Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


torstai 1. maaliskuuta 2018

Välihuomautus 109: Tehokasta apua

Lapset tulivat koulusta kotiin ja ilmoittivat, että koulussa järjestetään Unicefin keräys köyhien afrikkalaisten hyväksi. Tuumasin että eipä mitään ole muuttunut sitten oman lapsuuden. Silloinkin järjestettiin koulussa Unicefin keräyksiä köyhien afrikkalaisten hyväksi. Ja täytyy todeta että ne todella tehosivat - tätä nykyä köyhiä afrikkalaisia on yli kaksi kertaa enemmän kuin minun lapsuudessani.

7 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tuossa lyhyessä välihuomautuksessa kiteytettiin kehitysapuhulluus täysin. Ja nykyisessä kehitysapu 2.0-versiossa aina vain lisääntyvät köyhät afrikkalaiset kuskataan Eurooppaan vaurastumaan ja samalla köyhdyttämään eurooppalaiset.

Veijo Hoikka kirjoitti...

https://www.kansalainen.fi/etela-afrikan-parlamentti-paatti-valkoisten-karkotuksesta/
Kohta on kippohenkilöitä (sis. liiviläiset sekä istuvat monikultistit) Suomessa joka kadunkulmassa, sillä Etelä-Afrikassa tulee olemaan varmaan 50 miljoonaa ulkoruokittavaa muutaman vuoden kuluttua.

Jaska Brown kirjoitti...

Yrjöperskeles: Ajattelin lisätä tähän vielä sen, että keräykset ovat onnistuneet niin hyvin, että kohta myös Eurooppa on täynnä köyhiä afrikkalaisia, mutta se olisi pidentänyt sitä turhaan vähentäen iskevyyttä. Luulisin.

Veijo Hoikka: Omapa oli valkoisten vika. Heidän olisi pitänyt tehdä mustille sama mitä USA:ssa tehtiin intiaaneille. Mutta mitäs, pölvästit, katsoivat tarvitsevansa halpaa työvoimaa kaivoksiin.

Strix Senex kirjoitti...

Aikoinaan kehitysapua tarkoittaen toisteltiin sanontaa, että jos annat miehelle kalan, hän on taas huomenna nälkäinen, mutta jos opetat miehen kalastamaan, hän ei enää koskaan ole nälkäinen. Tällainen tavan yksinkertainen ihminen kuvitteli, että hyvä on, opetetaan ne sitten kalastamaan. Vaan niin ei ajatellut kehitysapuihminen. Hän hoksasi, että jos se mies opetetaan kalastamaan, hänen omat työnsä muuttuu tarpeettomaksi. Niinpä hän sitten järjesti asian niin, että ostetaan ne kalat yksiltä firmoilta, maksatetaan ne veronmaksajilla (joilla ei ole asiaan sananvaltaa) ja keskitytään itse hurskaisiin ja moralisoiviin puheisiin. Kun maksaja ei pääse vaikuttamaan hintaan, kaloista voidaan maksaa ylihintaa ja jos kalojen saaja keksii tehdä bisnestä myymällä ne edelleen, niin kehitysapubisneksen liikevaihto ja kannattavuus vain kasvavat.

Anonyymi kirjoitti...

Nythän Uniseffi on huomannut että suomessä on paljon varakkaita yksinäisiä iäkäitä ihmisiä, joiden omaisuutta koetetaan saada lahjotustestamenteillä ...

-jpt-

Becker kirjoitti...

Ei afrikkalaiset ilman rahaa jää. Mikään ei vetoa ruotsalaiseen batiikkinoitaan niin hyvin kuin itkuisen neekerilapsen katse joka tyhjä ruokakippo kourassa esiintyy punaisen ristin julisteessa. Ruotsi tunkee rahaa kehitysmaihin hullun lailla (41,2 miljardia kruunua sis. hallinnon v.2018), jonka seuranta on yhtä tyhjän kanssa.

Jaska Brown kirjoitti...

Strix Senex: Just näin. Tulonsiirtoa rikkaiden maiden köyhiltä köyhien maiden rikkaille haitaten molempia maita.

jpt: Reipasta yrittäjähenkeä, etten sanoisi.

Becker: Eli ruotsalaiset tunkevat sekä rahaa kehitysmaihin että kehitysmaalaisia Ruotsiin.