Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


perjantai 26. marraskuuta 2010

Sivallus CXXXVII

Paavi on nyt hyväksynyt kondomien käytön "tietyissä erikoisolosuhteissa". Vappuna ilmapallojen ollessa loppu?

2 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Tiedän, että tätä ei pitäisi tehdä, koska tuo kondomijuttu on hyvä ja saattaa johtaa jopa siihen, että Paavin haastattelu julkaistaan kirjana suomeksikin. Kuitenkin:

http://www.thetablet.co.uk/article/2284

Noinhan se menee ja on mennyt. Ihan kristilliseen moraaliin ja avioliiton sakramentaalisuuteen nuo jutut perustuvat ja ovat perustuneet. Kirkko tuskin ajattelee, että ehkäisy avioliiton ulkopuolisessa seksissä mitenkään lisäisi synnin määrää.

Jaska Brown kirjoitti...

Without any doubt.

Tuo linkkaamasi juttu oli asiaa. Kyllä korkea seksuaalimoraali olisi paljon parempi ratkaisu AIDS(ja moneen muuhunkin) -ongelmaan kun nykymeno. Minun ja paavin merkittävin näkemysero on siinä, että kyllä avioparilla pitää olla oikeus päättää ehkäisystään itse.

Sitten kieli poskeen:
Kondomia saa siis käyttää, kunhan sitä ei vain käytetä tilanteessa, missä se saattaisi toimia ehkäisyvälineenä. Eli kumia saa tämän mukaan käyttää esimerkiksi:
1) B-rapun poikien keskinäisessä puuhastelussa
2) heterohommissa suihinotossa
3) rynnäkkökiväärin suojana kosteissa oloissa
4) vappuilmapallona.
Mielenkiintoinen rajatapaus on heteroseksi lisääntymisiän ohittaneen naisen kanssa. Toisaalta mikäli molemmat osapuolet ovat seitsemänkymppisiä, kumin käyttö on suositeltavaa koska vanhoista munista voi saada salmonellan.