Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Välihuomautus 93: Välimerellistä

Viime vuonna Eurooppaan tuli meritse noin miljoona laitonta siirtolaista. Hukkuneiden määrää ei tiedetä edes tuolla tarkkuudella. Yksi arvio oli noin 3000, mikä tarkoittaisi sitä, että yrittäneistä hukkuu noin 0,3 % ja 99,7 % selviää Eurooppaan.

Kaksi tilastolukemaa: 3000 ihmistä ja 0,3 %.

3000 on järkyttävän suuri luku. Yksikin hukkunut on liikaa. Euroopan Unionin on toimittava siten, että hukkuneiden määrä olisi niin lähellä nollaa kuin mahdollista.

0,3 % on järkyttävän pieni luku. Sen pitäisi olla Eurooppaan selvinneiden, ei matkalle jääneiden osuus. Euroopan Unionin on toimittava siten, että kaikki laittomat merellä liikkujat käännytetään väkisin takaisin päästämättä maihin.

9 kommenttia:

Professori kirjoitti...

Samaa mieltä käännyttämisestä. Samalla myös mainitsemasi järkyttävän suuri luku eli 3000 supistuisi murto-osaan nykyisestä.

Feyris Nyannyan kirjoitti...

Nein nein nein! Älä yritä pyristellä ulos tästä tragediasta; koska 3-v pikkupoika rannalla!

Kumitonttu kirjoitti...

Eurooppa sopi Turkin kanssa, että se palauttaa Turkkiin kaikki perusteetta turvapaikkaa hakevat ja ottaa jokaista palautettua kohden yhden syyrialaisen. Minusta tuota sopimusta pitäisi viedä pidemmälle ja jokaista perusteetta turvapaikkaa hakevaa kohti Suomesta pitäisi palauttaa yksi sosialisti ja lahjoittaa tämän asunto ja omaisuus turvapaikanhakijalle.

Palautettavat saadaan luetteloitua puolueiden jäsenrekistereistä ja kaikista vaaleissa ehdolla olleista. Veikkaan että kun muutama tuhat palautusta olisi toteutettu, Suomen kaikki puolueet kokisivat ensisijaiseksi tehtäväkseen tilkitä vuotavat rajat.

Anonyymi kirjoitti...

Euroopassa kuolee liikenneonnettomuuksissa 25000 vuodessa. Tähän verrattuna 3000 ei ole paljon. Jokainen on valinnut ihan vapaaehtoisesti lähteä vaaralliselle matkalle. Tupakka tappaa EU:ssa 700.000 ja viina 88.000 vuosiitain. Maailma on tyly. Miksi meidän pitäisi välittää siitä, ettei muualla osata hoitaa hommia? Pysäytetään laivat merillä ja palautetaan Afrikkaan ja Turkkiin. Kun tätä toistetaan, niin tulijat jäävät tulematta.

vinbju kirjoitti...

WHO aikoo juuria polion pois maailmasta. Erittäin hyvä tavoite. Samalla rokotteeseen voisi lisätä anti-fertility-ominaisuuden, jolloin hallitsematon väestönkasvu, joka on ihmiskunnan suurin ongelma, voitaisiin saman tien ratkaista. Aina löytyy joku rokotekriittinen, joten eivät lapset kokonaan lopu...

Jaska Brown kirjoitti...

Professori: Juuri noin. Ei mahdollisuuksia laittomaan maahantuloon -> vähemmän yrittäjiä. Mikä tässä on niin vaikea ymmärtää?

Feyris Nyannyan: Kuten edellä: ei tarvitsisi kolmivuotiaiden pikkupoikien hukkua, kun ei olisi mahdollisuuksia.

Kumitonttu: Esitin taannoin solidaarisuusveroa, jonka suuruuden saisi jokainen päättää itse ja jonka kertymän suuruus ratkaisisi Suomen politiikan tiukkuuden haittamaahanmuuton suhteen.

Ano: Kyllä. Mikä tässä on niin vaikeaa?

Jaska Brown kirjoitti...

vinbju: Meni näköjään kommentit ristiin enkä huomannut lähettämääsi ennen kuin nyt.
Olisiko noita anti-fertility -rokotteita jo olemassa? En kylläkään kannata rokotekriittisyysperiaatetta - hörhögeenien määrä lisääntyisi pelottavasti. Maapallon väestömäärän rajoittamista järkevimmällä tavalla olen käsitellyt näissä kahdessa kirjoituksessa.

Olikohan mulla täällä joku nimierkki kirjoitti...

Nyt niille ei enää riitä elävätkään? (En ymmärrä, mutta se nyt ei ole mitään uutta.)

http://yle.fi/uutiset/italia_nostaa_vuosi_sitten_uponneen_aluksen_hylyssa_800_ruumista/8820150

Jaska Brown kirjoitti...

Nimierkki: No, kyynikko voisi todeta että vähemmän haittaa 800 muslimista on kuolleena kuin elävinä. Mutta en minä sentään noin sanoisi.