Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Välihuomautus 64: Hesarin hupsis

Maanantain Hesarin aukeama sivuilta A22-A23 oli erinomainen esimerkki tahattomasta huumorista. Aukeama oli jaettu pystysuunnassa aika tarkkaan kolmeen yhtäsuureen osaan. Keskimmäisessä komeili Ruotsin ex-pääministeri Fredrik Reinfeldtin naama. Vasemmanpuoleisessa oli otsikko: Reinfeldt: Pohjola tarvitsee ulkomaalaisia. Itse juttu oli kliseekokoelma kehitysmaamaahanmuuton ihanuudesta ja sen kyseenalaistajien rasismista. Mutta oleellista oli aukeaman oikeanpuoleinen osa, joka oli ilmeisesti lipsahtanut vahingossa kontrastiksi - tai sitten Hesariin on päässyt livahtamaan nuiva latoja: Nuorisojoukko mellakoi Tukholman lähiössä, kirkui otsikko. Kuten median uuskieleen perehtyneet tietävät, "nuoriso" tarkoittaa paahtuneemman värisiä. Niin nytkin, Rågsvedin asukkaista oli jo vuonna 2010 kaksi kolmasosaa täysin ulkomaalaistaustaisia (ks. tämän selvityksen s.13). Olipa juttuun haastateltu yhtä Petrovicia, jonka mukaan Rågsvedissä on ollut aina rauhallista: "Silloin tällöin ehkä palaa joku auto, mutta ei tällä tavalla." SIIS HALOO! Että joskus palaa autoja ja se luokitellaan RAUHALLISEKSI!!!

10 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Eilen uutisoitiin että suomalaiset pakkautuvat etelään. Veikkaan että jos kehitys jatkuu, suomalaiset pakkautuvat pohjoiseen. Sama ilmiö kuin neljä-viisi tuhatta vuotta sitten. Härmäläiset tunkivat kannaksen kautta uusille salomaille ja lappalaiset poistuivat kiltisti takavasemmalle poroineen konfliktien pelossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tuo Reinfeldthän puhuu siitä, että tilaa niin Ruotsissa kuin Pohjoismaissakin on vaikka hurumykke. Näin äkkiseltään tietysti tulisi mieleen, että Siperian pinta-ala on wikipedian mukaan 9 653 000 neliökilometriä, joten eikäs se olisi vielä houkuttelevampi vaihtoehto? Asukastiheyskin on vain kolme ihmistä neliökilometrillä. Lisäksi sinne etnisesti edistyksellisistä suunnista tulevat maahanmuuttajat voisivat opettaa nykyisin kovasti pullistelevalle Venäjän valtiolle kuuluisaa sovitteluperinnettään ja auttaa maailmanrauhan säilyttämisessä.

Mitä tulee tuohon nuorisomellakointiin ei asiassa ole Hesarin logiikalla mitään ristiriitaa. Helsingin Sanomien toimituskunnan mukaan suomalaisia ovat kaikki, jotka ovat määritelty suomalaisiksi mm. Helsingin Sanomien toimituskunnan taholta, ja samahan koskee tietenkin myös ruotsalaisia. Tällöin kyseessä ei ole mikään etninen mellakka, vaan ihan ruotsalaista ranttalia ja asiasta on ihan turha piruilla epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan suuntaan.

Mitä tulee taas autojen silloin tällöin tapahtuviin spontaaneihin itsesyttymisiin siellä Rågsvedissa, jäämme odottamaan Hesarissa kolumnia, jossa toimittaja toteaa tällaisen autojen palamisen olevan normaalitilanne, ja siihen verrattuna sitä, että suomalaiset wanna be-partisaanit kerran vuodessa vähän hajottavat paikkoja voi pitää pelkkänä perinteenä, jota voi verrata vaikkapa uuden vuoden ilotulituksiin. Palaahan siinäkin rahaa tolkuttomasti, eikä edes vakuutus korvaa.

Joten hajaantukaa, ei täällä ole mitään nähtävää.

Ruukinmatruuna kirjoitti...

Ehkä se autojen poltto on sitä etnistä värinää.

Miten niitä etnisiä vibraattoreita voisi vääntää hiukan pienemmälle amplitudille?

Becker kirjoitti...

Ruotsia on välillä aika vaikeata kommentoida. Voisi yhtä hyvin mennä mielisairaalaan ja yrittää keskustellä siellä järkevästi EU:n pankkitukipolitiikasta. Jos siellä seisoo viikon, voi ehkä saada järkevältä tuntuvan kommentin.
Kun kuitenkin suurin osa äänestäjistä haluaa maan vaipuvan totaaliseen kaaokseen, niin minkäs mahdat. Kun kansa on maailman naiveinta tai tyhmintä, niin se vaan on. Esimerkiksi missä muuaalla olisi keksitty niin järjetön idea kuin pornofilmien esittäminen sokeille. Ruotsissahan sitä kokeiltiin jokunen vuosi sitten. Sokeat äijät istuu pimeässä salissa ja joku pönttö sitten selittää monotoonisesti mitä kankaalla tapahtuu. Ja esityksen jälkeen yleisö (siis ruotsalaiset) kehuvat ja ylistävät kokemaansa.
Tietty sokeillakin on oikeutuksensa nautintoihin, mutta jotain juttuja mä en vaan tajua.

Jaskalle pientä statistiikkaa Tiistain vastaiselta yöltä:
Värnamossa poltettiin auto puolen yön aikaan. Klo 0.15 paloi Jönköpingissä auto,klo kahden aikaan paloi Örebrossa kaksi autoa ja kello kolmen aikaan paloi auto Helsingborgissa ja sitten yön päätteeksi paloi auto Sjöbossa.
Mitäs tässä on niin ihmeellistä. Ihan normaali rauhallinen yö Ruotsissa poislukien raiskaukset, ryöstöt, koulupalot ja rikollisten keskinäinen ammuskelu.

Ja Håkan senkun jatkaa maahanmuuttomyönteisten puolueiden äänestämistä.
Ihan kiva että pohjolassa on tätä ns. suuren maailman meinikiä, vaikka minusta tuntuu, että lähinnä sitä voi verrata Afrikkalaiseen meininkiin.

Anonyymi kirjoitti...

Mites Malmön no-go alueet? "Rauhallista seutua nykyään, vain hajanaista laukaustenvaihtoa silloin tällöin"

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsin lähiöiden ja yhteiskunnan kehitystä kun seuraa, niin jotenkin on sellainen samanlainen fiilis kuin katsoisi hidastettua leffaa, jossa tuhansia ihmisiä sisältävä juna kiihdyttää kohti romahtanutta siltaa ja varmaa tuhoa. Ei voi olla katsomatta kiehtovaa näkyä, vaikka pahaa tekee.

Jouni kirjoitti...

Eihän tässä tosiaankaan ole mitään uutta eikä ihmeellistä. Autot pitävät siitä että ne palavat, se on autojen tehtävä.

Kuten monesti aiemminkin on todettu, isoinkin valhe muuttuu todeksi kun sitä toistetaan tarpeeksi kauan, ja siitä mokutusuutisoinnissa on kyse. (Motiiveja en aio nyt arvailla.) Ruotsissa ollaan meitä pari vuosikymmentä edellä mutta perässä tullaan kovaa vauhtia; HS & YLE ovat muuttuneet täysin propagandakoneistoksi ko. asiassa, ja niiden artikkeleihin täytyy suhtautua erittäin kriittisesti.

Ruotsin koulutussysteemistä en tiedä, mutta Suomessa ongelma on mielestäni se, ettei meillä opeteta, eikä ole opetettukaan - aloitin kansakoulussa, joka muuttui peruskouluksi ala-asteen aikana jos ikää arvailette - logiikka, tervettä järkeä, ajattelua, argumentaatiota ja sen virheitä sekä oikeaa kritiikkiä. Viimeisinhän ei tarkoita nillitystä taidenäyttelystä vaan asian todellsita pohdintaa sen hyvät ja huonot puolet löytäen.

Ainoa keino asiantilan muuttamiseksi olisi opetuksen muuttaminen, poliittisen korrektiuden heivaaminen yli laidan, hysteerikkojen pakkohoito jne. No, ehkä hysteerikoille riittäisi sininen vai oliko se punainen pilleri. Mutta luuletteko että päättäviin asemiin päässeet haluavat valistuneen kansan?

Taidan jatkaa aamukahvin juontia ja uskotella että maassa on kaikki hyvin.

Jouni kirjoitti...

Aamukahvi on juotu, silmät ovat auenneet ja edellisessä postauksessa olleet kirjoitusvirheet huomattu. Ensi kerralla hereillä.

Unohtui vain esimerkki pitkäaikaisesta propagandasta ja aivopesusta. Jokainen tietää väittämän että Suomi on maailman vähiten korruptoitunein maa. Hyvä jos näin on mutta se antaa karmean kuvan maailman tilasta. Totta on, ettei täällä selviä ylinopeudesta sujauttamalla poliisille viiskymppisen ajokortin kanssa mutta ylemmillä tasoilla kaikki tapahtuu "on sovittu" systeemin mukaan. Korkeat virat ovat poliittisia, rakennushankkeet menevät kavereille jne. Esimerkkejä löytää jokainen vaikka kuinka paljon.

Muistan lapsena ihmetelleeni kuinka sanotaan, ettei täällä ole korruptiota kun tuttu suunnittelutoimiston johtaja sai niinkin paljon julkisia töitä, ystävänsä rakennusliike toteutti ne, kaverit saivat sitä ja tätä, yhdelle rakennettiin mökki Saariselälle, toiselle pihasauna, kolmannelle ties mitä. Salaisuus piili tietenkin siinä että em. johtaja oli poliittisesti aktiivi, mukana yli viidessäkymmenessä luottamustehtävässä. Äitini valisti minua: kyseessä ei ole korruptio koska kukaan ei saa suoraan rahaa vaan kyseessä on maan tapa, ystävyysverkostot. Tarpeeksi kun asiaa oli toisteltu, alkoivat ihmiset uskoa siihen, ja kun ihmiset alkavat uskoa valheisiin, romahdus on edessä.

Sama mokutuksen kanssa: ruotsalaiset tuntuvat ihan oikeasti uskovan siihen että maahan tarvitaan viisi miljoonaa - jos ei enemmän - sosiaaliturvapakolaista ja muiden ruotsalaisten velvollisuus on rahoittaa show. Samaa ajatusta näkee täälläkin ns. suvaitsevaisten puheissa ja kirjoituksissa.

Auttaisikohan asiaa jos perustaisimme demonstraatioryhmän, joka polttaisi autoja. Siis niin että asiasta tiedotettaisiin hyvissä ajoin tyyliin:"Tänä perjantaina palaa Roihuvuoressa, ensi viikolla Paloheinässä ja kuun lopulla Kulosaaressa. Poltettava auto valitaan sattumanvaraisesti. Muistakaa että asiasta ei saa kiihtyä vaikka arpa kohdalle napsahtaisikin, kyseessä on totuttelu eksoottiseen värinään."

Voisikohan Kehä III:a pitkin rakentaa muurin?

Anonyymi kirjoitti...

Ihan näin akateemisesti rupesin miettimään että minulta henkilökohtaisesti puuttuisi taito edes saada auto liekkeihin.

Nykyautot on uitettu palonestoaineissa joten miten sellaisen edes saa syttymään ennen kuin joku ulkopuolinen asiasta kiinnostuu liikaa? Tietty jos tankissa on sopivan vähän polttoainetta se auttanee asiaa, mutta aika lukossa nuo tankitkin tuntuvat olevan. Ilmeisesti näillä rikastuttajilla on kuitenkin joitain erityistaitoja joita kalpeilla kantaväestöläisillä ei lähtökohtaisesti ole...

Jaska Brown kirjoitti...

Kumitonttu: Jos sie lähet juoksemaa, kyl hää tulee perässä. Elä sie yhtää eppäile. Mut jos sie pysyt tässä etkä lähe hitoilkaa, minkä hää mahtaa? Et sie häne kanssaa samaa poteroo mahu.

Yrjöperskeles: Ja tässä tulisi ennen muuta huomioida vihreä näkökulma: mamu kuluttaa luonnonvaroja moninkertaisesti täällä kylmässä pohjolassa.

RM: Vaatimalla sivistynyttä käytöstä.

Becker: On asioita, joita ei voi järjellä käsittää. Näköjään myös asioita, joita ei voi käsittää edes järjettömyydellä.

Jouni: Noinhan se Suomessa menee, kokemusta löytyy. Mutta on se nyt sentään paria astetta parempaa kuin avoin lahjonta ählämsählämtyyliin. Ja kannatan lämpimästi muuria Kehä III:n ympärille, niin emme me rasistiset juntit pääse värinöimään negatiivisesti Helsingin etno-onnelaan.