Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


perjantai 11. elokuuta 2017

Välihuomautus 106: Tonni

Huomasin Bloggerin hallintapaneelista merkkipaalun. Tämä välihuomautus on blogin tuhannes kirjoitus. No, jos tarkkoja ollaan niin tuossa joukossa on 77 uusintaa, eli tämä on oikeastaan 923. julkaisu. Toisaalta jokaiseen uusintaan on aina kirjoitettu uusi ingressi eli vanha paska on kääritty uuteen pakettiin.

Julkaisuja on tullut vuosittain seuraavasti:
2009: 117
2010: 150
2011: 134
2012: 107
2013: 97
2014: 102
2015: 103
2016: 122
2017: 67

Näistä vuosista vajaa on kuluvan vuoden lisäksi 2009 , koska blogi sai alkunsa helmikuun lopussa. Päätin heti aloittaessani säännöllisen tahdin eli joka viikko yksi pääjuttu. Se on pitänyt, niitä on tullut 443. Tämän tarkoitus oli sekä pakottaa itsensä tekemään se yksi juttu viikossa että toisaalta jarruttaa tahtia siltä varalta, että tulisi hybris päälle. Moni lupaava bloggaaja on aloittanut hyvin kirjoituksin, alkanut sitten julkaista kiihtyvällä tahdilla, hyytynyt satunnaisiin julkaisuihin ja hiipunut pois.
Julkaisuja kertyi alkuvaiheessa enemmän siksi, että silloin tuli päästeltyä roomalaisin numeroin merkittyjä Sivalluksia enemmän. Ne hiipuivat vähitellen, kun elämän varrella varastoon kertyneet loppuivat. Ja nykyään one-linerit ovat siirtyneet Twitteriin, johon minulla ei aika riitä. Sivallukset loppuivat kokonaan jo viime vuonna. Ne ovat osin siirtyneet suoraan kirjoituksiin tai näihin välihuomautuksiin, joita olen kirjoitellut silloin tällöin.
Viime ja kuluvan vuoden vauhdikkaampi julkaisutahti johtuu siitä, että ryhdyin julkaisemaan vanhoja kirjoituksia viikonloppuisin uusintoina. Periaatteena on ollut, että vähintään neljä vuotta on pitänyt kulua alkuperäisen julkaisusta ennen uusintaa. Pari vuotta vielä, niin pääsee jo julkaisemaan uusinnan uusintoja... Mikäli uusintoja ei lasketa, niin tuhannen kirjoituksen merkkipaalu täyttynee vasta ensi vuoden loppupuolella.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon! Tuo juttu viikossa-tahti on ihan hyvä, näin laatu säilyy eikä ähky iske lukijoihinkaan. Tasokasta ja mielenkiintoista blogia olet pitänyt, joten toivottavasti kirjoitushaluja riittää tulevaisuudessakin.

-J.Edgar-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Lämpimimmät onnittelut Jaskalle merkkipaalun saavuttamisesta. Perässä tullaan, itsellä läjässä 905 wihakirjoitusta. Tässä matkan varrella on todellakin moni bloggaaja uupunut, moni melkein heti aloitettuaan mutta sitten on joitain, joita olen jäänyt todella kaipaamaan. Esmes Keskiolutkommandot, Octavius, VonPee, Keskiäkäinen Mies ja Nikopol.

En muuten panis pahakseni, vaikka niitä sivallustyyppisiä juttuja taas jatkossa tulisi. Niissä kun oli hyviä, no, sivalluksia.

Becker kirjoitti...

Ett stort grattis!! Täältä naapurista. Vaikken aina kommentoi, niin suurimman osan luen. Vaikka olen alkanut vähentää näissä blogeissa roikkumista, niin eräät kyllä tutkin automaattisesti niinkuin tämänkin. Määrästä vähennän tasosta en.

Jaska Brown kirjoitti...

Kiitoksia kommentoijille. Kyllä tässä vielä jatketaan.