Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


torstai 24. helmikuuta 2011

Sivallus CLXI

Eläinlääkäri joutui Pohjanmaalla uhkailujen kohteeksi hoidettuaan tarkastuksia firman mainostakki päällään. Takissa luki Animal Health, jonka liiallisten serkusavioliittojen vaivaamat pohjalaiset tavasivat Animaliaksi. Onni onnettomuudessa, ettei lääkärillä ollut Adidaksen takkia.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaippa se viranomaisten kyylääminen ja eläinaktivistien tempaukset yhistettynä jatkuvasti kapenevaan leipäsiivuun eläintuotanossa saa kenet tahansa joskus hiiltyyn, jaska ei kait ole koskaan yrittänyt ottaa elantoonsa maataloudesta ?

Tomi kirjoitti...

Ano maajussien keskimääräiset tukiaisetkin ovat suuremmat kuin keskivertosuomalaisen ansiot. Kaiketi he saavat myös lisää tuotteidensa myynnistä.
Tällä perusteella ei maajusseilla voi kovin huonosti mennä.

Anonyymi kirjoitti...

Tukiaiset vai verotettava tulo?
, kun se tulonmuodostus on tukiaiset + tuotteista saatava hinta - menot+kulut+lainojen korot ja = verotettava tulo
No toisaalta tomi kyllä nyt saa ostaa tiloja joten pääset nauttimaan suurista tukiaisista
jos niitä kadehdit ?
Jos kiinnostaa, niin ei muuta kuin laitat ostoilmoituksen maaseudun tulevaisuuteen.

Tomi kirjoitti...

Ano ostamiseen tarvitaan joko rahaa tai vakuuksia lainaa varten minulla ei ole kumpiakaan.

Autoista ja muista välineistä päätellen maajussit eivät ole kaikista persaukisimpia.

Anonyymi kirjoitti...

Kuten ei muutkaan yrittäjät jotka laittaa työkoneita ja autoja ja tekevät investointeja, tietenki vois alkaa tähän kirjottaa aina eu:n maatalous ja tukipoliitikasta lähtien, mikä asia vaikuttaa mihinkäki, mutta turha enempää ruveta jankkaa ihmisen kanssa jolla asiasta ole tietoa höykäsen pöläystä. Hyvää jatkoa : )

Jaska Brown kirjoitti...

Ano 1: Kyllä Jaska on ottanut elantoaan maataloudesta ehkä parinkin miestyövuoden ajan hyvin erilaisissa hommissa ja tietää, että se on pirun kovaa ja kunnioitettavaa työtä. Loppujen lopuksi alkutuotanto on ainoa elinkeino, jolla on todellista merkitystä.

Anonyymi kirjoitti...

Mää oon kai vähän yksinkertainen, mutta miks "Adidaksen takki" olis ollu pahempi?

Jaska Brown kirjoitti...

ADIDAS.

Ironmistress kirjoitti...

Adidas-tauti... siitä puhuttiin koulussa jo 1980-luvulla :)

Tomi kirjoitti...

Ano maajussien keskimääräiset verotettavat tulot ylittävät keskimääräisen suomalaisen vastaavat.
Heidän elintasonsa on tutkimuksien mukaan korkeampi kuin keskimääräisen suomalaisen.

Eivät maajussit ole turhaan kepua äänestäneet.

Keskiäkäinen mies kirjoitti...

Maalaisjuurisena pohjalaispoikana ja kotikonnuilla säännöllisesti vierailevana ja oleilevanakin olen hieman skeptinen ja haluaisin kyllä nähdä tuon Tomin mainitseman tilaston, jonka mukaan maanviljelijöiden tulot ylittävät Suomalaisten keskimääräisen tulotason. Epäilenpä että siinä on laskettu maanviljelijöiksi kaikki Sirkka Liisa Anttilasta Nalle Wahlroosiin ja tuloiksi myös kaikesta muusta kuin maataloudesta saadut tulot. On olemassa varakkaita ja hyvintoimeentulevia maajusseja, mutta se perustuu yleensä joko perittyyn vaurauteen tai hyvätuloisiin sivuansioihin. Sitten on niitä maajusseja jotka peleistä ja vehkeistä päätellen NÄYTTÄVÄT hyvätuloisilta, mutta se on harhaa. Se on ihan joku muu joka OMISTAA ne pelit ja vehkeet. Ainakin siellä Pohojanmaalla on turhankin monissa sitä "komian luannon" vikaa ja maa+manttaalit ovat turhankin hyviä lainan vakuuksia.

Mutta siitä olen samaamieltä että maalaisten "elintaso" eli elämänlaatu on varmaan keskimääräisesti korkeampi kuin Jan Vapaavuoren onnelassa, eli Itä-Pasilassa asuvien. Mutta siinä ei taas ole kyse rahasta...

Anonyymi kirjoitti...

Ahaa, nyt määki tajusin ;)
Aattelin vaan jotain eläintauteja ja viherpiiperöitä.

t. "Yksinkertainen anomuumi"