Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


lauantai 1. lokakuuta 2011

Sivallus CXCIX

Länsimailla on yksi oppimisen arvoinen asia islamilaisesta maailmasta: miten omaa kulttuuria pidetään ylivertaisena muihin nähden.

2 kommenttia:

tommi kirjoitti...

Tuollainen usko vain lopettaisi kehityksen ja kurjistaisi koko kulttuurin.

Länsimaisen kulttuurin tekee ylivoimaiseksi se, että se pitää pilkkanaan kaikenlaisia symboleita, arvojärjestelmiä ja identiteettejä.

Nykymaailman elämäntapaan jotenkin kuuluu syöttää jatkuvasti virhettä järjestelmään, jossa ihmisillä on kiusaus ottaa itsensä tai uskomuksensa liian vakavasti. Klikkejä, missä rukoillaan ja päätetään muuttaa maailma ei pääse syntymään kun kuitenkin vuorokauden sisään tajunnan puhdistaa tv-ohjelma, jossa humalaiset tyrkyt piereskelevät kilpaa.

Väitän, että tietyn tason ylittävän kulttuurin välttämätön ominaisuus on se, että siinä kaikki pyritään tekemään naurettavaksi.

Jaska Brown kirjoitti...

Tommi, osin juuri tuota tarkoitin. Islamilainen maailma ei yleisesti ottaen kykene kyseenalaistamaan arvojaan, länsimainen kykenee. Tämän pitäminen ylivertaisena on se, mikä puuttuu. Ongelma on juuri siinä, että vahva mutta epävarma on aseeton heikon mutta varman edessä.