Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


maanantai 19. lokakuuta 2009

Sivallus XLIX

Nollan keksiminen oli matematiikan suurimpia edistysaskeleita. (Lukekaapa Charles Seife: Nollan elämäkerta). Roomalaiset yrittivät omassa lukujärjestelmässään tulla toimeen ilman nollaa - ja katsokaa nyt, miten Rooman valtakunnalle kävi.

4 kommenttia:

puolimieli kirjoitti...

Off-topic, mutta olet väittänyt pystyväsi arvioimaan hyvällä prosentilla väitöskirjan tieteellisen arvon väittelijän pärstäkertoimen perusteella. Mitä sanot esimerkiksi tästä tuoreesta tohtorista? Mitä alaa hän edustaa? Miten arvokasta hänen tutkimuksensa on? Millä perusteella?

Jaska Brown kirjoitti...

Heippa Puolimieli!
Kuten sanoin, annan 80 % takuun, joka ei kuluttajansuojana ole kovin paljon. Jos suoraan sanotaan, niin pistit pahan. Tässä kuvassa oleva henkilö antaa ristiriitaisia viestejä. Havainnot:
1) Hiukset ovat "huolella sotkuiset" ja meikki vähän sinne päin. Viittaa vahvasti bullshittiin.
2) Ainakaan kasvojen perusteella ei ole vahvasti ylipainoinen, mutta ei myöskään fyysisesti huippukuntoinen. Heikompi indikaattori, mutta todennäköisesti ei dippainssi eikä taiteilija, sosiaalialalta vaikuttaa.
3) Ulkonäön perusteella yli nelikymppinen, tosin sitä naistyyppiä jonka ikä on vaikea arvioida. Siis todennäköisesti ei lääkäri, koska he väittelevät yleensä nuorina. Jos terveydenhuoltoalalta, niin terveydenhoidon huuhaatutkinto.
4) Vaate vaikuttaa T-paidalta ja vähän kulahtaneelta, viittaa humanistiin.
5) Silmälasit ovat päättäväisen ja tietoisen ihmisen valinta, dippainssi tai lääkäri voisi valita tuollaiset.
6) Silmät luovat määrätietoisen katseen, jossa on voimaa takana. Kasvatustieteilijöille tyypillistä ylimielisyyttä on vain häivähdys.

Johtopäätös:
Kuten todettu, ristiriitaisten havaintojen perusteella hankala tapaus. Perustan tuomion ennakkotapaukseen. Muistuttaa suuresti kauan sitten tuntemaani henkilöä, joka oli suorittanut maisterintutkintonsa biologiassa ja väitellyt sittemmin tohtoriksi huuhaa-alalta. Oli normaaleihin huuhaa-alan ihmisiin nähden pirun vaarallinen, koska omasi oikeasti älliä ja vähän järjellistä kontrolliakin oli jäänyt vanhaa perua jäljelle.
Arvioni on, että kuvan henkilön väitös on kasvatustieteistä, terveydenhuollosta, sosiologiasta tai joltain vastaavalta alalta, mutta hän on siitä huolimatta ihminen, joka olisi kyennyt suorittamaan vaativammankin tutkinnon.

puolimieli kirjoitti...

Kohtalainen analyysi, mutta ei ihan nappiin. Hän on Salla Tuori, joka on väitellyt Åbo Akademissa otsikolla "The Politics of Multicultural Encounters. Feminist Postcolonial Perspectives", eli väitöskirjaa lukematta tietää, että se on sitä itteään. Pohjatutkintona VTM, joten arvelusi sen osalta meni pieleen. Hän on 35-vuotias, eikä minusta näytä yli nelikymppiseltä.

Jaska Brown kirjoitti...

Hyi helevetti.