Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 29. tammikuuta 2019

Imperiumin vastaisku


Kaksi viikkoa sitten kirjoitin viikkojutun "J'Accuse...". Siinä totesin, että yhä useampien ihmisten silmät ovat avautuneet haittamaahanmuuton riesoille. Valitettavasti tähän tarvittiin Oulun raiskaustapaukset.

Ikävä kyllä olin typerä tuota juttua kirjoittaessani. Tai hajamielinen. Jouduin henkilökohtaisista syistä työstämään sen väsyneenä, suuressa kiireessä. Niinpä unohdin siitä asian, joka piti sijoittaa ennen loppuhuipennusta. Olin mielessäni ajatellut sen valmiiksi, mutta en tapojeni vastaisesti ollut kirjoittanut ylös edes muistisanaa siihen kohtaan, johon olin pätkän ajatellut. Se vain unohtui. Enkä muistanut koko asiaa ennen kuin viime viikon lopulla. Siksi tämä kuulostaa jälkiviisaudelta, valitan. Mutta lisätään tähän nyt se kappale siinä muodossa, kun olin sen alustavasti päässäni pohtinut:

Tätä avoimempaa tiedotus- ja keskustelulinjaa on jatkunut nyt joitakin viikkoja. Odotettavissa on lähiaikoina imperiumin vastaisku. Kunhan kohu on vähän laantunut, niin tapahtuu seuraavaa. Vanhamedia nostaa esiin tapauksia, joissa "suomalaisetkin ahdistelevat", "suomalaisetkin raiskaavat", "näitä on tapahtunut jo ennen matujen tuloa". Toisin sanoen tästä yritetään taas tehdä "uutta normaalia".
Ylitse kaiken muun on odotettavissa, että aletaan kauhistella "aiheetonta rasismia". Sitten hyökätään taas nettikirjoittajien kimppuun, niin että saadaan raiskanneen irakilaisen sellikaveriksi tyyppi joka kertoi netissä että irakilainen raiskasi. Johan tässä onkin jonkin aikaa saanut kirjoittaa vapaammin. Historiaa tunteville tulee pikaisesti mieleen Suuren Ruorimiehen Mao Tsetungin vuonna 1956 lanseeraama "Sadan kukan kampanja". Ilmoitettiin että "vuoden ajan saa kritisoida kaikkea vapaasti, jotta oppisimme virheistämme". Arvatkaa huviksenne mitä tapahtui kritisoijille vuoden kuluttua?

Seksuaalinen väkivalta pyritään siis "normalisoimaan", koska joskus joku suomalainenkin raiskasi. Vähät siitä, että rikollisuusriski on irakilaisilla laskutavoista riippuen vähintään 20-kertainen - ja on huomioitava että heidän mahdollisuutensa ovat vielä olleet vähäiset ja käytös varovaisempaa, koska on vielä pelko perseessä lähtöpasseista. Oulunkin tekijöistä noin puolet oli jo Suomen kansalaisia ja pääsivät tilastoissa rumentamaan suomalaisten siivua. Niin että tässä mielessä alkaa kohta pitää paikkansa, että raiskaaminen on suomalaisillekin ominaista - pitää vain määritellä suomalaisuus uusiksi.
Seuraava askel on huumekauppa. Kunhan käy ilmi julkisuudessa, missä määrin afrikkalaiset ja lähi-itäläiset hallitsevat huumekauppaa, todetaan että 1) ovathan suomalaisetkin myyneet huumeita ja 2) onko se nyt niin paha asia.
Sitten vuorossa on jengirikollisuus. Kunhan tännekin saadaan Ruotsin mallin mukaisia matujengejä, todetaan että "kyllähän suomalaisetkin 1970-luvulla tappelivat keskenään". Hajaantukaa siellä netissä, ei mitään kritisoitavaa.
Haittatulijoiden moninkertainen työttömyys onkin jo todettu rasismista johtuvaksi, joten sillä saralla ei tarvitse muuta kuin jatkaa samaan malliin. Ja onhan se toki rasismia ammattitaidottumuuteen puuttuminenkin - se on osaamisrasismia. Mikä ihmeen oikeus työnantajalla on palkata osaava henkilö osaamattomuuden sijaan?

Ilmastonmuutoksen aiheuttamisesta meitä onkin syyllistetty jo vuosikausia. On todettu, että meillä pitäisi olla kolme maapalloa, jos kaikki kuluttaisivat yhtä paljon kuin suomalaiset. Eikun hups. Anteeksi vanhentunut tieto. Pitää siis olla viisi maapalloa. Kolme ei riitä siksi että afrikkalaisten ja lähi-itäläisten väkiluku on moninkertaistunut sitten sen laskelman. Itse asiassa meille riittäisi oikein mainiosti yksi maapallo, mikäli kaikki eläisivät kuin suomalaiset. Puolikas maapallo olisi lähempänä totuutta. Suomi kun tuottaa enemmän luonnonvaroja kuin suomalaiset ehtivät kuluttaa. Maailman ainoa ympäristöongelma on kehitysmaiden väestönkasvu eläminen yli varojensa. Kun se ratkaistaan, ongelmia ei enää ole. Asian pisti aika lailla poikki ja pinoon Yrjöperskeles viimeisimmässä postauksessaan.

Odotettavissa on myös lukuisia "human interest" -juttuja siitä, kuinka "se meidän tuntema Ahmed on niiiiiiiiin iiiiiihana ja mukava mies". Epäilemättä onkin. Tunnen minäkin mukavia ihmisiä, jotka ovat kotoisin Lähi-idästä. He ovat kuitenkin aivan helvetin pieni vähemmistö sieltä päin lähteneistä.


Että kutakuinkin tuollaista unohtui siitä kahden viikon takaisesta. Ja kuinka ollakaan, vanhamedia ei taaskaan yllätä. Seuraavassa pilattuja paloja imperiumin vastaiskusta. Aloitetaan joukon helmellä, muut ovat aikajärjestyksessä:


1. No mutta eihän niitä nyt paljon ole

Työ- ja elinkeinoministeriö tykitti kansaa faktapaketilla. Tämä on oikein hieno asia, faktoja tässä kaivattiinkin. Kyse on värityksestä. Paketista nostettiin aivan erityisesti esille: "Lähi-idästä ja Afrikasta muuttaneista seksuaalirikoksesta epäiltyinä oli 0,5 prosenttia." Siis ajatelkaa nyt miten vähän! Vain 0,5 prosenttia!
Erinomainen veto. 0,5 prosenttia kuulostaa olemattoman vähäiseltä määrältä. Eikä paljolta kuulosta sen käänteislukukaan eli vain yksi kahdestasadasta on epäiltyinä seksuaalirikoksesta.
Sitten mietitään hetkinen. "Epäiltynä".
A) Kaikki tietävät tasan tarkkaan, että seksuaalirikoksista tulee ilmi vain murto-osa, joten rikollisia on paljon enemmän kuin 0,5 prosenttia.
B) Nämä tulokkaat ovat olleet maassa niin lyhyen aikaa, että kovin moni ei ole vielä ehtinyt syyllistyä rikoksiin.
C) Kun oleskeluluvan käsittely on vielä kesken, se on melkoinen kannustin pidättäytyä rikoksista - Oulun tapauksessakin noin puolet tekijöistä oli jo kansalaisia.
D) Kuinka paljon tapahtuu seksuaalirikoksia oman väestön sisällä - on ilmeistä että Fatima ei liiemmin kantele jos Muhammed raiskaa.

Jos sitten kuitenkin ajatellaan oikein optimistisesti ja tuumataan, että joskos todellakin vain 0,5 % haittamamuista on seksuaalirikollisia. Entäpä jos sama osuus pätisi suomalaisten keskuudessa. Mitä se tarkoittaisi? Suhteutetaan esimerkiksi ei-satunnaisesti valittuun kaupunkiin - Ouluun. Oulussa on noin 202000 asukasta. Jos heistä 0,5 % olisi seksuaalirikoksesta epäiltynä, se tarkoittaisi että Oulussa olisi 0,005*202000 = 1010 seksuaalirikollista!
Kylläpä alkoi tunta turvalliselta. Vain 0,5 %.
Jos ennen haittamaahanmuuttoaaltoa Oulun kaduilla olisi kävellyt toistatuhatta suomalaista pedofiiliraiskaria, koko kaupunki olisi luultavasti eristetty muureilla, piikkilangoilla ja miinakentällä.
Ja tämä on suhteellisesti täsmälleen sama osuus kuin haittamamut ovat saaneet aikaan. Siis toistaiseksi aikaan. Siis ne tapaukset, jotka ovat jo tulleet tietoon. Kyllä, kansoilla on eroja.


2. Vihan aiheita

Yrjö Rautio totesi kolumnissaan olevan oikein, että järkyttävät rikokset tuomitaan ja toteaa jopa rangaistusten olevan liian lieviä. Mutta varsinaiset ongelmat tuntuvat olevan:
A) Oikeistopopulistit ovat vain saaneet vahvistuksen sille, että ovat olleet sittenkin oikeassa, ja heidän kannatuksensa on vain kasvanut. On todellinen vaara, että samat virheet tehdään nyt myös Suomessa.
Mitä populismia se nyt on, jos on ollut oikeassa? Populismia ovat aina vaalien alla tehdyt lupaukset haittamaahanmuuton vähentämisestä ja kelkan kääntäminen vaalien jälkeen, kuten KOK, Kepu ja SDP ovat tehneet.
B) Monien mielestä lisää poliiseja tarvitaan kiireesti nimenomaan vahtimaan turvapaikanhakijoita. Siihenkin heitä tarvitaan, mutta myös tutkimaan ja estämään rasistisia rikoksia.
Eli Muhammed raiskaa ja kun Väinö kertoo tästä netissä, niin molemmat tapaavat toisensa nahkurin orsilla.
C) Oikeusvaltiossa rikoksista ovat aina vastuussa niitä tekevät yksilöt, eivät kansanryhmät. Kokonaisten väestöryhmien syyllistäminen on aina rasismia.
Aivan oikein. Ryhmien sisällä on eroa - kun toisessa ryhmässä 80 % pystyy elämään sivistyneesti ja 20 % ei, niin toisessa 80 % ei pysty ja 20 % pystyy. Ja ennen muuta sillä toisella ryhmällä on jo oma maansa, jossa voivat elää oman kulttuurinsa mukaisesti eikä tuoda sitä tänne.
D) Maahanmuuttajien kotouttaminen on hoidettu huonosti. Nuoret miehet ”säilötään” jopa vuosiksi odottamaan asiansa käsittelyä, ja useimmilla työnsaanti on sinä aikana vaikeaa. Se ei voi olla johtamatta ikäviin seurauksiin.
Vaikeaa se työnsaanti on suomalaisillakin. Eivätkä he ryhdy porukalla raiskaamaan ja meuhkaamaan sen takia.
E) Uuden asuinmaan normien oppiminen ja opettaminen vaatii aikaa ja vaivaa. Myös siinä on epäonnistuttu – ja aina pahemmin epäonnistutaan, jos kaikkia maahanmuuttajia kohdellaan kuin rikollisjoukkoa.
Ja ihan varmasti epäonnistutaan, jos toisella osapuolella ei ole pienintäkään halua omaksua onnistuneen sivistysyhteiskunnan normeja, vaan vetää huivi vain kireämmälle päähän ja jatkaa pyllistelyä poispäin Mekasta.


3. Tekeydyinpä teiniksi

25-vuotias nainen tekeytyi deittipalvelussa 14-vuotiaaksi ja sai runsaasti kontaktiehdotuksia miehiltä. Ihan suomalaisiltakin. Väärinhän tämä on joo. Mutta mietitäänpä taas hetki.
A) Hän hakeutui itse deittipalveluun, kyseessä ei siis ollut se että hänelle tulisi viestejä pyytämättä.
B) Hän ei joutunut fyysisesti lähennellyksi saati sitten raiskatuksi.
C) eikä häntä pidetty vasten tahtoaan vankina, kun oli erehtynyt menemään tapaamiseen.
Lisäksi jutussa ei mainittu, oliko viestittelijöiden joukossa kuinka runsaasti "hoono soomi" -tapauksia. Jotain voi päätellä siitä, että jutussa mainittiin että "Ne miehet, joiden viesteissä näkyi kuva, olivat Yrjänän mukaan tavallisen näköisiä suomalaisia miehiä." Mitä mahtoivat olla ne, joiden kuvaa ei näkynyt?


4. Toimittaja seurusteli 14-vuotiaana 28-vuotiaan vangin kanssa

Otsikko kertookin jo riittävästi ja loput linkin takaa. Juttu on kirjoitettu ainakin osin siinä mielessä, että "kyllähän sitä ennenkin" ja "kyllähän ne suomalaisetkin". Ironisesti toimittaja joutuu hakemaan matuille vertailukohtaa suomalaisista rikollisista. No, kaipa hän kokeneena oikean verrokkiryhmän tuntee.


5. Pedofiilimetsästäjät

Erinomainen tarina poliisin yksiköstä, joka jahtaa pedofiilejä. Haastateltavana rikosylikomisario Sari Sarani. Yksikössä ollaan henkisesti kovilla, kun joutuu selaamaan oksettavaa materiaalia läpi. Jaksamista ja hatunnosto tekijöille. Mutta Hesari ei olisi Hesari, ellei jutussa mainittu esimerkki kertoisi "vaaleahiuksisesta miehestä". Jutussa todetaan myös: "Siksi kuulostaa kylmältä, kun Sarani sanoo: 'Lasten hyväksikäytöstä tulevien ilmoitusten, vinkkien ja laittoman materiaalin määrä on räjähtänyt.' Se ei tarkoita Oulua, Suomea eikä yksittäisiä maahanmuuttajia, vaan koko maailmaa."
Eikä koko jutussa tosiaankaan mainita haittamaahanmuuton vaikutusta. Löytääkseen tarkempaa tietoa on turvauduttava Lapin Kansaan, jossa sama poliisi sanoo Oulun tapauksista: nyt esiin tulleet tapaukset ovat vain jäävuoren huippu, sillä suurin osa lapsiin tai nuoriin kohdistuneista seksuaalirikoksista jää pimentoon.


Että tämmöisiä. Ja koko homman primus motor eli pääkanisteri Juha "Neuvoton" Sipilä tuli sitten kaapista ulos ja kertoi mitä hän todella tarkoitti tarjotessaan asuntoaan matuille 2015. Sipilän tarkoitus olikin tarjota kotiaan kristitylle lapsiperheelle. Joka ei sitten saapunutkaan Suomeen. Joiden sijaan tulikin 30000 muslimia. Joka osoitti jälleen kerran sen, että tässä maailmassa eniten vahinkoa saavat aikaan hyvää tarkoittavat ja vähän ymmärtävät.

Tämän koko revohkan erään seurauksen paljasti Päivi Räsänen eduskunnassa. Matujen päivärahoja ei uskalleta leikata perseilyn takia, koska kyseessä on turvallisuusriski. Tämähän ei tietenkään ollut mikään yllätys kellekään muulle paitsi jokaiselle joka ei ollut asiaa pohtineet tai jonka kognitiivinen kapasiteetti ei tähän loogiseen johtopäätökseen riitä. Rahan maksamista tässä tarkoituksessa on aiemmin kutsuttu "suojelurahaksi". Tällä kertaa sen maksaminen ei kuitenkaan olisi pakollista, sillä siitä pääsisi helpolla eroon potkimalla perseilleet matut ulos maasta.

Mitä taas maksamiseen noin ylipäätään tulee, Hommaforumilla tehdään ansiokasta työtä. Siellä selvitetään, kuinka paljon rahaa tähän turhuuteen palaa. Esimerkkinä Suomen akatemian rahoituspäätöksiä tutkimuksia varten avainhakusanalla vuosilta 2001-2019:
Hakusana "islam": 13 174 479 €
Hakusana "muslimi": 2 037 459 €
Hakusana "somali": 4 418 866 €
Hakusana "rasismi": 3 278 160 €
Siinä katosi reilusti yli 20 miljoonaa asioihin, joiden tutkimiseen ei Suomessa olisi mitään tarvetta ilman haittamaahanmuuttoa.

Sarjakuva "Ryppy ja Reikä" tiivisti olennaisen:

P.S. Tätä kirjoittaessa Oulussa järjestettiin tiedotustilaisuus. Siellä kerrottiin, että Oulussa alaikäisiin kohdistuvien seksuaalirikosten määrä on linjassa muiden samankokoisten kaupunkien kanssa. Tämä ei ole mikään yllätys. Sitten voisi vielä miettiä kuinka määrää saataisiin laskemaan. Osaratkaisu asiaan on helposti pääteltävissä. Kuten todettu, Suomessa on ihan riittävästi rikollisia ilman tuontitavaraakin.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No tuo "kyllähän suomalaisetkin"-(Chewbacca defense)-puolustus oli odotettavissa, koska vastapuolella ei ole mielikuvitusta eikä ÄO riitä muuhun...

Itse sen sijaan odottelin, että homma yritellään taputella loppuun ennen vaaleja ja korvata toisella puheenaiheella - ja sellainen saatiinkin: Case Esperi care ja vanhukset.

Valitettavasti vastapuolen kannalta on erittäin mahdollista, että saadaan ennen vaaleja vielä joku terrori-isku tai muu tapaus muistuttamaan maahanmuuton seurauksista.

Mamujen pedofiilijuttuja tipahteleee nyt julkisuuteen tasaisesti ja olisi hyvä jos joku listaisi ne. Asia ei saa päästä unohtumaan ennen vaaleja.


t: Vee-tuuntnunut Stadilainen

Anonyymi kirjoitti...

Näin Saksassa: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/12f59f1b-d682-4c79-8609-3dd9c5581bf7

Nurnbergissa Baijerissa kaksi nuorukaista oli kuollut junan alle, kolmas ehti alta pois. Heidät oli sinne raiteille tönäisty. Kuolleet kyllä olivat nimistä päätellen ihan kantasaksalaisia, mutta mikä mahtaa olla epäiltyjen etnisyys?
Samassa kaupungissa liikuskeli joulukuussa myös puukottaja, 3 naista sai astalosta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Imperiumin vastaisku oli täysin odotettavissa ja sen tavoitehan on suojella hyväuskoisten hölmöjen sekä kasvoja että asemaa.

J Huopainen kirjoitti...

Kappas, en nyt muista, näinkö jossain "imperiumin vastaisku"-sanat, vai keksinkö sen itse, mutta tulipahan käytettyä aiemmin.

https://www.suomenuutiset.fi/juhani-huopainen-kertoo-mita-median-kaynnistama-imperiumin-vastaisku-tarkoittaa/

Jaska Brown kirjoitti...

Ano 1: Aivan totta. Tuo olisi vielä pitänyt tähän lisätä eli keksitään toinen puheenaihe. Eihän tähän maahan yleensä mahdu kuin yksi asia kerrallaan.

Ano 2: Kuten olen sanonut, eivät raiskaukset ja terroriteot ole se ongelma numero 1. Kyllä me ne kestämme. Ongelma numero 1 on se tilastollinen jakauma, jonka matut muodostavat ja se vie maata kuin maata aina huonompaan suuntaan.

Yrjöperskeles: Sehän tässä ottaakin että unohdin autuaasti siitä kahden viikon takaisesta tämän ennusteen.

J. Huopainen: Kiitos linkistä, johon tuossa suora yhteys. Olin keksinyt tämän kirjoituksen otsikon jo ennen kuin luin juttusi. George Lucas osasi asian ilmaista hyvin ja tämähän oli ilmeinen sekä osuva vertauskuva. Median imperiumi pyristelee vastaan, mutta ottaa osumaa enemmän kuin suojat kestävät.

Anonyymi kirjoitti...

(Julkaisin tämän kommentin jo aiemmin YP:n blogissa, mutta kun sopii tähänkin ihan semmoisenaan, niin menköön, turhaa sitä on keksiä pyörää uudestaan)

Merkille pantavaa tässä skenessä on myös, mitä näyttää tapahtuvan liki joka kerta, kun jotain Virallisen Agendan kannalta epämieluisaa tapahtuu. Esim. tämän Helsingissä jouluaattona sattuneen kurkunleikkaussession jälkeen alkoi miltei välittömästi rummutus ilotulitteiden kieltämiseksi (erityisesti yle piti asiaa esillä liki jokaisessa uutislähetyksessään). Tai, kuinka tämä ennen joulua Oulussa paljastunutta rikastuttamista koskeva uutisointi peittyi hyvin nopeasti hakaristikohinan (false flag, anyone?) alle.

Kaava näyttäisi olevan joka kerta sama; nostetaan kova haloo jostakin asiasta (a´la pakkoruotsi, oluen alkoholiprosentti, homoliitot, ilotulitteet, u name it), jolla ei tosiasiallisesti ole useimmille loppujen lopuksi niin kovinkaan suurta konkreettista merkitystä (esim. itselleni on jokseenkin samantekevää, ostaisinko jonkin satunnaisen a-oluen marketista vaiko viinakaupasta), mutta jotka herättävät kuitenkin useimmissa voimakkaita puolesta-vastaan-tuntemuksia. Ja presiis samaa strategiaa käytetään myös silloin, jos halutaan ujuttaa läpi jokin sellainen asia (a'la euroalueen tikutakuutukset, tjsp), joilla todella on aivan olennaistakin merkitystä, mutta joihin ei haluttaisi kohdistettavan juuri minkäänlaista (ainakaan kriittistä) huomiota.

Nyttemminhän on nostettu meteliä (sinänsä kyllä tällä kertaa aihestakin) esim. vanhusten huonosta hoidosta, ja eiköhän se vänkääminen kesä-vaiko-talviaika-teemastakin alkane ihan kohtapuoliin. Ennenhän koiralta kusi loppuu, kuin valtamedialta verukkeet kieltäytyä käsittelemästä niitä oikeasti paskamaisia asioita, sano.

-G-mies-

DuPont kirjoitti...

Itsekin odotan tuota "Imperiumin vastaiskua" ennen vaaleja, ellei jotain pahempaa kriisiä tapahdu ennen niitä. Selitteläätiö toki on jo toiminnassa.

Tragikoomista tosiaan suomalainen politiikka. Nyt jopa Orpon Kokoomus puhuu arvovirheellisesti halla-aholaisittain, kun mokuscheisse lensi tuulettimeen Oulussa ja Helsingissä ja pian muuallakin. Nyt ovat Kokoomus ja SDP kovin huolissaan vanhustenhoidosta, asiasta, jota kokoomus- ja demaritaustaiset ihmiset ovat hoitaneet vuosia, kuten Vokkejakin

Pari päivää sitten oli uutinen, että Suomi pärjää korruptiovertailuissa hienosti, olemme kuulemmä vähiten korruptoituneita maita.
https://www.savonsanomat.fi/ulkomaat/Suomi-yh%C3%A4-maailman-kolmanneksi-v%C3%A4hiten-korruptoitunut-maa/1317976

Suomessa oli juuri juttua siitä, miten Vokki- ja päivähoitojärjestelmissä vedetään lakien ohi, koska tietyt nimeltämainitsemattomat puolue-edustajat virkamiehistössä (SDP, Kokoomus) jakavat bisneksiä keskenään. Tekevät siis täsmälleen samaa, mitä Kepu pohjois-Suomessa.

Mutta tuo ei ole korruptiota, koska emme maan tapaa kutsu nimellä korruptio. Pääministeri Sipilän bisneksistä oli myös mielenkiintoista juttua viime päivinä. Joskus on sitä hyvääkin tutkivaa journalismia, kaikki journalismi ei ole pilaantunutta ja politisoitunutta.

Anonyymi kirjoitti...

@DuPont: Olennaisin ero taitaa nykyjään kulkea siinä, että demarit haluavat käydä käsi toisten taskulla suoraan verotuksen kautta, sekoomuksen strategiaan taas istuu paremmin, että hoidetaan käytännössä sama asia erilaisten ns. Vapaaehtoista Pakkoa™ soveltavien, näennäisesti yksityisoikeudellisten, mutta käytännössä pakollisten (sähkönsiirto, hulevesimaksut, yms.) laskutusten kautta. Otatko siis mieluummin cokista vai pepsiä, toisessa on kustakin ja toisessa tärpättiä seassa? Käytäpä siis Valinnanvapauttasi™...

-J.Edgar-

Anonyymi kirjoitti...

...en siis isommin perusta demareistakaan, mutta siinä mallissa (kusi) on edes se pieni mahdollisuus, että rahat saattaisivat jäädä pyörimään hieman likemmäksi kotimaista kansantaloutta. Huonona puolena sitten se, että ne tärvättäisiin kumminkin tarkoituksiin a'la naminamimokumamu ja miljooniensukupuoltentutkimus... Sekoomuksen stregiassa (tärpätti) nuo "tulonsiirrot" puolestaan ladattaisiin lähinnä ulkomaalaisten firmojen taseisiin (miksi joskus muinoin jopa aikuisten oikeesti isänmaallisesta puolueesta on sukeutunut tuollainen isänmaan parturi?). Joten kumman siis haluat valita, jos vaihtoehtoina ovat noin niinqu aids ja ebola?

-J.Edgar-

Jaska Brown kirjoitti...

G-mies: Jep, keksitään jotain savuverhoa. Harmi vain että vaalit ehtinevät juuri ennen jokakeväistä koirankakkakeskustelua.

DuPont: Suomessa korruptio on "minä pesen sinun kätesi ja sinä peset minun" -tyyppistä ilman suoranaista rahansiirtoa.

J.Edgar: Niin kylmää ei taida ollakaan, että demari laittaisi kätensä omiin eikä keskiluokan taskuihin. Kokoomuslainen taas tunkee kädet aina omiin taskuihinsa, mutta vain laittaakseen sinne rahaa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tuota noin, eikö tuo "minä pesen sinun kätesi ja sinä peset minun" -käytäntö ole kuitenkin lähempänä antiikin Rooman klientelismiä kuin varsinaista korruptiota, jossa periaate on
"minä annan sinulle tämän nimenomaisen Hyvän siitä, että sitä vastaan teet tämän nimenomaisen Asian mieleni mukaisesti"?

Tätä varsinaista korruptiota en oikein jaksa uskoa Suomessa esiintyvän, ainakaan sellaisissa mitoissa, joissa se on ilmenemisyhteiskunnilleen todella raskaan sarjan rasitus.
Politiikan lehmäkaupat ovat asia erikseen.