Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 11. lokakuuta 2016

Monta pientä elefanttia marssi näin

Suomalainen vihervasemmisto eli ns. uuskommunistit janoavat rasismicaustia niin kiihkeästi, että pieninkin mahdollisuus yritetään hyödyntää. Loistavana esimerkkinä tästä, niin yrityksestä, sen epäonnistumisesta kuin jälkihoidostakin vasemmistoliiton vaikuttaja Veronika Honkasalon tuorein tempaus paikallisjunassa.
Konduktööri oli käräyttänyt lauman arabeja ilman matkalippua ja määrännyt nämä poistumaan junasta, kun Honkasalo ryntäsi viereisestä osastosta paikalle kuin pentujaan puolustava tiikeri. Junan konduktööri eli ”kippari” sai niskaansa rajun rasismisyytösryöpyn eikä tilanteessa paljon selitykset auttaneet (mitä pirun selittämistä työtään tekevällä virkamiehellä muuten on ulkopuoliselle noin ylipäätään?). Honkasalo veti ”olen kaupunginvaltuutettu” –kortin esiin rasismikortin pariksi, jolloin kippari toimi kuten kelpo virkamiehen pitää eli tarkisti myös kaupunginvaltuutetun matkalipun. Tämä on tasa-arvoa parhaimmillaan.

Tapauksen jälkeen Honkasalo raivosi Facebookissa rasismista ja vaati VR:ltä kipparin päätä pölkylle, noin vertauskuvallisesti. Pääasiallinen syytös oli se, että muiden kuin arabien matkalippuja ei tarkistettu. VR reagoi nopeasti. Henkilöstöjohtaja Otto Lehtipuu kirjoitti Honkasalon Facebook-sivulle selvittävänsä asian. Kun luin hänen aloituksensa, aloin heti nauraa. Siinä hän totesi Honkasalon nostaneen esiin tärkeän asian. Tämä oli niin tyypillistä Lehtipuuta, ettei paremmasta väliä. Eli annetaan vastapuolelle siimaa ja tyydytys siitä, että häntä kuunnellaan. Olen usein ihmetellyt, miksi noin fiksu ja oikeudenmukainen mies on vihreissä.
Selvityksessä kävi sitten täsmälleen kuten odottaa sopi. Kuvanauha paljasti, että kippari oli tarkistanut kaikkien muiden matkustajien liput ensin ja vasta sitten irakkilauman. Lehtipuu laittoi tiedot asiasta Honkasalon Facebook-sivulle, joka piakkoin katosi. Onneksi se kuitenkin oli jo kaapattu turvaan. Lähetti Honkasalo tosin vaatimattoman anteeksipyynnön, jossa totesi ”tulkintani olleen virheellinen”. Viesti jatkui kuitenkin toteamuksella, että ”koin kuitenkin tilanteen, kohtelun ja asiakaspalvelun epäasiallisena ja halusin puuttua siihen.”

Tämä on niin tyypillistä uuskommunistien toimintaa. Se, miltä tuntuu, on paljon tärkeämpää kuin se, miten asiat todella ovat. Ja omaa virhettä peitellään viimeiseen asti, vieläpä jäljet hävittäen.

Kipparin ammattitaitoa ei taas voi muuta kuin ihailla. Kaveri näki varmasti, että irakilaiset menevät pummilla. Sen havaitseminen on osa ammattiosaamista. Silti hän oli tarpeeksi fiksu siihen, että varmisti selustansa ja tarkasti ensin muiden matkaliput. Jos hän olisi tarkistanut ensin irakkien matkaliput ja olisi syntynyt äläwäbälä – kuten syntyikin ja tämähän Honkasalon hyeenana haaskalle houkutti – häntä olisi voitu syyttää rasismista, kun ei tarkistanut muiden matkalippuja. Eihän hän mitenkään olisi tämän jälkeen ehtinyt, kun irakkijengi olisi vaatinut kaiken huomion. Vielä kannattaa huomata, että hän oli poistamassa matkaliputtomia junasta ilman sakkomaksua. Konduktöörillä ei toki tällaista ole mahdollista määrätäkään, mutta hän ei edes yrittänyt kutsua tarkastajaa paikalle. Tämäkin osoittaa viisautta, sillä tarkastusmaksun määrääminen irakeille olisi vain tuottanut lisää byrokratiaa, jonka maksamme me veronmaksajat. Kuten olisimme maksaneet sen tarkastusmaksunkin.

En tiedä kuinka tiheään tahtiin pääkaupunkiseudun paikallisjunissa konduktöörit ja tarkastajat liikkuvat. Olen äskettäin sellaisella matkustanut ja silloin ei ollut kumpiakaan liikkeellä. Lippu oli kyllä kunnossa. Voi toisaalta olla, että tarkastajat tekivät etnistä piiloprofilointia eivätkä olleet aamukahdeksalta liikkeellä. Kuten eivät ole turvapaikkaläpsyttelijätkään – koko lähes täysi vaunuosasto koostui pottunokista. Tuntui melkein kuin olisi ollut liikkeellä suomalaisessa kaupungissa. Iltapäivällä näkymä rautatieasemalla oli sitten väestötieteelliseltä jakaumaltaan ihan toisenlainen. Tässä olisikin täältä Voiman Pimeältä Puolelta ilmainen vinkki höyrähtäneille: valittakaa rasismista sillä perusteella, että tarkastajia liikkuu silloin kun toiseustoteemit ovat liikkeellä, kun taas aamuisin pelkkien työssäkäyvien liikkuessa tarkastajia ei näy.

Etnisen profiloinnin kieltäminen on hidastanut huomattavasti tarkastajien työtä. Etenkin kun uskon, että tarkastajat eivät profiloi etnisesti. He vain joutuvat rasismisyytösten pelossa tarkastamaan kaikenlaisia sen sijaan että keskittyisivät epäiltyihin. Kyllä konduktöörin, poliisin, myymäläetsivän, tullivirkailijan ja muiden vastaavien ammattitaitoon kuuluu nähdä päältä, ketä kannattaa epäillä ja ketä ei. Esimerkiksi allekirjoittanutta ei koskaan poimita tarkastukseen missään otannassa, paitsi kokonaisotannassa ja täydellisessä satunnaisotannassa. Mutta jos tarkastajalla on omaa päätösvaltaa, minua ei tutkita. Näytän ilmeisesti liian tyhmänrehelliseltä. Enkä usko että tämä muuttuisi mihinkään, vaikka tukka olisi tumma ja rusketus kolme pykälää vahvempi. Pitäisi joskus piruuttaan pukea Salli Brown siihen tietyn vähemmistön muutaman bruttorekisteritonnin vetoiseen perinneasuun ja katsoa kaupungin Prismassa, lähteekö etsivä seuraamaan. Ja vastaavasti laittaa ravi-Amanda tyylikkääseen jakkupukuun ja katsoa, saako sillä kertaa tehdä ostoksensa rauhassa. Luulen että vastaus molempiin kysymyksiin olisi kyllä. Eli kyse ei ole rodusta, vaan ulkoisesta olemuksesta. Varkaan uniformu on varkaan uniformu, vaikka se olisi kenen päällä.

Mietitäänpä vielä kerran äskeisen konduktöörin suorittamaa tarkastusta. Vaunussa oli siis ilmeisesti A) etnisesti suomalaisen näköisiä ja B) etnisesti arabin näköisiä. Ainakin julkisuudessa esiintyneiden tietojen mukaan ryhmästä A ei kukaan matkustanut pummilla ja ryhmästä B näin tekivät kaikki. Tästä voivat kaikki tilastollista todennäköisyyttä tuntevat vetää johtopäätöksensä mahdollisen etnisen profiloinnin toimivuudesta. Ja juuri sen takia konduktöörejä on ohjeistettu tarkistamaan kaikki: jos tarkastaisi vain epäilyttävät, seulaan tarttuisi suhteettoman suuri osuus tietynlaisia matkustajia.

Mutta pienikin rasismi tai edes epäily rasismiksi riittää keppihevoseksi. Erinomaisin esimerkki oli tämä ”runopoika-Jimin” kuolema. Siis mitä tapahtui? Tunnettu väkivaltarikollinen potkaisee häntä sylkenyttä narkkaria, joka kaatuu katuun. Kaveri hoidetaan sairaalassa ja kuolee viikkoa myöhemmin toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Ja vihervasurit lähtevät rasismin vastaiselle marssille.
Jos vihervasurit tekivät itsensä naurettaviksi, niin vielä pahemmin mokasivat kansallismieliset. Sun Tzu sanoo, että tehokkain tapa on hyökätä vihollisen strategiaa vastaan. Vihervasurien strategia on yrittää niputtaa kaikki suomalaisten etua ajattelevat yhdessä SVL:n kanssa samaan nippuun. Nyt olisi ollut sauma iskeä tähän. Olisi pitänyt sanoutua totaalisesti irti SVL:stä, yrittää saada järjestö tuhotuksi ja saada näin suomalaisten etujen puolustajan viitta harteilleen. Mutta ei. Mitäpä mennään tekemään? Järjestämään vastamielenosoituksia.
Kannattaisi katsoa historiasta, mitkä ovat ne porukat jotka mielenosoituksissa marssivat. Kommunistit. Natsit. Ydinvoiman vastustajat. Turkistarhaterroristit. Muut hörhöt.
Tolkun ihmiset pysyttelevät poissa, kun taas tyhmä sopulilauma ryntää paikalle. Siksi järkiporukan mielenosoitukset on tuomittu epäonnistumaan. Eivät ne vedä väkeä. Meillä on muutakin tekemistä kuin marssia mielenosoituksissa, kuten tehdä töitä ja huoltaa perhettä. Mielenosoitukset on tarkoitettu työmarkkinatukivetoisille vallankumouksellisille.

Toki on ymmärrettävää, että tässä tuppaa olemaan jo kolmas varapäre käytössä ja silloin täysijärkinenkin ryhtyy joskus puuhaamaan jotain niin älytöntä kuin mielenosoitus, vaikka ne pitäisi jättää hörhöporukalle. Jonka logiikka on joltain muulta planeetalta. Kun suomalainen väkivaltarikollinen potkaisee suomalaista narkkaria, kyseessä on rasismi jota vastustamaan masinoidaan tuhansien mielenosoitus. Samaan aikaan Otanmäessä kaksi maahantunkeutujaa ryöstömurhaa suomalaisen, eikä kukaan noista tuhansista lotkauta korvaansa. Kuitenkin tämä tapaus on täysin selvä eikä sitä olisi koskaan sattunut ilman maahantunkeutumisia. Kun taas Helsingin tapauksessa kuolinsyystä ei ole vieläkään mitään tietoa. Ja sitä paitsi jos kuolinsyyksi kuitenkin osoittautuu tuo onneton potku, niin mitä jää viivan alle? Yksi väkivaltarikollinen linnaan ja yksi narkkari vähemmän kadulla. Tätä voisi sanoa win-win –tilanteeksi.

Samoin kuin Otanmäen ja Helsingin tapauksia ja niiden seurauksia sopii vertailla ja asettaa oikeaan perspektiiviin, voi miettiä myös Honkasalon junacaustiyrityksen kanssa samaan aikaan tapahtunutta Puotilan kappelin murhaa, jossa arabi meni ja tappoi täysin sattumalta kohdalle osuneen 86-vuotiaan suomalaismiehen. Molemmista nousi suunnilleen samanlainen kohu. Toinen oli siis olematon tapaus, jonka käyttöarvo perustuu argumentteihin ”musta tuntui pahalta” ja ”niin olisi saattanut tapahtua”. Toinen oli harvinaisen raakalaismainen murha. Jälkimmäisen tekijän kirjoitukset Facebookissa ja muualla antavat kyllä ihan riittävästi viitteitä siitä, että teko ei ollut mitenkään sattuma, vaan rasistisesti suomalaisiin kohdistuva. Kuitenkin koko juttu nousi otsikoihin vain sen takia, että tutkiva journalismi – eikä tällä tarkoiteta valtamediaa - sai vihiä tekijän aiemmasta kuuluisuudesta. Al-Mehsen oli näet aiemmin esiintynyt Palefacen rasisminvastaisella musiikkivideolla Emme suostu pelkäämään. Tästä voisi todeta, että olisiko sittenkin kannattanut pelätä? Paleface itse oli kovasti pahoillaan tapahtuneesta. Hän sai melkoisen ryöpyn niskaansa. Tässä asetun kyllä häntä puolustamaan, vaikka en miehestä totisesti pidäkään. Ei ole Palefacen vika, jos hänen videollaan esiintynyt mies tekee raa’an murhan. Itse asiassa jos rap-videolla esiintyy parisenkymmentä afrikkalaista tai lähi-itäläistä, niin on lähes tilastollinen mahdottomuus että joukossa ei olisi yhtään väkivaltarikollista.

7 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Lisään vielä sen, että sattumoisin tunnen itse noita pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junakippareita. Siellä on nyt sellainen tilanne, että konduktööreistä saatetaan luopua kokonaan ja korvata ne joko maksuautomaateilla tai junamyyjillä joilla ei ole mitään konduktöörin valtuuksia. Josta seuraa tietysti kysymys että mikäli näin käy, niin mahtaakohan maksavien asiakkaitten määrä kyseisissä junissa kasvaa?

sam kirjoitti...

Oon erimieltä tuosta että pitäisi irtautua kaikenlaisesta ja olla kauhean salonkikelpoisia. Sen kelpoisuuden kuitenkin määrittelee toistaiseksi suvaitsevaisto. Jos nyt vastarintaliike ja vastaavaat loppuisivat tykkänään niin uusi "ääripää" vain vaihtuu siihen toiseksi äärimmäisen ja maltin, tolkun keskitie siirtyy sen verran väärään suuntaan.

Jaska Brown kirjoitti...

YP: Mutta säästyypä rahoja tiedät-kyllä-mihin.

Sam: En tarkoittanut "irtisanoutumista", mikä onkin helvetin typerää. Miksi minun pitäisi irtisanoutua Ruandan kansanmurhasta, kun minulla ei ole sen kanssa mitään tekemistä. Yhtä vähän kuin suomalaisten etua ajavalla ajattelulla on tekemistä SVL:n kanssa. SVL on tehnyt muslimi-invaasion hyväksi enemmän kuin SPR ja Vihreä Lanka yhteensä mahdollistamalla kaikkien suomalaismielisten leimaamisen rasistinatseiksi.

Ukkeli kirjoitti...

Vasemmiston oppi-isä on Stalin, joka voitti valtataistelun Leninin muutettua mausoleumiinsa Punaiselle torille.

Hän liittoutuneiden ensin oikeiston kanssa vasemmistoa vastaan, sitten entisen oikeiston kanssa vasemmistoa vastaan. Hävinneet saivat palata riviin, jos tunnustivat virheensä ja pyysivät anteeksi. Myöhemmin olikin kätevää hoitaa porukkaa päivlltä, kun oli paljon innokkaita apulaisia, joilla oli menneisyydessään harhaoppisuutta.

Vasemmisto määrittelee, mikä on rasismia, koska muut ovat tähän suostuneet. Vähitellen ruuvia kiristetään. Lopulta kaikki mikä ei ole vasemmistoa, on rasismia. Eli maltillisilla tolkun ihmisillä ei ole mitään mahdollisuuksia. Mikä tänään on tolkullista ja maltillista on huomenna rasismia.

Ilmeisesti alt rightin porukka on oikeassa. Anteeksipyytely ei auta. Maltti ei toimi, koska vastapuolelle ei mikään riitä. Sota tästä tulee, koska intressit ovat vastakkaiset.

Anonyymi kirjoitti...

Muualla interwebin linkeissä on Välihuomautus 97: Painajaisia ?

Muttei tääl?

Jaska Brown kirjoitti...

Ukkeli: Stalinismi on vain mutatoitunut siten, että kaikki uusstalinistit kiistävät ehdottomasti että ajattelulla olisi jotain tekemistä stalinismin kanssa. Olet täsmälleen oikeassa tuon määrittelyvallan suhteen. Eipä siinä auta muu kuin todeta "ei ole minun vikani, jos virheellisen logiikkasi seurauksena pidät minua rasistina".

Ano: Tekninen juttu. Nyt näkyy.

Anonyymi kirjoitti...

Runopoika oli niin mömmöissään, että liuotushoito ei enää tehonnut. Tämän kuulin välikäden kautta hoitoalalta.