Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 1. tammikuuta 2013

Vuosiraportti 2012

Sekametelisopan kolmas täysi kalenterivuosi on paketissa. Vuoden 2012 tilastoja Sitemeterin mukaan, suluissa vuoden 2011 vastaavat tiedot:
Vuoden aikana 87879 (75577) käyntiä eli 240 (207) / päivä.
Kasvua edelliseen vuoteen 16,3 %.
Päivää kohti kasvu 16,0 % (pienempi lukema, koska 2012 oli karkauspäivä).
Vilkkain kuukausi elokuu (huhtikuu), 8679 (7651), 9,9 % (10,1 %) kävijöistä.
Hiljaisin kuukausi kesäkuu (kesäkuu), 6280 (5143), 7,1 % (6,8 %) kävijöistä.
Vilkkain päivä 11.8 (20.4), 630 (439), 0,72 % (0,58 %) kävijöistä.
Hiljaisin päivä 26.5 (16.7), 133 (99), 0,15 % (0,13 %) kävijöistä.
Vilkkain viikonpäivä maanantai (maanantai), keskimäärin 274 (234), 16,5 % (16,1%) kävijöistä.
Hiljaisin viikonpäivä lauantai (lauantai), keskimäärin 213 (172), 12,6 % (12,1 %) kävijöistä.

Eniten kommentteja keräsi uransa äskettäin lopettaneita tai lopettamassa olevia suomalaisia huippu-urheilijoita käsitellyt Ken on heistä kaikkein kaunein?, 44 kappaletta. Sivalluksista suosituin oli numero 251 21 kommentilla. Tyypilliseen tapaan joka kerran kun kirjoitin viikkojutun jonka uskoin kirvoittavan runsaasti kommentteja, niitä tuli vain muutamia. Kun taas kirjoitin jutun josta ajattelin että tämä ei kyllä ketään kiinnosta, niin kommentteja tuli paljon. Esimerkiksi juuri tuo kommentoiduin viikkojuttu oli sellainen, että ajattelin sitä julkaistessani kommenttilootan jäävän ehkä jopa nollille.

Vuoden hauskimpana suorituksenani pidin itse vuoden ensimmäistä viikkojuttua eli Hitlerin päiväkirjaa. Oli myös historiallisesti faktaa tarkistettavissa olleisiin yksityiskohtiin asti.

Siltä varalta, että joku höyrypää etsii jotain vanhaa juttua, parantelin hakemistoa lisäämällä sen loppuun kaikkien viikkojuttujen otsikot aikajärjestyksessä.

Vanhemmista kuin 2012 julkaistuista teksteistä lähinnä googlettamalla löydetään edelleen usein klassikoihin Kuinka hankkia tyttöystävä, Kestävyysjuoksun kirous ja Natsien ihmeaseet. Tänä vuonna oli havaittavissa sama ilmiö kuin viime vuonnakin eli 5.12.2010 julkaistu Pitämättä jäävä itsenäisyyspäivän puhe keräsi runsaasti osumia marraskuun lopussa ja joulukuun alussa. Ilmeisesti juhlapuheen pitämiseen nakitetut hakivat netistä jotain valmista versiota. Epäilen että kirjoittamani puhe on edelleen julkisesti pitämättä. En pitänyt sitä itsekään, vaikka tänä vuonna itsenäisyyspäivän puheen eräässä tilaisuudessa pidinkin. Olisi tullut mentyä kerralla Iltiksen lööppiin julkirasismista.

Sivustot, joilta blogiin klikattiin useimmin, olivat Takkirauta, Yrjöperskeles, Octaviuksen ajatuksia, Kumitonttu ja Vasarahammer. Kiitän nöyrimmin linkkauksista heitä ja myös muita blogiani linkanneita.

Sitten suora lainaus viimevuotisesta raportista, koska tilanne ei ole muuttunut mihinkään:

Kommentoijille haluan esittää erityiskiitokset. Olen yrittänyt vastata useimpiin kommentteihin, vaikka vastaaminen siviili- ja työelämän kiireiden takia saattaakin viivästyä. Samoin saamiini sähköposteihin, joihin vastaaminen viivästyy yleensä vielä enemmän. Tässä yhteydessä kollektiivinen pahoitteluni kaikille niille blogisteille, joiden tekstejä luen mutta en ole kommentoinut läheskään niin paljon kuin haluaisin; en ehdi.
Vinkkejä kirjoittajana kehittymiseen ja juttutoiveita otetaan edelleen vastaan, toteuttamista ei luvata.


Syksyllä harkitsin blogin pistämistä pakettiin. Oli paljon yksityiselämän kiireitä ja vähän leipääntymistä. Minulle neljä vuotta on kuitenkin ollut aina tärkeä ajanjakso - se on ensimmäinen määräaika, jossa on aina tasan yhtä monta päivää, 1461. Päätin siksi että mennään nyt ainakin helmikuun 2013 loppupuolelle asti, silloin tulee neljä vuotta täyteen. Pari kertaa piti kiireiden tai lässähtäneen kirjoitusidean takia turvautua varastoon kirjoitettuun kamaan. Näitä varastoviikkojuttuja löytyy vielä muutama valmis käyttämätön, joten varmaa on että blogi jatkuu sen neljä vuotta täyteen vaikka minkälainen motivaatiopula iskisi. Näillä näkymin motivaatiota jatkamiseen on yhä sen jälkeenkin.

Aihepiirit saattavat muuttua tai painottua eri tavoin. Esimerkiksi mieleni on tehnyt julkaista joitakin fiktionovelleja, mutta kynnys proosan julkaisemiseen on aika iso. On jotenkin helpompi kirjoittaa tosiasiaa. Tosin kokeilin kesällä kepillä jäätä tarinalla Vanha suola, mikä sai epäilyksistäni huolimatta positiivisen vastaanoton. Pari kolme novellia on lojunut julkaisukynnystä odottamassa. Mielipiteitä asiasta kuunnellaan.

Entiseen tapaan kirjoittelin satunnaisesti muistiin erikoisia hakuja, joilla blogiin on löydetty. Valitettavasti kävi niin, että avatessani kyseisen tiedoston tuossa syksyllä sieltä löytyi ainoastaan seuraava teksti:
hih9h0h0jhpjnp+n+n+npånb´+b+njjoi0jho0jkjjjjo+jjphobonpjpjkoppujojhphbih0iiii
Lievää törkeämmät epäilykset kohdistuvat perheen nuorimpaan tietokoneasiantuntijaan, jolla oli niihin aikoihin vielä ilkeä tapa mennä hakkaamaan koneen näppäimistöä kun silmä vältti. Tiesittekö muuten, että satunnaisesti näppäimistöä räpeltämällä saattaa aueta sellaisia hallintaikkunoita, joiden olemassaolosta ei ole aiemmin ollut aavistustakaan? No, joka tapauksessa kyseisestä tiedostosta olivat kadonneet kaikki yli puolen vuoden ajalta kirjoitetut erikoiset hakusanat, joten ilmeisesti se oli saatu auki viimeksi avattujen tiedostojen listasta (ei ollut ainutkertainen tapaus), valittu koko teksti (tämäkin on nähty livenä), poistettu se, naputeltu em. litania tilalle (nämäkin havaittu ainakin kerran muulloinkin), tallennettu ja suljettu tiedosto (ilmeisesti tämänkin on täytynyt onnistua, vaikka havaintoja vastaavista tempuista ei ole). Näin ollen kaikki seuraavat haut ovat aikaisintaan lokakuulta lähtien tulleita. Pitää auttaa etsiviä, koska epäilen että näihin kysymyksiin ei ole blogista vastausta löytynyt:

zurich pimeaa työtä
Suositellaan pankkialalle ryhtymistä.
kypsän naisen sääret
Sama tarkoitus kuin nuortenkin naisten säärillä: syrjään vaan!
elävän porsaan hinta
Jos tarkoitus oli säästää joulukinkun teurastuskuluissa, niin ohje tulee myöhässä mutta se on noin 1,50 €/kg.
kaukana asutaa, mut pidetää kiinni
Nyt oli niin mystinen juttu, että tarttis saada edes jotain lisätietoa ennen ohjetta.
12.12.1972 suomi
Mitä-Missä-Milloin tietää kertoa Suomen aloittaneen erillisneuvottelut Britannian kanssa vapaakaupan jatkumiseksi vuoden 1973 ajan, vaikka Suomen EEC-ratkaisu siirtyisikin.
miksi pitäisi hankkia tyttöystävä
Eikö luonto ole vielä vetänyt tikanpoikaa puuhun ja kertonut vastausta?
borneo snorkkelointi
Hyvät mahdollisuudet, koska kyseessä on saari. Järviä ei toisaalta liiemmin ole, mutta puutetta korvaa Kapuas, maailman pisin saarella oleva joki.
tampere poliisilaitos kamerapylväs
Kannattaa painaa kaasua, niin hämäläismallinen kamera ei ehdi räpsähtää.
lestadiolainen tyttöystävä
Plussaa: tuoreustakuu. Miinusta: ennen papin aamenta saa hyvä jos näppinsä märäksi.
en älyä mitään
Et vai? Ainakin sen verran että osasit klikata tiesi tänne! Toisaalta...

Näiden hakujen lisäksi edellisvuotiset klassikot päivi räsänen naked tai päivi räsänen nude saivat yhä suosiota, joten ollos huoleton, kansakunta on edelleen yhtä pervo kuin ennenkin. Tai pervompikin, onhan Päivi taas vuotta vanhempi!

Hyvää uutta vuotta!

8 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Älä edes kuvittele lopettavasi helmikuussa! Tämä vääntö on vielä kesken, vaikka tyylikkäitä torjuntavoittoja onkin saatu parina viime vuotena. Ei tässä vaiheessa voi vielä nostaa kypärää juoksuhaudan reunalle tai käy vielä kylmästi. Hoidetaan homma tyylikkäästi kotiin ja sitten voidaan istahtaa nokikahville. Ei ne Jaskan lapsenlapsetkaan taitais vanhainkodin vuodeosastolla papan harmaata tukkaa silitellä, jos kuulis että 2013 vanha ukko lähti kuivattelemaan saappaita kotilieden lämpöön kesken leikin.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeaklikkaa tiedostoa ja valitse ominaisuudet. Aiemmat versiot välilehdeltä (vain Windows 7) saattaa löytyä tiedoston vanhempi versio.

Kari Rydman kirjoitti...

Kiitän sinua näistä kirjoituksistasi. Ne kiinnostavat minua erityisen usein. Lisäksi kiitän blogiasi siitä, että tilastojen mukaan se usein on juuri se sivusto josta on tultu katsomaan minun juttujani. Mielenkiintoinen kytkentä!

Kari Rydman kirjoitti...

... eniten tultu... piti sanolmani.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta myös Jaskan huusholliin. Ehdotan, että et helmikuun lopussa lopeta blogiasi, vaan pidä korkeintaan rajoittamaton tauko. Sulle todennäköisesti käy samoin kuin minulle, että vaikka ajatteli panna pillit pussiin, niin ei sitten kerta kaikkiaan voinut olla aukomatta päätänsä.

Tietysti voit jättää sen rajoittamattoman tauonkin väliin, sillä blogisi on kyllä yksi parhaimmista, mitä Blogistanissa on.

Jaska Brown kirjoitti...

Kumis: Ei harmaata tukkaa vaan kaljua, jos suvun geeneihin voi luottaa.

Ano: Kiitos vinkistä, valitettavasti olin poistanut alkuperäisen tiedoston kopioituani siihen kirjoitetun tekstin uuteen.

Kari Rydman: Ilmeisesti blogini linkkilistaa käytetään hakuapuna. Kiitoksia tunnustuksesta!

Yrjöperskeles: Kuten totesin, syksyllä oli kiireiden takia vähän tahmaista, mutta nyt on tilanne toinen. Lopettaminen ei ole edes mielen vieressä. Pahoittelut vihamiehilleni.

Tomi kirjoitti...

Mistä vihamiehistä täällä höpistään? Eihän täällä ole ollut juurikaan vihamielisiä kommentteja, jonkin verran poikkipuolisia on ollut.

Kumiksen ja kumppaneiden mielestä kaikki eri mieltä olevat kommentit ovat vihamielisiä.

Becker kirjoitti...

Uusia vuosia vaan täältäkin. Hyvä ettet lopeta blogiasi. Se on yksi mielenkiintoisimpia jota tulee melkeinpä automaattisesti klikattua.

Vaikken aina kommentoikkaan, niin seurannassa on ;-)