Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Uutiskatsaus III

Eli muutamia sivuhuomautuksia menneen viikon uutistulvasta.


1. Hei, me vedotaan!

Puoluejohtajat julkaisivat vetoomuksen turhapaikanhakijoiden puolesta. Huomio kiinnittyi erityisesti yhteen lauseeseen: Me suomalaiset olemme maltin ja tolkun kansaa. Kuinka helvetissä he voivat vaatia kansalta malttia, kun heillä itsellään ei selvästikään ole tolkkua?


2. VOKin sopiva sijainti

Sisäkanisteri Orpo ilmoitti, että väärissä paikoissa sijaitsevia vastaanottokeskuksia suljetaan. Ajattelin jo hetken toiveikkaasti, että hän tarkoittaisi "väärällä paikalla" Suomea, mutta ei. Kyseessä olivatkin liian kaukana poliisista sijatsevat VOK:t. Ymmärrettävää, kuluuhan siinä aivan helvetisti bensarahaa kun juuri edelliseltä VOK-keikalta palattua pitää kääntyä takaisin rauhanuskonnon levottomuuksia pakoon lähteneiden edustajien alettua taas uuden keskinäisen tappelun.


3. Ensimmäinen taistelu voitettu

Kempeleen vastaanottokeskus on evakuoitu. Onnea Kempeleelle! Paikkakunnan rohkeat asukkaat näyttivät, että kansalaisaktivismi toimii sittenkin. Sääli että sen hinta oli yksi raiskattu 14-vuotias sivistyneeseen kansakuntaan kuuluva tyttö.


4. Pykälää pidemmälle

Kempeleellä tyydyttiin marssimaan. Kankaanpäässä kaivettiin ilmeisesti jo tulitikut esiin. Tiedätte-kyllä-mihin-tarkoitukseen suunniteltu kaksikerroksinen puukerrostalo paloi ja on vahvat syyt epäillä tuhopolttoa. Ei liene tietoa onko epäilyn aihe pelkästään suunniteltu käyttötarkoitus vai onko paikalla nähty joku bensakanisterin kanssa. Käsittääkseni normipalossa tuhopolttoa epäillään vain jos siitä on joitain viitteitä, mutta käyttötarkoitus lienee riittävän vahva viite. Jos kyseessä on tuhopoltto ja sen motiivi on se ilmeisin, tekijää saadaan tuskin koskaan kiinni. Ellei sitten käy kuten Ranskassa seitsemänkymmentä vuotta sitten, jolloin Vichyn hallitus kaatui, sitä vastaan taistelleet tulivat julkisuuteen ja kulkivat kohta prenikat rinnassa.


5. Prioriteetit kohdillaan

Edellä mainitusta skenaariosta ei tosin liene lähiaikoina pelkoa, ainakin päätellen siitä mitä priorisoidaan. Mies kävi ottamassa valokuvia VOK:n rakennuksesta ja sai neljä poliisiyksikköä peräänsä. Tästä voimme päätellä, että julkisen rakennuksen valokuvaaminen on huomattavasti epäilyttävämpää ja rikollisempaa toimintaa kuin sotarikollisten laiton maahantulo.


6. Eihän me, mutta ne pojat...

Saarijärvellä tapahtuneiden ahdistelujen jälkeen alkoi sielläkin keittää yli. Niinpä paikallinen vokkitäti, joka käsialasta päätellen siviilitöinään tekstaa hautajaisseppeleiden nauhoja, laittoi kolme matua seisomaan torille kyltit kaulassa. Kylteissä muistutettiin, että kaikki matut eivät ole rikollisia. Ihan sama kuin sanoisi, että venäläinen ruletti on OK peli, koska viisi kuudesta panoskammiosta on viattomia. Mitähän vokkitäti on muuten väittänyt kylteissä lukevan saadakseen matut niitä kantamaan? Sanonut että niihin on tekstattu suomeksi: "Allah on suuri, Suomi islamilaiseksi!"?


7. Etusivu uusiksi!

Tutkija kertoi, että turvapaikanhakijat ovat yliedustettuina raiskaustilastoissa! Uutinenhan ei ole se, että näin on, vaan se, että sen tunnustaa jo kriminologiankin tutkija. Tosin uutisessa oli kylläkin kappale, josta toivon hartaasti ettei se ollut tutkijan kynästä:
Turvapaikkaa on Suomesta hakenut tänä vuonna runsaat 30 000 ihmistä, joista osa on perunut hakemuksensa ja osa poistunut maasta. Jos turvapaikanhakijoiden määräksi arvioidaan noin 30 000, noin yksi 3 000 turvapaikanhakijasta on ollut epäiltynä raiskauksesta. Suomalaistaustaisilla luku oli viime vuonna suunnilleen 1:10 000:een.
Jos joku kirjoittaisi tuollaisen vertauksen tilastotieteen peruskurssin harjoitustyöhön, sitä lukeva dosentti tukehtuisi nauruun. Joko kyseessä ei ole lainaus tai sitten kriminologiaan ei kuulu sen paremmin tilastotiedettä kuin loogista ajatteluakaan. Siis kerrataanpa: suomalaistaustaisilla raiskausepäilyjen luku oli noin yksi kymmenestätuhannesta. Turvapaikanhakijoilla luku oli noin yksi kolmestatuhannesta eli noin kolminkertainen. MUTTA luvut eivät ole vertailukelpoisia. Suomalainen on ollut maassa koko vuoden. Koska matu-invaasio alkoi vasta syksyllä, tämänvuotiset 30 000 turvapaikanhakijaa ovat olleet maassa keskimäärin kolme kuukautta - enintään. Siis neljäsosan vuodesta. Kun tällä jakaa tuon jo kolminkertaisen suhdeluvun, käy ilmi, että raiskausluvut ovat noin 12-kertaiset. Mikä on aika hyvin linjassa Optulan tutkimuksen kanssa, jonka mukaan ne ovat 17-kertaiset.
Todellisuudessa jälki olisi luultavasti vielä hirveämpää kuin 17-kertaisuus. On otettava huomioon, että maahantunkeutujat ovat valikoimattomia, toisin kuin tähän asti maassa olleet maanmiehensä ja sellaisina todennäköisesti rikollisempia. He ovat kuitenkin sattumalta olleet Suomessa vain sellaisena vuodenaikana, joka ei todellakaan ole erityisen otollinen heidän suosimilleen puskaraiskauksille. Odottakaa kesää, silloin tulee olemaan helvetti irti.


8. Liikennekulttuuri murroksessa

Ikävä uutinen kertoi kolmen kuolleen kolarissa Akaalla. Myöhemmin kävi ilmi, että kaksi kuolleista oli turvapaikanhakijoita, 15- ja 4-vuotiaat tytöt. Auton kuljettaja oli heidän sukulaisensa, 30-vuotias "tamperelainen" nainen. Sukulaisuudesta päätellen kyseessä ei ollut suomalainen. Samoin päätellen siitä, että kenelläkään ei ollut turvavöitä! Siis oikeasti, kuka antaa lasten istua autossa ilman turvavöitä! Viimeksi tänään pysäytin auton ennen pihalta tielle kääntymistä, kun takapenkillä yksi ei ollut vielä saanut itseään kiinni. Pelkästään onnettomuusauton kuvaa katsoen oli ilmeistä, että takapenkillä olleiden lasten hengen olisi turvavyö pelastanut ja poliisin arvio oli sama. Mutta kyseessä onkin ins'Allah -liikennekulttuuri. Josta on itsellänikin viittä vaille onnettomuus -kokemusta vieläpä samasta maakunnasta, kun liikenteessä hurjastellut ilmeinen kurdi yritti itsensä lisäksi tappaa minut ja muutamia vastaantulijoita. Näin olisi saattanut käydä tässäkin, sillä auto oli lähtenyt lapasesta ohitustilanteessa törmäten ensin vastaantulleen henkilöauton kylkeen ja sitten rekan keulaan.
Varautukaa siihen, että myös maantiemme ovat tulevaisuudessa entistä turvattomampia, koska siellä liikkuu entistä enemmän Suomeen turvaan tulleita.


9. Viikon hyvä matu-uutinen

Oulun poliisitalon edustalle marssi satakunta matua pyytämään anteeksi Kempeleen raiskauksen takia. Arvostan elettä, ajatus oli kaunis. En kylläkään näe, että heillä oli mitään syytä pyytää anteeksi sellaista, johon he ovat syyttömiä. Paljon parempi ele olisi se, jos he karkottaisivat itse joukostaan sellaiset, joiden asenne on jotain muuta kuin sellaista mitä sivistyneessä maassa tulisi olla. Tosin olisi mukava tietää:
a) oliko marssi heidän vai SPR:n propagandaosaston idea
b) kuka hankki ja kirjoitti kyltit
c) kenen rahoilla hankittiin ne jaetut ruusut.
Kannattaa myös laittaa kuvat marssijoista talteen. Voi nimittäin käydä kuten Hesarille jokunen vuosi takaperin, kun se julkaisi nyyhky-uutisen romanialaisesta kerjäläisestä ja eikös kohta sama koijari saanut tuomion raiskauksesta.
Mikäli marssiin osallistuneet olivat liikkeellä vilpittömällä mielellä, kaikkea hyvää heille. Jos näin on, niin odotamme myös, että he ottavat vastuun omista toimistaan eli maksavat ylläpidostaan aiheutuneen laskun Suomen valtiolle. Kissa kiitoksella elää ja onhan heillä ollut varaa maksaa matkastaankin Suomeen.


10. Täsmäpommitusta

(Valitettavasti en enää löytänyt tähän linkkiä, jos joku löytää niin voinee ystävällisesti kommentoida.)
Joku tutkija totesi, että ISIS:in pääkaupunki Raqqan ja muiden sen hallussaan pitäminen alueiden pommittaminen ei missään tapauksessa kannata. Perustelu oli, että siitä seuraisi siviiliuhreja, mikä puolestaan aiheuttaisi katkeruutta. Eli terroriuhka ja terroritekojen määrä kasvaisi.
Ja tuo kehtaa kutsua itseään tutkijaksi. Mitäpä liittoutuneet tekivät Saksalle? Pommittivat koko maan tuhannen päreiksi välittämättä siviiliuhreista pätkääkään, joskus jopa - kuten Dresdenin tuhossa - niitä tarkoituksellisesti aiheuttaen. Puhumattakaan Tokion pommituksista tai Hiroshimasta ja Nagasakista. Tarkoituksellista siviilien murhaa. Aiheuttiko katkeruutta? Joo. Joutuivatko miehitysjoukot terroritekojen uhreiksi? Tulivatko saksalaiset Werwolfit tekemään pommi-iskuja Lontoon kaduille? No eivät, vaan seuraus oli pitkä rauhan aika.
Entäpä jos ollaan humaaneja ja vältetään siviiliuhreja kaikin keinoin? Kuten Persianlahden sodassa ja Irakin sodassa. Ja kuinkas sitten kävikään?


11. Pakollinen loppukevennys

Saudi-Arabiassa järjestetään 12. joulukuuta paikallisvaalit. Ensi kertaa maan historiassa naiset saavat äänestää ja olla jopa ehdokkaina. Saudien puolustukseksi on kuitenkin todettava muutama asia:
a) kunnanvaltuustojen valta on hyvin vähäinen rajoittuen lähinnä katuihin, puistoihin ja jätehuoltoon
b) muissa vaaleissa äänioikeutta ei ole
c) koska naisten liikkuminen on rajoitettua, käytännössä he saavat äänestää vain miehensä luvalla.
Totuutta ei kuitenkaan käy kieltäminen. Anna pahalle pikkusormi, niin se vie koko käden. Saudi-Arabia on sortunut rappion tielle. Kohta on saudeissakin akkavalta, äijät tohvelin alla ja kuningas Salman joutuu verhoutumaan burkhaan ennen kuin ehtii shahadaa sanoa.

8 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kaiken kaikkiaan, kun noita yksittäisiä uutisia laittaa tolleen jonoon, niin vaikutus kieltämättä iskee ns. päin turpaa. Vähän tuon tiimoilta laitan erän Anon kommentin omaan blogiini. Heppu nimittäin keksi ihan toimivan tavan, jolla hyödyntää i-pakolaisten osaamista:

”Humiksia pitäisi palkata tarhapaikkahaastattelijoiksi, mutta urakkalisällä niin että joka kerta kun ne saavat jonkun kieroilijan kiinni epärehellisyydestä ja aiheettomasta diskopaikkahakemuksesta, niin tilillä pämpsähtäis tollanen kolmen sadan euron bonus. Bonus maksettaisiin vain silloin jos kyseinen hakija olisi muuten päässyt läpi seulasta. Eli jos Ali saa Abdin käräytettyä niin että Abdi käännytetään, niin sata käännytettyä Abdia tekisi Alille 30 000€ vuosibonuksen. Musta jotenkin tuntuu, että käännytystoiminta alkaisi tehostumaan ihan ihmeen kummasti.”

Tuota kun vielä tehostettaisiin siten, että shia pantaisiin aina haastattelemaan sunneja ja sunni puolestaan shioja, niin jopa alkaisi tulosta tulla.

Reijo Koiras kirjoitti...

Kiitokset hyvästä uutiskoosteesta. On tainnut Suomestakin tulla eksoottista värinää omaava paikka, kun otetaan huomioon että nuo kaikki on tapahtunut melko pienen ajan sisällä.

Mitä tulee tuohon kohtaan 4, niin koen olevani osavastuussa. Tihulaiset ovat nimittäin selkeästi Ryppy & Reikä-blogin lukijoita: http://ryppyjareika.blogspot.fi/2015/09/ryppy-ja-pakolaiskriisi.html

Myöntäähän sen jo nuivakin tiedemies että vihasarjakuvasta on lyhyt matka vihatekoon

Kumitonttu kirjoitti...

Jaskan kirjoituksia on aina ilo lukea.

Mikään ei tule tätä touhua lopettamaan, joten siinä mielessä peli on nyt valitettavasti menetetty.

Suomesta ehtii hakea turhapaikkaa ehkä joku 50-100.000 miestä, joista 2/3 ei sitä saa, mutta saavat jäädä maahan. He hakevat kaikki perseenyhdistämistä, mikä tuo maahan 200-400.000 puolisoa ja lasta. Sen jälkeen meillä on semmoinen 10-15% väestöst erilaista muslimia, mikä tuo ihan helvetillisiä ongelmia ameriikan malliin. Tulee näitä ampumakohtauksia joissa valkoinen poliisi ampuu ählämin ja jossain pidetään mielenosoitus, jossa soittavat J. Karjalainen, Anna Puu, Jukka Poika ja muut suvakit.

mongolikonsuli kirjoitti...

Näistä uutisista voidaan vain todeta, että uusrasistinen (aik. suvaitsevaiston) liikehdintä on huolestuttavasti arkipäiväistynyt ja muuttuu taktisemmaksi. Ollaan tekevinään jotain paremmin mutta uusrasistit tuntien suunta on pahenemaan päin.

Eräs uusrasistinen nainen tuli tunnetuksi kutsuessaan rikoksen uhria "rasistinartuksi". Mitä veikkaat uusrasistien tuumivan jos epäilisimme tiedät-kyllä-mihin-tarkoitetun paloa uusrasistien false flag -operaatioksi?

Pekka kirjoitti...

Seiskakohdan tilastomatematiikasta: huomasin, että Hesarissa oltiin laskettu samalla kaavalla. Luvut olivat vähän erilaiset, eikä siellä ainakaan kerrottu viitatun samaan tutkijaan kuin Iltiksessä, joten voidaan olettaa, että molempien lehtien päivystävät matemaatikot ovat päätyneet samaan johtopäätökseen erikseen ja itsenäisesti.

Ainakin voidaan sanoa, että tämä on tieteellisesti pätevä tulos, koska tutkimus läpäisee vertaisarvioinnin.

Jaska Brown kirjoitti...

Yrjöperskeles: No mutta tuohan oli erinomainen idea. Nostapa esille. Eihän se läpi mene missään muodossa, mutta aiheuttaapa taas vähän pöhinää.

Reijo Koiras: Joo, muistin tuon piirroksen. Eipä tämä ole ensimmäinen kerta, kun Suomessa palavat talot jotka ovat joutumassa matujen käsiin. Kyllä minäkin olen tavannut miehen, joka aikoinaan poltti oman talonsa.

Kumitonttu: Kiitoksia, mutta oletko taipuvainen masokismiin, jos nautit tällaisten uutisten lukemisesta...

Mongolikonsuli: Heh, hyvä idea. False flag kuulostaa mielenkiintoiselta ajatukselta, mutta sitä vastaa keksin heti kolme syytä: 1) mokutuskiima on niin suuri, että sitä ei haluta millään tavoin haitata, 2) operaatioon vaadittavan taidon puute ja 3) ilmiöissä on se vaara, että se etenee epidemiaksi. Tosin kaikissa näissä on se ongelma, että ne ovat rationaalisia syitä.

Pekka: Oli maksumuurin takana. Oliko Hesarissa laskettu siis samalla kaavalla kuin Iltiksessä vai oikein kuten itse tein?

Pekka kirjoitti...

Oltiin laskettu samoin kuin Iltiksessä. Tarkkaan ottaen näin:

Montako turvapaikanhakijan tekemää raiskausta Suomessa on tänä vuonna tapahtunut?

Poliisin tietoon on tämän vuoden aikana tullut noin kymmenen raiskausilmoitusta, joissa tekijäksi epäillään turvapaikanhakijaa.

Onko se paljon vai vähän?

Se on noin kymmenen raiskausta liikaa, mutta verrattuna raiskausmääriin Suomessa se ei ole erityisen paljon.

Lukuja voi verrata esimerkiksi Keravan raiskaustilastoihin. Suomeen on tullut tänä vuonna turvapaikanhakijoita hieman vähemmän kuin Keravalla on asukkaita. Viime vuonna Keravalla ilmoitettiin poliisille 17 raiskausta. Tänä vuonna lokakuun loppuun mennessä ilmoituksia on ollut kuusi. Viime vuonna Keravalla siis raiskattiin enemmän, tänä vuonna vähemmän kuin turvapaikanhakijoiden keskuudessa, mikäli poliisille tehdyt ilmoitukset pitävät paikkansa.

Vertailu antaa suuntaa, vaikka todellisuudessa turvapaikanhakijat ja keravalaiset eivät ole suoraan vertailtavissa olevia ihmisryhmiä. Turvapaikanhakijoissa on enemmän miehiä, he ovat nuorempia ja heidän tulotasonsa on alhaisempi kuin keravalaisten. Kaikki nämä ovat riskitekijöitä rikollisuuden kannalta, joten tilastojen valossa olisi todennäköistä, että turvapaikanhakijoiden raiskausluvut olisivat isommat kuin keravalaisten. Näin ei kuitenkaan näytä olevan.

Jos poliisille vuonna 2015 ilmoitettuja tapauksia vertaa suomalaisten yli 15-vuotiaiden miesten määrään ja yli 15-vuotiaiden turvapaikanhakijamiesten määrään, raiskauksia on molemmissa ryhmissä ollut suunnilleen saman verran.

Jaska Brown kirjoitti...

No niin. Tuota pahoin pelkäsinkin. Toivottavasti mahdollisimman moni ymmärtää mistä on oikeasti kyse. Onhan se vähän eri asia, jos onnistuu saamaan kolminkertaisen määrän raiskauksia neljäsosassa ajasta.