Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


lauantai 13. joulukuuta 2014

Sivallus CCCXV

Ruotsissa havaittiin merkittävä tasa-arvo -ongelma: miesten mukaan nimetyt kadut ovat keskimäärin 70 metriä pidempiä kuin naisten mukaan nimetyt. Ongelman voisi tietysti kompensoida siten, että kauppakeskusten parkkipaikoille annettaisiin nimet ja naisten mukaan nimetyt olisivat 70 senttimetriä leveämpiä.

4 kommenttia:

Korppi on oikeus kirjoitti...

Meanwhile in Sweden.

Kumitonttu kirjoitti...

Omat sukulaistytöt ovat selvästi poikia parempia kuljettajia. Poikien "parempi" ajotaito tulee lähinnä kokemuksen myötä. Omat sukulaistytöt ajavat suunnilleen 30.000 km vuodessa, minkä tiedän siitä että öljyt vaihdetaan pari kertaa vuodessa. Nykyisin on jo päästy tilanteeseen, että minä en vaihda vaan tarjoan ainoastaan tilat ja tarvikkeet.

Totta on, että miehille tavanomainen kolmiulotteinen maailma antaa paremmat eväät kilpa-autoiluun, mutta normiliikenteessä tyttöjen - suppea otos, korostan - halu oppia on suurempi kuin poikien. Kävin sukulaistyttöjen kanssa jääradalla vuosia sitten, ja muutaman kierroksen jälkeen ajettiin samoja kierrosaikoja.

Yhden poikaystävä vinoili sukulaistytön ajotaidoista, joten pitihän sitä kokeilla. Mulla on sellainen kohtuullisen tehokas urheiluauto, jota poika ei saanut millään kulkemaan vaan renkaat sutivat. Pimu katteli hetken, kokeili pari kertaa ja kellotti nopeamman ajan kuin mihin itse olen koskaan päässyt. Tämä siis Alastaron skaboissa jokunen vuosi sitten.

Sen verran houkutti tytön ajotaito, ettäheti oli muutama kolli pilttuussa. Nykyään kun tulevat kylään, niin koskaan ei ole kundi ratissa.

Jaska Brown kirjoitti...

Kyllä se ajotaito on harjoittelua, ihan tosi. Omalla kohdalla pidän itseäni selvästi keskimääräistä parempana kuskina, mutta vain jos liikutaan maantiellä. Kaupunkiajossa olen taatusti keskimääräistä huonompi. Jotain tekemistä asian kanssa on sillä, että maantietä jää alle pyöreästi 30 000 km vuodessa, mutta kaupunkiajoa on todella vähän.

Anonyymi kirjoitti...

Eräs ratkaisu ongelmaan olisi, että kaikkiin henkilönimiä sisältäviin kadunnimiin lisättäisiin vastakkaisen sukupuolen nimi, esimerkiksi kulloinkin kunkkuvuorossa olevan parin etunimet.

Åkes gatan olisi Silvia-Åkes gatan

Maries gatan olisi Kaarle-Maries gatan jne...

Uudistus parantaisi myös sukupuolestaan epävarmojen ja muiden trans-ihmisten asemaa. Tämä olisi myös feministeille heidän mielestään voitto, vaikka he menettäisivätkin kaikki kadun nimet.