Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


maanantai 26. lokakuuta 2015

Välihuomautus 82: Taas oikeassa

Olipa mukava aamuherätys. Ylösnousemus normaaliajan ansiosta etuajassa, joten tässä on puoli tuntia ylimääräistä. Ja eikös siellä yön uutisissa ollut melkoinen ylläri.

On jotenkin niin tyypillistä. Sitä kirjoittaa tekstin, jossa sanoo asiat räväkästi ja kärjistävästi, siis omasta mielestään. Kuten viime viikolla tehty Soini-analyysi. Sitten tapahtuu jotain vähäistä järkevään suuntaan menevää. Tällä kertaa se, että ulkoministeriö käynnistää mediakampanjan Irakissa pakoloistilanteen helpottamiseksi ja se, että karkotuksia lupaillaan vauhdittaa. Sitten kun vielä toteutuisivat käytännössä, ajattelin. Ja tuumailin myös, että tuliko sittenkin haukuttua Soinia turhaan. Ja sitten iskee todellisuus vielä pahemmassa muodossa kuin uskalsin kuvitella.

Mitäpä tämä SMP-johtaja tekee? Huomautan tässä vaiheessa, että lakkaan kutsumasta Timo Soinia perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Toimintatapa on niin puhdasta Veikko Vennamo -diktatuuria, että oikea nimitys on perussuomalaisia tylyttävä SMP-johtaja. Eli hän menee ja erottaa puolueensa toisen varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkysen. Vieläpä säälittävän pelkurimaisella tavalla:
1) Tynkkynen on parhaillaan ulkomailla
2) Salaa järjestetään kokous, jossa Tynkkysen pitäisi olla jäsenenä paikalla
3) Erottamisen tekosyyksi keksitään naurettava tekninen pikkuseikka
Jokainen jolla on enemmän kuin kaksi aivosolua - eli jopa persujen Soini-leimaisimena toimivien elinten valtaosa - tajuaa todellisen syyn olevan se, että Tynkkynen uskalsi puolustaa Suomen etuja Soinia vastaan.

Soini ei voi sietää pienintäkään soraääntä puolueessaan. Sen eteen hän on valmis uhraamaan mitä tahansa, jopa henkilökohtaisen etunsa. Suomen edun hän onkin uhrannut jo aikoja sitten. Olen minä ennenkin nähnyt pelkästään omaan napaansa tuijottavia omahyväisyyksiä, mutta Timo Soini on siinäkin omaa luokkaansa, koska hän tarvitsee kyseiseen operaatioon peilin.

17 kommenttia:

Moottor Miäs kirjoitti...

Päätös tehty jo perjantaina ja ilmeisesti lauantaina Tynelle lähetetty sähköposti, jonka huomasi vasta yöllä.

Mitäköhän olisi tapahtunut jos Tynkkynen ei olisi huomannut viestiä? Business as usual? Tynkkynen jatkaa normaalisti tehtäviään ja kukaan ei kehtaa soittaa. Kirjatulla kirjeellä ilmoitus?

Soinilta tullut lauantaina ja sunnuntaina kaksi päivitystä "plokiin" ja ei mitään mainintaa asiasta.

Halla-ahon tuomio "rasismista" ei haittaa, mutta joku henkilörekisterilain mahdollinen rikkominen johtaa 3. varapuheenjohtajan erottamiseen puoluehallituksesta ja koko puolueesta.

Ymmärrän jos Soini on niin herkkänahkainen, että työskentely Tynkkysen kanssa on mahdotonta, mutta olisi voinut paremminkin asian hoitaa. Miten olisi ollut vaikka ihan puhelulla tieto ja tämän jälkeen heti lauantaina tiedotustilaisuus.

Nyt ollaan Tynen facebookiin lataaman videon varassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu, että Jaskan mielestä Halla-aho olisi parempi puheenjohtaja kuin Soini. Sopii epäillä tätä. Halla-aho on täysin yksisilmäinen yhden asian toitottaja ja Jussin kritiikin sietokyky on vielä huonompi kuin Soinin.

Tupla-J kirjoitti...

Anonyymille sellainen tiedoksianto, että se yksi asia on siinä määrin tärkeä, että on täysin yhdentekevää, mitä minkään muun asian suhteen tehdäään jos sitä ei korjata.

Se ei ollut kovin oleellista, mitä muuta mietittiin, kun talvisotaa käytiin. Maahantunkeutuja oli pysäytettävä.

Tilanne ei ole ihan niin hyvä kuin mallin Cajander hallituksen kanssa. Tämä hallitus ei edes tunnusta että tässä ollaan invaasion kohteena.

Moottor Miäs kirjoitti...

Halla-aho voisi olla Soinia parempi puheenjohtaja. Niikko tai Oinonen voisivat olla Soinia parempia.

Halla-ahoa ei pidetä edes omien keskuudessa hyvänä puheenjohtajakandidaattina tai johtajatyyppinä.

Jaskan aiemmassa kirjoituksessa pohdittiin populistisen tai uuden puolueen elinkaarta. Soini on hoitanut homman alkuun ja nyt tarvitaan tyyppi joka vakiinnuttaa puolueen.

Sampo Terho, Maria Lohela ja Sebastian Tynkkynen ovat kaikki sellaisia ketkä mun mielestä olisivat hyviä puheenjohtajia.

Toisaalta onko järkeä edes yrittää kun puolet kannattijista on "soinilaisia". Demareita joille SDP on liian vähän demaripuolue ja sitten taas oikealle kallellaan olevia halla-aholaisia.

Olis nyt edes yks rehellinen oikeistopuolue.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Se oli sitten siinä. Bye bye persut, bye bye.

Euvostotaivas kirjoitti...

Se on sitten sahattu reikä venheen pohjaan, lopullisesti. Lahjakkaiden eu- ja maahanmuuttokriittisten poliitikkojen on enää turha vanhentua Isä Soinin saappaita nuolemassa.

Vasarahammer kirjoitti...

Timbe osaa alittaa riman aina vain alemmalta korkeudelta. Taito sekin.

Timokratiassa yksi ääni ratkaisee. Timon ääni.

Korppi on oikeus kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Korppi on oikeus kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Korppi on oikeus kirjoitti...

Jjjep. Soini todella haluaa tehdä selvää puolueestaan ja kannatuksestaan. Kenties seuraavien vaalien jälkeen, kun perussuomalaiset painii kannatuksessa SKP:n kanssa, muu puolue saattaa ruveta miettimään puheenjohtajan vaihtoa. Oppi tulee usein vasta kantapään kautta.

Anonyymi kirjoitti...

On tämä vähän kummallista. Soini sanoo, että hänetkin voi erottaa. Mutta kun on olemassa laki, niin kaipa soinilaisiakin se sitoo. Ihmettelen hieman myös Oinosta. Hänellä ei ole mitään menetettävää kun ikää on vaalikauden lopussa tarittavat 65 vuotta ja eläke odottaa. Miksi hän haluaa kuunnella Soinin potkukelkavittuilua, kun mikään pakko ei ole. Ja eikö perussuomalaisissa ole yhtään lainoppinutta, joka voisi neuvoa puoluetta yhdistysasioissa?

Jaska Brown kirjoitti...

Kaikille: Näyttää olevan varsin yksimielistä käsitystä. Kaikkein paljastavinta Soinin käytöksessä on se, että ei ole ollut miestä sanoa asiaa kasvotusten.

Parhaiten asian tiivisti Tupla-J:
....se yksi asia on siinä määrin tärkeä, että on täysin yhdentekevää, mitä minkään muun asian suhteen tehdäään jos sitä ei korjata.
Juuri näin. Pakkohan Halla-ahon on tehdä töitä sen yhden asian puolesta, kun kovin moni muu ei tee. Hänellä on kyllä syvällisempää näkemystä kaikista muistakin asioista kuin useimmilla muilla poliitikoilla, mutta kuten Tupla-J totesi, ei talvisodan aikanakaan paljon muita asioita käsitelty. Nyt ollaan semmoisessa tilanteessa, että Halla-aho on niitä ainoita, jotka tajuavat että sodassa ollaan. Puolueen puheenjohtajatyyppiä hän ei kylläkään ole.

Anonyymi kirjoitti...

Tynkkynen puolusti rajusti sitä Oulun Immosta ja hänen tekstiään. Mutta onko Immosesta puolustamaan Tynkkystä? Vai onko mieheltä mennyt pupu pöksyihin ja on siis todellisuudessa (pääsiäis)munaton?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Minulle tulee Soinista mieleen Hitler Veikko Huovisen kirjassa ”Veitikka”. Siinähän Hitler teki ja toteutti kieli poskessa suunnitelman, jossa Saksa sai ensin häikäisevän menestyksen ja sen jälkeen hän tahallaan hässi asiat kertakaikkisen vituralleen. Soinissa on jotakin samaa. Tosin se häikäisevä menestyskin on tullut ei Soinin ansiosta vaan Soinista huolimatta.

Becker kirjoitti...

Jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa puolueiden kannatusta käsittelevää galluppia. Vasen koukku on saattanut muuttua knock outiksi. Soiniin sopii hyvin seuraava laulunluritus:
" Vaikka perse maata viistäis, niin ilmojen halki käy lentäjän tie....."

Anonyymi kirjoitti...

Mulle tulee mieleen ainoa tapaamineni Jussi Halla-ahon kanssa, jolloin pääsin hänen kanssaan keskustelemaan nk. face to face eduskuntatalon portailla. Kysyin Jussilta, että miten sä jaksat vielä tätä kaikkea pashaa mediasta ja muista huoimatta? Jussi katsoi minua suoraan silmiin ja sanoi:"Pakko se on jonkun jaksaa". Tajusin kuten olin jo aikaisemminkin ajatellut, että hän on ainoa politiikko ja suomalaisuuden puolustaja, joka on oikeasti valtiomiesainesta. Ylimielisyydestä ei ollut tietoakaan ja hän otti kansamme asian esiin, kaikkia suomalaisia ajatellen.

IDA kirjoitti...

Itseäni ei niinkään kiinnosta mitä mieltä Soini tai joku muukaan yksittäinen henkilö on, mutta tässä puoluehallitus oli yksimielinen, mikä on tavallaan niin järkyttävää, että sitä ei viitsi edes ajatella. Pystypäin vain kohti kunnallisvaalitappiota. Olettaen, että yhdistyslakia ja omia sääntöjään sumeilematta rikkova puolueemme on silloin vielä olemassa :D