Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


maanantai 4. elokuuta 2014

Sivallus CCCIII

Vaatimaton yksivaiheinen ohjelma Israelin palestiinalaisiin kohdistaman kansanmurhan lopettamiseksi:

1. HAMAS lakkaa ampumasta raketteja Israelin maaperälle ja lopettaa myös sinne tehtävät pommi-iskut.

Eiköhän se siitä rauhoitu.

14 kommenttia:

AnttiT kirjoitti...

Tuo kieltämättä lopettaisi "kansanmurhan". Mutta lopettaisiko se myös saarron ja kohtalaisen selkeästi laittomien siirtokuntien rakentamisen jollakin aikataululla?

Kari Rydman kirjoitti...

Näinhän se on! Occamin partaveitsi välähti asian ytimessä!

Pantalone kirjoitti...

Hamasin ja Palestiinalaisten pitäisi nyt ymmärtää kaksi asiaa:
1) Israelin valtiota ei peruuteta, eivätkä Israelilaiset lähde Israelista
2) Hamas ja Palestiina eivät ikinä tule saamaan niin vahvaa armeijaa, että saisivat vallattua Israelin itselleen.
Mikäli Hamas ja Palestiina olisivat sitä lajia, että ymmärtävät tosiasiat, niin yksi vaihtoehto olisi Israelin liittovaltio. Siinä molemmat saisivat aika kätsysti tahtonsa läpi jossain määrin. Hamasille se tietysti olisi kuitenkin kuolinisku, sillä terroristijärjestölle ei jälleenrakennuksessa ja yhteiskuntarauhassa ole käyttöä.

Kumitonttu kirjoitti...

Ei se vielä sillä rauhoitu.

Hamas voi tehdä Muhammedin opetuksen mukaisen väliaikaisen tulitauon, mutta kun islam ei tunne pysyvää rauhaa juutalaisten kanssa, niin ei pysyvää rauhaakaan ole mahdollista toteuttaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Erinomainen ohjelma. Pantalonen kohdat 1 ja 2 kiteyttävät tilanteen myös hyvin. Ne ovat faktoja, joita ei selittämällä saa muutettua. Lisäisin vielä kohdan 3: iipoilla on tarvittava sotilaallinen voima jauhaa halutessaan koko Gaza pulveriksi. Mutta ne eivät sitä halua tehdä. Voisi siis sanoa, että Hamasin strategian yksi peruspilari on usko vihollisen hyvään tahtoon. Melko riskaabelia, sanoisin, sillä poliittinen tahto voi tarvittaessa muuttua, ja sotilaallinen voima ja taito on jo olemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Juutalaisten ohjelma kansanmurhan lopettamiseksi on vielä yksinkertaisempi: senkun lopettaa vain murhaamisen. Juutalaisten sotilaallinen ylivoima on n. 1000 kertainen (viime kierroksella kuoli yksi juutalainen tuhatta palestiinalaista kohti. Kaksieräinen ottelu Suomi vs Neuvostoliitto oli tasavahvaa kisailua Lähi-idän tilanteeseen verrattuna). Tällaisessa tilanteessa ei vahvemmalla ole minkäänlaista hyötyä neuvotteluista ja siksi juutalaiset jatkuvasti ylläpitävät "rauhanprosesessia". Rauhana ei toisten tappamista oikein voi pitää ja sotatilassa ei saisi tehdä sotarikoksia.

Sivumennen mainitakseni, ihmettelen nuivan porukan juutalaismyönteisyyttä ja heidän intoa päivänselvien ihmisoikeusrikkomusten valkopesua. Ei se, että joku kyykyttää arabia ja vie sen maat tee siitä jostakin hyvää. Palestiinalaisista muuten suurempi osa on kristittyjä kuin Israelilaisista.

Tietysti sorto menisi alueella toisinpäin jos sotavoimien vahvuus olisikin käänteinen. Todellisessa maailmassa kun ei ole hyviksiä ja pahiksia vaan on vain eturistiriitoja.

Jaska Brown kirjoitti...

AnttiT: No, eipähän se nyt viime aikoina olekaan ollut tapetilla, vaan tämä kansanmurha. Jostain pitää aloittaa.

KR: Sitten kun vielä HAMASilla välähtäisi jokin muu kuin raketin tulisuihku...

Pantalone: Ja tällöin HAMASin johtajat joutuisivat lopettamaan makean elämän Persianlahden ökyvaltioissa ... no-no.

KT: Juuri tuon takia tämä ohjelma ei voikaan toteutua.

YP: Olen joskus mietiskellyt, että Israel voisi tehdä kieron tempun. Ei muuta kuin johtoon muutama riittävän isänmaallinen itsensä uhraamiseen valmis heppu. Sitten nuketetaan Gaza ja Länsiranta sekä miehitetään ne. Sen jälkeen tehdään palatsivallankumous ja teloitetaan nuketuspäätöksen tehneet sotarikollisina ja ollaan kovasti katuvaisia kansanmurhasta. Muutaman kymmenen vuoden päästä kukaan ei muista koko asiaa ja Israel olisi sivistyneen länsimaan maineessa, kuten kuuluukin. Luulisi israelilaisille olevan omakohtaista kokemusta siitä, että temppu toimii.

Anonyymi: Jos voimavarojen asetelmat olisivat toisinpäin (oletetaan nyt vaikka yksinkertaisesti että arabimailla olisi ABC-aseita ja Israelilla ei), sorto loppuisi Lähi-idässä alle vuodessa. Tosin sen jälkeen siellä ei olisi enää ainuttakaan juutalaista elossa. Golda Meir tiivisti Lähi-idän ongelmien syyt kahteen kohtaan:
1) Arabit haluavat tappaa meidät.
2) Me emme halua kuolla.
Ihmettele pois juutalaismyönteisyyttä. Muiden nuivien puolesta en voi puhua, mutta omalla kohdallani tässä ei ainakaan ole kyse uskonnosta, vaan sivistyksestä. Henkilökohtaisesti en välitä uskonnosta sen vertaa, että vaivautuisin olemaan edes ateisti.

Kaikille: Minulta on kysytty, eikö minulla ole ymmärrystä palestiinalaisia kohtaan. Mitä itse tekisin, jos olisin palestiinalainen? Tässä vastaus: häpeäisin ja kääntyisin juutalaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/ulkomaat/Israel+ilmoittaa+tuhonneensa+kaikki+Gazan+tunnelit++tulitauko+alkaa/a1407201746297

Mä katson, että tuo sanavalinta "palestiinalaissotilaat" on aika mielenkiintoinen. Ehkä palestiinalaisilla on omat Genfin sopimuksen täyttävät asevoimansa, mutta miksi ne rakentaisivat tunneleita?

Kumitonttu kirjoitti...

Juutalaisten sotilaallinen ylivoima on n. 1000 kertainen (viime kierroksella kuoli yksi juutalainen tuhatta palestiinalaista kohti. Kaksieräinen ottelu Suomi vs Neuvostoliitto oli tasavahvaa kisailua Lähi-idän tilanteeseen verrattuna).

Valitettavasti tuo ei kuvaa sotilaallisia voimasuhteita vaan eri kulttuurien arvostusta elämään. Kyseessä on samanlainen tilanne kuin miten japanilaiset puolustautuivat pienillä saarillaan ja itsemurhalentäjillään. Jonkun mielestä se oli sankarillista, suurin osa pitää sitä silkkana hulluutena. Niin tai näin, se aiheutti Amerikalle paineen käyttää ydinasetta omien sotilaiden kuolemien estämiseksi. Hamas toimii samalla tavalla - käyttää siviileitä suojatakseen omia sotilaitaan.

Sivumennen mainitakseni, ihmettelen nuivan porukan juutalaismyönteisyyttä

Kyse taitaa olla pikemminkin islamin vastustuksesta, ja ainoa joka sitä vastustaa on Israel. Sille annan tukeni. Suurin osa - siis yli puolet - Israelin asukkaista on sekulaareja. Siis enemmän kuin Yhdysvalloissa tai Suomessa. Puhumattakaan arabimaista. Enemmistö Israelin asukkaista on kulttuurisesti juutalaisia, ei uskonnollisessa mielessä.

Pantalone kirjoitti...

Israel on juutalaisvaltio vain muslimeille ja puna-vihreille. Meille muille, kämyillekin Israel on kansallisuusvaltio, jonka valtionuskonto juutalaisuus. Samaan tapaan, kuin meillä luterilaisuus. Asepalveluksensa Israelissa suorittavat kristityt ja ateistit siinä missä juutalaisetkin. Meille tämä ei ole juutalaiskysymys.
...missäs eu-maassa ne vasemmistonuoret muuten yritti lähteä synagogia polttamaan, kun oli niin kivaa musmlimien kanssa rauhanomaisesti mieltäosoittaa? Hakaristiliput ja kaikki... Puna-vihreässä kuplassa ei logiikan lait päde, ja niiden pätemättömyys saa aika makaabereja muotoja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Heitänpä Anolle kommenttini minäkin. Minä kun en ole varsinaisesti pro-mitään. Minua vaan ällöttää tämä Hamasin johtojätkien reipas ja rehti valmius istua toisten perseillä nuotioon. Tyyppien käskystä jatketaan noita typeriä raketti-iskuja ja pommien räjäytyksiä, vaikka tiedetään oikein hyvin, että niillä ei ole mitään sotilaallista merkitystä. Ei niillä Israelia mihinkään tuhota.

Ainoa, mitä niillä takuuvarmasti saadaan aikaan on se, että iipot aika ajoin polttavat päreensä ja ampuvat takaisin monikymmenkertaisella ylivoimalla. Ja kärsijänä siinä on siviilit, ei Hamasin johtojätkät.

Ainoa järkevä teko olisi ottaa järki käteen ja alkaa ihan oikeasti neuvottelemaan. Mutta siihen ei tämä Hamas ole valmis. Jolloin rajoitetun ymmärrykseni mukaan siihen ei ole kuin kaksi mahdollista syytä:

1. Kyseessä on ihan oikeasti tuottoisa, länsimaitten rahoilla pidettävä marttyyribisnes jota Hamasin
johto ei halua lopettaa. Siviiliuhreista viis.

tai sitten

2. Ne ihan oikeasti eivät aio lopettaa, ennen kuin juutalaiset on joko ajettu pois tai tapettu niille sijoilleen. Ja ymmärrät varmaan itsekin, että iipot eivät ole valmiita maanpakoon eivätkä myöskään Hurmaavaan Joukkoitsemurhaan, joten ne ampuvat takaisin.

Eli asiassa minua eniten ärsyttää tuo arabiosapuolen typeryys ja totaalinen välinpitämättömyys omista siviiliuhreista.

Anonyymi kirjoitti...

Itseäni eivät gazalaiset siviiliuhrit hetkauta pätkääkään. Johtuen siitä, että pidän jokaista gazalaista siviiliuhria kollektiivisen Darwin Awardsin tavoittelijana. Jos popula on niin tavattoman tyhmää, että valitsee Muslimiveljeskunnasta, jo ennen 2. maailmansotaa terroristaan tunnetusta järjestöstä, vielä terroristisemman asenteen takia irrottautuneen pipipää terroristijärjestön Hamasin johtajakseen, niin sitä ansaitsee mitä nyt saakin.

Ironmistress kirjoitti...

Juutalaisten ohjelma kansanmurhan lopettamiseksi on vielä yksinkertaisempi: senkun lopettaa vain murhaamisen.

Se vain ei ole mikään tae siitä, että vastapuoli sen lopettaisi.

Juutalaisten sotilaallinen ylivoima on n. 1000 kertainen (viime kierroksella kuoli yksi juutalainen tuhatta palestiinalaista kohti.

Siksi ihmetyttää, miksi palestiinalaiset jaksavat hakata päätään seinään jatkuvasti.

Vastaus on, että typeryys velvoittaa. Kun itseällä on sellainen pyhä kirja, jonka mukaan juutalaiset ovat apinoita ja kristityt sikoja, ja joka sanoo, että molemmat ovat vihollisia ja kummankaan kanssa ei kannata ystävystyä, ja oma ÄO pyörii siinä samoissa kuin USA:n afroamerikkalaisella väestöllä, niin arvaahan sen, miten siinä käy.

Tällaisessa tilanteessa ei vahvemmalla ole minkäänlaista hyötyä neuvotteluista ja siksi juutalaiset jatkuvasti ylläpitävät "rauhanprosesessia".

Heikommalla olisi. Mikseivät he neuvottele, vaan käyvät toivotonta taistelua, jossa he saavat kerta toisensa jälkeen turpaansa? Ja jos heille tämä maallinen elämä on niin arvotonta kuin mitä he antavat ymmärtää, niin mikseivät he tee joukkoitsemurhaa balilaiseen tapaan?

Sivumennen mainitakseni, ihmettelen nuivan porukan juutalaismyönteisyyttä ja heidän intoa päivänselvien ihmisoikeusrikkomusten valkopesua.

Suvakeille juutalaiset kelpaavat kuolleina, mutta eivät elävinä.

Kyse on siitä, että toisella puolen on edes jonkinlainen sivistys ja kansakunta, joka on tuottanut enemmän nobeleita kuin mikään toinen ja joka on aikaansaanut edes jonkinlaisen länsimaisen oikeusvaltion seudulle, ja toisella puolen on pronssikautinen barbaria ja teokratia, niin valinta on tällöin aika helppo. On helppoa asettua sivistyksen puolelle barbariaa vastaan.

Ei se, että joku kyykyttää arabia ja vie sen maat tee siitä jostakin hyvää. Palestiinalaisista muuten suurempi osa on kristittyjä kuin Israelilaisista.

Ruukinmatruuna ei ole kristitty, kuten ei varmasti suurin osa Jaskan lukijoistakaan. Jaska itse tiettävästi on ateisti. Miksi meidän ei-kristittyjen pitäisi välittää palestiinalaisten kristittyjen kohtalosta?

Todellisessa maailmassa kun ei ole hyviksiä ja pahiksia vaan on vain eturistiriitoja.

Niinpä. The question is not about who is right but who is left.

Tomi kirjoitti...

Israelin armeijan mahti loppuisi siihen paikkaan, jos Yhdysvallat ja yhdysvaltalaiset (yksityiset ihmiset tukevat Israelia jopa enemmän kuin USA) lopettaisivat rahallisen tukensa Israelille. Israelin taloudelliset voimavarat eivät riittäisi yksinään jatkuvaan sotaan.