Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


torstai 25. joulukuuta 2014

Sivallus CCCXVII

Kuulantyöntö on hieno laji, sanoi entinen mies.

4 kommenttia:

Professori kirjoitti...

Nyt voimmekin jäädä odottelemaan sitä entistä miestä, joka paiskaa naisten kuulan 25 metrin rajapyykin toiselle puolelle. Annetun päätöksen myötä naisurheilu saattoi siirtyä kokonaan uuteen aikakauteen, johon verrattuna edesmenneen DDR:n valmennuskeinot ja Jarmila Kratochvilovan huipputulokset kalpenevat.

Snowcamo kirjoitti...

Joku aika sitten ehdotettiin että sukupuolenvaihdos olisi ilmoitusluontoinen asia, eikä edellyttäisi minkäänlaista 'hoitoa'. Saattaisihan olla, että joku kokee olevansa väärän sukupuolisessa ruumiissa vankina, mutta haluaakin juuri tällaista extreme bondage -elämystä. Sen sijaan virallisesti toki asioiden täytyy hoitua sielun sukupuolella.

En tiedä miten ehdotukselle kävi, mutta vähintäänkin urheilu-, armeija- ja uimahalli-implikaatiot ovat ilmeisiä.

Jaska Brown kirjoitti...

Joo, kyllä tässä on tehty ihan selvä oikeusmurha. Ainoa looginen seuraus ratkaisusta on se, että naisten sarjat pitää siirtää paralympialaisiin luokituksena puuttuva Y-kromosomi.

Hämmästyttää suuresti tuo "asiantuntemus", joka päätöstä puoltaneella erikoislääkärillä on. Haluaisin kovasti kuulla edes kohtuullisen hyvän selityksen seuraaville seikoille:
1) Miten on mahdollista, että urheilija tekee heti ensimmäisellä kilpailukaudellaan Kalevan Kisoihin oikeuttavan A-luokan tuloksen? Näitä on joitakin ollut, mutta (lähes) kaikki ovat olleet jonkin muun lajin huippuja, tyyliin suunnistaja kestävyysjuoksukokeilussa.
2) Miten on mahdollista, että 47-vuotias työntää heti ensimmäisellä kilpailukaudellaan tuloksen, joka on parempi kuin yksikään yli 40-vuotias suomalaisnainen on koskaan työntänyt?
3) Äskeinen vielä huomioiden, että kuulantyöntö on laji, jossa voi pärjätä suhteellisen iäkkäänä.
4) Onko Räsänen todellakin sellainen poikkeuslahjakkuus urheilijana, että pystyy tähän? Ja jos on, miksi hän ei parikymmentä vuotta aiemmin ollut samanlainen poikkeuslahjakkuus urheillessaan miesten sarjassa? Oman kertoman mukaan paras suoritus oli 11,60 satasella, mikä ei ole niin hyvä että sitä pystyisi sen aikaisena tuloksena edes Tilastopajasta todeksi varmistamaan.
5) Jos tyhjästä ilmestyisi 47-vuotias nainen, joka tekisi samanlaisia tuloksia, eikö olisi aihetta doping-epäilyihin? Nyt ei ole tämmöisiä näkynyt, mutta jos kerran ex-miehuudesta ei etua ole, niin eikö sitten pitäisi?

Jaska Brown kirjoitti...

Piti vielä lisäämäni linkki tekstiin, jossa olen tapausta aiemmin käsitellyt. Suunnilleen samat asiat kuin edellisessä kommentissani.