Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Välihuomautus 103: Edelleen vieraissa kaupoissa

Kirjoitin taannoin laittaneeni S-ryhmän osittain boikottiin. Lähetin aiheesta postia S-ryhmän asiakaspalveluun ja sain seuraavan vastauksen:


Hei ja kiitoksia palautteestanne.

Selvennyksenä asiaan:

SOK on päättänyt sijoittaa miljoona euroa työ- ja elinkeinoministeriön tilaamaan hankkeeseen, jossa hanketta pyörittävä yhtiö pyrkii työllistämään vähintään 2000 jo Suomeen oleskeluluvan saanutta pakolaista muutaman vuoden aikana.

Työpaikkoja hankkeeseen etsitään aloilta, joihin ei esim. pääkaupunkiseudulla ole löytynyt riittävästi työntekijöitä. Kyse on sijoituksesta, joka hankkeen onnistuessa voi tuottaa sijoittajille noin kahdeksan prosentin tuoton, mutta epäonnistuessa tuottoa ei tule. Onnistuessaan hanke toisi samalla valtiolle 28 miljoonan euron säästöt.

S-ryhmä ei ole itse päättänyt tarjota työpaikkoja kyseiseen hankkeeseen. SOK:n rooli on siis toimia asiassa puhtaasti sijoittajana.

Ystävällisin terveisin

S-ryhmän asiakasomistajapalveluPalautetta lähettäessäni huomautin, että vastauksessa on turha mussuttaa esim. kohtaanto-ongelmista pääkaupunkiseudulla. Kysehän on siitä, että suomalaisilla ei ole varaa asua siellä huonolla palkalla, kun taas matuilla on koska asuminen järjestetään yhteiskunnan varoilla. Ja juuri tästähän ne vastauksessaan puhuivat.
Sen verran otan toki sanojani takaisin, että S-ryhmä ei siis itse palkkaa matuja. Tämä ei käynyt aiemmista tiedotteista ilmi.
En oikein tiedä kumpi on pahempi:
1) Tienata matuilla itse
2) Tunkea heille rahaa ihan hyvän hyvyyttään
Molemmat menettelytavat ovat pois suomalaisilta. Aivan yhtä paljon kuin minun rahani ovat poissa S-ryhmän liikevaihdosta.

2 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

2.000 henkeä työllistävä yritys on Suomen mittakaavassa todella iso eikä sellainen tarvi mitään tukia. Jos taas pyrkimys välittää töitä 2.000 ihmiselle, kovasti pitää ihmetellä miten se on S-ryhmän omistajaosakkaiden etujen mukaista koska S-ryhmä ei ole mikään pääomasijoittaja tai enkelirahoittaja vaan ihan puhdas osuuskunta. Tuollaisia 8%:n sijoituskohteita on maailma pullollaan ja AINOA syy sijoittaa juuri tähän kohteeseen on rasismi - toisin sanoen S-ryhmässä uskotaan että MUSTAT ahkerat kädet tarvitsevat apua selviytyäkseen valkoisen miehen yhteiskunnassa. Samaa miljoonaa on kajaanilaisten työttömien turha odottaa saavansa.

Jaska Brown kirjoitti...

Hyvin tiivistit nykypäivän suomalaisen rasismin.