Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Sivallus CCCXX

Kun islamistit tekevät terrori-iskuja islamin nimissä, on muistettava, että sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä islamin kanssa.

P.S. Näyttää siltä, että Suomessa tapahtuman pääuutiseksi yritetään nostaa vähän aikaa Perussuomalaisten Twitter-tilillä ollut toteamus: Yllättyneet voivat nostaa kätensä pystyyn. Profeetan puolesta. Tätä on kovasti paheksuttu virallisessa mediassa. Tosin Iltiksen kommenttipalstalta luin viitisenkymmentä ensimmäistä vastausta ja kovasti kummasteltiin, jos joku tosiaan yllättyi.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nuorena vihaisena ja kyynisenä ihmisenä totean vain, että kansallisosialismin ainoa vika oli siinä että siinä vainottiin väärän uskonnon harjoittajia. Vihani islamia kohtaan on pohjatonta.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Kun moskeijat palavat ja tapahtuman tekijöistä ei ole tietoa, syytetään heti natseja. "Rasistit käyvät väkivaltaisiksi, joten tämä on merkki kasvaneesta äärioikeiston uhasta". Kun muslimit tekevät terrori-iskun profeetan nimeä ulvoen, ensimmäinen reaktio on huolestua muslimien maineesta. "Tällä ei ole mitään tekemistä islamin kanssa, eivätkä muslimit ole väkivaltaisia. Ja jos jotkut ovatkin, johtuu se äärioikeistolaisten rasismista."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ranskassa katastrofi saadaan aikaan ampumalla. Suomessa sillä, että kommentoidaan ampumista. Mutta tulihan tässä nyt ainakin osittaisvastaus Jaskan aikaisempaan postaukseen. Eli ainakaan kaksitoista kylmäverisesti murhattua ranskalaista ei riitä.

Saudade kirjoitti...

Yhtä hyvin uutinen olisi voinut olla että hyysärin toimittajan hyssyttelevä uutinen keräsi kritiikkiä. Jotain edistystä on tapahtunut kun tajusi sentään olla suoraan vetoamatta siihen että näiden tapausten herättämä rasismi muslimeja kohtaan se suurin ongelma tässä on. Viittaan siis tähän:
http://nyt.fi/a1305914909038

Strix Senex kirjoitti...

Minä yllätyin lähinnä siitä, että tämä juttu oli Iltiksessä eikä Hesarissa. Tällä uutispuolella Iltiksen journalistinen on nimittäin ollut (vastoin yleistä käsitystä) yleensä Hesaria objektiivisempi. Ilmeisesti päämajasta on käynyt käsky, että tästä aiheesta täytyy saada äkkiä ulos persujenmollausjuttu ja Iltiksen kautta se saatiin ulos nopeammin.

Juttu itsessään oli tietysti vuoden journalistinen limbo, minkä kommentoijatkin oitis totesivat. Mutta vuosihan on vasta alussa ja näin vaalivuotena on lupa odottaa uusia rimanalituksia. Kirjoittajan kyky kuurnia hyttysiä ja niellä kameleja oli kyllä suorastaan uskomaton. Tässä tapauksessa myös toimittajan suhtautuminen sananvapauteen oli vähintäänkin kiinnostava. Islamisti murhasivat Pariisissa 12 henkilöä satiiristen pilakuvien takia ja Suomessa toimittaja tyrmistyy twiitistä, joka voidaan mielikuvitusta vähän venyttämällä tulkita islamismia vastustavaksi.

Vasarahammer kirjoitti...

Vaalit lähestyvät ja lehdet hajottavat taas perussuomalaisia falangiin ja muihin.

Kokemuksesta tiedämme, että mikään, mitä islamistit tekevät, ei ole niin pahaa kuin islamiin kohdistuva vihapuhe suvaitsevaisessa satumaailmassa.

Anonyymi kirjoitti...

"Kun islamistit tekevät terrori-iskuja islamin nimissä, on muistettava, että sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä islamin kanssa."

Ehei, eihän nyt toki! Jos nyt joku semmoista höpertää niin sehän on vain osoitus siitä että on päässä vikaa. Vai...?

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/720652/HameenAnttila+Ranskan+iskijat+nahtava+hairiintyneina+ihmisina

Jaska Brown kirjoitti...

Vaikka jotkut muslimivaltiot, -instituutiot ja -yksilöt ovat iskun tuominneetkin, odotamme yhä turhaan näiltä tahoilta yhtäkään aktiivista toimenpidettä terroristeja vastaan. Kuten ilmiantoja, pidätyksiä, tuomioita ja vastaavia.