Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 3. toukokuuta 2011

Sivallus CLXXVI

Meiltä ei kysytä: pitäisikö raskausaikana tupakoivien naisten sauhuttelu estää vaikka pakkotoimin?

Me vastaamme silti: Kyllä pitäisi. Miksi raskaana olevien naisten pitäisi olla poikkeus?

6 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Lääkäreiden tehtävä on hoitaa sairaita eikä toimia poliiseina. Pahimmillaan käy niin, että tupakoiva äiti ei edes hakeudu neuvolaan tai päätyy aborttiin. Aikuisella ihmisellä pitää olla oikeus elää väärin omaa elämäänsä.

Tomi kirjoitti...

Tästä ole Kumiksen kanssa samaa mieltä.
Edelleenkään sikiö ei ole lain mukaan henkilö eikä laki sitä suojele.

Anonyymi kirjoitti...

En vastusta tupakointia, itse en tupakoi, enkä koskaan ole tupakoinut, jokainen saa tuhota omat keuhkonsa sillä jos haluaa, mutta ois kait hyvä jos kakaran ei tarvis altistua tupakalle odotusaikana eikä synytymänsä jälkeenkää ?

Kumitonttu kirjoitti...

...mutta ois kait hyvä jos kakaran ei tarvis altistua tupakalle odotusaikana eikä synytymänsä jälkeenkää ?

Olis olis, mutta niin olis hyvä syntyä muutenkin terveenä tai saada hyvä kasvatus, mutta kaikkea ei valitettavasti voi saada. Voi saada jopa huonot geenit, ja sairastua johonkin tuskalliseen perinnölliseen sairauteen ja kuolla pois. Laitetaanko nekin sitten pannaan?

Valtio 70-luvulla lopetti ns. kunnanlääkärien toiminnan ja siirsi sen terveyskeskuksiin. Sitä ennen lääkäri laskutti köyhistä kuntaa, mutta se oli kuulemma kovin ihmisarvon vastaista joutua anelemaan kunnalta maksusitoumusta, niinpä kaikki saivat hoidon maksutta. Siihen asti jokainen maksoi omilla rahoillaan ja oli vastuussa itselleen. Samalla kun valtio otti kansalaisten terveydenhoidon vastatakseen verovaroin, se sai oikeiden päättää terveelliset elämäntavat.

Nythän tämä terveysfasismi on ampunut niin pahasti yli, että virkamiehet vakavasti pohtivat alempiin sosiaaliluokkiin kuuluvien elintapasairauksien (kuten tupakointi) ottamista syrjään yhteisestä vastuusta, mutta ylempien sosiaaliluokkien elintapasairauksia (kuten vaaralliset tartuntataudit ulkomaan matkoilta tai murtumat liikuntaharrastuksissa) pidetään "vahinkoina".

Anonyymi kirjoitti...

Tjaa mahdollinen piilevä geeniperimäinen vika ja äiteen tupakointi raskausaikana on vissiin verrannollinen toisiinsa?
No, täytyy sanoa että hyvä että senvert terveysfasismia on ollut että kun tupakointi kiellettiin ravintoloissa, on sinne voinut tälläinen tupakoimatonki nykyään pistäytyä ottamassa oluen :)

Jaska Brown kirjoitti...

Kumis ja Tomi: En tarkoittanut, että raskaana olevia naisia ruvettaisiin kyyläämään sen kummemmin kuin muitakaan. Kuten todettu, miksi heidän pitäisi olla poikkeus. Tarkempi näkemys asiasta käy ilmi aiemmin tupakoinnista kirjoittamassani pauhannassa.

Jos pitäisi valita, kumpi olisi laillista, heroiini vai tupakka, kannattaisin heroiinia. Sen käyttäjiä olisi luultavasti sen verran vähemmän, että kokonaishaitat olisivat pienemmät. Ja ennen muuta kukaan ei tulisi tyrkkimään minuun tai lapsiini heroiinipiikkejä, kun taas tupakan saastaisesta löyhkästä joutuu kärsimään lähes päivittäin. Joka kerta kun on tuulen alapuolella alle 20 m etäisyydellä tupakoinnin tapahtuessa tai alle kahden metrin etäisyydellä juuri sillä hetkellä röyhyttelemättömästä nikotiininarkkarista.