Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


torstai 1. tammikuuta 2015

Vuosiraportti 2014

Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille!

Sekametelisopan viides täysi kalenterivuosi on paketissa. Vuoden 2014 tilastoja Sitemeterin mukaan, suluissa vuoden 2013 vastaavat tiedot:
Vuoden aikana 107878 (100760) käyntiä eli 295 (276) / päivä.
Kasvua edelliseen vuoteen 7,0 % (14,7 %).
Vilkkain kuukausi joulukuu (lokakuu), 9818 (9384), 9,1 % (9,9 %) kävijöistä.
Hiljaisin kuukausi kesäkuu (kesäkuu), 7324 (7036), 6,8 % (7,1 %) kävijöistä.
Vilkkain päivä 21.9 (9.4), 531 (526), 0,49 % (0,52 %) kävijöistä.
Hiljaisin päivä 24.12 (8.6), 163 (156), 0,16 % (0,15 %) kävijöistä.
Vilkkain viikonpäivä sunnuntai (sunnuntai), keskimäärin 327 (303), 15,7 % (15,6 %) kävijöistä.
Hiljaisin viikonpäivä perjantai (lauantai), keskimäärin 274 (250), 13,2 % (12,9 %) kävijöistä.

Viikonpäivistä sunnuntai oli vilkkain ilmeisesti sen takia, että silloin kaikkein useimmin tuli julkaisuun viikkojuttu. Sen sijaan taisi käydä ensimmäistä kertaa niin, että lauantai ei ollut rauhallisin päivä - tosin äärimmäisen niukasti, perjantaisin oli koko vuonna yhteensä seitsemän kävijää vähemmän kuin lauantaisin.

Eniten kommentteja keräsi vihervasemmiston tyypillisimpiä logiikkavirheitä käsitellyt Kun ei mene jakeluun, 128 kappaletta ja kaikkien aikojen ennätys. Ainoana toisena yli viiteenkymmeneen ylsi armeijamuistoja kerrannut Elämää juoksuhaudoissa, 52 kappaletta. Ilman kommenttia ei jäänyt tänä vuonna yksikään julkaisu, viikkojutuissa minimi oli neljä kommenttia. Sivalluksista eniten kommentteja keräsi naisten tatuointeihin kantaa ottanut CCCI, 24 kappaletta. Välihuomautuksista ykkönen oli Sandra Erikssonin EM-finaalin taktisen tyrimisen ruotinut 59, 20 kappaletta.

Taas kerran tyypilliseen tapaan en osannut edelleenkään arvioida, mitkä tekstit saavuttavat suosiota ja mitkä eivät. Esimerkiksi tuo ylivoimaisesti eniten kommentteja tuottanut teksti oli mielestäni täysin välityö. Vaan kun kirjoittaa mielestään mestariteoksen, niin siihen tulee yleensä yksinumeroinen luku kommentteja. Tämä osoittaa sen, että oma makuni on huono. Toisaalta joskus osuu kohdilleenkin, esimerkiksi olin varma että naisten kaksiosaisia sukunimiä käsitellyt huumoripläjäys iskee ja niin kävikin. Mutta omasta mielestäni parempi humoristinen kirjoitus oli Oikaisuvaatimus, vaan eipä tuo riemunkiljahduksia herättänyt.

Bloggerin tilastojen mukaan yksittäisistä teksteistä klikattiin eniten Optulan maahanmuuttajarikollisuutta käsitellyttä tekstiä Kaidalla tiellä, 1154 kertaa. Tämä ei kuitenkaan kerro tekstin lukijamääristä, koska suurin osa todennäköisesti lukee tekstit suoraan pääsivulta. Se kertoo kuitenkin sen, että kyseistä tekstiä on muualla linkattu eniten - tai ainakin suosituimmilla sivustoilla.

Sivustot, joilta blogiin klikattiin useimmin, olivat Kuukkelin lisäksi Yrjöperskeles, Takkirauta, Kumitonttu, Vasarahammer ja Hommaforum. Kiitän nöyrimmin linkkauksista heitä ja myös muita blogiani linkanneita.

Parina viime vuonna olen pohtinut vakavissani bloggauksen lopettamista, vuonna 2012 kyllästymisen ja 2013 henkilökohtaisen elämän aikaa vieneiden ikävien tapahtumien vuoksi. Tänä vuonna en pohtinut, vaan blogi jatkuu. Tosin hyvin lähellä oli, ettei loppunut kokonaan, mutta tällä kertaa kyseessä ei olisi ollut oma tympiintyminen, vaan ihan muut syyt. No, skenaario ei kuitenkaan - toivottavasti onnekseni, en osaa vielä sanoa - toteutunut, joten vihamiesteni harmiksi jatkan. Ja tietysti oikolukija Sallin, joka joutuu kahlaamaan jokaisen tekstin läpi ennen julkaisua. Myötä- ja vastoinkäymisissä on luvattu, tosin blogiteksteistä ei kuulemma silloin mainittu mitään. Mutta sensuuri ei ole viime aikoina kovin monessa kohtaa kuitenkaan viuhutellut punaväriä, mikä voidaan nähdä joko minun kynäni kärjen tylsymisenä tai Sallin nahan paksuuntumisena. Tai molempina.

Perinteinen lainaus viimevuotisesta raportista:
Kommentoijille haluan esittää erityiskiitokset. Olen yrittänyt vastata useimpiin kommentteihin, vaikka vastaaminen siviili- ja työelämän kiireiden takia saattaakin viivästyä. Samoin saamiini sähköposteihin, joihin vastaaminen viivästyy yleensä vielä enemmän. Tässä yhteydessä kollektiivinen pahoitteluni kaikille niille blogisteille, joiden tekstejä luen mutta en ole kommentoinut läheskään niin paljon kuin haluaisin; en ehdi.

Arkistoihin tein muutoksia.
Täydensin tietenkin perinteiseen tapaan sivalluksista terävimmät omaan osioonsa.
Hakemistosta poistin alussa olleet, aihepiireittäin lajitellut parhaiden juttujen suorat linkit. Tuskin niitä kukaan ikinä käytti. Aihepiireittäin jutut voi lukea klikkaamalla oikeassa sivupalkissa olevaa valikkoa haluamastaan kohdasta. Sen sijaan hakemistossa ovat nykyään ainoastaan viikkojutut. Aiemmin niissä oli vain otsikot, mutta kun tapananani on tehdä niistä "muka-hauskoja", otsikosta ei välttämättä voi päätellä jutun aihetta. Niinpä olen kaikkiin lisännyt alapuolelle muutaman sanan kuvauksen aiheesta, joten tätä kautta on "Etsi" -toiminnolla helpompaa löytää hakemansa juttu jollain avainsanalla.

Tälläkään kertaa ei aikani riittänyt hakusanojen kirjaamiseen, toisin kuin viime vuonna vähän lupailin. Sen sijaan teen saman tempun kuin Yrjöperskeles taannoin eli annan puheenvuoron kommentoijille. Tässä koostettuna kuluneen vuoden parhaita kommentteja, linkki aina vastaavaan juttuun:

Imulippo:
Tämä on täysin mielisairas tilanne. Me olemme pakotetut kuluttamaan resurssejamme koska joku kansa jossain kärsii holtittomasta lisääntymisestään.
Minua vituttaa kun meille valehdellaan, että paikallinen ongelma Afrikassa, joka on toki aika iso paikka kutsuttavaksi paikalliseksi, on mukamas globaali ongelma johon pankkiautomaattikin haluaa sinun lahjoittavan rahasi. Holtiton lisääntyminen on aina paikallinen ongelma johon ratkaisu ei ole verorahoitteinen kehitysapu vaan viime kädessä se, että jokainen kansa pakotetaan elämään valintojensa kanssa. Ihmisiä pitää välillä pakottaa jotta homma ei mene ihan perseilyksi. Eikä minkään tietyn tahon tarvitse pakottaa, riittää että jokaisen kansan negatiivinen vapaus turvataan.

(Röörit poikki)

Professori:
Byrokratialla ja byrokraateilla on taipumus lisätä byrokratiaa ja näin synnyttää lisätarvetta byrokraateille. Tämän seurauksena koko maailma byrokratisoituu yhä pahemmin, ellei kehitykseen puututa aktiivisesti. Ja kovalla kädellä. Nykyinen julkisen talouden kestävyysvaje tarjoaa tähän oivan mahdollisuuden.
(Sivallus CCXCIV)

Paavo:
Ryöstön uhriksi joutuminen on syvästi nöyryyttävää ja pelottavaa.
Tuntuu, että monesti ryöstöistä kirjoitetaan, kuin ne olisivat omaisuusrikoksia uhrin kannalta.
Nythän jutussa lukee että "juttu sisälsi virheellisesti aiemmin vahvistamatonta tietoa herttoniemeläisjengin väitetyistä ryöstöistä."
Toki toimitus on oikeassa ollessaan varovainen. Jutut joiden mukaan maahanmuuttajanuorien irtonaisuus johtaa ryöstöjen lisääntymisen saa minut hyvin varautuneeksi maahanmuuttoa ja osittain myös nuoria maahanmuuttajapoikaporukoita kohtaan.

(Terveen järjen kritiikki)

Vieras:
Olen todennut että hyvä taktiikka on sanoa että vastustaa maahanmuuton subventioita. Tarkoitan subventioilla ulkomaan kansalaisille maksettua sosiaaliturvaa ja muita tulonsiirtoja, kunnallisia asuntoja ja julkisia palveluja. Jutuissa mainittuja ulkomaalaisia ei olisi täällä jos subventioita ei olisi. Jos maahanmuuton subventioita ei ole niin suurin osa maahanmuuton ongelmista saadaan pois.
(Terveen järjen kritiikki)

Topalassu:
Kokeilin joskus pieniä määriä paljasjalkajuoksua ja se tuntui TODELLA hyvältä! Olen tosiaan tainnut juosta aikaisemmin juurikin noilla supervaimennetuillamaxpronaatioturvakengillä ja ero fiiliksessä oli aivan valtava (en ole juoksija, mutta sain intoa juoksuharjoitteluun tämän ansiosta) .
Luin erään kirjan paljasjalkajuoksusta ja sen kirjoittaja käytti hauskaa termiä "feetback" kuvaten juuri sitä palautetta, joka välittyy paljain jaloin juostessa verrattuna lenkkareilla juoksemiseen. Harmi vaan, että talvisin saa olla todella sinnikäs sissi jos aikoo kyseistä harjoittelumuotoa harrastaa Suomessa ;)

(Kerettiläisiä ajatuksia)

Sanna:
Hurraa! Joku muukin ajattelee samoin mun kanssa; että lasta ei tarvitse kotona aivopestä. Kunhan kysyttäessä kertoo faktat.
Jotenkin tuntuu, että mulle vaan nauretaan, kun annan lasteni uskoa jumalaan, jos niin haluavat. En itse asiassa tiedä, uskovatko. Vanhempi kyllä lähti rippikouluun, kun kaveritkin (etenkin poikakaveri) JOUTUIVAT menemään.

(Uskomatonta touhua)

Kumitonttu:
Ihan hemmetin hyvä kirjoitus. Näin toki tuon tutkimuksen uutisoinnin ja Pravdan otsikon, että mamut eivät ole sen rikollisempia. En siis viitsinyt perehtyä uutiseen otsikkoa syvemmin.
jos suomalaiset tehtailisivat rikoksia samaan tahtiin, niin kahden vuoden aikana puoli miljoonaa suomalaista syyllistyisi vakavaan rikokseen!
Tuo on loistavasti tiivistetty.
Selittäväksi tekijäksi tässä nousee toki se, että suora varastaminen on turhaa, kun välillisesti varastamalla eli verovaroilla maksetuilla sosiaalietuuksilla pärjää hyvin.
Tällainen on esimerkiksi juuri "solidaarisuusveron" nimellä kulkeva hyvätuloisten raippa. Omistakin tutuista moni sanoo, että on parempi maksaa veroja yli 50%, jos se ylläpitää yhteiskuntarauhaa. Mitä lampaita!

(Kaidalla tiellä)

Yrjöperskeles:
Kiitokset Jaskalle myös tästä suunnasta. Jos eläisimme tervejärkisessä maailmassa, tämä kirjoitus vietäisiin eduskuntaan, luettaisiin ääneen ja todettaisiin äänin 200 – 0, että vituiksi meni tämä kokeilu, nyt aletaan korjaamaan jälkiä.
Valitettavasti emme elä sellaisessa. Päättäjät tiesivät varsin hyvin jo 1990-luvulla esim. Helsingin rosiksen alaikäisten juttujen nimilistat ja siellä olevat sukunimet ynnä niitten suhteen Suomen väestöön. Ei tehty mitään. Tai no, tehtiin. Haluttiin lisää.

(Kaidalla tiellä)

Ironmistress:
Todettakoon vielä, että kukaan ei ole ikinä rikastunut palkkatuloilla. Siihen on kaksi syytä. Ensimmäinen on se, että palkkatulot kasvavat aritmeettisessa sarjassa, ts. lineaarisesti eivätkä riipu edellisen kuun palkoista. Ne eivät siis kasva sen enempää korkoa kuin myöskään koronkorkoa. Toinen syy on se, että palkkatuloja verotetaan progressiivisesti, eli mitä enemmän tienaat, sitä enemmän maksat veroja myös progressiivisesti.
Ainoa tapa tulla rikkaaksi ovat pääomatulot, ts. korkotulot, vuokratulot, osingot, osakkeiden myyntivoitot, osakeannit, johdannaiset jne. Raha tulee rahan luo, ja pääomatulot toisaalta kasvavat eksponentiaalisesti (= tulot kasvavat sen mukaan mitkä edelliset tulot olivat) ja toisaalta niitä verotetaan tasaprosentin mukaan.
Ikävä kyllä jotta ihmisellä voisi olla pääomatuloja, hänen on pakko ottaa riskejä, ja siihen kuuluu myös velkavivun käyttö ja epäeettiset toimenpiteet kuten lyhyeksi myynti. Pääomatulojen hankkiminen vaatii "win big - lose big" -mielenlaatua ja mentaliteettia, ja lehmän hermoja.
Ruukinmatruuna on itse vaurastunut pörssikeinottelulla. Tietenkin kaikki on ollut laillista, mutta kaikki ei välttämättä ole ollut eettistä. Mutta sitä kutsutaan kapitalismiksi.
Näin pääsääntöisesti käyttöomaisuus on h*lvetin huono investointi, poislukien veneet, soittimet ja taide. Auton ostaminen uutena on harvinaisen typerä veto. Äläkä ikinä osta mitään sellaista uutena, minkä saa käytettynä puoleen hintaan.

(Köyhyyden jäljet)

Punainen sammakko:
Toinen juttu on, että havainnointinit mukaan ne parit, joiden pitäisi erota, pysyvät yhdessä ja ne, joiden ei pitäisi, eroavat. Tarkoitan tällä sitä, että on suunnaton joukko ihmisiä, jotka roikkuvat väkivaltaisissa ja/tai muuten tuhoisissa ja ahdistavissa parisuhteissa eivätkä millään lähde. Ja moni antaa syyksi sen, ettei halua rikkoa lasten perhettä.
Sitten ne, joilla menee vähän niin ja näin, ottavat ja eroavat. Itse syytän tästä kyllä molempia osapuolia, kummatkin typerehtivät oikein lahjakkaasti. Jos molemmat puhaltaisivat samaan hiileen, homman voisi saada toimimaan, mutta onhan sekin aika paljon vaadittu, että toinen osapuoli yksin kannattelisi perhettä sillä välin, kun toinen vaan raapii omaa napaansa, oli tapa raapia mikä hyvänsä.

(Köyhyyden jäljet)

Pantalone:
Hamasin ja Palestiinalaisten pitäisi nyt ymmärtää kaksi asiaa:
1) Israelin valtiota ei peruuteta, eivätkä Israelilaiset lähde Israelista
2) Hamas ja Palestiina eivät ikinä tule saamaan niin vahvaa armeijaa, että saisivat vallattua Israelin itselleen.
Mikäli Hamas ja Palestiina olisivat sitä lajia, että ymmärtävät tosiasiat, niin yksi vaihtoehto olisi Israelin liittovaltio. Siinä molemmat saisivat aika kätsysti tahtonsa läpi jossain määrin. Hamasille se tietysti olisi kuitenkin kuolinisku, sillä terroristijärjestölle ei jälleenrakennuksessa ja yhteiskuntarauhassa ole käyttöä.

(Sivallus CCCIII)

Yrjöperskeles:
Häh-hää! Perusteltu vittuilu virkakoneistolle on aina suotavaa, ja tämä oli jo kaunista. Vaan vakavasti ajatellen, niin minä kuin moni muukin on kieltämättä yhden jos toisenkin kerran törmännyt viranhakuihin, jossa paikka on jo korvamerkitty jollekin. Mutta virka on pitänyt laittaa hakuun, koska julkisille viroille on tehtävä niin.
Voisiko näihin hakuihin kehittää jonkunlaisen merkintäjärjestelmän, joka kertoisi ihmisille, että paikka on jo tosiasiallisesti täytetty, älkää haaskatko aikaanne? Esmes vaikka sellainen, että hakemuksen toisella rivillä olisi ensimmäisen sanan jälkeen merkki (*), tai sitten vaikka niin, että kohdassa ”hakemuksen viimeinen jättöpäivä” käytettäisiinkin skandiöökkösiä eli ”hakemuksen viimeinen jættøpæivæ”? Silloin ihmiset ymmärtäisivät, että ei maksa vaivaa.
Minä muuten olen törmännyt tuosta AMK-lyhenteestä myös muotoon ”Auta Minua Käytännössä”.

(Oikaisuvaatimus)

Becker:
Tässä on kyllä jotain tuttua, sillä joskus on tapahtunut, että törmää johonkin henkilöön ja sitten alkaa miettimään, että hänessä on jotain tuttua, mutta en pysty mitenkään yhdistämään.
Asia sattaa mennä ohi, ellei sitten vastapuoli tervehdi iloisesti nimeltä ja allekirjoittanut alkaa tekemään epätoivoista hakuammuntaa jotta pystyisi kohdistamaan tervehtijän johonkin menneeseen tapahtumaan.
Tuiki piinallista.
Olin faijani kanssa aikoinaan kävelemässä Hesan Aleksilla, kun eräs vastaantuleva herrasmies tervehti häntä ystävällisesti. Aikansa rupateltuaan isäni kanssa me jatkoimme matkaa. Kotvan kuluttua faija totesi:"Herää vain yksi kysymys, kuka hän oli?"
Isäni tosin tunsi toimiensa johdosta lukuisasti ihmisiä, joten ei ihme.

(Kohtaamisia)

Kumitonttu:
Puhe ja teko ovat eri asioita. On eri asia puhua vastoin totuutta tai valita sanansa tyhmästi kuin käyttää tai yllyttää käyttämään väkivaltaa toisinajattelijoita kohtaan. Poliittisesta väkivallasta meillä ei tällä vuosituhannella ole Suomessa muuta näyttöä kuin vasemmiston keskinäiset kahinat ja ns. porvarillisiin elämäntapoihin liittyvät vahingonteot.
Vaikka neekeri ja ryssä ovat sanoina tunneperäisiä, samanlaista sanankäyttöä tulee vasemmistosta: on fasistia, rasistia ja denialistia. Ei tällaisten sanavalintojen tarkoitus ole mikään muu kuin loukkaaminen ja vahingonteko. Mutta koska media koostuu tutkitusti vasemmistosta, se käyttää vasemmistolaisia ilmaisuja.

(Sivallus CCCVIII)

Jaassu:
Mielestäni Norjalainen akateemikko Elin Ørjasæter tiivistää länsimaiden tilanteen kohtuullisen hyvin omassa kirjoituksessaan.
http://rahmispossu.net/2014/09/24/ruotsalaiset-eivat-ole-perilla-omasta-maahanmuutostaan/
Mitä länsimaissa sitten pitäisi tehdä jotta tappava humanitäärinen maahanmuutto loppuisi ?
Ongelma on aika vaikea, sosialistiset puolueet ovat hirttäneet itsensä kansainvälisen solidaarisuuden aatteeseen johon on melkoisen vaikea edes puolueiden sisällä vaikuttaa. Lisäksi näissä ilmeisesti kylmästi lasketaan että yhteiskunnan varoilla elävien muslimien äänet tulevat sosialisteille.
Yliopistojen tutkijat vääristelevät totuutta maahanmuuton vaikutuksista, media luo väärää kuvaa muslimien ja kehitysmaiden maahanmuuton vaikutuksista.
Poliitikoilla pitäisi olla rohkeutta sanoa suoraan että maahanmuutto kehitysmaista ja muslimimaista on yhteiskunnalle haitallista.
Puolueiden ja koulujen ohjelmista pitäisi poistaa monikulttuurin edistäminen ja sisäministeriön aikoinaan lehdistölle annettua ohjeistusta jonka mukaan monikulttuurista pitäisi kirjoittaa positiiviseen sävyyn pitäisi poistaa.

(Islamin nykyisyys, tulevaisuus ja tuho)

Bogreol:
Koko läntinen eliitti, viranomaiset, media, yliopistotutkijat, jopa kristitty papisto on tukenut islamia. Meillä ei muka ole mitään pelättävää. Nyt jo maailmalla kerrotaan, että ISIS-jihadistit ovat tulossa Eurooppaan pakolaisten vanavedessä. Lännen tulisi haastaa islam. Moorthy Muthuswamy sanoo kirjassaan Defeating political islam, että islamia vastaan tulisi käydä. Islamin levittämiskeskuksia ovat ne valtavirran suvaitut moskeijat ja kulttuurikeskukset, joiden opit tulisi kiistää, islamin perusteet tulisi kyseenalaistaa. Islam voi menettää uskottavuutensa kunhan lännen tuki lakkaa ja ankara kyseenalaistaminen alkaa.
(Islamin nykyisyys, tulevaisuus ja tuho)

Olli:
Yhdysvaltain Lend Lease apu alkoi jo kesällä 1941. Diane Westin mukaan apu oli massiivista. Japanin alkumenestys johtui siitä, että Yhdysvallat toimitti Neuvostoliittoon valtavasti aseita ja muita tarvikkeita, eikä oma armeija ollut yhtä tärkeä.
Wolf Halsti ihmetteli kirjoissaan Yhdysvaltain lyhytnäköisyyttä. Tuo seniiliys on tietysti yksi mahdollisuus, mutta Diane West esittää kirjassaan American Betrayal syyksi sen, että keskeiset Yhdysvaltain hallinnon virkamiehet ja poliitikot olivat kommunistien kannattajia.
Toinen maailmansota alkoi, kun Saksa ja Neuvostoliitto jakoivat Itä-Euroopan. Molemmat hyökkäsivät Puolaan syksyllä 1939. Englanti ja Ranska julistivat sodan Saksalle, muttei Neuvostoliitolle. Miksi?
Länsi lähti sotaan Puolan vapauden vuoksi. Talvella 1945 länsi lupasi Neuvostoliitolle paljon enemmän kuin Hitler aikoinaan, eikä Puolan vapaudella ollut sille enää mitään väliä. Se on sitä reaalipolitiikkaa.

(Venäjä, suojeluvaltio)

Tiedemies:
Luottamus rakennetaan ajan kanssa, ei se synny tyhjästä. Jos henkilö on elämäntilanteensa ja työnsä puolesta paljon sellaisissa ympyröissä jotka ovat omiaan herättämään mustasukkaisuutta kun luottamusta ei vielä ole, niin suhteen mahdollisuudet kestää niin pitkälle että luottamus on riittävän vahvaa, ovat vähäisemmät.
Ihminen joka luottaa heti, tuntematta toista yhtään, on myös useammin jotenkin vajaa tunne-elämältään kuin henkilö jolle luottamuksen syntyminen kestää kauemmin.
Itsetunto on vielä suurempi tekijä. Jos nyt ajatellaan että potentiaalisella kumppanilla olisi paljon vientiä, niin itsetunnon kanssa käy niin että se a) on pikkuisen epärealistinen tai b) selkeästi keskimääräistä todennäköisemmin perustuu tekijöihin joilla on ylipäätään tapana ennustaa suhteiden epäonnistumista.
Tällä b-kohdalla viittaan siihen, että jos mies on ns naistenmies, hänellä saattaa olla naisten suhteen hyvä itsetunto, mutta tämä voi perustua esimerkiksi hiukan patologiseen taipumukseen esimerkiksi ns naistenkaatajana.
Yritän näillä tekijöillä vain tuoda esiin sitä, että vaikka tuollainen "ongelma" herättää hymistelyä ja kitkeriäkin kommentteja (ehkä aiheestakin), niin ei ongelma ihan tuulesta temmattu ole. Eikä kyse ole (ainakaan aina) siitä, että tällainen henkilö olisi jonkinlainen nirppanokkainen narttu jolle ei vaan mikään kelpaa. Ihmissuhteet ovat vaikeita kenelle tahansa, ongelmien muoto vain on erilainen. Varmaan aika moni ruma ja huonokuntoinen nainen jolla on heikko itsetunto, ottaisi tämänkin tytön ongelmat mieluummin kuin omansa.
Monelle miehelle tällaiset ongelmat ovat täysin käsittämättömiä, koska oma ongelma on kärjistäen se, että on tuuria jos joku joskus säälii sen verran ettei välittömästi ala kirkua kun alkaa juttelemaan.

(Sivallus CCCXI)

Tom Kärnä:
"Kukaan ei tiedä, kuinka monta aurinkokuntajärjestelmää sisältää." Alun virke voisi kaivata seurakseen sanaa "maailmankaikkeus".
Mutta hyvää pohdintaa.
Jos me kohtaisimme jonain kauniina päivinä vieraan sivilisaation, niin minulta ainakin turskahtaisi paskat housuun.
Mutta mitä tulee tuohon ihmisen taistelunhaluun, niin lainaan erääseen lempi-tv-sarjaani liittyvää elokuvaa ulkomaankielellä:
"The humans, I think, knew they were doomed. Where another race would surrender to despair, the humans fought back with greater strength. They made the Minbari fight for every inch of space. In my life, I have never seen anything like it; They would weep, they would pray, they would say goodbye to their loved ones, and then throw themselves without fear or hesitation at the very face of death itself, never surrendering. No one who saw them fighting against the inevitable could help but be moved to tears by their courage. Their stubborn nobility. When they ran out of ships, they used guns, when they ran out guns they used knives and sticks and bare hands. They were magnificent. I only hope that when it is my time, I may die with half as much dignity as I saw in their eyes in the end. They did this for two years they never ran out of courage but in the end, they ran out of time."

(Missä kaikki ovat?)

Korppi on oikeus:
Erinomainen analyysi Jaska. Tämmöistä se nykyään on, ei virallisia sodanjulistuksia, "emme ymmärrä mistä puhutte". Tämä on sotaa varjoissa. Ainoa este taktiikalle on se, ettei sillä isoja alueita vallata. Jos Venäjä siis koko Ukrainan mielii itselleen, on sen siirryttävä avoimeen sotaan. Tai sitten he vähä vähältä hivuttautuvat edemmäs ja edemmäs, vuosikausien ajan työtä tehden: "emme tiedä mitä on meneillään, meillä ei ole halua puuttua Ukrainan sisäisiin levottomuuksiin."
(Sumusotaa)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta Jaskalle, ja pidä lippu korkealla! Blogisi on näistä "nuivistipuolen" blogeista ehdottomasti yksi monipuolisimmista, eli juttuja on aihepiirin puolesta ihan laidasta laitaan, ei leipäännytä lukijaakaan, kun mielenkiinnon kohteita tuntuu piisaavan! Varsinkin maantiedeaiheiset tietopläjäykset ovat oikeasti tosi mielenkiintoisia, ja kertovat halustasi tehdä tasokkaita juttuja yhä uudestaan. Toivottavasti saamme nauttia näistä vielä pitkälle tulevaisuuteenkin. :)

Sanna kirjoitti...

Hui, olen päässyt listalle! Nyt on päivä pelastettu :)

Kiitos vain hyvästä ja usein hauskastakin blogista, tätä joskus ymmärtää tyhmäkin (monesti ei) mutta se, että johonkin ei tule kommentteja, ei tarkoita sitä, että kirjoitus olisi huono, vaan sitä, että se on niin hyvä, ettei kenelläkään ole kiistettävää tai lisättävää.

Anonyymi kirjoitti...

Pitkäaikaisena lukijanasi, mutta huonona kommentoijana, haluan sanoa että kommenttien määrällä ei varmaankaan voi kirjoitusten vaikuttavuutta arvioida.

Nuo huumorijutut olin molemmat lukenut, mutta sukunimi-juttua en enää muistanut, huolimatta siitä että se herätti hörönauruja, niin nyt kuin varmaan silloinkin.

Oikaisuvaatimus puolestaan oli niin loistava (...n ilkeä), että sitä en varmaan unohda koskaan, kertailen joskus ja luetan muilla.

Hyvää jatkoa ja tätä vuotta.

koppelo

Kari Rydman kirjoitti...

Blogisi kuuluu erityissuosikkeihini, joten kiitos sinulle jutuistasi. Olen lisäksi huomannut, että omista lukijoistani jatkuvasti suurin muiden blogien kautta tullut osa tulee sinulta. Tästä teen sen loogisen päätelmän että lukijasi ovat keskimäärin muita fiksumpia. Hyvää uutta vuotta!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Lämpimimmät kiitokset Jaskalle kuluneesta blogivuodesta ja uutta odottaen.

Jaska Brown kirjoitti...

Kiitän ja punastun.

Timo Koo kirjoitti...

Seuraan blogiasi aktiivisesti mutta kommentoin tosi harvoin. Eli kiitos erinomaisesta blogista, hienoa että olet jaksanut/pystynyt jatkamaan kirjoittelua. Lisäksi hyvät uudet vuodet!

Becker kirjoitti...

Hyvää vuoden jatkoa sinne Jaskallekkin perheineen.

Heh, minäkin pääsin listallle, loppuvuosi pelastettu!

Palstasi kuuluu kyllä niihin, jotka ehdottomasti luetaan, vaikken aina keksikkään mitään kovin älyllistä kommentoitavaa.

Moninaisuus ja usein valtavirrasta poikkeavat tekstit ovat piristävän mielenkiintoisia.
Anna palaa vaan, sillä blogisi on yksi kiinnostavimmista.

Jaska Brown kirjoitti...

Myöhästyneet kiitokset Timo Koolle ja Beckerille.