Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


perjantai 13. toukokuuta 2011

SM-maastojen ennakko 2011

Huomautus: Uusintajulkaisu eiliseltä, Blogger näkyy tällä välin sekoilleen pahemman kerran ja hävittäneen kaikenlaista…

Maastojuoksun SM-kisat ja junnujen Flying Finns -maastot kirmaistaan ensi viikonloppuna Invalassa, kuten sieltä kotoisin oleva kaverini paikkakuntaa kutsuu. Piti tekemäni viimevuotiseen tapaan varsinaisista SM-maastoista ennakkokatsaus, mutta kävi kuten kävi eli olin alkuviikon kevätflunssassa sängyn pohjalla. (Se eilen julkaistu bloggaus oli kirjoitettu juuri tämäntapaista tilannetta varten varalle jo kuukausia aiemmin.) Nyt ei enää ehdi kaikkia sarjoja scouttaamaan läpi nimi nimeltä uusimmat saavutukset eli lähinnä pm-maastot ja -maantiet huomioiden. Siksi jätin tutkimatta ne sarjat, joilla ei oman valmennuksen kannalta ole merkitystä enkä halua sattuneista syistä julkaista jäljelle jäänyttä materiaalia.

Harmillisista poisjäänneistä mainittakoon tietysti jenkeissä leireilevä Jukka Keskisalo ja juoksijan polvea poteva Sandra Eriksson, joka oli ilmoittautunut edelleen 22-vuotiaiden sarjaan jättäen naisten kisan Johanna Lehtisen armoille. Keskisalon poissaolo puolestaan jättää nelosen kisan sijaiskuninkaan hallittavaksi, Matti Räsänen on tietysti ennakkosuosikki.

Sään pitäisi olla lähes ihanteellinen; lauantaina junnumaastojen aikaan aurinkoista, sunnuntaina pilvisempää ja molempina päivinä 10-15 asteen välillä. Vielä eilen uhkailtiin sateella, mutta parempi näin.

Jaska lastaa viikonlopuksi valmennettavat autoon ja ottaa suunnan kohti Nivalaa, taktiset kuviot kisoja varten on jo suunniteltu ja hiotaan vielä matkan varrella sekä paikan päällä olosuhteiden havainnoinnin jälkeen huippuunsa.

2 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Mitenkäs Jaskan suojatit pärjäsivät?

Jaska Brown kirjoitti...

Tomi, odotetusti.

Sivumennen sanoen maastojen taso antoi lupauksia paremmasta tulevaisuudesta suomalaiselle kestävyysjuoksulle.