Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 20. maaliskuuta 2018

Uutiskatsaus 12/2018

Tai oikeastaan tämän pitäisi olla nimeltään “vanhiskatsaus”. Uutiskatsaus-linkkikansioon on kertynyt jo aika pitkältä ajalta juttuja, koska edellisestä Uutiskatsauksesta on jo aikaa. Mutta luotan siihen, että melkoinen osa näistä pikku-uutisista on mennyt lukijoilta ohi silmien.

Eli kun yksi käännytys ei toimi, otetaan uusi käännös. Kun juhlapaikkahakemuksesta on tullut hylsy, matu löytää sisäisen jeesuksensa ja islam osoittautuu kasteessa vesiliukoiseksi. Sitten onkin hyvä täytellä Suomen Pahimman Rikollisjärjestön innokkaiden avustajatätien avulla uusi turhapaikkahakemus kristittyjen vainojen perusteella. Miten muuten on voinut tulla vainotuksi uskontonsa perusteella, jos on kääntynyt vasta lähdettyään karkuun?
Jos ja kun näyttää siltä, että kristinusko tuottaa paremman yhteiskunnan kuin islam, niin eikö kääntymyksen jälkeen päinvastoin olisi entistä aiheellisempaa heittää takaisin rakentamaan paskastaniasta sivistysmaata? Vaan paskan marjat, nyt tyrkytetään entistä enemmän uuskieltä, jossa laittomasti maassa oleskelevaa pitäisi muka kutsua ”paperittomaksi”. Täällä ei ole yhtään ainutta paperitonta. Joka ainoa on saanut kouraansa paperin, jossa on käsketty suksia helvetin kuuseen sivistysmaasta. Ja jos tämä paperi on sattunut hukkumaan – se muuten on uskottavaa, katosivathan ne kaikki avaruuskirurgipilotin paperitkin Välimereen – niin sen verran voidaan joustaa että annetaan uusi.

Hesarin juttu alkoi toteamuksella: Maahanmuuttaja raiskaa Ruotsissa. Siinä pähkinänkuoressa maahanmuuttovastaisen MV-lehti -verkkosivuston sisältö.
Ei sitten tullut mieleen kysyä, että jos MV-lehden koko uutisointi oli "Maahanmuuttaja raiskaa Ruotsissa", niin miten helvetissä niillä riitti sitten niin paljon aineistoa? Toinen lainaus: Etenkin sosiaalisessa mediassa MV:llä oli kysyntää. Olisiko tämän syynä se, että vanhamedia ei suvainnut kertoa niitä tosiasioita, joita MV kertoi?
Kun Hesari niin kovasti rummuttaa "valemediaa", niin odotin suorastaan vesi kielellä sitä kohtaa jutussa, jossa osoitettaisiin edes yksi MV:n uutinen valheeksi tai edes vääristelyksi. Eipä näkynyt. MV:stä sen sijaan löytyy helposti lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka Hesari on vääristellyt totuutta tai jättänyt sen tarkoitushakuisesti kertomatta.

Kun ennen muinoin viranomainen antoi ajan, niin sinnehän mentiin vaikka pää kainalossa. Toista se on nykyään. Uutisen mukaan Kelallakin on päiviä, jolloin suurin osa asiakkaista jättää tulematta sovittuun tapaamiseen. Jotain tekemistä tällä voi olla sen asian kanssa, joka on piilotettu häveliäästi artikkelin loppuun: Pääkaupunkiseudun Kelan asiakkaista kaksi kolmasosaa ei puhu äidinkielenään suomea. Tapaamisiin tarvitaan usein tulkkeja, joille on maksettava silloinkin, kun asiakas ei tule paikalle. Kelan työntekijäkin on valmistautunut tapaamiseen turhaan.
Kun huomioimme, että aikana ennen haittamaahanmuuttoa aikoja ei juurikaan peruuntunut ja nyt peruuntuu ja kaksi kolmasosaa ei puhu suomea, voi aika helposti havaita korrelaation. Ja arvatkaa huviksenne maksaako tämä, sillä: ”Tulkkikustannuksia on saatu nyt pienemmäksi, koska olemme aloittaneet puhelinpalvelun venäjäksi ja arabiaksi. Tänä vuonna mukaan tulee somalian ja kurdin kielet”, Kujala kertoo.
Minulla olisi tietysti tarjolla helpompi, halvempi ja Suomen tulevaisuuden kannalta parempi ratkaisu.

Tanskalaiset aikovat pistää haittamamunsa kuriin. Suomalaiset toimittajat kauhistelevat eikä asiassa auta se, että haastateltavaksi osui Ahmad, joka osoittautuikin sopeutumishalukkaaksi ja totesi että hallitus on vankka, ei enää kävele kuin ankka.
Artikkelin hauskinta luettavaa olivat kuitenkin kommentit ja etenkin niiden tykkäykset. ”Hyvin argumentoitu” on ilmaisu, jota Hesari käyttää. Katsotaanpa miten kommentoinnit ovat saaneet tykkäyksiä sen mukaan ovatko ne haittamamupolitiikan kiristämisen puolesta vai sitä vastaan. Kahdenkymmenen ensimmäisen kommentin lukemat: Puolesta – 1168, vastaan – 171, neutraali – 577, puolesta – 1069, puolesta – 921, puolesta – 936, neutraali – 433, vastaan – 24, puolesta – 608, neutraali – 350, vastaan – 43, vastaan – 62, vastaan – 47, neutraali – 339, vastaan – 60, vastaan – 46, vastaan – 58, puolesta – 369, puolesta – 251, vastaan – 35. Lisäksi on huomioitava, että on erittäin todennäköistä että melkoisen monet puolesta -kommentit ovat juuttuneet Hesarin sensuuriin, todennäköisimmin vielä ne räväkimmät.
Suomalaisille Belsassar-poliitikoille: tämä on sama kuin Hesarin kommenttipalstalle olisi kirjoitettu ”mene, mene tekel ufarsin”. Toimikaa, ettei Suomessa tarvitse mennä Malmön malliin, jossa poliisit vartioivat kypärät päässä konetuliaseet kourassa. Jaa että mitäkö he vartioivat? Kunniallisia kansalaisia ja heidän omaisuuttaan? Eivät, vaan poliisiasemaa…

Tanssii tähtien kanssa -tuomari Jukka Haapalainen kohtasi monikulttuurin Lontoossa, kun marokkolaisjengi ryösti hänet. Annan Haapalaiselle 9/10 pistettä siitä, että hän tappeli vastaan kuten pohjalaisen miehen kuuluukin. Yksin neljää vastaan, mistä hattu päästä. Se miinuspiste tulee siitä, että kyllä pohjalaisella miehellä tulisi olla kauhavalainen saappaanvarressa, niin olisi saanut tehdä marokkolaisiin pääskysen mentäviä reikiä.

Amerikkalainen koulupoika istui historian tunnilla. Opettaja kertoi Kristoffer Kolumbuksen löytäneen Amerikan. Tunnin lopuksi oli ilmeisesti pistokoe, sillä oppilas kirjoitti paperiinsa valituskirjeen. Siinä hän totesi oppitunnin olleen huono. Sillä eihän Kolumbus löytänyt Amerikkaa, koska intiaanit (vai miksi hiton alkuperäisamerikkalaisiksi niitä pitääkään nykyään kutsua) asuivat siellä jo kauan aiemmin. Hänen mielestään ainoa Christofer juhlittavaksi olisi Wallace (eli aikoinaan kuoliaaksi ammuttu räppäri The Notorious B.I.G.). Kirje loppuu toteamukseen: ”Kuinka on mahdollista, että valkoiset ihmiset opettavat mustien historiaa?”
Sitten tosiasioiden tarkistaminen. Kolumbus ei löytänyt Amerikkaa. Sen löysi mm. Leif Eriksson ennen häntä. Oleellista on kuitenkin se, että Kolumbuksen matkojen ansiosta Amerikka tuli tunnetuksi. Siellä asuneet alkuasukkaat eivät kehittäneet menestyvää kulttuuria. Jos he olisivat niin tehneet, nykyään oppikirjoissa kerrottaisiin Istuvan Härän löytäneen Euroopan. Sivumennen sanoen Eurooppaan päin olisi ollut helpompi purjehtiakin, kiitos Golfvirran.
Mitä taas tulee The Notorious B.I.G.:n juhlimiseen, niin en minäkään pidä räppäävistä lihavista neekereistä, mutta olisi se silti aika kornia juhlia sellaisen kuolemaa. Ja tosiaan, se etunimi oli Christopher ja Kolumbuksen etunimi amerikkalaisittain taas on sama tai sitten Cristobal. Kumpikaan ei ole Christofer, mutta tämä ei suinkaan ollut tekstin ainoa eikä edes pahin kirjoitus- tai kielioppivirhe.
Mikä puolestaan on hyvä osasyy siihen, että valkoiset ihmiset opettavat mustien historiaa. Luku- ja kirjoitustaito näin länsimaalaisittain on tehokkaampi tapa säilöä tietoa kuin afrikkalaistyylinen ulkomuistiin perustuvat griot-tarinankertojien perinne.

Sotsin olympialaisten avajaiset. Tsaari Vladimir I saa tiedon, että Ukrainasta Istanbuliin lentävä matkustajakone on kaapattu. Aikomus on syöksyä olympiastadionille. Vladimir I ei epäröi hetkeäkään. "Ampukaa kone alas" on selväsanainen määräys, joka noudattaa ennalta sovittua proseduuria. Hälytys osoittautuu kuitenkin vääräksi.
Tapaus kuitenkin osoittaa, kuinka kovia konsteja Putin on valmis käyttämään. Ei liene sattumaa, että tämä viesti annetaan samaan aikaan, kun epäillään Venäjän sekaantuneen entisten vakoojien myrkytyksiin. Onhan hermomyrkky venäläistä ja he kiistävät kaiken - syyttävät vaikka Ruotsia. Tunnetusti venäläisen diplomaatin lausunnossa on se hyvä puoli, että sen ansiosta voidaan karsia ainakin yksi vaihtoehto pois mahdollisten tapahtumien joukosta - niin se juttu ei ainakaan ollut.

Kun luin otsikon, jossa todettiin kahden SDP:n kansanedustajan vaatineen puolustusministeriltä selvitystä maanpuolustuskoulutusyhdistyksen alaikäisille antamasta koulutuksesta, ensimmäinen ajatukseni oli: kuka se toinen pöpi demari oli?
Vastaus oli Sirpa Paatero. Se toinen oli Erkki Tuomioja, kuten oli helppo arvata.
Tosiasia on kuitenkin se, että MPK ei järjestä sotilaallista koulutusta alaikäisille. Aseenkäsittelyä kyllä, mutta se liittyy tarkkuusammuntaan tai metsästykseen. Ja vaikka järjestäisi, niin sitä voisi pitää vain ja ainoastaan positiivisena asiana. Kannattaisi käydä nimeltä mainitsemattomassa naapurimaassa, jossa sotilaskoulutusta annetaan suorastaan pakollisena asiana alaikäisille. Tai miten olisi jos Tuomioja vanhana arabikansojen ystävänä puuttuisi siihen, kuinka siellä alaikäiset värvätään taistelijoiksi ja itsemurhapommittajiksi?

Armeijan testitulokset paljastavat lohduttoman kuvan. Kielellinen ja matemaattinen päättelykyky ovat laskeneet 1990-luvulta alkaen.
Tämän ei pitäisi olla yllätys kenellekään, joka on verrannut ns. kovien aineiden oppikirjoja omilta kouluajoiltaan lastensa kirjoihin. Vaatimustaso on laskenut selvästi. On menty täysin väärään suuntaan, kun on yritetty kannustaa heikosti menestyviä pärjäämään helpottamalla tasoa. Noin yleisesti puhuen tämä saattaa tyttöjen kohdalla jopa toimia, kun taas yleensä poikien kohdalla ei. Sääntö on se vanha kunnon 80/20 eli 80 % tytöistä on luonteeltaan pituushyppääjiä ja 20 % korkeushyppääjiä, kun taas pojilla prosenttiluvut ovat toisinpäin. Pituushyppääjinä tytöt yrittävät hypätä aina mahdollisimman pitkälle. Niinpä heidän suoritustasonsa on sama vaatimustasosta riippumatta – paitsi että parhaiden tuloksia ei voida enää mitata vaatimustason ollessa kovin alhainen. Korkeushyppääjinä pojat puolestaan yrittävät ainoastaan ylittää riman. Jos rimaa lasketaan, hyppääjä heikentää suoritustaan.
Tosin tämä kehitys on täysin selitettävissä sillä, että virallinen tavoite on se, että 50 % suomalaisista pitäisi saada suorittamaan korkeakoulututkinto. Eikä sitä saada millään täyteen, ellei tasoa lasketa entisestäänkin. Eikä asiassa myöskään auta haittamaahanmuutto, joka vie opettajaparkojen resursseja ja aikaa siten, että edes alentuneita tavoitteita ei saada saavutettua.

Jälleen kerran vaaditaan lukiokoulutusta maksuttomaksi. Näin asian maksajan näkökulmasta kokevana voin sanoa, että maksutontahan se on. Siis opetus. Oppimateriaalit ja yo-kokeisiin osallistuminen maksavat. Mutta kyllä hintalappu on kovin pieni verrattuna hyötyyn. Ei kaiken tulekaan olla yhteiskunnassa ilmaista. Ja jos jonkun talous kaatuu pariinsataan kuussa, niin ihan varmasti siihen löytyy apua. Tai voi toki turvautua vanhanaikaiseen menetelmään eli pankkilainaan. Kyllä ihmisen on otettava vastuu itsestään eikä aina huudettava yhteiskuntaa apuun. Kun tietää joutuvansa itse maksamaan, motivaatio paranee kummasti.

Abit olivat tuohtuneita "katastrofaalisen vaikeasta" englannin YO-kokeesta. Lautakunnan vastaus oli sinänsä oikea "kokeen vaikeusasteella ei ole merkitystä, sillä arvosanajakauma on aina sama suhteellisen arvostelun takia". Näinhän tietysti on, mutta kyllä merkitystä on silläkin, että kokeessa tulisi kysyä asioita, joita on opetettu. Tällöin kaikilla on tasavertaiset mahdollisuudet. Voitaisiinhan englannin kokeessa esittää koko koe vaikka saksaksi, jolloin se olisi edelleen sama kaikille ja arvosanajakauma olisi edelleen sama.
Tätä isompi asia on YO-kokeiden digitalisaatio. Kuten odottaa sopii, ongelmia on ollut. Järjestelmät eivät ole toimineet täydellisesti. Kokeessa läsnäollut agenttini todisti, kuinka valvoja joutui soittamaan yksittäisen kokelaan teknisen vian takia lautakuntaan sillä aikaa, kun kokelas odotti kykenemättä tekemään mitään. Ongelma kuulemma ratkesi. Pelottavaa on kuitenkin tapa, jolla ylioppilastutkintolautakunta suhtautuu ongelmiin: – Jos koe alkaa teknisen syyn takia viivästyen, koe jatkuu normaalit kuusi tuntia. Jos tulee tekninen häiriö, kokelas pääsee häiriön jälkeen jatkamaan koettaan ja häiriön vuoksi kulunut aika hyvitetään kokelaalle.
Siis jumalauta. Kokelaalle tulee tekninen vika, hän odottaa tunnin ja saa sen verran lisäaikaa. Miettikääpä omalle kohdalle. Olet flow-tilassa, kaikki menee hyvin ja yhtäkkiä bäng. Odottelet tunnin hermostuneena, saat sitten lopulta jatkaa. Olet kokeeseen tullessasi ollut tietoinen siitä, milloin se loppuu. Nyt se päättyykin tuntia myöhemmin. On aivan eri asia istua perseellään seitsemän kuin kuusi tuntia. Verratkaa tätä kokelasta sellaiseen, jolla koe onnistuu ilman teknisiä ongelmia. Kokelaat eivät ole ollenkaan tasavertaisessa asemassa.
Lisäksi systeemi vuotaa kuin seula. Tai vuotaisi. En tiedä kuinka paljon otetaan riskiä huijauksesta. Mutta esimerkki. Opiskelijat tuovat omat kuulokkeensa kokeeseen. Kuulokkeissa ei kuitenkaan saa olla bluetooth-ominaisuutta. On kuitenkin olemassa kuulokkeita, joissa bluetooth-ominaisuutta ei näe päällepäin. Ja kuka estäisi rakentelemasta kuulokkeen sisään kommunikaatiovälinettä ulkopuolelle muutenkin? Tämä on yksi esimerkki ongelmaryhmästä, jonka tajusin heti kun kuulin muutama vuosi sitten aikeista siirtyä digikokeeseen. Tekniikka kulkee säännösten edellä joka tapauksessa. Tuskin kukaan osasi odottaa tällaista kuulokeongelmaa. Ehkä muutaman vuoden kuluttua ei edes ole olemassa kuulokkeita, joissa ei olisi sisäänrakennettuna internet-yhteyttä. Tai jotain vastaavaa. Milläs sitten valvot koetta?
Jopa nykysysteemi on varsin haavoittuva paitsi teknisten ongelmien, myös huijausten varalta. Järjestelmähän toimii siten, että koneeseen tyrkätään USB-tikku (Abittijärjestelmä), joka toimii käyttöjärjestelmänä ja kaappaa koneen kokeen ajaksi haltuunsa. Paitsi että tämä on helppo kiertää. Näppärä kokelas kykenee helposti rakentamaan kannettavansa kuorien sisään systeemin, jonka avulla hän kykenee kokeen ajan vaikka tarkistamaan tietoja Wikipediasta ilman, että lautakunnan abittitikku huomaa yhtään mitään. Enempää en kerro, edellisessä lauseessa oli jo riittävä vihje.
Lautakunnan lausunnot digikokeiden toimivuudesta ovat tyyliin "nämä ovat todella toimivia, niissä on vain pientä alkusäätöä, kaikki ovat tasaveroisia, myöhemmin nämä toimivat erinomaisesti". Kovasti tutun oloisia tyyliin "sosialismi on hieno aate, siinä on vain pientä alkuvaikeutta, kaikki ovat yhdenveroisia, pian saavutamme aidon sosialismin".

Kauppatieteiden opiskelijat järjestivät bileet, joissa - kuten normaalia - pidettiin erilaisia kilpailuja. Yksi kilpailuista oli kisa mahdollisimman rasistisista vitseistä. Kuten odottaa sopii, tästä nousikin jälkeenpäin metakka. Onni onnettomuudessa toki oli, että olivat valinneet kilpailtavaksi sen vasta toiseksi pahimman vaihtoehdon. Ei voi edes kuvitella, millainen paskamyrsky olisi noussut jos olisivat järjestäneet mahdollisimman rasististen vitsien sijaan kisan mahdollisimman rasistisista faktoista.

Jenkeissä kaikki on suurempaa, niin myös opiskelijakilpailut. Suomessa kilpaillaan vain jutuilla, mutta Cornellin yliopistossa ryhdyttiin tekoihin. Sikäläinen veljeskunta järjesti kilpailun siitä, kuka jäsenistä panee kaikkein lihavinta naista. Kisa kulki nimellä "Sika-Roast". Paheksuntaa ja sanktioita seurasi. Syynä naisten halveksunta. Tätä voi pitää vähintäänkin kummallisena, sillä jos joku kisassa kärsi, niin pistesijoille jääneet. Kuvitelkaa nyt että olisitte jyystäneet 180-kiloista tonnikeijua vain saadaksenne tietää jonkun muun sutaisseen 190-kiloista ja voittaneen. Ei saatana. Voittajan on helppo hymyillä (vai onko sittenkään?), mutta kisan todellisia voittajia olivat kyllä nämä jokinorsut, jotka muuten olisivat kärsineet puutteenalaisesta elämästä.
Sivumennen sanoen, miten voittaja saatiin ratkaistua? Kuvitelkaapa opiskelijaraukkaa suoritetun tehtävän jälkeen:
"Kuule kultaseni, voisitko käydä vaa'alla?"
"Siis MITÄ????"
"Ja sen jälkeen allekirjoittaa tämän todistuksen painostasi... hei laske se tyyny alas...."
"Siis miksi pitäisi tehdä tämä?"
"No katsos kun meillä on tämä skaba siitä kuka panee painavinta naista ja... EI!!! ÄLÄ LYSÄHDÄ PÄÄLLENI!!!!"

Vaasasta lähti lomalento Kap Verdeen, mutta se ei ehtinyt edes Korsnäsin kohdalle, kun piti tehdä U-käännös. Nousussa kuului kamalia paukahduksia ja liekkejä leimahteli. Syy on vielä selvittämättä, mutta edellinen uutinen antoi selvän ahaa-elämyksen. Ja nyt kaikki yhteen ääneen: "Monta pientä jokinorsua lensi näin, aurinkoista tietä eteenpäin... Eli ilmiselvä ylikuorma lihavia naisia matkalla toyboy-reissulle Kap Verdeen. Eihän sitä suihkari kestä.

15. Grunt!
Eli testi, jossa tutkittiin kuinka haurasta maskuliinisuus on. Allekirjoittanut sai 0/6. Kerrankin oli asia, josta voi olla feministien kanssa ainakin melkein samalla kannalla. Maskuliinisuus EI OLE sitä, että ei tekisi tiettyjä asioita (no, ehkä räikeä meikkaaminen poikkeuksena). Kyllä mies voi leipoa, harrastaa ristipistotöitä tai näyttää tunteitaan. Maskuliinisuus on sitä, että TEKEE tiettyjä asioita. Toimii jämäkästi, pitää sen mitä on luvattu ja on luotettava. Kuinka ollakaan, tulee heti mieleen tietyt maturyhmät, jotka ovat helvetin tarkkoja siitä ettei mies tee tiettyjä asioita. Ja mitenkäs heidän aito maskuliinisuutensa eli luotettavuus ym nyt olivatkaan?

Uutinen tiesi kertoa, että pornon katselu aiheuttaa riippuvuutta. Ja minä kun luulin että sen tarkoitus on nimenomaan lopettaa riippuvuus. No, joka tapauksessa artikkelissa esitettiin testi, jolla voi tutkia onko seksiriippuvainen. Vastataan tässä nyt julkisesti kuuteen kysymykseen:
1. Huolestuttaako sinua suhtautumisesi seksiin?
Kai sen pitäisi. Olen mies ja minua kiinnostavat vain naiset, mikä nykyään on käsittääkseni kaikkein pahin perversio.
2. Tuntuuko siltä, että pornon katsominen, seksi tai sen suunnittelu häiritsee työntekoa tai sosiaalista elämää ja on koko ajan mielessä?
Kuten edellä todettiin, olen heteromies. Normaali heteromies ajattelee seksiä normaalipäivänä vain kerran. Aamuheräämisestä iltanukahtamiseen. Poikkeustilanne on se, jos sattuu tipahtamaan pilkkireissulla heikkoihin jäihin. Silloin menee siksi aikaa mielestä pois, kun on epävarmaa pääseekö sieltä ylös vai ei. Työntekoa tai sosiaalista elämää tämä ei häiritse, päinvastoin. Jos tavoitteena ei olisi seksi, niin miksi tekisi töitä tai harjoittaisi sosiaalisia suhteita?
3. Meneekö pornon katsomiseen monta tuntia joka päivä?
Ei kerta kaikkiaan riitä aika, vaikka kuinka yrittäisi.
4. Jätätkö asioita tekemättä seksin tai pornon takia?
Joskus, mutta kysykää keneltä tahansa heteromieheltä niin kyllä lista asioista, joita hän tekee saadakseen seksiä on huomattavasti pidempi kuin lista asioista jotka jäävät seksin takia tekemättä.
5. Hakeudutko toistuvasti ulkopuolisiin suhteisiin?
Kyllä pyrkimys on lähinnä sisäpuolisiin suhteisiin, ne ovat huomattavasti lystikkäämpiä. Ja omassa tapauksessani siinäkin puhutaan yksikkömuodossa.
6. Aiheuttaako seksi sinulle taloudellisia ongelmia?
Joo, sillä kyllä lapset on saatu aikaan ihan luomumenetelmällä.

Olympiakatsauksesta oli unohtunut uutinen, jossa kerrottiin Laura Arffmanin joutuneen haastattalukieltoon. Tosin vain yhdessä tapauksessa. Hän ei saa enää haastatella Anssi Pentsistä siitä syystä, että kyseessä on hänen aviomiehensä. Aika monen miehen unelma on nyt se, että vaimo pääsisi Ylelle töihin, jolloin Yle kieltäisi kysymysten esittämisen aviomiehelle.

Lauri Markkanen on tehnyt NBA:ssa huikeaa jälkeä. Hieno nuori mies ja päättäväinen tie ammattilaiseksi. Innokkaimmat ovat jo valmiita äänestämään häntä vuoden urheilijaksi. Seuraavaksi otetaan realismikatsaus vilkaisemalla liigan virallisia tilastoja. Onko Markkanen NBA:n 50 parhaan pistemiehen joukossa? No ei ole. Onko Markkanen NBA:n tilastoissa 50 sakissa blokeissa, riistoissa tai syötöissä? No ei ole. Onko Markkanen NBA:n 50 kovimman levypallorohmun joukossa? On, sijalla 27. Se onkin ainoa ns. viidestä isosta kategoriasta, jossa Markkanen mahtuu tähtisakkiin – NBA:ssa tahkoaa 30 joukkuetta ja jonkinmoinen tähti on silloin, jos on jossain kategoriassa kolmenkympin sakissa eli noin keskimäärin joukkueen ykkösnimi sillä alalla. No mutta ne Markkasen kohutut kolmen pisteen heitot. Onko Markkanen NBA:n tilastoissa 50 eniten kolmosia heittäneen joukossa? On, sijalla 40.
Annetaan sitten vähän tasoitusta ja katsotaan miten Markkanen on pärjännyt tämän kauden tulokkaiden joukossa. Pisteet – neljäntenä. Levypallot – toisena. Syötöt – 24. Riistot – 24. Blokit – 10. Ja ylimääräisenä nuo kohutut kolmoset – kolmantena.
Hypetyksestä on vielä pitkä matka NBA:n dominointiin ja vuoden urheilijaksi. Näillä näytöillä ei pitäisi päästä yhdenkään urheilutoimittajan top 10 –äänestyslistalle.

Loppukevennys: Puun takaa
Jos minua pyydettäisiin laatimaan otsikko, jota en koskaan odottaisi näkeväni, mieleen tulisi heti muutamia:
- Vihreät totesivat ydinvoiman ympäristöystävälliseksi
- Päivi Räsänen: Kadotin uskoni
- MV-lehti haluaa lisätä maahanmuuttoa Afrikasta ja Lähi-idästä
- Jääkiekko haluaa palata amatöörilajiksi
- Somalien työllisyysaste ylitti kantasuomalaisten vastaavan - yksityinen sektori palkkaa heitä
Nämä kaikki kalpenevat kyllä tämän otsikon absurdiuden rinnalla: "54 ihmiskättä ajelehti rantaan Siperiassa". Siis MITÄ?

7 kommenttia:

Leijuva jalkahiki kirjoitti...

Sillee hauska tuo "Native American" eli alkuperäisamerikkalainen l. Amerikan alkuperäisasukaskanta-astuja, what ever, kun tuossa kuitenkin on tuo "American", joka on kolonialistista alkuperää. Vespucci taisi olla ihan Kolumbuksen maanmies. Toinen mikä on ihmetyttänyt vuosien varrella, että miksi kanta-astujien nimet ovat englanninkielisiä käännöksiä ja miksi inkkarinimen pitää aina tarkoittaa jotain "Tanssii susien kanssan"-tapaista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tuosta leijuvan jalkahien kommentista tulee mieleen se, että eikös varsin suuri osa amerikkalaisista niin kaupunkien kuin osavaltioitten nimistä pohjaa jollain tavoin intiaanikieliin?

Qroquius Kad kirjoitti...

Vespucci oli kotoisin Firenzen tasavallasta, joka oli Cristoforo Colombon synnyinvaltion Genovan ellei naapurimaa, niin siinä lähietäisyydellä kuitenkin.

"Paperittomista" totesi Paavo Tajukangas, että Irakista ja Syyriasta Turkin kautta tulleet eivät olleet paperittomia ainakan Turkin rajaa ylittäessään: sitä rajaa ei ylitetä ilman valideja matkustusasiakirjoja. He siis myöntävät epäsuorasti hävittäneensä paperinsa tunkeutuessaan Eurooppaan Turkista.

MV-mediaa kuuluu solvata valemediaksi, koska elämme nyt tätä kuuluisaa Totuudenjälkeistä Aikaa Vaihtoehtoisine Faktoineen. Sehän tarkoittaa käytännössä, että totuudenpuhujia syytetään valehtelijoiksi, samalla kun härski ja jatkuva valehteleminen on Vastuullista Tiedottamista ja Faktantarkistusta.

Helsingischer Beobachterin Tanska-uutisen kommenteista varmasti hapokkaimmat puolesta-kommentit jäivät seulaan. Kysyä sopii vastaavasti, kuinka moni vastaan-kommenteista oli tullut samalta maailmantuskailijalta eri nimimerkeillä?

Putin oli valmis pudottamaan matkustajakoneen (ja tekikin niin Ukrainassa), mutta eikö USA:ssakin ollut sama meininki 9.11.2001 ja sen jälkeen: jos näitä tulee lisää, ne ammutaan alas?

Jos Tornin älykkyyskokeiden tulokset ovat laskusuunnassa, kertooko se enemmän suomalaisnuorten tyhmistymisestä vai palvelusaikojen muutoksesta 6-, 9- ja 12-kuukautisiksi aiempien 8 ja 11 kk sijasta houkuttelemaan varusmiestä näyttelemään tyhmempää kuin onkaan, ettei kansalaisvelvollisuus venyisi puolesta vuodesta vuoden mittaiseksi?

Jos joku tekisi testin, jolla mitataan miten haurasta feminiinisyys on, osoittaisiko siitä seuraava hysteerinen joukkorääkynä aiheesta "Isot Pojat kiusaa taas koska olen Tyttö!!" feminiinisyyden haurautta vai sittenkin sen voimakkainta perusolemusta?

Seksi aiheuttaa valkoiselle heteromiehelle (ja varmaan myös homomiehelle, ainakin sille miespuolisena esiintyvälle?) taloudellisia ellei nyt ongelmia, niin haasteita. Tosiasia kuitenkin on, että ammattilaisilta ostamalla se tulee halvemmaksi kuin parisuhteessa.

Eihän se Lauri Markkanen ole aivan yhtä hyvin menestynyt NBA:ssa kuin amerikkalaiset neekerit, mutta eihän hän olekaan amerikkalainen neekeri?

Ja kun Venäjästä on kyse, ei minua oikeastaan hämmästytä uutinen rantaana ajautuvista 54 rantesta katkaistusta käsiparista. Pelkäänpä pahoin, ettei se aiheuttanut paikallisessa väestössäkään ihmetteleviä kulmienkohotuksia: nitševoo harašoo, iso maa, isot toleranssit.

Ironmistress kirjoitti...

Näsäviisas oppilas on nykyään kympin oppilas.

Veijo Hoikka kirjoitti...

5. "...hän tappeli vastaan kuten pohjalaisen miehen kuuluukin." Sarkasmivaroitus kuuluisi tuon jatkeeksi. Myytti pohjalaisten koti-uskonto-isänmaan puolustamisesta on menneiden aikojen romanttinen satu. Esim:
https://www.pohjalainen.fi/mielipide/p%C3%A4%C3%A4kirjoitus/maahanmuutto-kasvattaa-vaasaa-1.1780872
https://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/vaasassa-paljon-ulkomaalaisia-1.1276891

18. Vuoden urheilija. Kovin on yksipuolinen lajivalinta ollut vuoden urheilijoilla
http://www.urheilutoimittajat.fi/3574/vuoden-urheilija

Eipä ole Mika Immonen mahtunut joukkoon, vaikka näyttöjä on (lajihan on harvinainen kautta maailman, siis tuo pool...) https://en.wikipedia.org/wiki/Mika_Immonen

Eipä taida listalta löytyä jääkiekkoilijoita eikä jalkapalloilijoitakaan...

Jaska Brown kirjoitti...

Leijuva jalkahiki: Hyvä huomio. Mutta pakkohan heitä on amerikkalaisiksi sanoa, kun eivät itse osanneet asuinalueelleen nimitystä antaa.

Yrjöperskeles: Joo, niitä on aika liuta.

Qroquius Kad: Paperiton on virheellinen, laiton oikein. Ei siinä sen kummempaa.
Helsingischer Beobachter on hyvä nimi. Tosin esikuvansa ei ollut yhtä härski.
Käsittääkseni alasampuminen on normiproseduuri kaikkialla, mutta uutisen julkistamisajankohta oli ilmeinen viesti.
Tuo voi olla osasyy tulosten laskuun.
Hyvä pointti feminiinisyydestä. Jos saan idean, laadin vastaavan testin.
En kyllä allekirjoita että ammattilaiselta ostamalla tulisi halvemmaksi. Riippunee vaimosta.
Ja Markkasen kaikkien lahjojen joukossa ylivertainen lahjakkuus oli kyky kasvaa riittävän pitkäksi. Jos hän olisi edes 10 cm lyhyempi, tuskin pelaisi NBA:ssa koskaan.
Käsittääkseni nuo auttavat kädet olivat kiinalaisia.

Ironmistress: Olisipa ollut ennenkin, niin olisi tullut kymppejä...

Veijo Hoikka: Ironiaapa tuo olikin. Ja Vuoden Urheilija -valintoja en ole osannut arvostaa koskaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäpä tähän lisäämään: https://www.zerohedge.com/news/2018-03-22/japan-so-broke-its-prisons-are-full-80-year-old-felons

Samaa aihetta sivusit aikaisemmassa kirjoituksessa.