Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Uutiskatsaus 44/2017


1. Syötti

Neekeri. Maahanmuutto. Feminismi.
No niin. Eiköhän tuo pyhä kolminaisuus riittänyt. Rosis, täältä tullaan!


2. Jos luokkaretkelle haluat mennä nyt

Vasemmistonuoret järjestää ”luokkaretken” tutustuakseen pääkaupunkiseudun rikkaimpiin asuinalueisiin. Itse asiasta kuultuna järjestäjätaho totesi: ”Mielestämme on tärkeää muistuttaa, että suomalaisten keskuudessa elää toisten ahkeruudesta hyötyvä ja yhteistä etua polkeva ryhmä, vapaamatkustajien näkymätön joukko. Haluamme oppia lisää heidän elintavoistaan, lajityypillisistä ominaisuuksistaan ja levinneisyydestään.”
Eiköhän olisi ollut viisaampaa lähteä siinä tapauksessa vaikka Itäkeskukseen. Sehän on Stubbinkin mukaan ”kuin Somalia”.
Mitä vapaamatkustajiin tulee, niin kannattaa pohtia kumpi tarvitsee enemmän toista, vasemmistonuoret valtiota eli veronmaksajia toimintansa rahoittamiseen vai nämä rikkaat veronmaksajat vasemmistonuoria kertomaan että he ovat paskiaisia?


3. Nuorena naimisiin

Kolme kansanedustajaa julkisti tiedotteen, jossa ilmoitti haluavansa Suomen lainsäädäntöön muutoksen. Alle 18-vuotiaat ovat tähän asti saaneet mennä naimisiin presidentin luvalla ja nyt tämä poikkeuskäytäntö halutaan kieltää kokonaan. Systeemi on kuitenkin toiminut jo vuosikymmeniä ilman sen suurempia ongelmia. Siis niin kauan, kun maa oli yksikulttuurinen. Eli jälleen kerran kyseessä on haittamaahanmuuton aiheuttama ongelma. Ei liene mikään sattuma, että juuri äskettäin "turkulaismies" (lue: haittamamu) toi itselleen Irakista 14-vuotiaan ostovaimon. Väärillä eli 19-vuotiaan papereilla. Tämä on todella poikkeuksellista, yleensä kolmikymppiset haittamamut kun tekeytyvät alaikäisiksi eikä päinvastoin. Mutta ikähän on pelkkä numero, ainakin haittamamuille.
Vuosikymmeniä aiemmin nämä alaikäisinä naimisiin menneet olivat yleensä "hupsis"-tilanteen seurauksia eli piti päästä naimisiin, kun maha pömpötti. Nykyään kyseessä ovat yleensä lestadiolaiset, jotka haluavat nuorena naimisiin siksi että ennen naimisiinmenoa saa hyvä jos sormensa märäksi. Oli miten oli, jos lähdetään hakemaan presidentin lupaa niin silloin ollaan kyllä tosissaan liikkeellä. Monet täysi-ikäiset lähtevät avioliittoon huomattavasti heppoisemmalta pohjalta.
Tunnen useita teini-ikäisenä naimisiin menneitä. Jotkut eivät ole tarvinneet siihen lupaa, koska ovat olleet jo täysi-ikäisiä. Jotkut (äkkiseltään muistan kolme henkilökohtaisesti tuntemaani) ovat menneet vihille presidentin luvalla. Yksi rajatapaus ei tarvinnut lupaa, mutta nykylainsäädännöllä olisi tarvinnut - naisilla avioliittoikä oli tuolloin vielä 17 vuotta. Ei näiden avioliittojen kestoissa ole minkäänlaista eroa aikuisemmalla iällä solmittuihin.
Jos pitää valita, kumpi on ihmiselle parempi: a) mennä alaikäisenä naimisiin tiukasti säädellyllä erikoisluvalla vai b) elää kolmikymppiseksi asti puolivilliä sinkkuelämää, niin ei tarvitse hetkeäkään harkinta-aikaa. Avioliitto on kuitenkin se yhteiskunnan tukipylväs, kunhan siihen mennään tosissaan. Iästä riippumatta. Alaikäisenä solmittuja avioliittoja moninkertaisesti isompi ongelma (ovatko SUOMALAISTEN alaikäisenä solmitut avioliitot ylipäätään mikään ongelma?) on se, että avioliittoja ei solmita. Jokainen taaplaa tyylillään, mutta minulle olisi henkilökohtaisesti täysin käsittämätöntä seurustella ja asua yhdessä vuosikausia menemättä naimisiin tai edes kihloihin. Ja vielä käsittämättömämpää on se, että sitten halutaan avioparien kanssa yhdenvertaisia oikeuksia. Jos haluaa oikeuksia, on oltava valmis niihin kuuluviin velvollisuuksiin. Ja ne tulisi saada vain menemällä naimisiin.


4. Me ei leikitä teidän kaa, osa n

Usea suomalaisyritys harkitsee yhteistyön lopettamista uusnatsien kanssa toimineen Juha Kärkkäisen tavarataloissa, totesi otsikko. Ihan rehellisesti käsi sydämelle. Kuvitelkaa olevanne firman PR-päällikkö, jolle soittaa Hesarin toimittaja ja kysyy: "Mitä aiotte tehdä yhteistoiminnallenne uusnatsien kanssa?" Eiköhän siinä vaiheessa sanota että "ryhdymme tarpeellisiin toimenpiteisiin" ja "harkitsemme yhteistyön katkaisemista". Samalla pohtien, kuinka tästä suosta selvitään mahdollisimman vähäisin taloudellisin menetyksin eli kuinka saadaan yhteistyö jatkumaan. Tom of Finland -pornolakanoistaan tunnettu Finlayson ja perinteinen vasemmistokustantaja Tammi lopettivatkin jo yhteistyön. Tosin Kärkkäinen myy edelleen firmojen tuotteita, koska "ne tulevat alihankkijan kautta". Konsti se on tuokin. Molemmat firmat ovat vannoneet kautta kiven ja kannon tukkivansa viimeisetkin reitit. Eikä siinä mitään, tämä on vapaata liiketoimintaa ja jokainen käy kauppaa kenen kanssa huvittaa. Samalla lailla kuluttajallakin on täysi oikeus boikotoida kauppoja, jotka toimivat eettisesti kestämättömällä ja epäekologisella tavalla. Markkinatalous ratkaiskoon kuka pärjää.


5. Kauan on kärsitty vilua ja nälkää

Raportin mukaan Suomesta on lähtenyt terroristijärjestöjen riveihin taistelemaan noin 80 henkeä. Tämä on erittäin hieno asia. Takaisin on palannut noin 20 henkeä. Tämä on erittäin huono asia.
Mitä enemmän näitä lähtee Suomesta, sitä parempi. Mutta takaisinpaluu on tehtävä mahdottomaksi.
Vähän toisissa merkeissä maailmalla oli pari kantasuomalaista reservin vänrikkiä, jotka liittyivät kurdien taistelujärjestöön ja olivat mm. valtaamassa Raqqaa. Tätä ei voi pitää muuta kuin kannatettavana toimintana. Johan von Clausewitz opetti, että nuoria upseereita pitää lähettää ulkomaisiin sotiin hankkimaan kokemusta. Tarkempia tietoja voi kysellä (meedion välityksellä) vaikka talvisodassa legendoiksi nousseilta Kollaan kaksikolta Aarne Juutilaiselta eli Marokon Kauhulta (Ranskan muukalaislegioonassa 1930-35 sotimassa berberikapinallisia vastaan) ja Carl von Haartmanilta (Espanjan sisällissodassa kansallisten pataljoonankomentajana).


6. Lakkauttaako vai eikö lakkauttaa, kas siinä pulma

Siis tämä Pohjoismainen vastarintaliike. Tämä on taas niitä asioita, joista minulla on kaksi täysin toisistaan poikkeavaa näkemystä:
1) Ei missään tapauksessa saa lakkauttaa. Järjestö ei ole sääntöjensä nojalla mikään rikollisjärjestö, kuten jotkin moottoripyöräjengit. Sillä on täysi oikeus siinä missä jollakin Vihreällä Liitollakin ajaa jäsenistönsä näkemyksiä, olivatpa ne miten kahjoja tahansa. Vapaassa maassa on vapaa oikeus ilmaista mielipiteensä ja ajaa maan lakien muuttamista. Tämän rajoittaminen on sietämätöntä diktatuuria. Ei järjestöä saa lakkauttaa siksi, että jotkut sen jäsenistä ovat syyllistyneet laittomuuksiin, yksittäiset jäsenet on silloin saatettava oikeuden eteen.
2) Pitää ehdottomasti lakkauttaa. PVL on tehnyt haittamaahanmuuton hyväksi enemmän kuin SPR ja se on paljon se. Liike on tarjonnut medialle helpon tavan leimata länsimaisen sivistyksen tukipylväät rasisteiksi, koska he ovat haittamaahanmuutossa samalla kannalla kuin tämä kajahtanut poppoo. Jos PVL:n tyypeistä päästäisiin eroon, länsimaisuuden puolustaminen olisi paljon helpompaa.
Ensimmäinen vaihtoehto noudattaa laillisuusperiaatetta. Toinen taas on puhtaasti pragmaattinen ja tarkastelee hyötyä.


7. Ketkä seisovat joukoissasi?

Esimerkkinä siitä, kuinka muutaman pöpipään sakkia pystytään käyttämään keppihevosena, Laura Huhtasaarelta kysyttiin kelpaavatko hänelle uusnatsien äänet. En tiennytkään, että äänestyslippuihin pitää tämä merkitä ja ne voitaisiin sitten hylätä ehdokkaan toivomuksesta.
Tässähän oli taas kerran tarkoitus leimata Huhtasaari natsien kanssa samaan poppooseen. Onhan itsestäänselvyys, että uusnatsit häntä äänestävät – hän on ainoa joka vastustaa haittamaahanmuuttoa pontevasti. Samalla lailla voidaan esittää muitakin itsestäänselvyyksiä. Kuvitellaan että vaaleissa kaikki muut puolueet kannattaisivat vankeusrangaistusten korvaamista automaattisella kuolemantuomiolla ja yksi puolue nykyjärjestelmää. Arvatkaapa mitä puoluetta rikolliset kannattaisivat ja voitaisiinko tämä puolue leimata ”rikollispuolueeksi”?
Huhtasaarta vastaan on hyökätty odotetusti myös sillä, että hän on kreationisti. No, typeräähän se on. Mutta presidenttiehdokkaiden keskuudessa on muitakin ihan yhtä typeriä uskomuksia, kuten usko monikulttuurisuuteen. Toistaiseksi tuen Huhtasaarta presidentiksi. Lupaan vaihtaa kantaani kreationismin kannattajasta monikulttuurisuuden kannattajaan heti, kun Suomen suurin ongelma ovat kaduilla tallaavat dinosaurukset eivätkä haittamamut.


8. Paperia kouraan

Hallinto-oikeus linjasi, että Kelan on maksettavat toimeentulotukea maassa laittomasti oleville rikollisille. Asiaa kommentoi jo blogistikollega Professori osuvasti. Muuta lisättävää ei ole kuin se, että ”paperiton” on virheellinen termi. Joka ainoa näistä on saanut paperin, jossa todetaan ”suksi vittuun länsimaisesta sivistysmaasta”. Tosin ehkä hieman kohteliaammin sanankääntein. Sen verran voitaisiin tukea myöntää, että kouraan tulisi lyödä sama paperi uudelleen. Siten että koura on käsiraudoissa ja heppu matkalla kohti lähintä palautuspistettä.


9. Give us our money!

Uutinen tiesi kertoa, että moni haittamaahanmuuttajajärjestö on joutunut maksuvaikeuksiin kymmenien- jopa satojentuhansien eurojen tukiaisista huolimatta. Tästä voi vetää johtopäätöksen, että tukea ei ole saatu riittävästi. Tai sitten johtopäätöksen, miksi kyseiset populaatiot ovat saaneet oman maansa siihen kuntoon, että on pitänyt tulla suomalaisten elätettäviksi.


10. Jättiuutinen

Tukholman Rinkebyssä kaupat sulkivat ovensa protestiksi turvattomuutta vastaan. Rinkeby muistuttaa kehitysmaata kahdesta syystä: rikollisuusasteeltaan ja väestöltään. "Dagens Nyheter julkaisi viikolla kyselynsä kaupunkilaisille tärkeistä poliittisista teemoista. Vielä viime vuonna rikollisuus oli kaukana kärkisijoilta. Nyt se on toisella sijalla heti ykkössijalle nousseen maahanmuuton perässä." Olisiko käynyt niin, että nämä kaksi asiaa ovat kuin paita ja perse?
Jättiuutinen tämä ei ole sisältönsä takia. Faktat ovat olleet jokaisen sellaisen tiedossa, joka on halunnut ne nähdä. Jättiuutinen tämä on siksi, että Hesari julkaisi tämän. Lainataanpa tähän väliin Lasse Lehtisen mainiota muistelmakirjaa Luotettavat muistelmat II: "Toisinaan media näyttää poukkoilevan sinne tänne, mutta se johtuu vain siitä, että se juuri silloin yrittää arvata tuulen suunnan, se mittailee ja haistelee, ennen kuin lähtee taas laumana samaan suuntaan. Koiviston kuuluisa sopulivertaus on eläin- ja tiedotusopillisesti oikea."
Nykypäivänä median ei tarvitsisi haistella tuulen suuntaa, se tietää kyllä sen katsomalla juttuihinsa tulleiden kommenttien laatua ja ennen muuta niiden peukutuksia. Haittamaahanmuuttoon nuivasti suhtautuvia kommentteja on moninkertaisesti muihin nähden ja niiden peukutusmäärät ovat järjestelmällisesti kymmenkertaisia. Ainoa mikä hidastaa median muutosta on toimittajien pelko sitä toimittajien kovaäänistä vähemmistöä kohtaan, jolle haittamaahanmuuton kannattaminen on ideologinen kysymys. Mutta kun muutos tapahtuu, sen rinnalla kolmenkymmenen vuoden takainen toimittajakunnan muutos neukkuhymistelijöistä kasinotalouden ihailijoiksi tuntuu pikkujutulta.


11. Älä pölli härmäläiseltä

Taattua Hesaria edellisen sijaan edusti uutinen, jossa kerrottiin kuinka Firenzen kaduilla kävellyttä suomalaismiestä yritettiin ryöstää. Härmän häjy ei liiemmin asiasta pitänyt, vaan pätki kahta ryöstäjää turpiin. Poliisien tultua paikalle heiteltiin ylävitosia ja kiiteltiin ripeästä toiminnasta.
Se, mikä italialaisessa mediassa auliisti kerrottiin mutta suomalaisessa valemediassa jätettiin kertomatta oli ryöstäjäyrittäjien kansallisuus. Hesari ei mainitse asiaa millään tavalla, mutta ovelan valemedian tapaan korostaa jatkuvasti tapahtumapaikkaa mainitsemalla paikannimiä normaalisti enemmän luoden näin mielleyhtymän Italiaan. Todellisuudessa, kuten valemediaan tottuneet saattoivat jo arvatakin, ryöstäjät olivat saapuneet sivistyksen pariin Välimeren eteläpuolelta. Kotimaat olivat Marokko ja Algeria eli tästä näemme kansojen välisen yhteistyön voiman.


12. Monikulttuurista yhteistyötä

Kun nyt on väitetty, etteivät haittamamut kykenisi yhteistyöhön muiden kuin oman klaaninsa kanssa, niin isketään pöytään vastaesimerkki. Suomenlinnassa järjestettiin yksityisjuhlat, joihin tunkeutui viisi kutsumatonta vierasta. Useita tavaroita lähti kuokkavieraiden matkaan, mikä oli toki osin suomalaisten vika - mitäs eivät pultanneet niitä kiinni. Epäillyistä neljää kuvailtiin "todennäköisesti somaleiksi" ja viides oli todennäköisesti "arabi". Yhteistyön voimaa!


13. Turistimatka

Kanadalais-amerikkalainen pariskunta oli reppureissulla Afganistanissa 2012, kun kävi kuten odottaa sopiikin. Eli reissu piteni suunnitellusta, kun talibanit kutsuivat pariskunnan vieraakseen. Vierailu piteni viiteen vuoteen. Nyt pariskunta on vapautettu yhdessä kolmen vankeudessa syntyneen lapsensa kanssa. Antamiensa tietojen mukaan lapsia oli neljäskin, mutta talibanit tappoivat tämän vastasyntyneenä. Tämän lisäksi vaimo oli raiskattu.
Jotenkin tuntuu että tarinasta jäi jotain kertomatta. Siis lähdetään reppureissulle Afganistaniin??? Lisäksi ohimennen mainitaan, että mies oli ollut aiemmin naimisissa kymmenen vuotta Guantanamon vankileirillä lusineen "kanadalaisen" sisaren kanssa. Ja oli lisäksi jossain määrin saanut julkisuutta terrorisminvastaisen sodan kriitikkona.
Tämä juttu haisee enemmän kuin Sipilän ja Soinin teatteri persujen hajoamisen yhteydessä.


14. Itävallan ihmelapsi

Itävallassa järjestettiin vaalit, joista uutisoitiin tulokseen nähden yllättävänkin paljon eli loppujen lopuksi melko vähän. Huomattavasti vähemmällä huomiolla pääsivät Tsekin kaksikamarisen parlamentin alahuoneen vaalit, joissa eniten paikkoja sai ANO, joka vastaa aatemaailmaltaan Suomessa lähinnä persuja. 200 paikasta ANO nappasi 78, mikä ei ole lainkaan huonosti etenkin kun huomioi, että kyseessä oli nousu 47 paikasta. Mene ja tiedä, ehkä samoihin aikoihin käytyjen Itävallan vaalien raportointi oli turvallisempaa, kun siellä vastaava puolue FPÖ jäi kolmanneksi ja kasvatti paikkamääräänsä vain 40:stä 51:een (paikkoja oli jaossa 183). Näinkin heikko menestys johtui pääasiallisesti siitä, että voittajapuolue ÖVP otti lusikan kauniisti käteen ja ryhtyi populistiseksi, ts. ideologiastaan huolimatta lupasi noudattaa kansan tahtoa haittamaahanmuuttopolitiikassa. Muutoksen takana oli nuori, vasta vähän yli kolmekymppinen puheenjohtaja Sebastian Kurz, jota pidetään politiikan ihmelapsena. Tässä vaiheessa on muistutettava että kun edellisen kerran Itävallasta tuli politiikan ihmelapsi, niin koko Eurooppa meni raunioiksi.
Ai niin, satuitteko muuten tietämään että Itävallan vaaleissa sikäläinen vihreä puolue menetti KAIKKI 24 paikkaansa näissä vaaleissa? Ei se mitään, en minäkään tiennyt ennen kuin huomasin sen Wikipediasta. Jos suomalainen media tästä kertoi, niin ainakin minulta meni täysin ohi.


15. Kivilinna

Skenessä mukana olleet tuntevat tarinan, mutta pistetäänpä vielä linkki. Kati Sinenmaa rakensi Pasilaan luvatonta kivilinnaa yli 20 vuoden ajan. Ilman työkaluja. Ja asui siellä niin ikään luvatta 13 vuotta. Onhan näitä pultsarimajoja ennenkin ollut, mutta tämäpä ei ollutkaan sellainen. Tekijä on huippuälykäs ja puolustaa näkökantojaan terävästi. Ilmanko kaupunki aitasi alueen ja esti siellä liikkumisen vasta viime vuonna. En ole muistaakseni koskaan tekijää henkilökohtaisesti tavannut, mutta meillä on useita yhteisiä tuttuja. Tässä myös linkki Katin terävänäköiseen blogiin.


16. Se aika vuodesta

Tietää että on aika vaihtaa nastat alle, kun lehdissä alkaa taas propaganda kitkarenkaiden puolesta. No, omassa kotterossa on ollut jo pitkään nastarenkaat. Totesin vaihtaessa että taitaa olla niin että ensi talveksi pitää hankkia uudet renkaat. Kopioin kaverilta kuulemaani ideaa ja lupaan ostaa tuolloin elämäni ensimmäiset kitkarenkaat kun joku läpäisee haasteen. Eli ensi talvena jonain sopivana päivänä pirautan ja totean että nyt olisi sitten se hetki. Hyppääpä kitkarenkaalliseen autoosi ja hurauta meille kahville. Mutta muista ottaa kännykkä mukaan, niin voit soittaa mihin asti pääsit niin minä tulen hakemaan. Laitan lähtiessä kahvinkeittimen porisemaan. Tai sitten ostan kitkarenkaat.


17. Kusta purkkiin

Suomen Fitnessurheilu otti lajivalikoimansa alle kehonrakennuksen. Tästä seurasi sellainen pikkuinen ongelma, että kehonrakentajia uhkaavat dopingtestit. Tämä taas muuttaa lajin luonnetta melkoisesti. No, tuskin asiasta ongelmaa syntyy. Tekevät samoin kuin voimanostajat eli perustavat uuden liiton, jonka alla kilpaillessa ei testata. Voimanostajille liiton nimeksi voi ehdottaa ”Voiman Osto –liitto”. Jos tämän sanoo päin naamaa, saattaa saada turpiin ellei varaudu. Kolme seikkaa yleensä pelastaa. 1) Kestää kauan ennen kuin hormonien kärventämät aivosolujen jämät tajuavat mitä tuli sanottua, 2) sinä aikana ehtii lähteä lipettiin eikä lihavuorilla ole mitään mahdollisuutta saada juoksemalla kiinni, 3) jos vaikka kompastuu ja joutuu otattamaan, tyhjät muskelit eivät yleensä pärjää jäntevyydelle.
Valitettavasti suuren yleisön silmissä tilanne on aivan nurinkurinen todellisuuteen nähden. Pahimpana dopinglajina pidetään yleisurheilua, pyöräily ja hiihto tulevat heti perässä. Tämä johtuu lukuisista dopingkäryistä ja niiden seurauksista. Olen joskus verrannut tätä siihen, että jos valtatie A:lla on nopeusvalvonta ja valtatie B:llä ei, niin valtatie A:lla tulee taatusti enemmän sakkoja. Mutta arvatkaapa huviksenne kummalla tiellä ajetaan enemmän ylinopeutta?
Yleisurheilu on tehnyt rankkaa työtä dopingin kitkemiseksi ja sen seurauksena se on saanut paradoksaalisesti dopinglajin leiman. Siinä sivussa kärsivät muutkin lajit, jotka yrittävät samaa. Yhdistetyn kolminkertainen olympiavoittaja Samppa Lajunen kertoi äskettäin lopettaneensa 24-vuotiaana suurelta osin siksi, että dopingepäilyt veivät maun. Sitten voi muuten ihan vapaasti miettiä, kummassa lajissa dopingin käyttö on todennäköisempää. Yhdistetyssä jota harrastaa ehkä noin sata urheilijaa koko maailmassa, dopingvalvonta on tiukkaa ja rahaa liikkuu erittäin vähän. Vai mahdollisesti jossain joukkuelajissa, joka on jättisuurta bisnestä ja dopingvalvonta vähäistä? Vai miten on, lähtisikö Espanjalta vuoden 2010 maailmanmestaruus pois jos nyt havaittaisiin pakastetuista dopingnäytteistä jonkun joukkueen jäsenen käyttäneen tuolloin dopingia? Yleisurheilussa lähtee. Epäilen että jalkapallossa dopingnäytteitä ei edes säilytetä. Eivätkä joukkueen kaikki jäsenet luultavasti edes joutuneet testeihin. Ja ennen kuin joku ehtii hihkaista ”joukkuelaji on eri juttu”, niin yleisurheilussakin on viestit. Arvokisoissa testataan kaikki ja näytteet pakastetaan. Usain Bolt menetti 4 x 100 metrin viestikullan vuodelta 2008 Nesta Carterin käryttyä näytteiden uudelleentarkastuksessa 2017. Voitteko kuvitella että parin vuoden päästä julistettaisiin Hollanti vuoden 2010 maailmanmestariksi, jos joku Espanjan vaihtopelaaja olisi kärynnyt?


18. Puhalla tähän

Uutuuskirja paljasti, että Matti Nykänen jäi Sarajevon olympialaisissa vain yksinkertaiseksi kultamitalistiksi siksi, että oli vasta toipumassa vatsataudista pikkumäen kisassa. Tulos oli hopea. Mutta Nykänen oli kovasti loukkaantunut siitä, että hänen oksennellessaan hotellihuoneessa joukkueenjohtoon kuulunut henkilö yritti puhalluttaa alkometriin epäillen humalatilaa.
Omantunnon kysymys: jos näkee Matti Nykäsen oksentavan, kumpi on todennäköisempää? Se että hänellä on vatsatauti vai se että hän on ryypännyt?


19. Hippulat vinkuen

Jozef Urban on ollut jo vuosien ajan yksi Slovakian parhaista kestävyysjuoksijoista. Tällä kaudella 31-vuotias slovakki teki oman ennätyksensä ja Slovakian kauden toiseksi parhaan tuloksen perinteikkäällä Kosicen maratonilla. Aika oli 2:21:51, millä oltaisiin Suomenkin tilastossa kakkosena - sopivaa sinänsä, yhtä paljon populaatiota molemmissa maissa. Maailmantilastossa sillä ei paljon juhlita, putoaa niukasti tuhannen parhaan joukosta mutta on Euroopan tilaston sijalla 150. Tuloksen tasoon nähden suoritus sai silti rutkasti julkisuutta, sillä Urban repi - hmm, ei pelihousujaan vaan juoksushortsinsa. Tai ainakin ne olivat revenneet pahasti tuottaen naiskatsojille suurta iloa loppukilometreillä. Urban ei paljon välittänyt vaan paineli hippulat vinkuen maaliin kymmenentenä.


Loppukevennys: Jaksaa jaksaa!

Rosa Meriläinen on julkisuudessa kahdesta syystä: (1) lausuttuaan jotain sukupuolielimistään (eduskunnassa rintanappi Vittu haisee hyvältä, valittaa ettei ole koskaan saanut kunnon nuolentaa ja viimeisimpänä tämä otsikkojuttu) tai (2) sanottuaan jotain muuta. Noin yleisesti ottaen ensimmäisen kategorian lausunnot ovat olleet järkevämpiä ja harmittomampia. Tällä kertaa Rosa siis kertoi harjoittelevansa vaginapainonnostoa ketsuppipullolla. Vielä on kuitenkin matkaa huipputasolle, sillä lajin maailmanmestariksi itsensä julistanut nainen kertoi nostelevansa surffilautaa. Älkää kuitenkaan liikoja luulko, hän tunkee "sinne" soikean nostovälineen, johon lauta on kiinnitetty. Tässäpä mainio ehdokas uudeksi olympialajiksi! Olisi kerrankin sellainen laji, joka olisi tarkoitettu vain naisille.
Toisella tavallakin Rosa oli päässyt otsikoihin, sillä hän oli mennyt yllättäen naimisiin miesystävänsä Tuomas Murajan kanssa. Onnea tuoreelle avioparille, jossa vakka on kanteensa valinnut (sananmuunnoshuumorin ystävät turpa kiinni!). Ja ilmaisena vinkkinä nuorenparin luo illalliselle kutsutuille: älkää herran tähden pyytäkö ruokaan ketsuppia.


P.S. Pauli Vahtera summasi haittamaahanmuuton erinomaisesti viimeisessä kirjoituksessaan.

24 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Syyriassa ei taida meikäläisittäin tolkullista osapuolta ollakaan, mutta ehkä Rojavan kurdit on lähimpänä sitä joten vänskille pieni tunnustus oikeasta valinnasta kun nyt kerran oli pakko siihen puurokattilaan hypätä. Vaan tulkaahan hengissä kotiin. Vastapuolen vapaaehtoiset saavat pysyä siellä. Mieluiten oikosäärisinä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Jaskan mainiossa uutiskatsauksessa oli sen verran monta osiota että laajempi kommentointi vaatisi blogikirjoituksen itsessään. Tyydyn siis toteamaan, että elämme mielenkiintoisia aikoja. Ja mielenkiintoinen ja miellyttävä eivät ole synonyymejä. Mitä tulee tuohon genitaalipainonnostoon, niin eikös ne kuuluisi näihin kisoihin olennaisena osana?

https://www.youtube.com/watch?v=JDyo_Y0dzFY

Pekka kirjoitti...

Jaa Rosa on sanonut kaipaavansa kunnon nuolentaa?

Feministeillä on havaintojeni mukaan hyvin usein eräs jännä päähänpinttymä. He ovat sitä mieltä, että koska seksi on jotain eläimellistä ja alkukantaista, sen kuuluukin olla likaista ja haisevaa. Liika kliinisyys ja sievistely vain pilaa tunnelman. Niinpä heidän karvantrimmauksensa ja muun intiimihygieniansa taso saattaa olla vähän niin ja näin. Jos sitten miehiä ei sen seurauksena kiinnosta lipoa enempää kuin yleinen kohteliaisuus edellyttää, vika on luonnollisesti miehissä. Tietenkään heille ei kannata esittää jatkokysymystä, että hankkivatko he sitten ravintonsakin syömällä itse tappamiensa eläinten ruhot raakana, koska se on jotenkin eri juttu tai jotain.

Rosan kanssa koskaan keskustelematta en väitä, että hän kuuluisi mainitunkaltaisiin naisiin, mutta hänen "vittu haisee hyvältä"-lausunnoistaan voinee jotain päätellä.

Jaska Brown kirjoitti...

Ano: Just näin. Olisi saanut lähteä vaikka kaikki 30 000 sinne sotimaan, kunhan 0 olisi tullut takaisin. Tai no olisi me voitu toki sankarivainajat huolia takaisin mutta ei muita. "Elävänä tai kuolleena", mutta tällä kertaa ei elävinä, kiitos.

Yrjöperskeles: Joo, Troijan kisat eli nuo kumituppimainokset. Mitähän aineita siellä mahdetaan doping-testeissä etsiä?

Pekka: Mielenkiintoista. Itse en ole päästänyt feministiä riittävän lähellä päästäkseni tekemään kyseisiä havaintoja. Mutta feministejä ymmärrettäköön, intiimihygieniasta huolehtiminen kun on heille poikkeuksellisen raskasta. Onhan niitä vittuja kaksin kappalein, toinen jalkojen ja toinen korvien välissä.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö blogisti tiedä, että neekeriä ei saa sanoa neekeriksi? Nuhtelen.

Kaapo Hokkanen, verkkosukkapolliisi

Strix Senex kirjoitti...

Matkailu avartaa, ehkä myös luokkaretkeily. Retkellä Westendiin nuo vasemmistonuoret pääsevät näkemään, mitä voi saavuttaa ahkeralla ja osaavalla yrittämisellä. Aikoinaan Nalle Wahlroos suoritti luokkaretken silloiseen Leningradiin ja teki sen perusteella omat johtopäätöksensä taistolaisten yhteiskunnallisten reseptien tuloksista. Jos tällä vasemmistonuorten luokkaretkellä tapahtuu edes muutama vastaava herääminen, niin ei se mikään turha reissu ole.

Anonyymi kirjoitti...

Matti nykäsestä tuli mieleen että mies ei tyhmä ole mutta sitäki hullumpi, toilailuillaan tienasi aikoinaan aika hyvät rahat, miten nykyään sitten lienee..

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

... Tuossa Kärkkäisen tapauksessa on myös varmasti kysymys siitä kanssa, että kyseisellä herralla on oma mainoslehti, mitä jakaa eikä käytä esim. hesaria mainostamiseen, joten hesarissa taidettiin huomata että miten epämielyttävä kilpailija saadaan pois kuvioista, ainaki yritetään ..

-jpt-

Jaska Brown kirjoitti...

Verkkosukkapoliisi: Häpeän syvästi ja yritän päivittää sanan käytön mustaksi... ai niin, sekin muuttui rasistiseksi, siis tummaihoiseksi... ai niin, senkin maineen jo ehtivät pilata, siis afrojoksikin... jokohan sekin juna meni?

Strix Senex: Hyvä pointti. Samanlaista luokkaretkeä voisi suositella poliitikoillemme Itä-Helsinkiin Vahteran tapaan. Ilman turvapartiota.

jpt: Totta. Hesarilla ei ole enää tilaajia, joten rahat pitää saada mainoksista ja Kärkkäinen ei mainosta. Tosin siinä olisi hyvä veto Kärkkäiseltä, jos ostaisi mainostilaa Hesarilta. Saisi ilmaista mainosta siinä tapauksessa että Hesari kieltäytyisi.

Becker kirjoitti...

Jälleen netin asiallisimmat uutiset ilman valetta ja vihapuhetta, kiitos.
Africaneuropean saattaisi olla vähemmän rasisitinen ilmaisu.Niinkuin Ruotsissa kutsutaan varastelevia Itä-Euroopan mustalaisia Eumigranteiksi.

Jaska Brown kirjoitti...

Becker: Kiitoksia. Tosin vihapuhe on kuulijan korvassa tai lukijan silmässä. Noista rasisitista nimityksistä huomasin jo teini-ikäisenä selkeän trendin. Keksittiinpä tietyille vähemmistöille mikä nimitys tahansa, se alkaa kymmenen vuoden kuluessa olla synonyymi perseilevällä paskasakille ja muuttuu siksi rasistiseksi, jolloin pitää keksiä uusi ilmaus.

RedEyedFrog kirjoitti...

"Ja vielä käsittämättömämpää on se, että sitten halutaan avioparien kanssa yhdenvertaisia oikeuksia. Jos haluaa oikeuksia, on oltava valmis niihin kuuluviin velvollisuuksiin. Ja ne tulisi saada vain menemällä naimisiin."

Mikä ero sillä on, että asuu yhdessä 20 vuotta tai asuu yhdessä 20 vuotta aviopaperin kera?

Toinen kysymys: mitkä ovat ne velvollisuudet, jotka aviopuolisoilla ovat, mutta joita ei ole avopuolisoilla? Lain kannalta oikeastaan ainoa velvollisuus, jota avopuolisoilla ei ole, on elatusvelvollisuus, mutta käytännössä tämäkään ei päde. Kela ja sosiaalihuolto näet tulkitsevat asioita niin, että jopa erisukupuoliset kämppikset ovat suhteessa ja tällöin tukea hakeneelta evätään tuki sillä perusteella, että kumppanin kuuluu elättää - ja sosiaalihuolto on voittanut nää keissit. Eli käytännössä avopuolisoilla ON elatusvelvollisuus, vaikka sitä ei ole lakiin kirjattu. Sen sijaan moni oikeus, kuten oikeus puolison omaisuuteen tämän kuollessa, puuttuu. Että sikäli itse asiassa avoliitossa nimenomaan on tilanne, että on kaikki velvollisuudet, mutta ei oikeuksia.

Ellet tarkoittanut jotain muita velvollisuuksia. Mitä sellaisia?

RedEyedFrog kirjoitti...

Mitä tulee intiimihygieniaan niin karvojen ajeleminen EI ole millään tavalla hygienistä - niiden puhtaanapito on, esimerkiksi suihkussakäynnin ja alapääpesujen avulla. Karvoitus on sillä alueella ihan syystä, se suojelee häpyaluetta ja häpyalueen ihoa ja karvojen ajelu, millä tahansa konstilla, vahingoittaa ihoa, mikä altistaa alueen infektioille. Tämä on todettu ihan tutkimuksissa - ei tosin häpyalueen kohdalla, mutta kun on tutkittu hiusten/karvojen ajelun vaikutusta leikkausten kohdalla. Siis että aiheuttaako karvojen ajelu enemmän leikkaushaavainfektioita kuin ajelemattomuus. Tulokset viittaavat siihen, että karvojen/hiusten ajelu todellakin aiheuttaa enemmän infektioita ELLEI sitä tehdä tavoilla, jotka eivät vahingoita ihoa millään tapaa. Toisin sanoen, metodiksi kelpaa vain sellainen, joka leikkaa hiukset/karvat ihoalueen yläpuolelta, kuten esim. hiustenajokone.

Toki häpykarvatkin voi ajella jollain koneella, mutta ensinnä, alueen muodon vuoksi se on melkein mahdotonta vahingoittamatta ihoa ja toiseksi, sehän jättää sängen. Epäilen, että Pekan mielestä sänkikin olisi inhottavan epähygieninen...

(Disclaimerina, olen nainen ja ajelen karvoitustani, myös _sieltä_. En tee sitä kuitenkaan hygieniasyistä, koska, kuten todettua, se ei ole hygienistä vaan parempi siinä tapauksessa olisi jättää ajelematta. En vaan diggaa siitä, kun jotain kauneusihannejuttuja yritetään perustella hygienialla, jos ja kun mistään sellaisesta ei ole kyse. Satutaan vaan tykkäämään enemmän asiasta X, mutta ei haluta myöntää, että se on vaan preferenssi, joten yritetään keksiä jotain painavampia perusteita sille, kuten tiede/terveys. Mä ajatelen ihan siksi, että ymmärrän, ettei kundeista oo kiva saada karvoja suuhunsa, mutta puhtaudella ei ole asian kanssa mitään tekemistä.)

RedEyedFrog kirjoitti...

Ai niin, vielä se, että jos joku nyt vetoaa siihen, että eihän häpyalue ole leikkaushaava. Ei ole, mutta se on kostea ympäristö, joka on jatkuvasti peitettynä, joten asiat muhivat siellä ja siten se on aivan ideaali kasvualusta mikrobeille. Lisäksi, mikrobit hengaavat ylipäätään naisen vaginassa, minkä lisäksi mikrobeja tulee alueelle jatkuvasti ulosteiden mukana - ja meillä länsimaalaisillahan on tapana pyyhkiä, ei pestä saippualla jokaisen vessakäynnin yhteydessä.

Tästä johtuen pienetkin mikrohaavat alueella ovat oikein iloinen asia mikrobeille. Terve nainen nyt todennäköisesti pärjää ihan hyvin, mutta se ei silti muuta sitä, etteikö karvojen rauhaan jättäminen olisi tässä kohtaa terveellisempi ja hygienisempi vaihtoehto.

Jaska Brown kirjoitti...

RedEyedFrog: Siitä, miten asiat ovat, ei voi päätellä miten niiden pitäisi olla. Kritisoin juuri sitä, että avoliittoon on tuotu oikeuksia joiden pitäisi kuulua avioliittoon. Jos haluaa olla avoliitossa, niin olkoon kaikin mokomin. Mutta avoliiton idea on juuri tuossa vapaudessa, mikä taas tarkoittaa että ei ole sen enempää vastuuta kuin velvollisuuksiakaan. Jos ne haluaa, niin sitten avioliittoon. Kuten totesit, on avioliitossa joitakin oikeuksia joita ei avoliitossa ole ja näin tuleekin olla. Kirjoitin aihetta sivuten muutama vuosi sitten.
Naisten intiimihygieniaan en ota muuten kantaa muuta kuin luonnonsuojelullisen näkökannan. Kiitoratamuoti on isojen tyttöjen kertoman mukaan tosiaan yleistynyt ja muistelen jostain lukeneeni, että tämän seurauksena satiaisesta on tullut uhanalainen laji, kun sen luonnollinen elinympäristö on tuhottu. Pitäisikö pistää - öö, siis panna - pystyyn protestiliike: "Ajattele satiaisia - suojele puskaasi!"

Pekka kirjoitti...

RedEyedFrog on ihan oikeassa, tein väärin niputtaessani karvojen ajelun yhteen intiimihygienian kanssa. Puolustuksekseni sanon, etten tarkoittanut sitä bakteeri- ja terveysnäkökulmasta, vaan kyse oli suunnilleen samasta, miksi ihmiset yleensä käyvät päivittäin suihkussa. Ei sekään tee hyvää ihon rasvatasapainolle, mutta kukaan ei tykkää olla hikisten ihmisten ympäröimänä, ja sitten sitä perustellaan hygieniasyillä.

Häpykarvojen ongelma ei ole (ainakaan omasta näkökulmastani) mikään kauneusihannejuttu eikä se, että menee karvoja suuhun, vaan se, että kun karvat väistämättä kostuvat syljestä, niistä alkaa hitaasti irrota pinttynyttä virtsan hajua ja makua, joka vähänkin pidemmissä sessioissa tappaa erotiikan tehokkaasti ja josta ei pääse pesemälläkään täysin eroon. Tai no, ehkä joillain naisilla on siihen tehokkaat niksit ja aineet, mutta se ei taida kumminkaan olla sellainen asia, joka opetettaisiin seksivalistustunneilla jokaiselle.

Sänki on ihan OK, kunhan se on sen verran pitkää, ettei enää pistele.

RedEyedFrog kirjoitti...

Mä en käy tavallisesti päivittäin suihkussa. :D Mutta en kyllä hikoilekaan normimenossa juuri ollenkaan - jos hikoilen, sit käyn kyllä suihkussa. Mutta fair enough, kyllä mä ymmärrän eri syyt siihen, että ei ehkä halua nuolla, jos kaikki karvat ovat siellä. Itsellä karvojen joutuminen suuhun tuntuu todella ällöltä, joten siksi symppaan sitä henkilökohtaisesti eniten. Mä olen siis kyllä itse miehiin kallellani, mutta joskus niitäkin karvoja päätyy suuhun, vaikka ne eivät siinä tiellä olekaan... yyh. (Mutta ei siinä määrin, että toivoisin/haluaisin ajelua.) Se, mitä kyllä itse melkeinpä edellytän, on ehdoton peenispuhtaus, esim. vessakäynnin jälkeen kunnon huuhtelu ja esinahan alta kanssa. En pistä suuhuni mitään, missä on muhinut aineksia edes jokusen päivän ajan. Mut eipä se nyt ole ollut ongelmakaan omien kumppaneiden kanssa.

Jaska: Et silti vieläkään kertonut, mitä ovat ne avioliiton velvollisuudet, joita ei avoliitossa ole.

bulbasaur kirjoitti...

Mitä tulee Huhtasaaren guilt by association -viritelmään, oikeaoppinen vastaus on, että jos oikeasti kannatat juutalaisten, homojen ja mustalaisten joukkotuhontaa, ja että jos oikeasti kannatat ekspansionismia herrarodun lebensraumin turvaamiseksi, niin äänesi ei ole tervetullut.

Sen sijaan niiden eksyneiden nuorukaisten, jotka on kaasuvalotettu uskomaan, että ainoa tapa kannattaa universaalia ja rauhanomaista kansallisuusaatetta ja vastustaa 2010-luvun eurooppalaista erityisilmiötä, eli "monikulttuurin" nimellä ratsastavaa maanpetoksellista kansanvaihto-operaatiota, on fanittaa Hitleriä ja larpata 1930-luvun Natsi-Saksaa, äänet ovat tervetulleita, kunhan he ensin vapautuvat kaasuvalotuksestaan.

Jaska Brown kirjoitti...

RedEyedFrog: Avioliiton velvollisuuksiin kuuluu se, että sinne ja siitä ei kävellä kuin hollitupaan. Avoliittoon voi tulla ja mennä vapaasti, jos huvittaa laittaa kantapäät vastakkain niin yhteiskunta ei kysele perään. Avioliitossa se ei onnistu noin vain. (Edelleen huomautan että nykytilanteessa tämä liittojen ero velvollisuuksien ja oikeuksien suhteen on pienempi kuin sen tulisi olla, mikä varmaan linkatusta kirjoituksesta kävi myös ilmi.)

bulbasaur: Vanhamedia yrittää ja on melkoisen hyvin onnistunutkin luomaan järjettömän yhteyden länsimaisten arvojen puolustamisen ja natsismin välille, ts. guilt by association toimii siten että jos ei halua maahan länsimaiseen menoon sopeutumishaluttomia elättejä moninkertaistamaan luonnonvarojensa käyttöä, on natsi joka haluaa kaasuttaa kaikki eriväriset.

RedEyedFrog kirjoitti...

Eli avioliiton velvollisuus varsinaisesti on... paperisota. Seeeelvä.

On kiinnostavaa, että sulle tässä kuitenkin merkkaavat ulkoiset puitteet eikä se, mitä parin välillä varsinaisesti tapahtuu. Avopari voi olla toisiinsa sitoutunut koko ikänsä, mutta nope, ei oo yhtä hyvä kuin pari, joka pamautti naimisiin ja erosi vuosi sen jälkeen.

Mä diggaan siitä, että maailma etenee tavoin, jotka ovat kapinassa meidän - ja sun - sukupolven arvoja vastaan. Niin on aina tehty ja nyt me ollaan tässä. Ei hullumpi lopputulos. (Sinänsä tässä ei ole mitään uutta edes, ennen kuin kirkko keskiajalla sakramentoi avioliiton, parit vaan muutti yhteen ja muut katsoivat, että noi on naimisissa. Lieneekö maailma sitten syklinen.)

Anonyymi kirjoitti...

Olipahan paketti. Siis Jaska-laatua; yhteen blogikirjoitukseeen pakattu 20 loistavaa kirjoitusta. Kaikkia tekisi mieli kommentoida, mutta siitä tulisi pitkä kirjoitus. Tyydyn kahteen, jotka jäivät mieleeni.

kohta 7: Laura Huhtasaarelta kysyttiin aikoinaan tähän liittyvää asiaa. Laura vastasi. Se ei ole ollut mikään issue Lauran agendalla. Sitä kyllä pidetään esillä median taholta jatkuvasti. Mitään puhetta ei ole ollut Pekka Haaviston reinkarnaatio-uskosta. Haavisto uskoo olevansa uudelleen syntynyt J.K.Paasikivi.

kohta 15: Kivilinna on kyllä helsinkiläisenä tuttu. Pidin sitä jonkun avohoitopotilaan aikaansaannoksena. Jaskalle iso käsi linkistä. Tekijähän on oikeasti asioihin syvällisesti perehtynyt ja blogi meni suosikkeihin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Jaska ja RedEyedFrog näyttäisivät nyt puhuvan samasta asiasta toistensa ohi. Parisuhteeseen ryhdytään seksin takia. Seksin seurauksena syntyy lapsia. Lapsista pitää huolehtia. Ellei lapsella ole isää, on hän äidilleen ja koko yhteisölle rasitteeksi muodostunut äpärä.

Näin siis wanhoina pahoina aicoina. Pohjoismaisen sosiaaliturvavaltion myötä asialla ei ole enää muuta merkitystä kuin lapsen itsensä kannalta: harvapa nykyään pilkkaa äpäräksi lasta, joka ei tiedä isänsä nimeä, mutta takuuvarmasti se lapsi ei ole silti asiantilasta onnellinen.

Jaska kannattaa avioliittoa, joka on pysyvä parisuhde. RedEyedFrog kontraa avioliittojen kaatuvan nykyään varsin pian. Oikeassahan hän on. Olisivatko molemmat tyytyväisiä, jos avioliittolakia muutettaisiin niin, ettei avioeroa enää saa kuin äärimmäisissä tapauksissa, ja avoparit saisivat kaikki nykyään aviopareille kuuluvat oikeudet, mutta eivät lisääntymisoikeutta?

Mitä tulee intiimihygienian tuoksuihin, on muuan Napoleon saattanut olla rosameriläisen koulukunnan kannalla kirjoitettuaan Joséphinelleen:
" Ne te lave pas ! Je serai la Mercredi! "

Vaikka tämä varsin tunnettu anekdootti ei olisikaan historiallisesti vahvistettavissa, tietää jokainen riittävän pitkälle edennyt mies sen sisältämän totuuden: jos pääsee haistamaan ja maistamaan, voi luottaa pääsevänsä suomaan nebukadnesarille karvakauluksen, tai sen nykymaailman sheivatun vastineen. - Se luottamus ei ole 100 % varma! Sekin tulee monelle Y-kromosomiselle karmeana yllätyksenä, mutta niihinkin on vain totuttava. Kokemus tuo varmuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Itävallan vaalituloksesta: Vihreiden romahdus selittyy suurelta osin uudella, "Liste Pilziksi" eli Peter Pilzin listaksi kutsutulla ryhmittymällä. Vanhasta emopuolueestaan poiketen se ylitti komeasti äänikynnyksen ja sai kahdeksan paikkaa. Kannattaa siis vilkaista Wikipediasta, mikä tämän nyt vaaleissa enemmän ääniä saaneen vihervasemmistolaisen poppoon erottaa varsinaisista vihreistä. :)

Jaska Brown kirjoitti...

RedEyedFrog: Pointtini on juuri siinä, että nykyaikana velvollisuus on se paperisota, mutta sen pitäisi olla paljon enemmän. Teknisesti se on yksi ja sama mitä pykälät sanovat, kyseessä on kahden ihmisen yhteinen käsitys siitä mitä liitto on.

Ano 1: Tuohon ei voi muuta sanoa kuin että Paasikivi ei taatusti olisi halunnut syntyä uudelleen Pekka Haavistona.

Qroquius Kad: Kutakuinkin tarkalleen noin.

Ano 2: No niinpä tosiaan! Eli vihreät tippuivat parlamentista, kun niistä erkaantunut porukka perusti haittamamukriittisen liikkeen ja vei äänet. Eläköön itävaltalaisten järjen voittokulku!