Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


maanantai 30. elokuuta 2010

Sivallus CXI

Eilisen Hesari tiesi kertoa, että somalien perheenyhdistämisprosessissa on vihdoinkin alettu epäillä huijaustapauksia kasvattilasten runsaan määrän takia. Jo oli aikakin; tilanne ei ollut alkuunkaan uskottava, koska
1) kasvattilapsia on nykyään lähes joka perheessä
2) ennen perheenyhdistämisprosessia ei kasvattilapsia ilmoitettu olevan kuin aniharvassa perheessä

Tämän päivän Hesarissa puolestaan Somaliliiton puheenjohtaja sanoi, että ei tähän liity mitään epäilyttävää. Miksi sitten nimenomaan Suomessa, joka ainoana maksaa perheenyhdistämislennot, näitä kasvatteja löytyy melkein joka perheestä. Ei muualla tällaista ole. Vantaan kaupunginvaltuuston vihreitten (oliko yllätys?) edustaja Batulo Essak puolestaan kertoo: "Minäkin elätän sisareni lapsia." Ihanko tosi? Tehdäänpä täsmentävä korjaus: Suomalaiset veronmaksajat elättävät sisareni lapsia minun välitykselläni.

5 kommenttia:

pjt kirjoitti...

Jos oikein ymmärrän, niin Batulo Essak on töissä kätilönä. Tällöin viimeinen kaneetti on hieman kohtuuton; kätilön duuni on ihan oikeaa tarpeellista työtä eikä mitään monikulttuuriprojektia ja diversiteettikoordinointia.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun haerrasväki (?) osaa laittaa työtehtävien yhteiskunnallisen merkityksen ja arvon riidattomaan järjestykseen, me asiaan vihkiytymättömät haluaisimme saada rankin nähtäväksemme.

Tietäisimme sitten mahdollisina syyllisinä hävetä sitä, jos satumme olemaan vääränlaisissa työtehtävissä, mikä nykykielellä tarkoittanee kaikkea sitä, missä ei suunnitella markkina-arvonsa puolittaneen puhelinfirman lopputuotteita.

Jaska Brown kirjoitti...

pjt: Kätilön työstä kirjoitat asiaa. Kritiikkini ei missään tapauksessa suuntautunut Essakiin, vaan siihen että lievää törkeämpi epäilys vallitsee siitä että kätilön palkalla ei elätetä siskon perhettä.

Anonyymi: Kaikki työ on arvokasta. Tosiasia vain on se, että melkoinen osa niistä harvoista työssä käyvistä somaleista työskentelee ammateissa (tulkki, somaleihin erikoistunut sosiaalityöntekijä, somalin kielen opettaja ym), jotka ovat a) veronmaksajan kustannettavia ja b) joille ei olisi mitään tarvetta ilman somaleja.

ajohan cristalcrowne kirjoitti...

Tunnen batulon ja tämä on totta
Batulo muutti suomeen 1991 ja ennen sitä hän opiskeli venäjässä
Ja tänään hän johtaa monta yritystä !!
Batulo tekee enemmän töitä kuin 50% suomalaisista joten suut kiinni !!

Jaska Brown kirjoitti...

ajohan cristalcrowne: Kuten jo 2,5 v sitten totesin, kritiikki ei missään tapauksessa suuntautunut Essakiin. Hyvä kun painaa duunia.

Se muuten on Venäjällä, ei venäjässä.

En yhtään epäile etteikö Batulo tekisi enemmän töitä kuin 50 % suomalaisista. Sen verran suomalaisia käykin suunnilleen töissä. Ainakin hän tekee enemmän kuin ne 90 % somaleista (en ole tarkistanut viimeisintä tilastoa, mutta tuota suuruusluokkaa), jotka eivät käy töissä.

Sosiaaliportin tietokortin mukaan hänen kolmesta erityisosaamisalueestaan kaksi (maahanmuuttajat, monikulttuurisuus) muuten ovat sellaisia, joilla ei ilman mamuja ja mokuja olisi Suomessa mitään käyttöä, vrt. edellinen kommenttini.