Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Vuosiraportti 2016

Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille!

Sekametelisopan seitsemäs täysi kalenterivuosi on paketissa. Vuoden 2016 tilastoja Sitemeterin mukaan, suluissa vuoden 2015 vastaavat tiedot:
Vuoden aikana 122471 (136794) käyntiä eli 335 (375) / päivä.
Kasvua edelliseen vuoteen -10,5 % (26,8 %).
Vilkkain kuukausi tammikuu (syyskuu), 12169 (15234), 9,9 % (11,1 %) kävijöistä.
Hiljaisin kuukausi kesäkuu (heinäkuu), 9107 (8977), 7,4 % (6,6 %) kävijöistä.
Vilkkain päivä 3.3 (7.4), 768 (1523), 0,63 % (1,11 %) kävijöistä.
Hiljaisin päivä 24.6 (25.7), 214 (165), 0,17 % (0,12 %) kävijöistä.
Vilkkain viikonpäivä lauantai (maanantai), keskimäärin 360 (404), 15,5 % (15,4 %) kävijöistä.
Hiljaisin viikonpäivä perjantai (lauantai), keskimäärin 315 (336), 13,4 % (12,8 %) kävijöistä.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kävijämäärät laskivat edelliseen vuoteen nähden. Tiedä sitten oliko syynä kirjoitusten tason lasku, ihmisten siirtyminen Twitteriin lyhytjännitteisyyden kasvaessa vai jokin X-tekijä. Voi myös olla, että vuonna 2015 kirjoituksiin osui muutama poikkeuksellisen paljon linkattu hitti, kun taas tänä vuonna sellaisia ei liiemmin ollut. Vuonna 2015 kävijämäärät näet kasvoivat poikkeuksellisen paljon ja vuonna 2016 oli kuitenkin 13,6 % enemmän kävijöitä kuin 2014. Vai oliko pudotuksessa kyse siitä, että ryhdyin julkaisemaan uusintoja lauantaisin. Tämä olisi kuitenkin kummallista, koska joka viikko on kuitenkin tullut aina uusi viikkojuttu, kuten ennenkin. Ainakin siinä mielessä tilanne muuttui, että lähes aina lauantai on ollut hiljaisin päivä. Nyt se oli niukasti vilkkain. Uusinnat eivät kuitenkaan paria poikkeusta lukuun ottamatta saavuttaneet ihan yhtä hyvää vastaanottoa kuin olin odottanut, mutta eivät myöskään vastalauseita. Joten jatketaan ainakin toistaiseksi tällä linjalla.

Sitemeter toimi tänä vuonna paremmin kuin viime vuonna, mutta luottamus sen toimintaan ei ole palautunut. Sen rinnalla olen seurannut Flagcounteria ja ilmeisesti siirryn ensi vuonna yksinomaan sen käyttöön.

Perinteinen lainaus viimevuotisesta raportista:
Kommentoijille haluan esittää erityiskiitokset. Olen yrittänyt vastata useimpiin kommentteihin, vaikka vastaaminen siviili- ja työelämän kiireiden takia saattaakin viivästyä. Samoin saamiini sähköposteihin, joihin vastaaminen viivästyy yleensä vielä enemmän. Tässä yhteydessä kollektiivinen pahoitteluni kaikille niille blogisteille, joiden tekstejä luen mutta en ole kommentoinut läheskään niin paljon kuin haluaisin; en ehdi.

Bloggerin tilastojen mukaan yksittäisistä teksteistä klikattiin eniten uusintaa Syö vähemmän kuin tienaa, 1912 kertaa. Tämä ei kuitenkaan kerro tekstin lukijamääristä, koska suurin osa todennäköisesti lukee tekstit suoraan pääsivulta. Se kertoo kuitenkin sen, että kyseistä tekstiä on muualla linkattu eniten - tai ainakin suosituimmilla sivustoilla. Oli yllättävää, että eniten suosiota saavuttivat uusinnat, koska myös toinen tuhannen klikkauksen rajan ylittänyt oli uusinta, Kestävyysjuoksun kirous. Uusista jutuista eniten keräsi Kuka ja miksi?, 909 klikkausta. Tällä kertaa ihan ansiosta, pidän sitä yhtenä vuoden parhaista kirjoituksista. Noin keskimäärin viikkojutut keräsivät 500-600 klikkausta eli mitään superhittejä ei tälle vuodelle tosiaan osunut.

Eniten kommentteja kirvoitti Uutiskatsaus 45/2016, 37 kappaletta. Uutiskatsauksia tulikin viime vuonna tehtyä jonkin verran ja ne tuntuivat saaneen ihan positiivisen vastaanoton. Ne suurelta osin korvasivat sivallukset, joita en enää liiemmin kirjoitellut. Näillä näkymin ensi vuonna uutiskatsaukset jatkuvat ja ehkä jopa tihenevät noin joka neljäs viikkojuttu -tasolle.
Vähäisistä sivalluksista eniten kommentteja keräsi SPR:n matupatjoille vyön alle irvaillut CCCXLV, 12 kappaletta.
Välihuomautuksia tuli tänä vuonna tehtyä vähän enemmän. Niistä ykkössijan keräsi Trumpin voittoa presidentinvaaleissa ennustanut numero 98, 13 kappaletta.

Itse pidin vuoden parhaina kirjoituksinani - eri kategorioista - tuon eniten klikkauksia keränneen Kuka ja miksi? -tarinan ohella seuraavia:
- haittamaahanmuutosta Sun Tzun suhtautumista siihen
- yhteiskunnallisesti esitystä haittamaahanmuuton kulujen hoitamiseksi
- filosofisesti pohdiskelusta älykkyyden/viisauden ja tyhmyyden/typeryyden eroista
- historiasta tutkimusta siitä, ketkä olisivat minkäkin maan monarkkeja jos kuningasvalta olisi säilynyt
- urheilusta yleisurheilun sääntökirjan kummallisuuksia
- huumorista tilastollista tutkimusta peniksen paisumisen ja älykkyysosamäärän korrelaatiosta
- fiktiosta pohdiskelua siitä, mitä olisi tapahtunut jos Japaniin ei olisi pudotettu ydinpommeja

Kiitän nöyrimmin linkkauksista kaikkia blogiini linkanneita. Tässä yhteydessä haluan kiittää myös Salli Brownia, joka on lukenut jokaisen viikkojutun ennen sen julkaisemista. Tämä siitä huolimatta, että hän väittää vihkiessä puhutun vain myötä- ja vastoinkäymisistä mainitsematta tekstisensorina toimimisesta yhtään mitään.

Jo parin-kolmen vuoden ajan havaittavissa ollut trendi oli yhä selvempi, tai sitten Sitemeter toimi tässä kohtaa entistä huonommin. Eli blogiin tultiin entistä harvemmin jossain toisessa tekstissä olevan linkkauksen kautta. Sekä linkkaukset että lukijoiden klikkaukset mahdollisesta linkkauksesta ovat vähentyneet. Viitseliäisyys sekä tekemiseen että lukemiseen on pudonnut. Osa blogistania on siirtynyt Twitteriin. Itse koen Twitterin vieraaksi alustaksi, koska haluan kirjoittaa kokonaisia tekstejä.

Koska sivallukset ovat käytännössä poistuneet repertuaarista kokonaan - viime vuonna niitä tuli yhdeksän, kun normaalisti määrä on ollut luokkaa neljäkymmentä - julkaisen tässä lopuksi koosteen kuluneen vuoden one-linereistä. Ne on kirjoitettu kommenteissa ja hukkuvat siksi helposti tekstimassaan. Muutamassa olen vähän sanamuotoa muuttanut, koska kontekstista irrotettuna lainaus on sitä vaatinut.

On epäkohteliasta sanoa ihmisen mielipidettä typeräksi ja anteeksiantamatonta se on silloin, kun se on oikeasti typerä.

Valitettavasti järki-ihmisten sanomiset törmäävät aina kymmenmetriseen laskutaidottomuusbetoniseinään.

Onhan tämä yhtä helvettiä, kun tämmöinen sivutoimiamatööri osuu ennustuksissaan 100 % tarkemmin kuin Suomen hallitus.

Suomen merkittävin ympäristörikos on se, että pahennamme maailman ympäristöongelmia hyväksymällä tänne sakkia elämään suuremmalla hiilijalanjäljellä.

Arabit pärjäävät sodassa vain, jos vastapuoli on reilusti alivoimainen / rajusti alivertaisesti aseistettu / sotii käsijarru päällä / on vielä surkeampi toinen arabimaa.

Eniten islamin hyväksi teki Hitler, hänen takiaan kansallismielisyys on pannassa.

Jos katastrofilta ei voi välttyä, niin on sitä parempi mitä nopeammin se tapahtuu.

Ei ole mikään sattuma, että kehitysmaat ovat kehitysmaita. Ihmiset sen tekevät.

Olisi se vain kiva että olisin useammin väärässä kuin oikeassa haittamaahanmuuttoon liittyvissä asioissa.

Jalkapallon EM-kisoissa on useimmissa matseissa helppoa valita suosikkijoukkue. Se on se, jonka riveissä on enemmän eurooppalaisia.

Eikö se, joka joutuu yhteiskunnan pakottamana vastoin omaa tahtoaan maksamaan omista varoistaan toisen elämisen, ole sorretussa asemassa?

Kun tuota "Ruotsin sotalapsipolitiikkaa" aina käytetään velvoitteena, niin pitäisi muistaa että Ruotsi ei huolinut Svea-mamman helmoihin ainuttakaan yli 17-vuotiasta miestä.

Raamattu on siinä mielessä kätevä kirja, että sen avulla voi perustella melkein mitä tahansa. Koraani on johdonmukaisempi; sen avulla on huomattavan vaikeaa perustella järkevän yhteiskunnan rakentamiseen johtavia toimia.

Jos Asema-aukion tapauksesta miinustetaan mediahuomio ja oletetaan, että nisti todella kuoli potkun jälkiseuraamuksiin eikä esim. yliannostukseen, niin mitä jää käteen? Yksi narkkari vähemmän ja yksi väkivaltainen kuulapää linnaan. Tätä sanoisin win-win -tilanteeksi.

Valtiontaloudesta tulee mieleen tämä vesiputous, jossa puolet vedestä katoaa jonnekin eikä kukaan tiedä mihin.

En ole vielä kertaakaan eläessäni käynyt huonossa saunassa.

Afrikan nälänhädät eivät ole olleet yhtään mitään, sillä siellä väestö on koko ajan kasvanut, kun taas Suomessa se tipahti nälkävuosina 1867-1869 parissa vuodessa reilut viisi prosenttia.

Tulonsiirrot työtätekeviltä työhaluttomille johtavat aina yhteiskunnalliseen katastrofiin, mikäli työtätekevillä on mahdollisuus äänestää jaloillaan.

Jos terrorismi lisää vitutusta, se on paljon huonompi terroristin kannalta kuin pelon lisääminen, koska tunnetusti vitutus saa ihmiset toimimaan.

Tässä tuntee olevansa ruuvi maailmassa, jossa on pelkästään vasaroita.

On kannattavampaa viedä länsimaalaiset arvot kehitysmaihin kuin kehitysmaalaiset länsimaihin.

Islam itsessään ei ole minkäänlainen uhka länsimaille, ainoa uhka on länsimaiden haluttomuus käsitellä islamia.

On jotain aivan käsittämättömän naiivia kuvitella, että monikulttuurinen yhteiskunta toimisi jos edes suurin piirtein yksikulttuurinenkaan yhteiskunta ei toimi, mikäli kyseinen kulttuuri on islam.

6 kommenttia:

Moottor Miäs kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta Jaskalle!

Mie nykyään seurailen blogeja Feedlyn kautta. Kännykkäsovellus hakee blogitekstin RSS-syötteenä enkä siis välttämättä vieraile sivulla ollenkaan. Näkyyköhän tämä sivustovierailuna?

Toisaalta muiden pahan akselin blogistien hiljentyminen voi vaikuttaa epäsuorasti.

Vanhojen postauksien poiminta mun mielestä on ihan toimiva ratkaisu.

Anonyymi kirjoitti...

Lähtisin siitä että Jaskan blogi on parhainta neroutta mitä löytyy, uutta lukisi vaikka joka päivä! Ymmärrän että ihmisellä (sellainen kai vihakirjoittajakin joten kuten on)on muitakin kiireitä joten pitää olla tyytyväinen että uutta kuitenkin tulee. Uusinta on aina uusinta mutta osaa en ole koskaan lukenut tai lipsahtanut tuoreesta muistista joten mielellään niitäkin lukee. Laatu-tavaraan jaksaa syventyä kyllä uudestaankin. Asiaa, teräviä huomioita ja huumoria oikeassa suhteessa. Yksi hyvä syy olla itse nettiin huutelematta on tämä blogi: sinä, Yrjöperskeles ja muutama on jo kirjoittanut asiasta niin hyvin että ei tarvitse. Vielä kun Ruukinmatruuna löytäisi kipinän kirjoittamiseen uudestaan niin sehän olisi siinä.

Kiitän, kumarran ja klikkaan sivustolle jatkossakin.

Tuumailija kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta!

Blogauksien suurin muotiaalto lienee ohi, sillä lyhyet facebook-kirjoitukset ja twitterisivallukset syövät lukijoita. Itse luen mieluummin blogeja, sillä niihin ei yleensä tarvitse kirjautua lukeakseen, ja pitkä formaatti on älyllisesti parempaa ja haastavampaa. Pelottava ajatus blogirintaman hiljentymisestä on se, että onko puheet jo puhuttu ja siirrytään hiljalleen tekojen puolelle? Tai sitten osaa vaivaa taisteluväsymys.

Tiedän että kinuan tätä joka vuosi ja kinuan taas: saisko muutaman parhaan palan, millä hakusanoilla blogiisi on eksytty? :-)

Saa nähdä mitä vuosi tuo tullessaan... Toivottavasti nuivalistolle myönteisiä voittoja. Hyvää itsenäisen Suomen juhlavuotta perheellesi!

Jaska Brown kirjoitti...

Moottor Miäs: Jaa, tuota en tullut ajatelleeksi. En tunne asiaa, jos on noin niin se on tietysti ainakin osaselitys.

Anonyymi: Nöyrimmät kiitokseni. Tosin Salli Brown epäili, että olin käynyt kirjoittamassa kommentin itse. Todisteet kertovat kuitenkin muuta, sillä kommentin kellonaikaan olin ulkotöissä ja kännykkä sisällä.

Tuumailija: Kiitoksia. Taisteluväsymys on aivan totta monella. Kärsii siitä itsekin, mutta kyllä tämä vain jatkuu. Viisain päätökseni tämän homman suhteen oli tehty jo ennen ensimmäistäkään kirjoitusta eli se, että joka viikko tulee juttu. Kun tätä tahtia on ilman ainuttakaan poikkeusta pitänyt yllä kohta kahdeksan vuotta, niin ei yksinkertaisesti ilkeä jättää väliin. Aivan varmasti olisi jäänyt moni juttu tekemättä ilman tuota putkea. Ja sitten olisi alkanut lipsua lisää.
Tuohon toiveeseen hakusanoista täytyy valitettavasti todeta, että Sitemeter ("¤#!%@£!!!) ei ole enää pariin vuoteen antanut vastaavaa tietoa. Bloggerin hallintapaneelista jotain löytyy, mutta se on turhan monen klikkauksen päällä näin laiskalle ihmiselle. Tässä kuitenkin muutama, jotka ovat viimeisen sadan vierailun ajalta:
garmisch partenkirchen sodassa
haltin prominenssi
kolme pientä sanaa
kruppin mersu
kwai joki rein
litteamaanpiiri
lukiosta poikaystävä

Ei voi muuta kuin todeta että varsin kryptista menoa.

Ironmistress kirjoitti...

Anonyymi: Ruukinmatruuna on aktivoitunut. Lukijoiden toivoma Takkirauta-foorumi on perustettu, ja osoite sinne on http://takkirauta.boards.net - suora linkki tässä. Kaikki entiset ja uudet lukijat ja kommentoijat ovat tervetulleita.

Korppi on oikeus kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.