Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 28. helmikuuta 2012

Sivallus CCXXVI

Hesari aikoo siirtyä tabloidikokoon. Hienoa, olettaen että uusi pienempi koko merkitsee sitä, että eräiden tiettyjen toimittajien tuotokset jäävät vastaisuudessa reunojen ulkopuolelle.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jaa, jos tiettyjen toimittajien tuotokset jäävät reunojen ulkopuolelle, niin jääkö lehteen jäljelle vain mainokset?

Anonyymi kirjoitti...

Tabloid-kokoon siirtyminen on yleensä askel kohti lehden loppua. Se on säästötoimenpide. Ehkä painettu HS elää vielä 10-20 vuotta.

acc

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä lehti voi tabloidinakin elää, mutta asiaa sinne mahtuu paljon vähemmän. Journalistien on syytä olla entistä enemmän huolissaan työpaikkojensa puolesta.

Jaska Brown kirjoitti...

No jaa, voipi olla noinkin että Hesari on kuolemassa. Jotenkin vain epäilen, että ei ole. Lehdenlukijoita kyllä riittää, kokonaan toinen asia on se että lehti kuolee mikäli tulot pienenevät eikä menoja supisteta (ja Erkon rahat loppuvat). Vaihtoehtoja on lähinnä kaksi:
1) Lehteä ajetaan taloudellisesti hallitusti alas pienempiin lukijamääriin
2) Lehti potkaisee ideologit pihalle ja alkaa taas toimia puolueettomana tiedonvälittäjänä. Hesarissa on paljon hyvää ja tämän tavoitteen se saavuttaisi yksinkertaisesti jättämällä osan toimittajista tyhjäntoimittajiksi.

Pahoin vain pelkään että Hesari on valinnut vaihtoehdon 1. Kolmas vaihtoehto on sitten se konkurssi, mikä on edessä jos toimituksellinen nykylinja jatkuu eikä menoja kuristeta tulevaa levikkiä vastaavalle tasolle.