Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


torstai 18. marraskuuta 2010

Jalkapallohuomautus

Keskustelu Suomen jalkapallomaajoukkueen tulevasta valmentajasta käy kuumana. Samoin keskustelu Jari Litmasen uran jatkosta. Kristallipalloni kertoo, että en olisi erityisen hämmästynyt mikäli nämä asiat yhdistyisivät ja Suomen seuraavan päävalmentajan nimi olisi Jari Litmanen.

6 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

Tämä kävi itsellänikin mielessäni kun Kuningas heitti kiepin pohjoiskaarteen luona.

Käytännössä Litmanen on ollut hyökkäävien pelaajien osalta jo vuosia apuvalmentaja mutta Huttunen on ollut (pitkään maalivahtivalmentajana toimimisen jälkeen) sitä jo virallisestikin.

Mielestäni Huttuselle pitäisi antaa nyt paikka näyttää, vähintään näiden karsintojen loppuun saakka. Ja siinä samassa näyttää palloliitolle, että vastoin normaalia ja rajoittamatonta parhaiden pelaajien valintaa tehtävä nuorennusleikkaus on huono idea.

Ennemmin tai myöhemmin, loogisen jatkumon kautta, Litmasesta on tuleva maajoukkueen päävalmentaja. Tämä on kiviin kirjoitettu. Toisin kuin nuorennusleikkauksemme, toivon, että sen annettaisiin tapahtua omalla painollaan ja kiirehtimättä.

Jaska Brown kirjoitti...

Samalla kantilla. Käsittääkseni Litti on tehnyt koko uransa ajan pohjatyötä valmentajahommia ajatellen. Veikkaan että Palloliitolla on helkutinmoiset paineet, jos mikä tahansa taho (media, fanit, Litti itse) vihjaa asiasta. Yksi vaihtoehto olisi tosiaan antaa Litin kypsyä vielä jonkin aikaa ja Huttuselle mahdollisuus. En ota kantaa mikä olisi viisainta, suutari pysyköön lestissään joten en sotkeudu futisvalmennukseen vaan pitäydyn kestävyysjuoksussa.

Anonyymi kirjoitti...

Imulipon kanssa on helppo olla samaa mieltä: annetaan Ollille mahdollisuus.

Edes Suomen kaltaisella jalkapallojätillä ei ole varaa vaihtaa valmentajaa 8-0 -voiton jälkeen.

juge kirjoitti...

Litti on hyvä pelaaja, mutta valmentaminen on ihan eri juttu. Sitä voi opetella ihan alkuun vaikka vähän Veikkausliigaa alempana - ei nyt ainakaan suoraan maajoukkueessa.

Anonyymi kirjoitti...

Luulisin että Litti ei lähtisi suoraan mj-pestiin. Moni muu voisi tästä innostua, mutta epäilen että Litillä on liikaa itsekritiikkiä. Paatelainen saanee mahdollisuuden. Litillä ja Hyypiällä on käytännössä tyhjä baana mj-pestiin, mutta ei kai sentään vielä 5 vuoteen kummallakaan?

vieras kirjoitti...

Litin ja Hyypiän olisi suotavaa käydä valmentajakursseilla. Litillä on vanhoja tuttuja Ajaxissa jotka voisivat järkätä sille alankomaalaista valmennusopetusta. Alankomaankielikin on Litillä hallussa perintönä Ajaxin ajoilta.

Hyypiä taas voisi mennä sinne Kölnin valmentajakouluun, kun se on siinä Leverkusenin naapurissa.