Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


lauantai 10. syyskuuta 2011

Vidiootti

EDIT 13.9.2011: Granlundin ilmaveivi - mutta kyseessä EI ole Mikael G.

Suosituimpia tulevaisuudenennusteita on malliin Seksiä, valheita ja videonauhaa tehty kysymys Viihdytämmekö itsemme hengiltä? Sen mukaan ihmiset tyhmistyvät jatkuvasti, koska kaiken pitäisi olla kivaa eikä mihinkään vaivannäköä vaativaan oppimiseen haluta ryhtyä.

Tästä ei kannata olla huolissaan. Se alle 20 % ihmiskunnasta, joka vastaa kaikesta edistyksestä ei valtaosaltaan syrjäydy viihteeseen. Loput taas tekevät kuten ennenkin, hoitavat työnsä ja perheensä kunnialla. Toki osalla elämä menee pytystä alas nettiaddiktion takia. Mutta jos valita pitää, niin parempi se kuin alkoholiongelma tai joutilas pikkurikollisuus.

Tämä alustuksesta. Jaskalla ei ole paljon aikaa viihteelle. En edes muista, milloin olen viimeksi katsonut telkkaria, ellei yleisurheilua lasketa. Lyhyinä joutohetkinä tulee kuitenkin huumorimiehenä surffattua minuutti-pari juutuubasta lystiä etsimässä. Seuraavassa syksyn ankeutta piristämään tusina videoklippiä, jotka ovat viimeisen vuoden aikana saaneet allekirjoittaneen hymyilemään, nauramaan ja parhaissa tapauksessa kierimään lattialla (en liioittele) mahaa pidellen.

12. Freud vierailee Pikku Kakkosessa
Freudilainen lipsahdus tarkoittaa sitä, että tulee vahingossa sanoneeksi mitä oikeasti ajattelee. Onneksi lapset eivät tajunneet, mitä Siinalle tapahtui. Vai pitäisiköhän tätä sanoa freudilaiseksi luiskahdukseksi?

11. Bensatankki
On olemassa autoja joissa tankki on vasemmalla ja autoja joissa tankki on oikealla. Mistä pirusta sen muistaa kummalla puolella se on, kun sivupeilistäkään ei näe? Olen minäkin ajanut auton vahingossa väärälle puolelle mittaria. Tähän asti olen siinä tapauksessa ottanut uusiksi ja ajanut korjausliikkeen. Mutta vaihtoehtoinenkin ratkaisu on olemassa.

10. Sensitiivisyysharjoitus
Voit kyllä kouluttaa miehen tottelemaan ja käyttäytymään sivistyneesti, mutta hänen reflekseilleen et voi mitään.

9. 3-0
Skotlannin liigassa Aberdeen sai aikaan pahan tilanteen Kilmarnockin maalille, mutta mokke pelasti. Vaan mitä sitten tapahtuikaan?

8. Dubbaus
Oletteko ikinä ihmetelleet, miksi lastenohjelmatkin yleensä tekstitetään eikä dubata? Ainakin Aku Ankka -piirretyt? Akun puheesta ei tunnetusti saa mitään selvää, mutta jos hän todella sanoo kuten tässä pätkässä, niin olkaamme iloisia, ettei dubbausta harjoiteta.

7. Kun lähdet armeijaan
Oletteko ihmetelleet, mitä tapahtui 80-luvun suosikkipopyhtye Status Quolle? Kyyyllä, pumppu on edelleen kasassa mutta luovuus ja sen myötä menestys kuoli heidän nähtyään, mitä Meiju Suvas teki biisille In the Army Now.

6. Seiväshyppy
Ennen muinoin oli sääntö, että seiväs ei saa kaatua riman ali. Muistaakseni Pentti Nikulalta hylättiin kertaalleen ME tämän takia. Sittemmin sääntö poistettiin, mutta edelleenkin hyppääjän pitäisi huolehtia, ettei seiväs mene ihan mihin sattuu.

5. Nicht mehr Freie Fahrt für freie Bürger
Saksan autobahneilla on saanut ennen hurjastella miten huvittaa. Vaan entäs kun kevät koittaa Hitlerille ja nille asennetaan nopeusvalvontakamerat? Okei, tiedetään että Perikato-elokuvan uudelleentekstitetyt Hitler-parodiat ovat passé, mutta tässä on muutakin kuin se perinteinen pätkä.

4. Mummo ja koira
Muutamia ohjeita lemmikkieläinten pitoon.
1) Jos olet iäkäs mummo, ÄLÄ hanki koiraa.
2) Jos kuitenkin hankit, ÄLÄ hanki isoa koiraa.
3) Jos kuitenkin hankit, ÄLÄ ulkoiluta sitä.
4) Jos kuitenkin ulkoilutat, ÄLÄ leiki sen kanssa.
5) Jos kuitenkin leikit, ÄLÄ heitä sille keppiä.
6) Jos kuitenkin heität, ÄLÄ … no, katsokaa itse.

3. Japaninhanhet
Mihammedin Niilin hanhet on jo legenda, mutta sanokaa mun sanoneen, että Mihammed on kevyttä kamaa japanilaisen Kein rinnalla. Kein "suomennettuja" kappaleita löytyy pilvin pimein, kuuluisin on Kenkiin. Oma suosikkini on kuitenkin Aion olla homo.

2. Tiikerin hyökkäys
Eläimet ovat tarhoissa aidan takana syystä. Vaaralliset eläimet ovat kaksinkertaisen aidan takana syystä. Aina sekään ei riitä.

1. Rölli
Allu Tuppurainen ei enää esitä Rölliä. Tässä selitys, mitä Röllille tapahtui.