen mielestään seksiä tuli harrastaa vain suvunjatkamistarkoituksessa eikä rakkaudesta lajiin. Tosin epäillä sopii Pihkalan kiertäneen määräystä sillä, että lapsia syntyi kymmenen. Kyllä siinä on täytynyt olla muutakin kuin pelkkä suvunjatkaminen mielessä.


16. Eurot! Jonoon järjesty!

NHL:ssä kiekkoilee suunnilleen puoli joukkueellista suomalaisia, joilta on intti käymättä. Enää ei palveluskaan onnistu vanhaan malliin, vaan uusien säädösten mukaan palveluksen aikana kasarmilla on vietettävä vähintään kolme ja puoli kuukautta. Ymmärrettävistä syistä tämä haittaa jossain määrin muutenkin lyhyeksi jäävää työuraa.
Pelaaja-agentti Tomi Haula ehdotti palveluksen kuittaamista rahalla. "Ehdotin, että pojat voisivat ostaa 50 000 eurolla rynnäkkökiväärejä. Jos pelaajat eivät mene armeijaan, se ei tarkoita sitä, etteivät he olisi isänmaallisia, Haula kertoi sanoneensa Puolustusvoimien urheilukoululle."
Ehdotus nostatti melkoisen vastalausemyrskyn. Tuskin agenttikaan oli ajatellut asiaa loppuun, kunhan vain heitti jotakin.
Todellisuudessa ajatus ei periaatteellisella tasolla ole ollenkaan huono. Ei sota yhtä miestä kaipaa. Oletetaan että Haulan "pojat voisivat ostaa" tarkoitti sitä, että jokainen ostaa, ei se että keräävät kolehdin. Mikä on yhden sotilaan arvo Suomen puolustukselle? Haula arvotti sen 50 000 euroon. Tämä ei kuitenkaan voi olla asepalveluksesta vapautumisen hinta, koska tässä on myös moraalinen ulottuvuus. Hintalapun tulee olla huomattavasti suurempi. Eikä tämä voi myöskään kattaa pelkästään urheilijoita, vaan tasa-arvon nimissä kaikilla tulee olla sama oikeus.
Pistetään agentin tarjomaan hintaan nolla perään, kerrotaan kahdella ja sitten puhutaan asiaa. Miljoona euroa SA-INTin kassaan ja C:n paperit kouraan. Luokituksen syyksi voi kirjata "taloudelliset seikat". Kutsu armeijan leipiin tulee vasta sitten, kun julistetaan yleinen liikekannallepano.
Tällä systeemillä kaikki voittavat. Jos jollakulla on varaa maksaa milli rauhanajan vapautuksesta, se hänelle suotakoon. Tuskin herättää kateutta. Armeija saa sillä rahalla kummasti rautaa rajalle. Viisi ylimääräistä Leopardia (hintalappu vähän käytettynä kaksi milliä kappale) vastaa koska tahansa kymmenen miehen mosuriryhmää. Sodan syttyminen on epätodennäköisempää, kun on paremmin varustettu armeija.


17. Ketsuppipullo auki

Kenialaisten juoksijoiden käryt jatkuvat. En ole liiemmin yllättynyt. Ei ole yksinkertaisesti mahdollista, että Kenia on hallinnut kuvioita niin vahvasti. Vielä kolmekymmentä vuotta sitten etnisesti Kenian kanssa käytännössä identtinen Tansania oli lähes yhtä kova maa juoksumarkkinoilla. Ei ole enää. Tason laajuuden voi selittää muilla tekijöillä, mutta äärimmäisten huippujen puute ei ole tilastollisesti mahdollista. Toivotaan että WA (ex-IAAF) pysyy asiassa lujana ja määrää Kenialle yhtä tiukat sanktiot kuin Venäjälle.


Loppukevennys: Seuraavaksi varmaan Playboy pistekirjoituksella?

Kuuro mies haastoi pornosivuston oikeuteen tekstitysten puutteen takia. Jep, dialogin takia niitä leffoja varmaan katsotaankin. Ainakaan hän ei kommentoi viittomakielellä, koska vain yksi käsi lienee vapaana.
Toisaalta jos tekstitystä tulisi, niin miten mahdettaisiin ääniefektit tekstittää? Ja taitaisi olla melkoinen pettymys:

15 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Yksi syy, miksi en ole seurannut kestävyyslajeja samaan malliin kuin ennen, on doping. On erinomaista, että Kenian sylttytehdas vihdoin käräytettiin. Tosin en usko sen johtavan mihinkään suurempaan puhdistukseen yleisurheilun kestävyyslajeissa.

Sitten tärkeämpään aiheeseen eli Meghan Markleen. Naisten itsekeskeisyyttä ja häpeämätöntä omanvoitonpyyntiä miehen siivellä harvoin käsitellään negatiivisesti valtamediassa. Harryn ja Meghanin tapauksessa tämä puoli tulee väkisinkin ilmi. Kuninkaallinen asema on pelkkä ponnahduslauta ja asemaan liittyvät velvollisuudet turhaa ajanhukkaa. Harry ehti jo kerjäämään puolisolleen pientä roolia Disneyltä eli vahvasti on tossun alla mutta kuinka kauan?

Anonyymi kirjoitti...



Lähi-Idän koulutustaso nousee kohisten, nyt johtotehtäviin nimitetään jo professoreita, vieläpä juridisen koulutuksen saaneita sellaisia. Tai no, ainakin sieltä tännepäin... ;)

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006379524.html

"Naisten itsekeskeisyyttä ja häpeämätöntä omanvoitonpyyntiä miehen siivellä harvoin käsitellään negatiivisesti valtamediassa."

No mutta, eihän nyt mitään sellaista voisi edes kuvitella tapahtuvan, ja jos kuvittelee niin se on vain todistus kuvittelijan omasta alhaisesta ja pahantahtoisesta mielikuvituksesta sun muusta luonnevikaisuudesta. Kaikkihan toki tietävät, että kaikki maailman ongelmat ovat miesten aiheuttamia (koska Toksinen Maskuliinisuus™), ja mikäli (äärimmäisen poikkeuksellisesti) tähän vetoaminen tuottaisi vaikeuksia, kyseessä ei tällöin ole ongelma.


-J.Edgar-

QroquiusKad kirjoitti...

Uudin 1:
Todennäköisemmin Yleä on vain alkanut pelottaa fakta, että yhä useampi kansalainen pitää sitä valemediana ja lukee mieluummin kansaaismedioita. Siksi on pakko laittaa valeen sekaan hieman totuutta siteeksi.

Uudin 2:
Miten tuollaisella paskastanialla kuin Intia voi olla ydinase? Mutta onhan sillä samanlainen länsinaapuri, jolla on myös. Outoa se silti on.

Uudin 3:
Siinä ovat perimä ja ympäristötekijät natsanneet. Onko lopputulos hyvä, on eri asia.

Uudin 4:
Ruotsissa taitaa tuo maanpuolustuskin olla jo luovuttanut poliisin tavoin. Mitäpä turhia enää niin tarkoin taustoja syynäämään.

Uudin 5:
Saattaapi käydä juurikin päinvastoin, eli Meghan lähtee kohta kävelemään.
Hän oli saanut prinssin ja puoli valtakuntaa sekä rutkasti rahaa ja lopuksi junaillut mukavan elämän poissa kirkkaimasta valokilasta.
Olipa valmiina brändikin, "Sussex Royal", jolla voitaisiin myydä mitä tahansa minne tahansa.

Sitten Elisabeth vetäisi maton jalkojen alta, menivät rahat ja kuninkaallisuus. Se tuotemerkistä ja muusta rojaalisuudella tienaamisesta.
Ennustan pikapuoliin herttuattarellista avioeroa ja kullankaivuuprojektin aloittamista jossain muualla.

Uudin 6:
Anarkisti-Annanpanna halusi huomiota omilla ehdoillaan ja sai sitä.

Uudin 7:
Ei lisättävää.

Uudin 8:
Kohtaamisteoria todellakin toimii, joskin päinvastoin kuin vihervasemmisto kuvittelee.

Uudin 9:
Vihervasemmistolaisen toimittelijan on ilmeisesti todellakin mahdotonta ymmärtää Perussuomalaisten menestystä, koska PS kannattajineen ajattelevat aivan väärin, eli toisin kuin vihervasemmistolainen, joka pitää itseään Täydellisen Ihmisen arkkityyppinä.

Uudin 10:
Ei se saa; eihän Niklas Herlinkään muuttunut nuivaksi, vaikka Romanian mustalaiset potkivat hänet raajarikoksi.

Uudin 11:
Se on katsokaas sellaista parempaa saunomista, sanoisi saunaseuralainen soma Li Lystikäs.

Uudin 12:
Kyseessä oli latvianvenäläinen, ainakin tulkkaustarpeen perusteella. Olipa hyvä ettei saanut aikaan tusausta kummempaa; minkä metelin Venäjän media olisikaan nostanut suomalaisten russofobiasta!

Uudin 13:
Kyllähän tutkijat toki osaisivat, mutta kun tarkoitus on tehdä vain propagandaa, ei sitä saa pilata turhilla faktoilla.

Uudin 14:
Lainsäädännössä olisi tältä osin korjattavaa, vaan mitenkäs korjaat kun se ei marxisti-feministien mielestä ole vieläkään tarpeeksi miehen oikeuksien vastainen.

Uudin 15:
Tottapa Martilla täytyi jotain positiivista olla saatavana lisääntymistouhuissaan, sillä miten hän olisi muuten voinut saaada vaadittavan määrän riittävän kovia erektioita ejakulaatioineen?

Uudin 16:
Kannatan lämpimästi.

Uudin 17:
Voin muistaa väärinkin, mutta etkö joitain vuosia sitten perustellut miksi kestävyysjuoksussa mielestäsi nimenomaan ei käytetty dopingia, koska siitä ei olisi hyötyä? Nytkö sitten onkin vai olenko vallan väärässä?

Tuo "Playboy pistekirjoituksella" itse asiassa esiintyi jossain viime vuosituhannen lopun brittiläisessä komediasarjassa, jossa Kolmossivun Tytöstä oli sokeainpainos kohokuviona.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"...Yksi ylimääräinen Leopard (hintalappu kymmenen milliä)..."

Käytettynä saatiin Hollannista n. 2 milj.eur kappale.

Upouusi lie tänä päivänä n. 7.1 milj. dollaria. Euroissa n. 6.8 milj.euroa.

Becker kirjoitti...

Eikös se näin mennyt että "What Meghan wants, Meghan gets." Ja silä tiellä ollaan.

Jälleen kiinnostava uutiskatsaus, kiitos siitä.

Jaska Brown kirjoitti...

Vasarahammer: Huvittavinta asiassa oli se, että briteillä oli nenänsä edessä ilmiselvä tapaus, mutta sitä ei vain haluttu uskoa.

J.Edgar: Jotenkin arvasin mihin linkkisi vie... mitä toksiseen maskuliinisuuteen tulee, niin mieluummin se kuin toksinen feminismi.

Qroquius Kad: Kiitoksia. Kysymykseesi vastaan, että en suoranaisesti muista mitä tekstiä tarkoitit. Muistan maininneeni Moskovan olympialaisten yhteydessä, että jos dopingista olisi ratkaisevaa hyötyä, NL olisi putsannut pöydän kun tiesivät ettei testeissä jää kiinni. Tulos oli yksi pronssimitali 800 metrillä - miehissä. Naisissa taas NL putsasi pöydän. Naisista voi tehdä miehiä, mutta miehistä ei voi tehdä arosusia. Eli totean dopingista olevan hyötyä, jos sitä saa käyttää huoletta. Mutta uskon että niistä konsteista mitä nykyvalvonnan aikana voi käyttää ilman varmaa kiinnijäämistä, ei ole ratkaisevaa hyötyä.

Vittuuntunut Nettoveronmaksaja: Kiitoksia korjauksesta, päätekstin vertaus muutettu asianmukaisesti.

Becker: Kaikkea se pillu miehellä teettää, ei voi muuta sanoa.

Anonyymi kirjoitti...

Positiivisiäki asioita välillä afrikasta
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/velipohjonen/271201-etiopian-maauudistus-naytti-mallia-muille-afrikan-maille/?fbclid=IwAR2dr6WV3QGqYa6xgZeNk9VHkFVKE7UjIMYQc7J2tk_DMrF6aPOUcB37IJg

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Mikään ei ole muuttunut vasemmiston höpötyksissä. Edelleen monessa paikassa voi linkata Jaskan Oikeassa ja väärässä -kirjoituksen.

2. Kaikkein vakuuttavin argumentti Kiinan ja Intian tuottamiin saasteisiin on, että minulla on varmasti kotona esine, jossa lukee made in Kiina. Hehän eivät itse tuota minkäänlaista jätettä, vaan kaikki on vain ja ainoastaan Suomeen tulevien tavaroiden tehtaista.

6. En ole ainoa, joka on kiinnittänyt huomiota siihen, että Kontulalle ja tovereilleen ei ole mikään ongelma, että Gazasta ammutaan raketteja jatkuvasti. Viimeisinkin tulitauko ei kovin montaa päivää kestänyt ennen, kuin rakettien ampuminen jatkui. Kontulan teko ei ollut antisemitismiä, mutta hän antaa tukensa Hamasille, jonka perustamiskirjassa sanotaan yhdeksi tavoitteeksi juutalaisten täydellinen hävittäminen maailmasta, mikä minusta kuulostaa aika antisemitistiseltä joukkotuhonnan tavoittelulta.

7. Mikään ei ole niin pahaa, kuin luopua rahan kuppaamisesta toisten taskuista.

12. Uutisten mukaan tehty aine ei räjähtänyt vaan tuoti runsaasti savua. Kuvauksen perusteella on aika selvää, ettei hän tehnyt räjähdysainetta, kuten luuli, vaan savumassaa. Vaikuttaa siltä, että uusnatsit ovat niin fiksua porukkaa, etteivät erota savumassaa räjähdysaineesta.
Ymmärrän kyllä, että poliisi ja syyttäjä hakevat kovempaa tuomiota, mutta jotenkin uutisista jäi mielikuva, etteivät poliisi tai syyttäjäkään tajunneet sitä savumassaksi.

13. Kuinkahan monta vuosikymmentä wage gapista jaksetaan jankuttaa, vaikka kumottu jo nin monta kertaa, ettei pysy laskuissa.

14. Mitä, jos lapsen ja isä-oletetun DNA-testistä tulisi pakollinen automaatio uusille lapsille? Ei tarvitsisi erikseen pyytää ja arvailla, eikä äiti voisi sitä estää, vaan tulisi varmuus heti suoraan.

17. Ei tule tapahtumaan. Ei ole samanlaista kylmää sotaa, kuin Venäjää vastaan.

Veijo Hoikka kirjoitti...

2. Intia ja Kiina

Intiassa paarialuokka kerää paremman väen paskat huussin pohjalta ja vie ne jonnekin, missä haju on etuoikeus. Jostain joskus luin, että varakkaammatkaaan eivät halua luopua huussimallista, koska seremoniaan liittyy jotakin säätyyn viittaavaa, linkkiä siihen en jaksa etsiä.

https://www.theguardian.com/world/2018/mar/04/im-born-to-do-this-condemned-by-caste-indias-sewer-cleaners-risk-death-daily

Tämä sama kansa palvoo kaduilla käveleviä nautoja, joiden paskalle on toki kehitetty hyödyllistä kierrätyskäyttöä.

https://yle.fi/uutiset/3-10802187

Tämän saman kansan parempi väki lähettelee monimutkaisia vekottimia avaruuteen, koska se osoittaa maailmalle, etteivät intialaiset ole mitään kehitysmaalaisia.

Kiinasta taisin nyt lukea ensi kerran oikeassa blogissa kriittistä pohdintaa! Maailman hyväuskoiset luulottelevat itselleen, että hyvällähän kinkit busineksia ja poliittiisbyroottista hyvää maailmalle levittävät.

https://www.businessoffashion.com/articles/news-analysis/fire-exposes-illegal-chinese-factories-italy
https://www.english-online.at/news-articles/business-economy/chinese-clothes-made-in-italy.htm

Etelä-Kiinan merelle kinkit ovat perusparantaneet atolleja ympärillä olevien vähävaraisempienkin valtioiden turvaksi.

Antaa kinkkien rakentaa Afrikkaan infrat ja tuotantolaitokset kuntoon. Sen jälkeen ne kansallistetaan. Jos kinkit aikovat kostotoimenpiteitä aseiden avulla, kannattaa opetella viidakon taidot ja lait. Kiinalaiset eivät edes näe afrikan poikia edes 20 m päästä, afrikan pojat haistavat ja kuulevat vihollisen jo kilometrien päästä.

3. Afrikan rikkain nainen.

Varo Jaska! Blogisi parin vuoden takaa on saavuttanut vihulaisten kätyrit. Kohta heidän it-neronsa löytävät koko J-Pauhannan tuotteiston.

4. Harry ja Meghan

Sano Harri vaan, ei oo enää rinssi tai vastaava. Joku voisi uudelleen sanoittaa Juicen laulun Anne ja Jack.

Harri on SIMP. https://www.youtube.com/watch?v=R7Jv43MlGd4

8. Kohtaamisteoria

Muistan tarinan, jonka mukaan suomalainen urheiluselostaja selosti pitkän matkan juoksua. Tämä oli ennen rasismin rantautumista Suomeen. Jotensakin: ...ja sieltä tulevat Afrikan pojat aivan ylivoimaisella askelluksella ohi muiden kilpailijoiden...
Lieneekö tosi?

11. Löylyä lissää

Etenkin nyt sukupuolimoninaisessa maailmassa voisivat viisikkotytöt ottaa huomioon, että sekä suomalaisessa saunakulttuurissa että LGB...Ö sukupuolueettomuudessa ei segregaatiota sukupuolen mukaan tulisi suvaita. Voisin mennä mukaan saunailtaan, jos oluet kuuluvat ilmaispalveluun. Sanallakaan en kellekään kertosi salassa pidettäviä tietoja, sen sijaan avoinna olevat asiat ja saunatunnelmat painaisin visusti mieleen.

Mikä saunaseuralle nimeksi? Cambridge Five eli KGB:n kielellä Magnificent Five termejä voisi käyttää pohjana. Archaic Hill Five, eli Arkadianmäen Viisikko?

https://en.wikipedia.org/wiki/Cambridge_Five

Loppukevennys

Muistelen jonkun kansan jossain Afrikassa tai Etelä-Amerikan sademetsissä puhuvan maiskuttelua muistuttavalla ääntelyllä. Jos näin on niin videolla esiintyvä naistulkki syyllistyy hävyttömään kulttuurivarkauteen.

Kun kerran Jaska on ollut usein ennen muita huomioitsijoita asioita oivaltava, niin tätä kunnioittaakseni linkki, katsokaa jutun video. Elokuva Life of Brian on vuodelta 1979. Monty Python oli maailmankuulu vaikuttajatiimi, joten voi olla, että he olivat merkittävässä roolissa noiden sukupuolien korjausten ja arvotusten suhteen. Kyytiä sai myös vanhakristillinen kertomus Jeesuksesta, eli muslimit saattoivat ajatella, että WeToo.

Sori tuli vähän pitkä, mutta blogi kiihotti kansanryhmää, joka mielellään etsii siitä elämän aurinkoista puolta eli huumoria.

Jälleen yksi huumorin suurista on poissa.

https://www.breitbart.com/europe/2020/01/22/rip-terry-jones-director-of-monty-pythons-life-of-brian/

RIP Terry Jones

Anonyymi kirjoitti...

"Antaa kinkkien rakentaa Afrikkaan infrat ja tuotantolaitokset kuntoon. Sen jälkeen ne kansallistetaan. Jos kinkit aikovat kostotoimenpiteitä aseiden avulla, kannattaa opetella viidakon taidot ja lait. Kiinalaiset eivät edes näe afrikan poikia edes 20 m päästä, afrikan pojat haistavat ja kuulevat vihollisen jo kilometrien päästä.
" Meinaako Viejo että Kiinalaiset ovat noin tyhmiä että antavat noin käydä ?

-jpt-

Veijo Hoikka kirjoitti...

Anonyymi
No eivät tietenkään anna noin käydä. Kiina julistaa sodan Afrikalle ja antavat sille opetuksen kuten aikoinaan antoivat Vietnamille. Vähän niin kuin Talvisota.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinan%E2%80%93Vietnamin_sota

Ps. Viejo vain sinulle.

Anonyymi kirjoitti...

Sori kirotusvirhe :)

-jpt-

Jaska Brown kirjoitti...

jpt: Etiopia onnistui, kun älysivät kutsua ulkopuolisen asiantuntijaryhmän hoitamaan hommat ja vieläpä enimmäkseen tehdä kuten käskettiin.

Ano: Kiitoksia. Tuosta DNA-testistä olen muuten samalla kannalla. Jos meillä on mahdollisuus, niin sitä kannattaa käyttää. Ainoa syy miksi näin ei tehdä, on nykyinen perhevastainen ilmapiiri. Jos sama teknologia olisi ollut käytössä sata vuotta sitten, aivan varmasti se olisi tehty pakolliseksi.

Veijo Hoikka: Intia on tavattoman monimuotoinen maa. Siellä on monen miljoonan sivistyneistö, joka on täysin länsimaistunut. Sitten on valtava köyhälistö, joka on jopa kehitysmaa-asteikolla alhaalla.
Monty Python teki muutama vuosi sitten lyhyen paluun keikoille otsikolla "One down, five to go". Odottelen että ryhmä säilyttää linjansa ja tulee vielä kerran ilman Terry Jonesia otsikolla "Two down, four to go".

jpt: Tarkoitin vihjeelläni jotain muuta kuin suoraa sotaa. Lisävihjeenä totean, että kiinalaiset osaavat ottaa oppia historiasta ja tietävät, miksi eurooppalaiset onnistuivat asuttamaan Amerikan. Epäilen kiinalaisilla olevan afrikkalaisten varalle suunnitteilla high-tech -labroissaan jotain samankaltaista mitä Kolumbuksen mukana kulkeutui Amerikkaan intiaanien riesaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Yhtäkkiä tuli mieleen, että miten olisi käynyt, jos Euroopasta olisikin lähdetty aikoinaan paremman elämän perään Afrikkaan eikä paljon kauemmaksi Amerikkaan? Olisiko Etelä-Afrikan poikkeuksellinen kehitys voinut onnistua muuallakin? Jaskalla kun tuntuu olevan pääkopassaan enemmän kuin monella muulla, niin hän voisi makustella tätä mahdollisuutta tai mahdottomuutta ja päätyä mielenkiintoisiin skenaarioihin.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuo veli Veijon idea sanoittaa uudelleen Juicen "Anne ja Jacques" oli jotenkin inspiroiva. Siitähän saisi vaikka tällaisen kertosäkeen:

"Harri ja Megs, Harri ja Megs:
kruunut kun lähti niin katoo Megs veks!
Harri ja Megs, Harri ja Megs:
Harri on kohta Megsin ex!
(Harri on kohta Megsin ex)"