Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


lauantai 11. syyskuuta 2010

Välihuomautus mamujuoksijasta

Uunituoreessa Yleisurheilun Kuvalehdessä oli mainio juttu kesällä vitosen ja kympin EM-kullat vieneestä Iso-Britanniaa edustavasta somalisyntyisestä Mo Farahista. Hänen opettajansa oli puoliväkisin raahannut nuorukaisen juoksuharjoittelun pariin ja saanut lopulta aikaan innostuksen ja huikeat tulokset. Jutussa yksi virke pomppasi silmään: Suomen nykyisessä, kuoliaaksi halaavassa ilmapiirissä vaatisi vielä ylimääräistä siviilirohkeutta suunnata somalitaustainen nuori mies - naisesta puhumattakaan - tekemään jotakin muutakin kuin notkumaan ostoskeskuksissa. Rohkea lausunto painetussa sanassa ja hatunnoston arvoinen veto jutun kirjoittaneelta päätoimittaja Antti-Pekka Sonniselta!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on totta. Mutta samaan hengenvetoon voi todeta, että niin ikään vaatisi melkoista siviilirohkeutta mennä jonnekin "mamukriittiseen" linnakkeeseen (Jakomäki, Kontula) vaatimaan kantajengiltä elämäntapamuutosta.

Jaska Brown kirjoitti...

Olet oikeassa, niin vaatisi. En vain tiedä kumpi olisi kovempi temppu, painella kontulalaiseen keskioluträkälään julistamaan monikulttuurin ihanuuksia vai mennä Kontulan metroasemalle sanomaan siellä notkuvalle somalijengille, että käyttäytyisivät ihmisiksi. Molempia tempauksia voisi kutsua kontulalaiseksi miehuuskokeeksi.