Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 13. maaliskuuta 2018

Kuinka sabotoida vihakoulutus

MC Tsuhnaa lähestyi taho, joka oli joutunut tekemisiin vihapuhekoulutuksen kanssa. Hän toimitti käyttöömme koulutuksessa käytetyn materiaalin toivoen, että saisimme siitä jotakin irti. Koulutuksen tarkoitus oli antaa siihen osallistuneille opettajille harjoitusmalleja, joita he käyttäisivät oppitunneilla torjuakseen vihapuhetta. Suurta tuskaa tuntien MC Tsuhnan toimeenpaneva jaosto kahlasi materiaalin läpi.

Toimeenpaneva jaosto päätti järjestää vastapropagandapläjäyksen. Jos vihapuhekoulutuksen tarkoitus on uskotella monikulttuurin ihanuutta, tämän vastaiskun tarkoitus on paljastaa realismi. Menetelmänä käytetään varautumista odotettavissa olevaan strategiaan. Sun Tzuta lainataksemme: Sodassa tärkeintä on hyökätä vihollisen strategiaa vastaan.. Niinpä seuraavassa annetaan tätä lukeville yläkoululaisille, lukiolaisille ja ammattikoululaisille – miksei muillekin, mutta näille koulutus oli suunnattu – ohjeet, joiden avulla voi romauttaa opettajan propagandistiselta länsimaisen kulttuuripohjan mädättämistyöltä pohjan valmistautumalla esittämään höttöisen vääristelyn kanssa ristiriidassa olevia tosiasioita.

MC Tsuhnan toimeenpaneva jaosto delegoi tehtävän allekirjoittaneelle, joka suostui sillä ehdolla, että voi kirjoittaa tämän omana viikoittaisena kolumninaan. Copyright-vapaudella toki. Eli tekstiä ja ohjeita saa sekä jakaa että soveltaa vapaasti.

Aluksi tarkastellaan koulutusmateriaalin yleistä rakennetta, yksityiskohtaiset ohjeet monikulttuurisuusvalheen sabotoinniksi seuraavat myöhemmin.


Materiaali alkaa vihapuheen määritelmällä:
”Vihapuhetta ovat kaikki sellaiset ilmaisumuodot, jotka levittävät, lietsovat, edistävät tai oikeuttavat etnistä vihaa, ulkomaalaisvastaisuutta, antisemitismiä tai muuta vihaa, joka pohjautuu suvaitsemattomuuteen.”
Materiaalin laatijoille voi antaa pisteitä siitä, että he täsmentävät edellä ollutta Euroopan Neuvoston määritelmää:
”Vihapuhe yhdistetään usein julkisuudessa rasistisiin mielipiteisiin ja maahanmuuton vastustamiseen. Onkin totta, että suurin osa vihapuheesta on rasistista – kuitenkin vihapuhe voi kohdistua kehen tahansa ja mistä tahansa maailmankatsomuksesta ja ryhmäjäsenyydestä johtuen.”
Tosin esimerkeissä ei mainita sitä, että vihapuhe voi kohdistua myös nationalistisiin ihmisiin. Onkin epävarmaa, ovatko materiaalin laatijat voineet tällaista edes kuvitella, joskin hyväntahtoisesti voimme ajatella että ovat. Salliihan määritelmä myös tämän. Eikä nationalismi ole mitään muuta kuin monikulttuurisuuden vaihtoehto. Vähän sama kuin se, että toiset ihmiset ottavat salaatin samalle lautaselle muhennoksen kanssa ja toiset taas haluavat erillisen salaattilautasen. Toiset haluavat kaikkien kulttuurien elävän samassa maassa (monikulttuurisuus) ja toiset kunkin kulttuurin yhdessä maassa (monokulttuurisuus). Tässä ei ole mitään rasistista tai vihaa, ei ainakaan jos kyseessä on globaalinationalismi, joka kunnioittaa kaikkien kansojen oikeutta omaan nationalismiinsa ja valtioonsa.

Materiaalissa kuitenkin todetaan huvittava disinformaatio: Rakenteellisesti heikommassa asemassa oleva ryhmä ei voi syrjiä rakenteellisesti vahvemmassa asemassa olevaa ryhmää; tällöin kyse ei ole syrjinnästä. Tämä varmaan lohduttaa suuresti etnisen katujengin ryöstämiksi ja hakkaamiksi ihonvärinsä takia joutuneita suomalaisnuoria: turpiin tuli, mutta eipä tullut ainakaan syrjityksi.
Tosin tarkalleen ottaen tässä nimenomaisesti oli kyse syrjinnästä: ovathan haittamaahanmuuttajat rakenteellisesti vahvemmassa asemassa kuin kantasuomalaiset. Vai mitenkäs se nyt on, kumpaan on yhteiskunta nuppia kohti tunkenut enemmän verorahaa?
Toisaalta minkäpä asialle mahtaa: nyky-yhteiskunnassa tätä ”positiivista syrjintää” on pakko harjoittaa, muuten on armotta rasisti. Yleispätevän havainnon mukaan kaikki on rasismia paitsi mokutus ja mokutuskin on rasistista, jos sitä harjoittaa valkoihoinen heteromies.


Sitten itse asiaan eli millaisia harjoituksia on odotettavissa ja kuinka iskeä niitä vastaan. Alakoulutason ainoaa harjoitusta ei käsitellä, koska tätä blogia lukevat todennäköisesti vain alakouluiän ylittäneet. Mikä sinänsä on sääli, koska lapsethan ovat juuri niitä joihin aivopesua yritetään kohdistaa. Kaiken koulutuksen tärkeimmän tavoitteen on oltava kriittiseen ajatteluun opastaminen ja niinpä tässä neuvotaan, kuinka haastaa tyrkytetty propaganda - sen pitäisi olla helppoa, koska ei tarvitse muuta kuin tietää missä kohtaa vääristellään totuutta ja paljastaa se.

Harjoitus: Tunnista vihapuhe
Lähinnä yläkouluikäisille tarkoitetussa harjoituksessa keskustellaan noin kolmen hengen ryhmissä opettajan kertomista esimerkeistä. Tarkoitus on selvittää, onko kyseinen esimerkki vihapuhetta vai ei. Mokutukseen esimerkeistä liittyy kaksi:
1. Muhammed ja Eero ovat kavereita. Eräänä päivänä heille tulee riitaa maksamattomasta velasta. Eero lähettää vihaisen WhatsApp-viestin Muhammedille, sanoen tätä epäluotettavaksi. Muhammed ja Eero vaihtavat kiukkuisia viestejä, eivätkä tapauksen jälkeen ole enää kavereita.
Tässä esimerkissä ei viitata rasismiin millään tavalla. Siinä kuitenkin tarjotaan selkeä syötti ”kiukkuisten viestien” muodossa. Ovela temppu, jossa yritetään jättää oppilaille oivaltamisen ilo siitä, että Eero on varmaan sanonut jossain viestissä Muhammedia ”vitun hiekkaneekeriksi” tms. Ennen kuin kukaan tätä keksii, kannattaa todeta Muhammedin syyttäneen Eeroa rasistiksi ennen kuin Eero on sanonut mitään siihen viittaavaakaan. Tämähän on normimalli; kun toiseustoteemi perseilee ja asiasta huomautetaan, rasismisyytös rävähtää pöytään alta nanosekunnin. Ja siitähän tässä juuri nyt oli kyse, sillä Muhammed oli ollut epäluotettava. Ja kun joku keskustelija odotetusti huomauttaa, että Eero on varmaan laittanut jonkin rasistisen vihaviestin, kannattaa ehdottaa esimerkkiä sisällöstä. Eero on luultavasti viestittänyt: ”Olet pitänyt rahani, koska islamin opin mukaan vääräuskoisia on sallittua huijata ja heille saa valehdella omaksi hyödyksi.”
2. Eräs somalialaistaustainen tunnettu muusikko on keikalla Helsingissä. Kun hän palaa kadulle parkkiin jätetyn auton luo, auto on sotkettu verellä, ja siihen on kirjoitettu rasistisia kommentteja.
Tarina on yhtä uskottava kuin seitsemän euron seteli. Googlettamalla ”somalimuusikko” ei tule yhtään ainoaa kunnollista hakutulosta. Ja onko kukaan kuullut vereen sotketuista autoista, joihin on kirjoitettu rasistisia lausumia? Sen sijaan etnisten jengien polttamia autoja on kyllä nähty. Ja mikä on rasistinen lausuma? Jos auton kylkeen on kirjoitettu vaikkapa ”Suomi suomalaisille, Somalia somalialaisille”, niin kumpaa kansanryhmää kohtaan se on rasistinen?

Harjoitus: Pahiten sanottu
Ryhmä jaetaan pareihin tai pieniin ryhmiin. Kaikille ryhmille jaetaan keskenään samat paperilaput, joissa on vihapuheeksi laskettuja kommentteja. Ne pitää järjestää sen mukaan, mikä on pahin ja mikä lievin. Kun tämä on tehty, paljastetaan mistä kommentit ovat peräisin ja pyydetään järjestämään tämän jälkeen uudestaan. Muuttuuko järjestys?
Yhdeksän kommentin joukossa on kolme mokutukseen liittyvää. Kovin ihmeellisiä ennustajantaitoja ei vaadita sen arvaamiseen, että joukossa on kaksi suomalaisklassikkoa:
1. ”Hyssyttelyn on loputtava. Muslimit pois tästä maasta! Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja. Lähi-idästä ja Afrikasta tulevia muslimeja ei pidä ottaa maahan”.
Tämä on Teuvo Hakkaraisen Facebook-päivitys. Hakkarainen sai tuomion kiihotuksesta kansanryhmää vastaan, 20 päiväsakkoa.
Mikä kansanryhmä muslimit ovat? Jokainen heistä on uskontonsa vapaaehtoisesti valinnut – tai no, jos uskoo muslimin olevan vapaaehtoisesti muslimi, sopii kysyä mitä tapahtuu jos yrittää hylätä islamin. Sharia-lain mukaan seuraus on kuolemantuomio. Jos tällaista suvaitsemattomuutta halutaan sivistysmaihin, siinä tapauksessa tuomio oli oikea.
Lisäksi voi huomauttaa kyseessä olleen ”mutkat suoriksi” –tyylin lausunto. Kun sanotaan ”Lähi-idästä ja Afrikasta tulevia muslimeja ei pidä ottaa maahan”, lausunnon asiasisältö hukkuisi mikäli sen ilmaisisi tavalla, mitä Hakkarainen tahtoi sanoa eli ”sosiaalituella eläviä haittamaahanmuuttajia”. Nyt lausunto täsmäkohdistettiin siihen ryhmään, joka on oikeasti ylivoimaisesti suurin ongelma. Se, että tässä ryhmässä on joitakin haitattomia maahanmuuttajia on sama asia kuin se, että maailmassa on joitakin alle 180-senttisiä huippukoripalloilijoita. Silti voidaan sanoa koripalloilijoiden olevan pitkiä.
2. ”Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre.”
Kaikki varmaan tunnistivatkin tämän olevan Jussi Halla-ahon blogikirjoituksesta poimittu lause, josta hän sai sakkotuomion. Näin myös materiaalissa kerrotaan. Se, mitä materiaalissa ei suvaita kertoa on lausunnon konteksti. Halla-aho kirjoitti tämän lausunnon tahallisena parodiana sille, kun oli todettu ryyppäämisen ja väkivallan olevan suomalaisten geneettisiä erityispiirteitä. Blogitekstissään hän teki tämän parodisen tarkoituksen myös täysin selväksi jokaiselle, jolla on enemmän kuin yhden käden sormilla laskettava määrä toimintakykyisiä aivosoluja. Valtakunnansyyttäjä päätti kuitenkin nostaa syytteen, jonka tarkoitus oli puhtaasti poliittinen Halla-ahon leimaaminen tämän uran tuhoamiseksi. Syytteen aikaan Halla-aholla ei ollut mitään poliittista luottamustehtävää. Sen jälkeen hänestä tuli ensin kaupunginvaltuutettu, sitten kansanedustaja ja nyttemmin ainoan Suomen etua ajavan puolueen puheenjohtaja. Yleensä poliittiset ajojahdit onnistuvat, mutta jos totuus ja teoria ovat liian räikeässä ristiriidassa, saattaa käydä oikeudenmukaisestikin. Ai niin, miksi ihmeessä opettaja ei maininnut kirjoituksen asiayhteyttä?
3. ”Olen toistanut tätä jo monta vuotta. Sellaista asiaa kuin maltillinen islam ei ole olemassakaan.”
Hollantilaisen vapauspuolueen puheenjohtajan kommentti tv-lähetyksessä. Puolue on maan toiseksi suurin.
Voihan se olla, että Geert Wildersillä on jotain syytä sanoa noin, kun miehellä on useammankin muslimiryhmän langettama kuolemantuomio niskassaan ja elää ympärivuorokautisen poliisivartion suojaamana. Etenkin kun huomioi hänen poliittisen edeltäjänsä Pim Fortuynin tulleen murhatuksi muslimimaahanmuuttonäkemystensä takia.

Harjoitus: Vihapuhepuu
Harjoituksessa annetaan pohjaksi suuri puun kuva oksineen ja juurineen. Tähän osallistujat kiinnittävät post it -lapuilla vihapuheen syitä juuriksi. Sen jälkeen keskustellaan ja kiinnitetään uudet post it -laput vihapuheen seurauksista oksiin.
Juuriksi:
- Maahan on muuttanut väestöä, joka vaatii alkuperäisväestöä sopeutumaan tapoihinsa
- Kantaväestö joutuu elättämään sopeutumishaluttomia haittamaahanmuuttajia
- Etniset katujengit aiheuttavat levottomuuksia

Oksiksi:
- Epäonnistuneiden kehitysmaalaisten yhteiskuntamallien hyväksyminen heikentää yleistä hyvinvointia
- Jos vähemmistöt saavat kantaväestöön kohdistuneilla vihapuheilla tahtonsa läpi, vaatimukset kasvavat entisestään
- Terveen ja asiallisen kritiikin kieltäminen rajoittaa sananvapautta


Harjoitus: Sananvapaustesti
Harjoituksessa tehdään ensin Ylen sivuilta löytyvä sananvapaustesti, jossa kerrotaan mitä saa sanoa ja mitä ei. Tämän jälkeen laaditaan kolme sääntöä, joita kaikkien mediakeskustelijoiden tulee noudattaa tai millä perusteella kommentteja voidaan sensuroida.
MC Tsuhnan esittämät keskustelusäännöt perusteluineen:
1. Pysy totuudessa.
Koska haittamaahanmuutto on mitä on, totuuden sanominen riittää vallan mainiosti.
2. Älä sano keskustelun toista osapuolta tyhmäksi, epäisänmaalliseksi tai rikolliseksi.
Toisen kutsuminen negatiivisilla ilmaisuilla on huonoa käytöstä ja erityisen tuomittavaa silloin, kun se osuu oikeaan.
3. Kommentteja voi sensuroida, mikäli ne esittävät haittamaahanmuuton negatiivisessa valossa. Kommenttien totuusarvolla ei ole merkitystä.
Tästä on olemassa käräjäoikeuden päätöskin.

Harjoitus: Empatiakartta
Harjoituksessa yritetään asettua "vihapuheen" kohteen asemaan. Tehtävänä on asettaa pohjan päälle post it -lappuja, joihin on kirjattu kohteen ajatuksia. Mikäli kohteeksi on valittu joku monikulttuuria edustava mannekiini, voi lappuihin kirjoittaa esim:
- Ymmärrän hyvin, miksi hän on tullut Suomeen. Kuka tahansa haluaa lähteä pois maasta, joka on täynnä muslimeja/afrikkalaisia.
- Jos olen kyvytön ja haluton sopeutumaan sivistyneeseen yhteiskuntaan, on yhteiskunnan velvollisuus rahoittaa elämä.


Harjoitus: Etuoikeuskävely
Harjoitukseen osallistuja saa satunnaisen lapun, jossa kerrotaan hänen roolinsa. Tämän jälkeen opettaja lukee ääneen väitteitä. Mikäli väite osuu kohdalleen, saa ottaa askeleen eteenpäin.
Mokutusrooleja ja niihin liittyviä MC Tsuhnan sivuhuomautuksia tehtävässä ovat:
1. Olet juuri Syyriasta Suomeen yksin pakolaisena tullut nuori tyttö.
Varmaan ainoa tällainen. Yleensä ne ovat yksin tulleita nuoria miehiä. Tämän voi nostaa kommenteissa esiin, eli VOK:ssa on joutunut vähemmistösukupuoleen kuuluvana sotarikollisten ahdistelemaksi.
2. Olet aikuinen romanimies. Pukeudut perinteiseen romaniasuun.
3. Olet 16-vuotias romanityttö. Pukeudut perinteiseen romaniasuun.
2 ja 3: Jos pukeutuu SS-univormuun, voi odottaa sen mukaista kohtelua. Sama pätee myös varkaan univormuun, vaikka siihen ei olisikaan tehty salataskuja ja kantokoukkuja.
4. Olet 17-vuotias muslimityttö. Pukeudut hijab-huiviin.
Eli ei minkäänlaista halua sopeutua sivistysyhteiskuntaan.
5. Olet 14-vuotias poika. Vanhempasi ovat muuttaneet Senegalista Suomeen ennen syntymääsi.
6. Olet 17-vuotias poika. Sinut on adoptoitu Suomeen Nigeriasta, kun olit alle vuoden ikäinen.
5 ja 6: Voi olla, että kohtaat rasismia. Tämä johtuu siitä, että toiset neekerit ovat käyttäytyneet asiattomasti ja aiheuttaneet ennakkoluuloja.
7. Olet 18-vuotias mies, jolla on äärioikeistolaisia mielipiteitä. Et ole töissä etkä koulussa.
Eivät sentään kehdanneet lisätä "olet potkaissut torilla narkkarin kuoliaaksi".
Mokutusväitteitä ja niihin liittyviä MC Tsuhnan sivuhuomautuksia tehtävässä ovat:
• Uskontosi mukaiset pyhäpäivät ovat vapaapäiviä, ja ne on merkitty kalenteriin.
Ovathan ne, jos muutat sellaiseen maahan jossa uskontosi on vallitseva. Jos on tyytymätön, niin aika varmasti maailmassa on paljon tällaisia maita.
• Sinulla on aina tarpeeksi rahaa maksaa tarpeelliset ostokset, eikä sinun tarvitse miettiä rahankäyttöäsi.
Tähän voi jokainen itse vaikuttaa halukkuudella opiskella ja työskennellä.
• Sinua ei syrjitä työhaastattelussa vierasperäisen nimesi takia. / Työnantaja saattaisi ohittaa työhakemuksesi, koska sinulla on vierasperäinen nimi.
Ehkä yksityisellä puolella. Julkisella puolella sorretaan vastaavasti kantasuomalaisia.
• Äidinkieltäsi, uskontoasi ja kulttuuriasi arvostetaan yhteiskunnassa.
Tämä on totta kaikille muille paitsi perinteisille suomalaisille arvoille, ainakin päätellen tukirahojen määrästä.
• Voit ostaa laastaria, joka on samanväristä kuin ihosi.
Voit kirjoittaa kynällä, joka tekee samanväristä tekstiä kuin ihosi.
• Ihmiset eivät juuri koskaan vilkuile sinua epäluuloisesti kadulla.
Kovin ikävää, jos omaan ryhmään kuuluvat tunnetaan perseilijöinä.
• Kukaan ei ole kysynyt sinulta, mistä oikeasti olet kotoisin.
Olen useita kertoja sanonut asuvani Hornankuusessa, jolloin jatkokysymys on ollut "niin niin, mutta mistä sinä olet alkujaan kotoisin", koska on hyvä syy epäillä etten ole alkuasukkaita.
• Sinulla on Suomen tai jonkun muun EU-maan passi.
Miksi tämä on etuoikeus verrattuna johonkin Nigerian passiin? Eivätkö kaikki kulttuurit olekaan samanarvoisia?
• Kotisi lähellä on nuorisotalo, jossa työntekijät puhuvat äidinkieltäsi.
Mennäänpä Irakiin ja pyydetään järjestämään sinne suomenkielinen nuoristotalo, niin tämäkin lause muuttuu aiheelliseksi.
• Voit hoitaa virallisia asioita ilman tulkkia.
Voin. Kunhan menen sellaiseen maahan missä puhutaan kieltäni tai opettelen kyseisen maan kielen.
• Voit lukea joka päivä sanomalehdistä menestyneistä ihmisistä, joilla on sama ihonväri kuin sinulla.
Tässä kohtaa ainoastaan aasialaiset ovat kovilla, sillä menestyneistä valkoisista kirjoittamista ei voida välttää ja menestyneet neekerit sekä arabit kaivetaan vaikka kiven alta esiin siten, että taatusti joka lehdessä on juttu.
• Sinua ei pelota iltaisin, kun olet kaupungilla.
Nykyään pelottaa kaikkia, koska jokainen on vääränvärinen johonkin tiettyyn rikollisjengiin nähden.
• Sinun on helppo löytää yhteiskunnallista tietoa äidinkielelläsi.
Tässä eivät tosiaan haittamamut ole etuoikeutettuja - vaikea löytää yhteiskunnallista tietoa kun kyseisessä maassa ei toimivasta yhteiskunnasta ole ollut tietoakaan sitten siirtomaavallan ja kyseisellä kielellä jos jotain kirjoitetaan, niin enintään koraania.
• Kun käytät sosiaalisia medioita, et joudu lukemaan ihonvärisi perusteella kirjoitettuja loukkaavia kommentteja.
Jos on valkoinen, taatusti saa lukea olevansa rasisti.
• Uskontosi mukaisia kokoontumispaikkoja löytyy läheltäsi.
Jos ei löydy, niin maailma on pullollaan maita, joissa tilanne on parempi.


Tehtävien jälkeen löytyy osio Ratkaisut, joka koostuu tavallaan uusista tehtävistä. Siinä tarkoitus on laatia ratkaisuja esitettyihin ongelmiin. Niihin MC Tsuhna ei anna enää juurikaan uusia ohjeita, koska niissä voi soveltaa edellä esitettyjä ehdotuksia. Kuvailemme kuitenkin ratkaisuharjoitukset lyhyesti, jotta pikku sabotöörimme osaavat valmistautua näihin. Tehkää valmistautuminen huolella, sillä monikulttuurin sabotaasissa kyse ei ole yhtään sen vähemmästä kuin sivistyneen länsimaisen yhteiskunnan olemassaolosta. Jokaisen on tehtävä tämän hyväksi osuutensa.

Väittelystä dialogiin
Jokaisessa ryhmässä on kolme osallistujaa: puolustaja, vastustaja ja kuuntelija. Mikäli aiheeksi annetaan jotain haittamaahanmuuttoon liittyvää, pystyt sen puolustajan roolissa varmasti keksimään älyttömiä ja epäuskottavia perusteluja. Tai tarkemmin ajatellen ei tarvitse muuta kuin toistaa nykyisiä. Vastustajana voit käyttää edellä mainittuja argumentteja, kuuntelijana painostaa samaan suuntaan.

Yhteinen viesti vihapuheen kohteelle
Sisällytä viestiin se, että kohteeksi joutunut kuuluu ilman omaa syytään perseilijöinä tunnettuun ryhmään. Mikäli hän on toiminut sivistyneen yhteiskunnan mallien mukaan, jatkakoon samaan tapaan, jos taas ei, niin mieittiköön käytöstään.

Vihapuheen vastainen sopimus
Sivistynyt yhteiskunta ei tarvitse vihapuhetta. Perseilyä ei kuitenkaan tule suvaita. Jos joku perseilee, hänet on laitettava ruotuun uskonnosta ja rodusta riippumatta. Kaikkien on hyväksyttävä sivistyneen länsimaisen yhteiskunnan arvot, koska ne tuottavat parhaan tuloksen.

Eri rooleissa somessa
Vihapuheen vastustamisen timantti
Draamaharjoitus vihapuhetarinoista
Sarjakuvalla vastapuhetta
Näihin kaikkiin soveltuu edellä oleva malli.

Ja lopuksi vielä pari yleisohjetta:
Siinä vaiheessa kun mocuope nyrpistelee nenäänsä kommenteillesi, voit todeta:
- Mitä, eikö tämän koulutuksen tarkoitus ollutkaan opettaa kriittistä suhtautumista lähdemateriaaliin?
- Jaaha, nyt sitten nähtiin että kriittinen suhtautuminen on sallittua muutoin paitsi viralliseen valheeseen.
- Tältä varmaan tuntui Neuvostoliitossa, jos arvosteli kommunismia - etenkin kun oli oikeassa, samoin kuin Suomessa monikulttuurisuuden kritisoija.

Lisäksi voi aina mutista pari sanaa ilmastonmuutoksesta ja siitä, kuinka kehitysmaista tänne rahdattu Ahmed kuluttaa maapallon luonnonvaroja moninkertaisesti siihen nähden, minkä hän tekisi kotimaassaan. Tämän huomauttaminen aiheuttaa yleensä oikein lystikkään oikosulun mokuaivojen molempiin aivosoluihin, normitapauksessa toinen aivosolu kun on vihreä ja toinen mokutussolu.

Mukavia ja antoisia koulutustuokioita kaikille, paitsi mokuttajille, joille toivotamme runsaasti harmaita hiuksia ja mahdollista järkiintymistä, kun koulutettavat eivät nielekään kaikkea kurkusta alas kaadettavaa soopaa!

8 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Onhan selvää että tällainen ohjeistus tulisi jakaa kaikille jotka väkipakolla joutuvat näihin monikuristuskoulutuksiin. Niitten koulutuksien pääsisältöhän on se, että ihmisiä opetetaan väkisin valehtelemaan niin itselleen kuin toisille. Näissä ns. koulutuksissa on aikaisemminkin kovasti venytetty totuutta mutta tuo somalimuusikko ja verellä sotkettu auto kyllä ylitti eeppisen rajan.

Ironmistress kirjoitti...

Kun tuota pdf-läystää lukee, niin päällimmäinen tunne on vaivautuminen ja heti sen alla myötähäpeä. Tekijät ovat onnistuneet ylittämään parodiahorisontin niin rajusti ettei ole tosikaan.

Jaska Brown kirjoitti...

Yrjöperskeles: Kuten todettu, saa jakaa. Tietäisi vain mihin.

Ironmistress: Ja pelottavinta on se, että he ovat ihan satasella mukana ja tosissaan.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ovatko vanhat säännöt vielä voimassa; eli isommat kundit ja gimmat ovat esikuvina nuoremmille? Jos on, tässä voi olla pelastus. Teini-iän seutuvilla alkaa kapina auktoriteettejä vastaan. Ainakin fiksummat vetävät herneen nenään blogissa esiin tuodun propagandan vuoksi, ja sen jälkeen alkaa juniorien valistus. Ja nuoret seuraavat somea, etenkin hieman rajumpaa tuotantoa.

Euroopan monikulttuurisimman pääkaupungin tittelistä taistelevat verissä päin Berliini, Lontoo ja Pariisi. Aika tasapäinen kisa, joskin Lontoo on pano-osiossa omissa lukemissaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Mikä tuo verellä sotkettu somalimuusikon auto oikein on 😂😂😂?

Mokuttajilla käy kone ylikierroksilla kun ne tuollaisia mielessään punoo. Aivan mahtava ruumiillistuma kukkahattujen mielenmaisemasta.

Anonyymi kirjoitti...

Minulle oma suvaitsemattomuus on inhimillisen moraalin peruskivi. En luovu luokittelemasta asioita ja ihmisiä hyviin ja huonoihin.

Jaska Brown kirjoitti...

Veijo Hoikka: Olettaisin että noin on.

Kumitonttu: Joo, oli kyllä niin tuulesta temmattu.

Ano: Kukapa ei luokitteleisi. Mutta tarkoitus on kuitenkin saada muutettua huonot asiat hyviksi.

Anonyymi kirjoitti...

Etuoikeuskävely
7. Taas perinteinen olkiukkoilu. Mutta mennään tällä ja katsotaan, miten lista meneekään.
- Entä ateistit? Ateistilla ei ole pyhäpäivää. Vähintään kerran vuodessa kuulee/näkee lausumia, ettei ateisteilla pitäisi olla vapaata ollenkaan, kun kyseessä on uskonnollinen vapaapäivä (esim. pääsiäinen).
- Koska työtön ja ei koulutusta, eivät työnantajat ota töihin, jolloin joutuu karenssiin. Rahaa ei muutenkaan ole ja karenssi pistää ahdistamaan entistä enemmän.
- Mutta ihan yhtälailla ohittaa hakemuksen, koska ei ole koulutusta eikä työkokemusta.
- Miten olivatkaan ne puheet, että suomalaisen kulttuurin voisi hävittää, kun siinä ei ole mitään hyvää? Suomen kieli, Rkp? Minkä uskonnon pyhän kirjan Tervo heittikään lattialle?
- Laastarin väri !!!!!! Tämä on maailman suurin ongelma. Ei se perinteinen ruskea ole myöskään suomalaisen "kalkkilaivan kapteenin" ihon värinen, etenkään talven jälkeen. Laastereita on nykyään lähes kaikissa väreissä ja kuoseissa.
- Tuntuu, että oikea minänikin saa sillion tällöin epäluuloista vilkuilua. Minä en vain kasvata siitä mitään psykiatrista ongelmaa.
- Varmasti kyselee, kun menee alueelle, jossa puhutaan eri murteella.
- Täällä syntynyt saa automaattisesti Suomen passin. Valtio on aika höllästi myöntänyt kansalaisuuksiakin noille elatusturisteille. Suomi myöntää turvapaikan saaneelle pakolaispassin. Toisaalta valtio voi evätä passin saannin, jos on oikeusjuttu kesken, vaikkapa vihapuheesta.
- Suomen virallinen kieli on suomi. Jos menen Pohjois-Amerikkaan minun pitää hoitaa viralliset asiani englanniksi, mikä tosin ei ole ongelma, koska minulla on kyky opetella sitä tasolle, jossa pystyn hoitamaan asiani.
- Tämä asia sinun pitää kohdistaa palautteena medialle. Minulla ei ole valtaa päättää, mistä lehdet kirjoittavat.
- Väkivaltavasemmisto käy päälle, jos yksinään kulkiessa törmäät niihin. Dan Koivulaakso ja kumppanit kutsuvat itseään natsienmetsästäjiksi, ja tiedämme, että he nimeävät kaikki maahanmuuttoa kritisoivat natseiksi. Heillä on jopa laiton henkilörekisteri natseiksi luokittelemistaan henkilöistä.
- No ei ole. Propagandaa löytyy kyllä ja tilastojen vääristelyjä, mutta neutraalin faktadatan löytäminen voi olla työn takana. Vai mitä herrä "ilmoitetaan herkemmin" poliisisetä?
- Ei yleensä pitkään mene, että joku vasemmistolainen tai feministi sanoo, kuinka pelkkä ihonväri tekee minusta epäihmisen.
- Muslimeilla on nykyään rukoushuoneita monessakin paikassa, Itäkeskuksessakin on jopa oma imaaminsa. Missä muuten ateistit voivat kokoontua ja miten maahantulijoilla ei ole samaa mahdollisuutta?

Pitäisiköhän tämän laatijoiden palata tuohon empatiakarttaan miettimään 7:nen hahmon kohtaamia vaikeuksia. Ai niin, ei taida olla mahdollista.
"kun koehenkilöiden piti vastata Haidtin kehittämään moraalimittariin siten, kuten ”stereotyyppinen vasemmistolainen” tai ”stereotyyppinen konservatiivi” vastaisi, konservatiiviksi identifioituneet osasivat vastata siten, kuin oikeasti vasemmistolaisetkin vastasivat.
Sen sijaan vasemmistolaiset eivät kyenneet imitoimaan konservatiivia, vaan projisoivat heihin vain itse luomansa mielikuvan empatiaan ja itsenäiseen ajatteluun kykenemättömistä paskiaisista."
http://jaskanpauhantaa.blogspot.com/2013/12/oikeassa-ja-vaarassa.html