Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


perjantai 1. elokuuta 2014

Sivallus CCCII

Tutkimus osoitti, että Harry Potter -kirjojen lukeminen tekee nuorista suvaitsevampia maahanmuuttoa kohtaan. Koska epärealistiseen taikamaailmaan sijoittuvien fiktiokirjojen lukeminen tekee suvaitsevaisemmaksi, niin realistisista tosiasioista kertovien tietokirjojen lukeminen tekee luultavasti nuivemmaksi.

4 kommenttia:

Professori kirjoitti...

Hyvin päätelty!

Voi tosin olla, että Potter-kirjojen päähahmoihin samastuvien maailmankuva on jo alun alkaen vähemmän nuiva kuin niiden, jotka eivät noihin samastu.

On myös huomattava, että kun HS:n jutun lukee, niin siinähän näyttäisi olevan hieno esimerkki nuoriin kohdistuvasta aivopesusta. Ja kaiken tämän moraali oli... niin mikä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Jotakin johtopäätöksiä kai tästäkin tutkimuksesta pitäisi sitten pystyä tekemään, mutta jäi vähän epäselväksi että mitä. Ehkä ainoa haluttava johtopäätös on, että tämänkaltaiseen tutkimukseen täytyy ehdottomasti saada lisärahoitusta.

Off-topic, tai ehkä vähän sinnepäin: evlut-kirkkomme uusii virsikirjaansa ja kaipaa lisäykseksi virsiä monikulttuurisuudesta:

http://yle.fi/uutiset/kirkko_haluaa_virsia_monikulttuurisuudesta/6706961

Korppi on oikeus kirjoitti...

Hohhoh Yrjö, hulvaton uutinen. Tai no, en osaa sanoa olisiko sittenkin paikallaan masentua.

Maailma muuttuu, ja perinteisten arvojen kirkko haluaa muuttua mukana. Kirkossa soivat sävelet ovat jääneet ajan kulusta jälkeen, sillä virsikirjan edellinen päivitys on vuodelta 1986.

Jo ensimmäisessä kappaleessa on jotain vialla. Olen päässäni hahmotellut Pahkasika-tyylistä parodiaa ev.lut. kirkostamme, ja se alkaisi jotakuinkin tuollaisilla sanankäänteillä.

Anonyymi kirjoitti...

En kyllä erityisemmin ole huommanut pottereissa monikulttuurisuusihannointia, ennemminki henkilöiden keskinäista ystävyyttä ja toverrutta lasten ja nuortennäkökulmasta, tosin pottereissa alkoi loppuakohden olla sellasta liukuhihnakirjottamisen tyyliä, kun kirjalija ilmeisemmin tahtoi vaan takoa rahaa niillä kirjoilla, tämä on tosin vaan vedettyjohtopäätös elokuvista jotka tuli katotua dvd:nä