Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


perjantai 13. toukokuuta 2011

Sivallus CLXXVII

Tuleva pääministeri sai vihdoin laskettua millaisella kombinaatiolla saadaan aikaan enemmistöhallitus ilman persuja ja kepua. Hommaan kului vähän reilut kolme viikkoa, mikä on ihan kelpo suoritus Kataisen lyhyen matikan kuutonen huomioiden.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saas nähä kuin iso lasku suomelle tulee näistä takauksista viellä...

Tiedemies kirjoitti...

Joskus ihmetyttää, miten voi olla että ministeriksi pääsee ilman ällää pitkästä matikasta. Mutta hei, 's jus me.

Jaska Brown kirjoitti...

Tiedemies, sinusta ei taaskaan tiedä vitsailetko vai oletko tosissasi... Tuon sinun kriteerisi läpäisevät ihmiset (kuten minä ja oletan että sinä myös) ovat yleensä sellaisia, että eivät todellakaan halua politiikkaan. Itse olen sanonut, että Pareton laki toteutuu enemmän kuin hyvin: 80 % pitkän matikan hyvin lukeneista (m tai enemmän) on sellaisia, joille voi antaa vastuullisen tehtävän, 20 % ei. Muiden (huonompi arvosana, lyhyt matikka tai ei lukiota) kohdalla prosenttiluvut ovat täsmälleen päinvastaiset. Eli lyhyellä matikallakin tai lukiota käymättä voi olla täysijärkinen ja hyvä päättäjä.

Matikan ja tilastotieteen puutteellinen osaaminen on ongelma, mutta vielä enemmän minua huolestuttaa se, että päättäjien tiedot etenkin fysiikasta ovat seitinohuet.