Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Sivallus CCLIV

Paras todiste holokaustista on se, että kaikki sen kiistäjät ovat kuuluneet Adolf Hitler Fan Clubiin.

12 kommenttia:

IDA kirjoitti...

En sanoisi noin. Tai riippuu mitä kiistämisellä tarkoitetaan.

Yhtä jyrkästi voisi kyllä ladata mietelauseen, että paras todiste henkisen kommunismin voitosta ja jonkinlaisen holokaustin uudelleen tulosta on se, että valtio tuomitsee holokaustin epäilystä vankilaan liberaalien hurratessa tapahtuneelle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tuota aihetta ei loppujen lopuksi ole tullut kovin hirveästi seurattua. Lähinnä kai jaanataan, että ei niitä niin monta miljoonaa tapattu, vaan ainoastaan näin monta miljoonaa. Selvää on, että tolkuttomasti tapettiin. Sitä minä en vaan ole koskaan hahmottanut, että miksi ihmeessä juutalaiset alun perinkään? Kun eikös ne olleet siellä Saksassa niin kuin täällä Suomessakin ns. tolkun väkeä.

Tomi kirjoitti...

IDA, Suomessa ainakaan kukaan holokaustin kieltämisen kriminalisointia (toki joku juutalaisjärjestö on saattanut vaatiakin, en tiedä).

Saksassa kriminalisointi on ehkä ymmärrettävääkin, mutta ei hyväksyttävää. Kriminalisoinnissa ei ole mitään järkeä.

Ykä n. 6 miljoonaa on nykyään konsensusnäkemys. Sitä lukua voi pitää varsin luotettavana.

Jaska on oikeassa. Lähes kaikki (jos ei ihan kaikki) holokaustinkieltäjät ovat tiukan linjan antisemitistejä. Pääosin myös innokkaita venäläisvihaajia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tomi: Tuohon kuuteen miljoonaan minäkin olen eniten törmännyt. Lienee lähellä totuutta. Tarkkaa kirjanpitoa tommosesta tappotouhusta on tuskin pidetty, vaikka saksalaisia pikkutarkaksi sanotaankin.

Tomi kirjoitti...

Ykä, saksalaisilla oli jonkinlainen kirjanpito ainakin leireillä kuolleista, mutta tappion uhatessa he tuhosivat arkistonsa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Varsin ymmärrettävää. Lukemat kuin eivät saksalaisia varsinaisesti mairitelleet.

IDA kirjoitti...

Tomi:

Olemme Euroopan Unionin kovassa ytimessä Saksan kanssa.

Kumitonttu kirjoitti...

Leirien arkistoja ei yleensä ehditty/haluttu tuhota, mutta eipä sillä sinänsä ole mitään väliäkään, koska ei niillä mitään pystytty peittämään. Yksi keskeisimmistä arkistoista on - yllätys yllätys - Saksan rautateillä. DB nimittäin veloitti jokaisesta "matkustajasta" mitä-lie-kansliaa, joten oli sen intressissä huolehtia, että listat kyyditettävistä täsmäsivät lähtöasemien vastaaviin. Lähtöasemien listat puolestaan perustuivat sekä luvunlaskuun että tietenkin kylien ja kaupunkien asukasluetteloihin.

Hollannissa esimerkiksi natismiehityksen alkaessa jokainen radiovastaanotin tuli rekisteröidä takavarikoinnin uhalla. Sen jälkeen siellä asuvien juutalaisten kokoaminen oli helppo tehtävä. Seuraavaksi vangit laskettiin ja luetteloitiin rautatiekuljetusta varten, mikä - kuten totesin - oli laskutuksen peruste. Lopuksi vangit merkittiin saapuneiksi leireille. Koko ketju on melko aukoton eikä siten sillä ole mitään merkitystä vaikka joku tai jotkut osiot puuttuisivat.

Jaska Brown kirjoitti...

Tarkoitin kiistämisellä sitä että kaasukammioita ei muka ollut eikä juutalaisia tuhottu järjestelmällisesti. Kiista siitä kuinka monta miljoonaa tuhottiin, on tietysti tärkeää mutta eiköhän jo yhdenkin miljoonan myöntäminen lasketa holokaustin myöntämiseksi.

Minua on muuten kiinnostanut, onko uhrien lukumäärää arvioitu tutkimalla väestötilastoista, kuinka paljon esim. Puolassa oli juutalaisia ennen ja jälkeen sodan. Tästä nyt aika hyvän arvion pienillä korjauskertoimilla saisi, kun homman tekisi maittain. Jos näin ei ole tehty, niin miksi ei?

Kumitontulla oli mielenkiintoista tietoa, en ollutkaan tuosta ennen perillä.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi keskeisimmistä arkistoista on - yllätys yllätys - Saksan rautateillä. DB nimittäin veloitti jokaisesta "matkustajasta" mitä-lie-kansliaa, joten oli sen intressissä huolehtia, että listat kyyditettävistä täsmäsivät lähtöasemien vastaaviin.

Joo, tuo mainittiin jossain ohjelmassa, joka käsitteli aikaa. Haastateltavana oli Reich Bahnin aikatauluja tuolloin tabuloinut heppu. Sanoi siinä mm. että joukkokuljetuksissa käytettiin valmista tariffia eli samaa mitä koululuokilta veloitettiin. En muista ohjelman nimeä, mutta se tuli varmaan vuosituhannen vaihteessa.

Anonyymi kirjoitti...

Kestävyysjuoksufanaatikkona olen pettynyt ettei Jaska ole vieläkään tehnyt perinteistä listaansa tulevaisuuden lupauksista. Mennään jo pitkällä vuotta 2013.

Jaska Brown kirjoitti...

Ano, listaa on minulta pyydelty aiemminkin. Olen pahoillani, mutta päätin luopua listan tekemisestä. Syynä oli se, että koin epäreiluksi laatia sitä nimimerkin takaa, koska toimin piireissä myös omalla nimelläni.

Näillä näkymin julkaisen kyllä aikanaan Kalevan kisa -ennakot entiseen malliin. Eivätkä juoksuun liittyvät kirjoitukset tähän lopu, yksi isompi juttu valmennukseen nähden on hautumassa ja ilmestynee tämän tai ensi kuun aikana.