Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


maanantai 1. tammikuuta 2018

Vuosiraportti 2017

Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille!

Sekametelisopan kahdeksas täysi kalenterivuosi on paketissa. Vuoden 2017 tilastoja Flagcounterin mukaan, suluissa vuoden 2016 vastaavat tiedot:
Vuoden aikana 134601 (159374) käyntiä eli 368 (435) / päivä.
Muutos edelliseen vuoteen -15,5 % (-10,5 %).
Vilkkain kuukausi kesäkuu (tammikuu), 12169 (12919), 9,6 % (10,1 %) kävijöistä.
Hiljaisin kuukausi kesäkuu (heinäkuu), 10245 (11244), 7,6 % (7,1 %) kävijöistä.
Vilkkain päivä 19.6 (3.3), 848 (1173), 0,63 % (0,74 %) kävijöistä.
Hiljaisin päivä 16.7 ja 5.10 (27.5 ja 16.6), 238 (273), 0,18 % (0,17 %) kävijöistä.
Vilkkain viikonpäivä tiistai (lauantai), keskimäärin 395 (468), 15,3 % (15,6 %) kävijöistä.
Hiljaisin viikonpäivä perjantai (perjantai), keskimäärin 332 (416), 12,8 % (13,6 %) kävijöistä.

Jo toinen vuosi putkeen, kun kävijämäärät laskivat. Ilmeisesti kirjoitusten taso jatkaa laskuaan, tällä kertaa ei voi syyttää edes sitä että julkaisuja olisi ollut vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Kuten viime vuosiraportissa uhkasin, siirryin Sitemeteristä Flagcounteriin, joten suluissa olevat lukemat eivät täsmää edellisen vuosiraportin kanssa. Siinä vuoden 2016 luvut olivat Sitemeterin mukaan, tässä vuoden 2016 luvut on otettu Flagcounterista. Sitemeter oli viime aikoina epäluotettava ja lopetti sitä paitsi kokonaan toimintansa muutama kuukausi sitten. Kevyet bittimullat eikä muistella pahalla!

Perinteinen lainaus viimevuotisesta raportista:
Kommentoijille haluan esittää erityiskiitokset. Olen yrittänyt vastata useimpiin kommentteihin, vaikka vastaaminen siviili- ja työelämän kiireiden takia saattaakin viivästyä. Samoin saamiini sähköposteihin, joihin vastaaminen viivästyy yleensä vielä enemmän. Tässä yhteydessä kollektiivinen pahoitteluni kaikille niille blogisteille, joiden tekstejä luen mutta en ole kommentoinut läheskään niin paljon kuin haluaisin; en ehdi.

Kiitän nöyrimmin linkkauksista kaikkia blogiini linkanneita. Tässä yhteydessä haluan kiittää myös Salli Brownia, joka on lukenut jokaisen viikkojutun ennen sen julkaisemista. Tämä siitä huolimatta, että hän väittää vihkiessä puhutun vain myötä- ja vastoinkäymisistä mainitsematta tekstisensorina toimimisesta yhtään mitään.Bloggerin tilastojen mukaan yksittäisistä viikkojutuista klikattiin eniten Timo Soinin ja muiden uppoavaa laivaa eli uuvatteja/smurffeja kohti uineita rottia ruotinutta tekstiä Tuli iso petku, 1836 klikkausta. Uusinnoista suosituin oli Tätä et tiedä toisesta maailmansodasta 690 klikkauksella. Sotahistoria ilmeisesti kiinnostaa, sillä viikkojutuista toiseksi eniten klikkauksia keräsi kyseisen tekstin jatko-osa.

Eniten kommentteja tuli saarivaltioita käsitelleeseen kirjoitukseen Kaukaiset naapurit, 31 kappaletta. Uusinnoista eniten keskustelua kirvoitti koululaitosta ruotinut Laiskanläksyä, 23 kappaletta.

Koska sivallukset poistuivat repertuaarista kokonaan - niitä ei viime vuonna julkaistu yhtään - julkaisen tässä lopuksi koosteen kuluneen vuoden one-linereistä. Ne on kirjoitettu kommenteissa ja hukkuvat siksi helposti tekstimassaan. Muutamassa olen vähän sanamuotoa muuttanut, koska kontekstista irrotettuna lainaus on sitä vaatinut. Teknisistä syistä nämä ovat käänteisessä järjestyksessä julkaisuaikaan nähden eli uusimmat kommentit ensin:

Rouva ei onneksi oikolue näitä uusintoja, mutta oikoluki kyllä aikoinaan originaalin ja on ilmeisesti hyväksynyt, koska se on julkaistu. En kyllä muista mitä sanoi silloin, mutta voi olla että kärsin kaulimen aiheuttamasta muistinmenetyksestä (lat. amnesia iustiina). (Uusinta: Nainen 2.0)

Taitaa taas kerran käydä niin että todellisuus menee parodiastani vasemmalta ohi. (Työnjako)

Parasta olisi kertoa musulmaaneille se tosiasia, että suurin osa suomalaisesta ruuasta kasvaa sianpaskan lannoittamana. (Uusinta: Röhkäisy maahanmuuttopolitiikalle)

Totalitaarisen valtion yhtenä tunnusmerkkinä voi pitää sitä, että siellä ammattirikollisia rankaistaan lievemmin kuin ajatusrikollisia. Rankaisulla tässä ei tarkoiteta pelkästään eikä edes ensisijaisesti tuomion numeerista arvoa. Sillä tarkoitetaan tuomion vaikutusta tuomitun elämään. Jos ammattirikollinen saa kahden vuoden linnatuomion, se kuuluu työn odotettavissa oleviin haittapuoliin. Ilmainen asunto ja ylläpito, jonka jälkeen business as usual. Jos Taavi Tavallinen saa kahden vuoden linnatuomion, hänen koko elämänsä romahtaa. Työpaikka menee ja vankilassa hän on ammattirikollisten terrorin alla siinä missä ammattilainen on nokkimisjärjestyksen huipulla. Näennäisellä samalla tuomiolla on täysin eri vaikutukset. (Tiilenpäitä lukemassa)

Hirveintä on se, että "hyvät ihmiset" yrittävät pelastaa onnettomat heitä länsimaihin välittävien ihmiskauppiaiden hyväksikäytöltä, mutta aiheuttavat vain sen että uusia tulee tilalle ja samalla kyseinen antikulttuuri leviää sivistysmaihin. (Uusinta: Ehdoton EI negatiivisuudelle)

Nuoret ovat konservatiivisempia kuin arvaammekaan. Kyse on vain siitä, kuinka konservatiivisia he ovat, kuinka paljon oikeaa tietoa he saavat ja kuinka moni äänestää. (Sama kuin edellä)

Olen ihmetellyt miksi Merkel kutsuu juutalaisten pahimmat viholliset Saksaan. Nyt luulen keksineeni: Merkel on päättänyt viedä loppuun sen minkä Hitler aloitti, mutta teettää hommat ajan tavan mukaan alihankkijalla. (Trumpettisoolo)

Uusin pohjanoteeraus seksuaalisen ahdistelun saralla oli juttu siitä, kun Demi Moore oli 19-vuotiaana pussannut 15-vuotiasta kanssanäyttelijäänsä. Jumaliste, jos minua olisi 15-vuotiaana pussannut 19-vuotias Demi Mooren näköinen muija, niin jortikka olisi seissyt kaksi viikkoa. (Sama kuin edellä)

Nykyaikaa sanotaan suvaitsevaisemmaksi, mikä on totaalista paskapuhetta. On asioita, jotka 50 vuotta sitten olisivat tuhonneet ihmisen uran ja ovat nykyään suorastaan positiivisia. Tämän takia nykyaikaa väitetään suvaitsevaksi. Mutta on myös asioita, jotka nykyään tuhoavat ihmisen uran ja jotka olisivat 50 vuotta sitten olleet suorastaan positiivisia. Aika aikaa kutakin. (Uusinta: Rikos ja rangaistus)

Siitä, miten asiat ovat, ei voi päätellä miten niiden pitäisi olla. (Uutiskatsaus 44/2017)

Keksittiinpä tietyille vähemmistöille mikä nimitys tahansa, se alkaa kymmenen vuoden kuluessa olla synonyymi perseilevälle paskasakille ja muuttuu siksi rasistiseksi, jolloin pitää keksiä uusi ilmaus. (Sama kuin edellä)

Niin kauan kun keskiluokalla on liikaa hävittävää, asiat saavat mennä päin helvettiä. Mikä tahansa valtaeliitti pysyy vallassa tasan niin kauan, kun ei kiristä keskiluokkaa liikaa. (Uusinta: Elämää painekattilassa)

Se mitä en kerta kaikkiaan saa mahtumaan kallooni on se, että samat ihmiset kantavat huolta ilmastonmuutoksesta ja haluavat silti tänne haittamaahanmuuttajia moninkertaistamaan hiilijalanjälkensä. (Sama kuin edellä)

Kuten jenkeissä sanotaan: "Meidän olisi pitänyt poimia puuvillamme ihan itse." (Kaukaiset naapurit)

Minua on aina suunnattomasti huvittanut se, kuinka tietty väestönosa suu vaahdossa tolkuttaa, että syy islamilaisten maiden persläpisyyteen ei ole islamissa. He voivat olla tässä täysin oikeassa, tosin he eivät ole tulleet ajatelleeksi mikä on sitten se toinen vaihtoehtoinen selitys - jos olisivat sitä ajatelleet, niin varmaan valitsisivat mieluummin islamin syyttämisen. (Sama kuin edellä)

Ruotsin kuningashuoneessa on nyt jo seitsemäs polvi matuja menossa ja edelleen elävät kansan kustannuksella. (Uusinta: Gott schütze den König)

Sehän se tässä ottaa pattiin kun tämmöisellä amatöörillä osumatarkkuus ennusteissa on helvetin paljon parempi kuin päättäjillä. (Uutiskatsaus 34/2017)

Koska uuvatit ovat voineet keksiä itselleen noin pöljän uuden nimen vain laitamyötäisessä, sehän pitäisi olla Shininen thulevhaisuush eli ShiT. (Tuli iso petku)

Pistän pääni vadille tämän ennustuksen kanssa, mutta katsotaan tosiaan vuoden päästä miten meni. On myös huomattava, että tämä antaa optimistisemman arvion Suomen suhteen kuin useimmat suomalaiset arvioivat, sillä suomalaisista 54 % uskoo terrori-iskuun seuraavan vuoden sisällä. (Terrorismisimulaatio, ja kuinkas sitten kävikään?)

Mitä kovempaa realismi iskee kasvoille, sitä absurdimmaksi yritykset faktojen tukehduttamiseksi menevät. (Aivovirus)

Kaikkein vaarallisinta vihapuhetta on se vihapuhe, joka ei (vielä) täytä mitään vihapuheen kriteerejä. Sitä varten pitää keksiä uudet kriteerit. (Uutiskatsaus 14/2017)

Maailmassa on muutamia asioita jotka eivät lakkaa minua kummastuttamasta ja yksi niistä on se, kuinka pitkälle ihmiset ovat valmiita menemään uskoessaan saavansa teoillaan sosiaalista hyväksyntää. (Kivuton on itsemurha)

Vuonna 2002 solmituista liitoista oli vuoteen 2012 mennessä eroon päättynyt lesboista 24 prosenttia, heteroista 21 prosenttia ja homoista 11 prosenttia. Tästä huomataan selkeästi, että parisuhteen vaikeus korreloi positiivisesti siinä mukana olevien naisten lukumäärän kanssa. (Uusinta: Kantapäät vastakkain)

Jos elämän tarkoitus on päästä leikkimään päivä prinsessaa, sen pitäisi olla miehelle signaali siitä että nyt on aika juosta ja kovaa, kun vielä ehtii. (Sama kuin edellä)

Voin kuvitella Nooan reaktion siinä vaiheessa kun arkki karahti Araratiin ja piti vapauttaa elukat: "Mihin vittuun minä ne satiaiset laitoinkaan?" (Uusinta: Tätä sinulle ei kerrottu rippikoulussa)

3 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset kuluneesta vuodesta. Taso ei ole laskenut, vaan FlagCounter näyttää n. 15 - 20 pinnaa pienempiä lukemia kuin SiteMeter. En muuten panisi pahakseni jos sivallukset palaisivat ohjelmistoon.

Sam Hardwick kirjoitti...

Olen lukenut uskollisesti jokaisen jutun, mutta web-pohjaisen RSS-lukijan kautta, joten en ole ollut noita osumalukuja kasvattamassa.

Jaska Brown kirjoitti...

Yrjöperskeles: Tasosta en tiedä, mutta vuosien 2016 ja 2017 lukemat olivat molemmat FlagCounterista ja siksi keskenään vertailukelpoisia. Sivalluksia pitää harkita jos vuorokauteen saisi 25 tuntia tai muut kiireet helpottaisivat.

Sam Hardwick: Kiitoksia, lämmittää jopa paatunutta sydäntä!