Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


sunnuntai 1. elokuuta 2010

Välihuomautus EM-maratonista

Joskus sitä säikähtää tarkkaa silmäänsä. Naisten maratonia oli juostu vajaat 20 km ja kärkiryhmässä oli vielä toistakymmentä menijää. Sanoin että jos tuosta porukasta pitää voittajaa veikata, niin Liettuan Balciunaite näyttää askeltavan energiataloudellisimmin. Tänään totesin viiden kilometrin kohdalla, että Viktor Röthlin on todennäköisin voittaja.

Mihin tämä perustuu? En osaa täsmällisesti asiaa kuvata, mutta pääasiallisesti ylävartalon kiertoliikkeeseen. Juoksija, jolla on hyvä päivä liikkuu luontevammin, juoksijalla jolla on vaikeuksia luvassa ylävartalo heiluu "epärytmisesti". Tämä on viite siitä, että 10-15 km myöhemmin tahti hidastuu. Mielenkiintoista on se, että hidastumisen jälkeen ylävartalon liikkeen aavistuksenomainen luonnottomuus katoaa. Vaikuttaa siltä, että juoksija jolla on huono päivä, ylläpitää kilpailunopeuttaan väkinäisesti ja se vaikuttaa ylävartaloon. Tämä taas kuluttaa energiavarastoja ja aikanaan tulee sitten noutaja.
Joistakin rentotyylisistä juoksijoista, kuten tänään pitkään kärjessä roikkuneesta Ranskan ex-kenialaisesta James Theurista tätä ei voi havaita; sanoin puolimatkan jälkeen, että Theuri saattaa katketa yllättäen - kuten kävikin - mutta todennäköisesti ei ja tällöin Röthlinin on tehtävä ratkaisu matkalla, koska loppukirissä hän ei pärjää.

Sen sijaan Martinezin hopea oli yllätys, olin sitä mieltä että miehen peli on pelattu kun hän tipahti Röthlinin ja Theurin kyydistä. Mutta sieltä vain vanha konkari nousi pallille.

Olisikohan jossain vedonlyöntitoimisto, joka ottaisi vastaan voittajavetoja kesken matkan?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Minusta Unibet ottaa ainakin nyrkkeilyssä.

-Gc