Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 27. toukokuuta 2014

Sivallus CCXCIX

Katsoin pahaa aavistamatta SUL:n sivuilta, miten JKU oli pärjännyt seurajoukkueiden Euroopan Cupin B-finaalissa Amsterdamissa. Löysin itselleni uuden suosikkiurheilijan naisten korkeushypyn tuloslistalta. Kisan voittaja, Israelin Reshon LeZion SC:n edustaja ei ole mikään turha tyttö, hyppäsi kisassa ennätyksensä 177. Mutta se nimi... Toivottavasti en ole kenttäkuuluttajana, jos hän tulee Suomeen kilpailemaan: "Ja seuraavana vuorossa Israelin Julia Puskareva!" Toivoa sopii myös, että 25-vuotiaalla hyppääjällä ei ole Anna-nimistä siskoa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minäpä olen tavannut rouvan sukunimeltään Vittuvana ja syntyjään Kazakstanin Kustanai kaupungista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Varmaankin myös suomen kielessä on sanoja, jotka kuulostavat ulkomaalaisten korvaan varsin huvittavilta. Äkkiseltään tulee mieleen Katri-Helenan euroviisukappale ”Katson sineen taivaan”, ja sana ”katso” kuulostaa italialaisten korvassa sanalta ”cazzo” ja sanakirja kertoo siitä seuraavaa:

http://www.sanakirja.org/search.php?id=9562&l2=17

Ja samahan toimii tietysti toisinpäin. Tuo intialaisesta Bollywood-elokuvasta bongattu ”Terojen koettelemus” on klassikko:

http://www.youtube.com/watch?v=RradOrYKF8U

Arawn kirjoitti...

Venäjällä on joku urheilija nimeltään Pissareva. (Tai oikeastaan se on Pissarjova, se ei ole e vaan e pilkuilla eli jo, mutta etenkin englannissa se usein translitteroidaan pelkkänä e:nä.)

Korppi on oikeus kirjoitti...

Tuosta Ykän linkkaamasta videosta tuli mieleen eräs afrikkalainen biisi. Kuunnelkaapa kohdasta 0:38 eteenpäin.

Jaska Brown kirjoitti...

Ano: Joo, muistan kun ala-asteikäisinä hihiteltiin Neuvostoliiton kartalle: Kustanai ja Ob-joki, hihihihihi. Muistelen joskus nähneeni kuvan venäläisen naisen passista, jossa sukunimi oli aika huima, mutta en löytänyt sitä nyt. Nimi kuitenkin lienee todellinen, koska on olemassa jalkapalloilija Vladimir Vagin - mikä mahtaa olla hänen vaimonsa sukunimi?

Yrjöperskeles: Eikä Italiassa kannata sanoa: "Katso merta!" Italiaanojen korviin se kalskahtaa vapaasti käännettynä "Kyrpä paska!"

Arawn: Ukrainan Iryna Pissareva, olympiatason uimahyppääjä.