Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Uutiskatsaus 52/2015


1. Irak valitsi ensimmäisen missin 43 vuoteen

Kun tässä blogissa on tullut naurettua useinkin sille, että arabinaiset kulkevat kaapu päällä siksi että ovat niin susirumia, niin pitää todeta että poikkeuksiakin löytyy. Kyllä tuon kisan osanottajat olivat kaikki varsin ajokelpoisen näköisiä. Tarina ei kuitenkaan kerro, tuliko uuden missin kruunaamaan se edellinen Miss Irak, nyt reilu 60 v mittarissa, vai jätettiinkö tämä perinne liian kornina väliin.


2. Ääretön kunnioitus

Rohkeutta osoittivat nuo missikisoihin lähteneet irakilaisnaiset, mutta vielä suurempaa rohkeutta osoitti 21-vuotias jesidinainen Nadia Murad Basee Taha, joka kertoi YK:n turvallisuusneuvostolle tarinansa. Kolme kuukautta ISISin vankina ollut nainen raiskattiin useita kertoja. Ennen vankeuttaan hän sai kokea perheensä miesten teloituksen. Se, että hänellä on kaiken kokemansa jälkeen rohkeutta tulla esiin omilla kasvoillaan ja nimellään, on väkevä esimerkki jesidien kulttuurin voimasta. Hattu päästä ja rajaton kunnioitus hänelle ja muille kaltaisilleen. Myös siitä, että hänellä on rohkeutta sanoa se, mihin länsimaiden raukkamaisilla hallituksilla ei ole kykyä: ISIS ja kaikki vastaavat liikkeet on murskattava keinolla millä hyvänsä.


3. Hylly kasaan

Tromssan yliopisto tutki, kumpi sukupuoli osaa paremmin koota huonekaluja. Edustajat oli valittu tasapuolisesti, joten tutkimus oli tältä osin luotettava. Kokoamisohjeiden kanssa miehiltä meni tehtävään keskimäärin 22,48 minuuttia ja naisilta 24,80 minuuttia. Ilman kokoamisohjeita miehiltä kului 23,65 minuuttia ja naisilta 28,40 minuuttia. Tuloksissa oli minulle yksi odotettu ja yksi yllättävä ilmiö. Odotettu ilmiö oli se, että miehillä ei ollut juurikaan eroa siinä toimivatko he ohjeiden kanssa vai ilman niitä. Oma kokemus kertoo (viimeksi viime viikolta), että ohjeissa on aina jokin epälooginen kohta, jota mies jää pähkäilemään ja nainen ohittaa sujuvasti vaistollaan. Yllättävä oli se, että ero miesten ja naisten välillä oli noinkin pieni. Tälle löytyi selitys siitä, että ajanotto keskeytettiin 30 minuutin kohdalla, jos hylly ei siihen mennessä ollut kasassa. Tehdäänpä yksinkertainen laskutoimitus. Jos löytyi yksi nainen, joka sai hyllyn kasattua ilman ohjeita samassa ajassa kuin miehet keskimäärin, niin häntä kohti täytyi löytyä kolme naista, jotka eivät saaneet hyllyä lainkaan kasaan. Näin ollen on ilmeistä, että ero olisi todellisuudessa ollut paljon suurempi.
Lopuksi pitää kuitenkin huomauttaa, että on se hyvä että allekirjoittanut vaimoineen ei ollut mukana testiryhmässä - Salli luultavasti olisi saanut hyllyn kokoon minua nopeammin, ainakin ohjeiden kanssa. Ainoa kohta, missä ero tasoittuu on ruuvien vääntäminen paikoilleen, missä olen nopeampi pelkästään raa'an voiman ansiosta. Niinpä meillä systeemi on yleensä se, että rouva lukee ja tulkitsee ohjeet sekä ojentelee tarvikkeet, minä kokoan.


4. Iän mukaan

Alaikäisten turhapaikanhakijoiden ryhmäkodin johtaja kertoo, että majoittamisessa noudatetaan jakoperiaatetta, ettei esimerkiksi 13-vuotiasta ja nelikymppistä laiteta samaan huoneeseen. Maailman vanhimpia alaikäisiä, sano. Tosin kyllähän kaikki muslimit voitaisiin luokitella alaikäisiksi - osoittaahan kyseisen uskonnon valinta selvästi sen, ettei henkilö voi olla täysivaltaisessa kunnossa. Kuulemma valehtelu ei edes vaikuta turvapaikkapäätökseen, jonka käsittely kestää kauan ja mahdollinen maastakarkotus vielä kauemmin. Saisivat ulkoistaa käsittelyn ja karkotuksen minulle, hoitaisin molemmat tehokkaammin ja murto-osalla nykyhinnasta.


5. Insinööri surmasi vaimonsa

Vasta tarkempi tutkimus osoittaa, että kyseinen henkilö ei edusta tyypillistä insinööriä. Täytyy kuitenkin antaa medialle krediittiä, että kieltämättä hän on varmaan lähempänä normi-insinööriä kuin normiafrikkalaista, koska insinöörit ovat sentään lukutaitoisia. Toisaalta on kyllä huvittavaa, että media yleensä onnistui kiertämään tyypin taustan. Eli ensin naimisiin suomalaisen naisen kanssa, neljä lasta ja kun oleskelulupa Suomeen on saatu, niin akka pihalle ja oikea vaimo Afrikasta Suomeen. Ilmeisesti vikatikki, koska sydämistyi tähän afrikkalaisvaimoonsa 27 puukonreiän arvoisesti.


6. Uhkauksia Emma Karille

Virheiden kansanedustaja Emma Kari valitti, että saa jatkuvasti viestejä suomalaismiehiltä, jossa häntä ja perhettään uhataan väkivallalla. Jos näin on tapahtunut, niin asia on tutkittava ja rangaistukset jaettava. Tällaista ei tule kenenkään sietää, paitsi tietysti Halla-ahon ja muiden rasistien.
Kumma kyllä, ainuttakaan sitaattia uhkauksista Kari ei esittänyt. En ollenkaan epäile, etteikö niiden joukossa olisi jotakin suoraa uhkausta - aika näkymätön saa olla se kansanedustaja, joka ei ole ainuttakaan tällaista joltain mielenterveyspotilaalta saanut. Mutta lievää törkeämpi epäilys on, että tyypillisen viestin Karin uhkaukseksi tulkitsema osuus on ollut seuraavanlainen: "Kun turvapaikanhakija raiskaa jonkun pikkutytön, olisi parempi että se osuisi sinunkaltaisesi suvakin kuin suoraselkäisen suomalaisen perheeseen." Tuossahan ei uhattu yhtään millään. Siinä esiteltiin ehdollinen todennäköisyys: JOS tapahtuu X, niin on parempi ETTÄ se tapahtuu kohteeseen A KUIN kohteeseen B. Noin kirjoittava ihminen ei toivo raiskausta kenellekään, vaan toivoo että riskitapaukset heitettäisiin huuthelkkariin sivistyneestä maasta. Tai muuten raiskauksia tapahtuu. Ja kuten jokainen edes jonkinlaisella moraalin- tai järjenpuolikkaalla varustettu ihminen tajuaa, on edes jonkinmoinen mahdollisuus että tapauksesta seuraa jotain hyvää silloin, kun se koskettaa henkilökohtaisesti sellaista, joka on vastuussa tästä oman kansansa tuhoamisyrityksestä.
Ja raiskauksiahan tapahtuu. Kuten tässä taannoin laskin (viittaus kohtaan 7), matujen raiskausluvut ovat 12-kertaiset suomalaistaustaisiin nähden - ja tämä on tapahtunut aikana, jolloin heidän suosimiaan tuntemattomien puskaraiskauksia eivät totisesti olosuhteet suosi. Odottakaa kevättä ja kesää, sitten on helvetti irti. Ja minussa on miestä sanomaan tämä kasvoista kasvoihin jokaiselle suvakille: "Jos matun seurauksena suomalainen lapsi kärsii, on oikeudenmukaisempaa että se on sinun lapsesi eikä minun. Koska minä olen tehnyt parhaani jotta tältä helvetiltä vältyttäisiin, kun taas sinä olet tehnyt parhaasi jotta siihen jouduttaisiin." Harmi vain, että useimmat näistä vokkisuvakkitädeistä ovat lapsettomia. Tai sinänsä ihan hyvä asia, mutta tapahtuu valitettavasti yksi sukupolvi liian myöhään.


7. Irakilaiset pakenevat Suomesta

Turhapaikanhakijoista osa on kyllästynyt siihen, että ilmainen elämä Suomessa ei ole ollutkaan niin leveää kuin he olivat odottaneet ja poistuneet omalla kustannuksellaan (lue: suomalaisten maksamilla päivärahoilla) Suomesta. Hakemuksensa peruneita on noin 2200. Kohtuullinen alku, enää noin 18000 jäljellä.


8. Nainen vaietkoon seurakunnassa

Tikkurilan seurakunnassa työntekijä poltti päreensä Facebookissa moskeijan - eikun siis kirkon - järjestäessä puurojuhlat matuille. Tämän seurauksena kirkkoherra poltti päreensä ja hyllytti työntekijän. Olivathan tämän Facebook-kommentit kieltämättä rajuja. Itse olisin päästänyt varoituksella, paitsi jos nainen oli koeajalla, saanut aiemmin huomautuksia tai työn jäljessä olisi ollut toivomisen varaa. Silloin olisin mätkäissyt kylmästi kenkää, kuten tässäkin taitaa nyt käydä. Kylläkin muistelen, että naisen työnantajan ohjeistuksessa sanotaan siihen tapaan, että "Ja anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet." Toisaalta johan tuokin on parituhatta vuotta vanhaa kamaa, aikakin uudistua!
Tulee mieleen se vanha vitsi, kun McDonalds tarjosi paaville sponsorisopimusta, jossa "anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme" olisi muutettu muotoon "jokapäiväinen hampurilaisemme". Paavi tyrmäsi rahakkaan ehdotuksen. Sen verran jäi kuitenkin mietityttämään, että kutsui kardinaalineuvoston koolle ja kysyi "kuinkas pitkä diili meillä niiden leipureiden kanssa nyt olikaan?"


9. Tätien sota

Joku elokuva sai kuulemma ensi-iltansa. Kaikille Tähtien sota -fanaatikoille tiedoksi, että todellinen fanin luonteenlujuuden koettelemus on katsoa läpi se unohdettu - ainakin George Lucas haluaisi unohtaa - Tähtien Sota -elokuva. Eli vuonna 1978 Tähtien sodan tähtikaarti esiintyi TV-elokuvassa nimeltä Star Wars Holiday Special. Elokuvaa ei ole ensiesityksensä jälkeen koskaan esitetty uudelleen ja kaikki julkaisut ovat alkuperäisestä lähetyksestä otetuista videotallenteista tehtyjä. Show oli niin huono, että se ei saa aikaan edes myötähäpeää. Popparit esiin ja klikatkaa otsikon linkkiä, jos uskallatte. May the Farce be with you!


10. Lopuksi urheilua

Matut pelasivat Heinolassa lentopalloa ja saivat aikaan kymmenien henkien joukkotappelun. Siis lentopalloa. Lajia, jossa verkko erottaa ottelijat. Tämän pitäisi jo kertoa kaikki mahdollinen siitä, millaista paskasakkia maahan on tunkeutunut. Ja jos tämä ei riitä, niin kolme huomiota.
1) Henkilökohtainen kokemus. Olen pelannut satoja kertoja lentopalloa, joskus ihan kilpailumielessäkin. Kertaakaan, siis kertaakaan, ei ole tapahtunut minkäännäköistä lyömistä tai edes tönimistä. Edes lapsena. Mutta en olekaan koskaan pelannut yhdenkään muslimin kanssa, ainakaan tietääkseni.
2) Suomessa pelataan vuosittain tuhansittain virallisiakin otteluja, puulaaki- ja harrastepeleistä tai höntsäilyistä puhumattakaan. Tunnen huippupelaajia ja erotuomareita enkä ole koskaan kuullut yhtäkään kertomusta väkivaltaisuuksista lajin piirissä.
3) Googletin sanat "tappelu lentopallo". Sadan ensimmäisen hakutuloksen joukossa oli tämän uusimman vokkisattumuksen ohella seuraava edes etäisesti lentopalloon liittyvä tappelu-uutinen: vuonna 2010 itävaltalaisjoukkueessa pelannut suomalainen joutui Venäjän pelimatkallaan todistamaan bussikuskien tappelua liikennevaloissa. Googletus "lentopallo väkivalta" ei tuottanut mitään sinne päinkään, paitsi tietysti useita osumia vokkitappeluun.
Mutta kai tämä on nyt sitä kulttuurin rikastamista ja etnistä värinää, mitä Suomeen on kaivattu. Kas kun ei olla ilman matuja osattu edes lentopallossa tapella.


Kaikesta huolimatta Jaska toivottaa kaikille lukijoilleen hyvää joulua ja kaikille turvapaikanhakijoille hyvää, turvallista ja mahdollisimman pikaista kotimatkaa!

8 kommenttia:

Ironmistress kirjoitti...

Joukkuekaksinottelulajien pelaajat ovat tribaaleja, sen me kaikki olemme jo huomanneet. Tiedämme jääkiekkoväkivallan ja tiedämme jalkapalloväkivallan ja nyt lentopalloväkivallan. Mutta onko kukaan kuullut uintiväkivallasta, jousiammuntaväkivallasta tai kestävyysjuoksuväkivallasta?

Joukkuemoniottelijat, kuten purjehtijat, soutajat tai kelkkailijat onneksi ovat toista maata.

Professori kirjoitti...

On kuultu ainakin hiihtoväkivallasta. Taustana joukkuevalinta viestijoukkueeseen. Siis joukkuelajiin...hmm..

Jaska Brown kirjoitti...

Tässä juoksuväkivaltaa. Haile Gebrselassie saavuttaa ensimmäisen suurvoittonsa eli juniorien MM-kultaa eikä kenialainen kilpakumppani tykkää yhtään.

Becker kirjoitti...

Järkätään matuille pesäpallo matsi, jossa ei ole palloa vaan kaikilla mailat. Saattais olla hupaisaa seurattavaa.

Hyvät Joulut ja Uudet Vuodet sinne Jaskalle ja perheelle ja kiitos vuoden 2015 rattoisista lukuhetkistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kohta 1: Kun miettii sitä, minkälaisessa yhteiskunnassa nuo naiset elävät, niin olisivatkos nuo missit niitä todellisia feministejä? Siellä kun ei ole noin pukeutuville naisille tarjolla vain pelkkää kuviteltua sähköpostivaaraa.

Kohta 2: Viitaten kohtaan 1. Kunnioitusta hänelle, samoin kuin niille kurdinaisille, jotka rynkky kädessä pistävät isiksen jätkiä kylmäksi. Jälleen tuumailen sitä, kuka on feministi ja kuka vain ottaa gloriaa feminismistään.

Kohta 3: Whatever, kunhan ette osta JYSK:in hyllyjä. Meillä tuli todettua, että melkein valmiiksi kasattu JYSK:in hylly ei kestänyt edes omaa painoaan ja romahti. Olis pitänyt tajuta, kun liikkeestä ilmoitettiin, että näitä ei tuoda kotiin koottuna.

Kohta 4: Hyvällä parrankasvulla ja vuoden alkuun keskittyvällä henkilätunnuksella varustettuja nuoria on kieltämättä minunkin hommissa joskus tullut kohdattua. Onneksi vaan joskus. Ei käy kateeksi vastaanottokeskusten työntekijöitä.

Kohta 5: Tajusin muuten kyseisen asian vasta tästä jutustasi. Hyvin on uutisen pohjat peitelty.

Kohta 6: Onkohan ensimmäistäkään tämmöistä uhkausta laitettu actually näytille? Ja jos ei, niin miksikähän?

Kohta 7: Luulisi tämän aukaisevan tiettyjä silmiä, mutta onhan se sanonta, että ”suu selitystä vetää ja viita paskaa”.

Kohta 8: Raamatun kyseinen lause on yleensäkin vanhentunut. Kun miettii ev lut kirkkomme nappikaulojen puheita, oikea muoto olisi ”seurakunta vaietkoon Suomessa” ja papeille (tai ainakin piispoille) tulisi sallia puheoikeus vain saarnastuolissa. Mistä niille ihmiset muuten kirkollisveroa maksavatkin.

Kohta 9: Piru vie, Disney on estänyt kyseisen videon näyttämisen youtubessa. Olisin katsonut mielenkiinnolla. En ollut moisesta edes kuullut.

Kohta 10: Tulee muistaa, että kyseinen tappelu saatiin aikaan jo ennen kuin varsinainen matsi alkoi.

Ylimääräinen kohta: Se toinen Huitsinnevada toivottaa niin Jaskalle kuin muillekin Browneille hyvää ja rauhallista joulua.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Hahaa, Holiday special. Kertoo tosiaan paljon, että jopa George Lucas häpeää tuota filminkuvatusta.

Hyvää joulua vaan. Ja Matruunalle. Ja Ykälle kans. Ja erityisesti kaikille nettinatseille.

Kahden vuoden karkoitus kirjoitti...

Kuutoseen... Jos ajattelee, että "olkoon se raiskattu mieluummin suvakki", niin tämä tulkitaan (suvakin logiikalla), että toivoo suvakin tulevan raiskatuksi. Jos puolestaan lukee uutisotsikon "Rattijuoppo kolaroi, yksi kuoli" ja edes hetken ajattelee, että olisi oikeus ja kohtuus, että se yksi oli se rattijuoppo, niin eikö silloin samalla logiikalla toivo kuolemaa rattijuopolle. Eikö silloin toivo hänen puolisonsa jäävän leskeksi ja lapsiensa orvoiksi... Kauheaa ihmisvihaa!!1!

Kaikesta huolimatta hyvää joulua. Oikein hyvää!

Jaska Brown kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista. Tuo Tähtien sota - Holiday Special tosiaan katosi netistä. Olisi kiva tietää, millä perusteella tekijänoikeusvalvojat mahtavat aina olla liikkeellä, koska tuon osoitteen olin löytänyt jo kuukausia sitten. Ja nyt kun linkkasin sen, se katosi parissa päivässä. Sattumaa? Toisaalta sama leffa löytyy monesta eri paikasta juutuubasta, ei tarvitse muuta kuin kirjoittaa hakukenttään. Jos joku nyt haluaa itseään kiduttaa.