Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


torstai 7. heinäkuuta 2011

Sivallus CLXXXIII

Otetaan Suomesta mikä tahansa vähintään 10 000 hengen populaatio. Vaikka jokin kunta. Lähes varmasti kyseisestä populaatiosta on lähtöisin ainakin yksi henkilö jokaisesta seuraavasta kategoriasta:
- liikevaihdoltaan monen miljoonan euron yrityksen toimitusjohtaja
- yhteiskunnallisissa tehtävissä korkeaan asemaan kohonnut virkamies tai poliitikko
- tiedemaailmassa professoriksi päässyt
- jossakin taiteen lajissa vähintään kansalliseksi kuuluisuudeksi noussut nimi
- urheilussa olympiaedustaja
Oma kotikuntani Huitsinnevada on selvästi karsintarajaa pienempi, mutta täältäkin löytyy jokaisesta esimerkki.
Suomessa on noin 13 000 somalitaustaista henkilöä. Löytyykö populaatiosta esimerkkiä kaikista - tai edes yhdestäkään jonkun kriteerin täyttävästä? Jos ei, kyseessä on poliittisesta katsantokannasta riippuen joko osoitus siitä, että
1) puheet maahanmuuton yhteiskunnalle tuomasta rikkaudesta ovat täyttä soopaa.
2) Suomessa vallitseva rasismi estää maahanmuuttajien menestyksen.

5 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Mun suosikki mamuista on tää Petsku Ahmadi Petshman mikä lie. Kaveri styylas missin kanssa, ajeli Ferrarilla ja sai tuomion vakuutuspetoksesta. Tämä jos mikä osoittaa, että kohta 2) ei voi olla oikea.

Kari Rydman kirjoitti...

21000 asukkaan kotikaupungistani löytyy kustakin kategoriasta useitakin, ja jos ottaa kuolleetkin mukaan, olisi vaikka muille jakaa! :)

IDA kirjoitti...

Asiaa ei ole tukittu, mutta itsestään selvä on se kotkalainen kuriositeetti, että kaikki tuollaiset löytyvät vanhan Kymin puolelta ;)

Somalien puolesta on todettava, että heidän uutuutensa vähemmistönä ja sopeutumattomuutensa kulttuuriin tekee vertailun vähän epäreiluksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kuis pahoja noi venäläiset maahanmuuttajat ovat?

Jaska Brown kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista.

KT: Kakkoskohta olikin v*tuilua, kuten varmaan arvasitkin.

KR: Niin, yksi sellainen löytyy sieltä jopa tuolin ja näppäimistön välistä...

IDA: Näinhän se on. Toisilla on huonommat lähtökohdat ja jos niistä ei halua edes yrittää, tulos ei yleensä vakuuta. Tässä kritisoinkin nimenomaan sitä, kun vakuutellaan että "on se rikkautta ja hyödyllistä". Ei ole.

Ano: Itse asiassa meinasin ottaa venäläiset vertailukohdaksi, mutta heitä on moninkertainen määrä joten se olisi ollut epäreilua. Tästä voi lukea listaa menestyneistä. Tässä taas listaa vähemmistöstä, jota on Suomessa kymmenesosa somaleista mutta joka on tuonut Suomelle varovasti arvioiden satakertaisesti hyötyä ja aiheuttanut sadasosan niistä haitoista mitä somalit.