Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


maanantai 18. kesäkuuta 2018

Välihuomautus 113 : Hei, me tienataan tällä!

Tapasin tutun urheiluihmisen, joka toimii seuransa rahastonhoitajana. (Mainoksena todettakoon lasten harrastuskuluja taivasteleville, että yleisurheilu on halpaa - asiantunteva ohjaus ja urheilukoulut maksavat maksimissaan muutamia satasia koko vuodelta.) Hän kertoi seuransa saaneen yllättäviä tuloja, kun paikkakunnalle oli otettu äskettäin kiintiöpakolaisia. Urheilukouluun oli ilmoittautunut näiden lapsia, joiden maksut oli hoidettu säntillisesti ajallaan. Kunta maksoi. Lapsia ei kylläkään ilmoittautumiskerran jälkeen ole näkynyt kertaakaan.
Jos haittamaahanmuutosta jotain hyötyä on, niin se oli sitten tässä - urheiluseurat saavat kunnalta rahaa jota voi käyttää suomalaisten hyväksi.

3 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Hyvänen aika sentään. Integroitumislaariinhan on tipahtanut todistejyviä sopeutumisesta jo viljalti. Pitäiskö lasten nyt sitten aloittaa yleisurheilemaan, vaikka ensisijainen tarkoitus on rikastuttaa köyhäkulttuurin lapsosia.
Toisaalta, saattaisi löytyä seiväshyppyyn lahjakkaita junnuja. Toki harjoitusolosuhteet Afrikka-Espanja-rajalla on hiipumassa, joten siltä rajalta tuskin suomilasta ylittämään 7 m meidän vokkiin tärähtää.
Prof. Vihavainen otti kantaa urheiluun: http://timo-vihavainen.blogspot.com/2018/06/potkupallon-puolustus.html
Kommentoin, vaikka tuskin ymmärsin mitä hän blogissaan haki. Olen vähän katsellut futista vuosikymmenten kuluessa, mutta en pysty vieläkään näkemään taktisia virheitä, joiden seurauksena maaleja syntyy. Ryssien kirjallisuutta olen lukenut yhtä kauan ilman ymmärrysvajetta, oletan.
Meksiko näytti Merkelille miten Venäjällä integroidutaan saksalaiseen jalkapallokulttuuriin. Brassien peli kaunista, mutta.

Ibn Matti kirjoitti...

Ilmaisissa tuotteissa on maksajan kannalta se huono puoli, että niitä kannattaa hankkia vaikkei tarvitsisikaan.

Jaska Brown kirjoitti...

Veijo Hoikka ja Ibn Matti: Kuten todettu, ainoa hyvä puoli on se että yhteiskunnan rahaa ohjautuu tällä kertaa hyvään kohteeseen ilman että matut siitä hyötyvät.