Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


perjantai 4. joulukuuta 2015

Sivallus CCCXLIII

Media uutisoi "ääriliikkeiden" mahdollisesta yhteenotosta itsenäisyyspäivänä. Onhan se ymmärrettävää, että vastakkainasettelua syntyy, kun ääriväärässä olevat uhkaavat väkivallalla äärioikeassa olevien laillista kulkuetta. Osapuolten tulisi kuitenkin muistaa heitä yhdistävä asia: molemmat elävät Rajat kiinni- ja 612-marssien osanottajien ansaitsemilla rahoilla. Äärioikeassa olevat haittamaahanmuuton suitsijat niillä varoilla, jotka heille verojen jälkeen jäävät ja ääriväärässä olevat niillä, jotka he yhteiskunnan tukina saavat.

2 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Näkisin, että kuvasit nykyisen Suomen tilanteen varsin osuvasti. Ne, jotka eniten anarkistia leikkivät ovat kaikkein eniten julkisten tulonsiirtojen varassa. Joko sosiaaliturvan tai yliopistollisen sosiaaliturvan varassa. Uskoisin, että hyvin moni suomalainen ampuisi riemusta pistoolilla ilmaan, jos veroehdotuksessa olisi kohdat:

1. Sallin, että verokertymääni käytetään...

ja

2. Kiellän, että verokertymääni käytetään...

Jaska Brown kirjoitti...

Jep. On toki viisasta, että useimmissa asioissa ei ihmisiltä kysytä mihin he haluavat veroja käytettävän. Mutta kehitysapu ja muut vastaavat suomalaisten ulkopuolelle suuntautuvat rahavirrat tulisi jättää kokonaan ihmisten vapaaehtoisesti maksamien verojen joukkoon. Tyyliin: Olen valmis maksamaan normiverojeni lisäksi ____ % veroa valtion suorittamaan kehitysapuun ja ____ % veroa turvapaikanhakijoille. Muita rahoja näihin kohteisiin ei suunnattaisi.