Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 7. maaliskuuta 2017

Uutiskatsaus 10/2017


1. Jabba ratsastaa auringonlaskuun

Timo Soini ilmoitti inhimillisesti katsoen aivan liian myöhään luopuvansa persujen puheenjohtajuudesta. Miehen maineen kannalta olisi ollut parempi luopua jo viisi vuotta aiemmin ja antaa perussuomalaisille kelpo vauhti isänmaalliseksi puolueeksi, jolloin ääniosuus olisi noussut luokkaan 30 %. Mutta Jabba halusi ministeri-Audin takapenkille liian kovasti. No, nyt hänestä päästään eroon ja odotellaan, valitsevatko perussuomalaiset uudeksi puheenjohtajakseen Terhon vai Halla-ahon. Muutoin kannattaisin Halla-ahoa, mutta minulla on suuret epäilykset hänen johtajantaidoistaan. Toisaalta mies on aina kyennyt kasvamaan tehtäviensä mukana, miksei nytkin. Terhosta en tiedä. Onko hän pitänyt päätään matalalla Jabban pelossa vai onko sittenkin pelkkä poliittinen broileri? Puoluetta hän kykenee kyllä johtamaan, kyse onkin siitä johtaisiko hän sitä Suomen etu vai oma etu mielessään. Ne kun isänmaallisen puolueen kohdalla ovat kaksi eri asiaa, kuten Soini väkevästi todisti.


2. Lukijan valinta

Ruotsalaiset olivat syvästi närkästyneitä, kun Donald Trump kehotti "katsomaan mitä tapahtui eilen illalla Ruotsissa" varoittavana esimerkkinä islamista. He kun eivät keksineet mitä tapahtumaa Trump tarkoitti. En minäkään. Liikaa valinnanvaraa on liikaa valinnanvaraa.


3. Sillä aikaa Ruotsistaniassa

Mikäli odotti jotain isompaa, niin ei tarvinnut paria päivää pidemmälle Trumpin lausunnosta mennä. Tämä ei ollut mikään yllätys. Kyllähän Ruotsistaniassa aina sattuu ja tapahtuu. Kehitysmaameininki yhdistettynä tehokkaaseen tiedonvälitykseen ei ole ihanteellinen yhdistelmä monikulttuurisuusunelman kannalta. Rinkebyssa mellakoitiin polttamalla autoja ja heittämällä kiviä poliisia kohti. Tämähän ei tietenkään ole uutinen, vaan normimeininki. Uutinen tuli siitä että poliisi meni reagoimaan tähän kulturelliin harrastustoimintaan käyttämällä voimakeinoja. Tällä ei tarkoiteta sitä, että dialogipoliisi olisi mennyt sanomaan "fyi fan".


4. Pysytään Ruotsidistanissa

Siirrytään etelämmäs eli Malmöön, missä poliisi joutuu vahvistamaan partioitaan ja rikollisuus on kasvanut rajusti tietyillä alueilla. Tärkeintä on kuitenkin poliisin viestintävastaavan lausunto: "viranomaiset eivät halua muodostaa yhteyttä rikollisuuden ja kaupungin ulkomaalaistaustaisten asukkaiden suuren määrän välille". Tässä vaiheessa blogisti muuttuu viestintäkysyväksi ja tiedustelee viestintävastaavalta, että jos viranomaisilta poistettaisiin tuo haluttomuus yhteyden muodostamiseen, niin mahtaisiko semmoista yhteyttä kenties löytyä?


5. Ja yritetään saapua Ruotsiniaan

Suomesta palaa nyt takaisin turhiksia samaa reittiä kuin tulivat eli Haaparannan kautta. Niinpä Ruotsi on aloittanut siellä rajatarkastukset. Siis sellaiset operaatiot, jotka Suomen viranomaisten mukaan olivat laittomia Suomen tehdä 2015. Ehdotan lakikirjasta kaivettavaksi esiin maanpetoksia käsittelevän kohdan.


6. Tervetuloa Allahin huoneeseen

Joissain seurakunnissa aletaan lukea jumalanpalveluksissa kielteisiä turvapaikkapäätöksiä. Vain yksi kysymys: onko tilaisuudessa sallittua antaa aplodeja?


7. Paska Junttilan tuvan seinässä

Murhaajaraiskaaja Abdiqadir Osman Hussein yrittää kaikin keinon vastustaan karkotusta Suomesta, mm. kieltäytymällä passikuvasta ja sulkemalla suunsa sukulaisuussuhteistaan, joita tarvittaisiin Somaliaan karkotusta varten. Käykö mielessä että tästäkin sianulosteen irvikuvasta olisi päästy eroon jo kaksikymmentä vuotta sitten, jos Suomessa olisi käytössä järkevä rikosseuraamusjärjestelmä?


8. Jälleen kerran rasismia joukkoliikenteessä

Hesari kirjoitti pitkän tarinan rasismista, jota helsinkiläinen Michaela Moua on joutunut kohtaamaan. Tunnistin nimen heti. Kyseessä on entinen koripallotähti, syntyperältään puolisuomalainen. Mouaa on lähijunissa huoriteltu ja kehotettu neekeriä painumaan takaisin sinne mistä tuli. Syrjintä ja rasismi ovat lähes jokapäiväistä, kertoo Moua.
Se, mitä Helsingin Sanomat jättää kertomatta, on Michaela Mouan ammatti. LinkedIn kertoo heti, että Moua on koripalloilun jälkeen elättänyt itsensä rasismilla, mm. Rasmuksen toiminnanjohtajana. Hänen elantonsa on siis riippuvaista siitä, että rasismia löytyy ja mitä enemmän, sitä parempi. Tätä Hesari ei katso tarpeelliseksi mainita.
Mouan jutuille rasismista ei löydy ainuttakaan todistetta. Kuten ei yleensä muillekaan vastaaville. Mikä on vähintäänkin kummallista, kun huomioi että kaikilla, ainakin parhaiten tukkansa geelittäneillä, on aina iPhone mukana jolla voisi videoida. Kokeillaas haastetta, 30 sekuntia aikaa etsiä... joo, tässä Michaelalle töitä, muutama video jossa vääränvärisiä haukutaan ja hakataan: 1, 2, 3 ja 4.


9. Kunhan eivät muuria rakenna...

Voiko tämä olla sattumaa? Trump valittiin presidentiksi ja NASA löytää pikapikaa seitsemän maankaltaista planeettaa. Tuliko NASA:n tiedemiehille kiire löytää pakopaikka vai mistä oli kyse?


10. Kotimaani onpi Afrikka

Trumpin ministeri viittasi maahan aikoinaan tuotuihin orjiin tavalla, jonka saattoi tahallaan väärin tulkiten käsittää siten, että hän - itsekin orjien jälkeläinen - rinnasti orjat siirtolaisiksi. Värillinen väestönosa pillastui. Vain yksi kysymys: Eikö pitäisi olla ennemmin kiitollinen esi-isilleen, jotka kestivät tuon matkan, niin saa elää sivistysvaltiossa Afrikan sijaan? Tämän totesi jo 20 vuotta sitten Washington Postin toimittaja Keith Richburg. Ei nimittäin ole liiemmin havaittavissa paluumuuttoa Afrikkaan, jossa ei tarvitsisi kärsiä valkoisen miehen sorrosta. Päinvastoin, kaikki muuttaisivat Afrikasta jenkkeihin jos vain sallittaisiin.


11. Suihketta kainaloon

Pohjois-Korean johtajan velipuolen salamurhasta alkaa paljastua yksi kerrallaan yhä mielenkiintoisempia piirteitä. Murhassa käytetty myrkky paljastui VX-hermokaasuksi. Mikä oli hyvä valinta monessakin mielessä. Ensinnäkin se on taatusti riittävän tehokasta. Toiseksi se on riittävän yksinkertainen siinä mielessä, että sen valmistamiseen ei tarvita äärimmäistä huipputeknologiaa. Valtiorahoitteisesti (Pohjois-Korea) helppo temppu. Japanilainen sekokultti Korkein Totuus valmisti sitä jo 1995, joten tarvittaessa Kimin murhasta voidaan syyttää yksityistä tahoa. Aineen kasvoille heittämisestä syytetty taas väittää luulleensa, että kyseessä oli pila. Hänelle oli mukamas kerrottu, että kyseessä oli vauvaöljy ja itse oli vain viaton sivullinen. Koko totuus tapahtumasta tuskin selviää koskaan, mutta ehkä kuulusteluissa jonkinmoista valaistusta tapahtuu, koska temppu ei nerokkuudestaan huolimatta onnistunut täysin, vaan yksi pohjoiskorealainenkin jäi kiinni.


12. Uusi aktiivisuusranneke

Tekniikka se vain kehittyy kehittymistään. Nyt on kehitetty kondomiin kiinnitettävä lisälaite, joka mittaa työntökertojen määrän, nopeuden, hemputtimen ympärysmitan ja lämpötilan. Suorituksen jälkeen bluetooth-yhteys lähettää tiedot datapankkiin, jossa voi verrata suoritusta muihin alan miehiin. Sanonko mihin saavat tuon vehkeensä tunkea. Yhtä typerä keksintö kuin tämä "aktiivisuusranneke", johon eräs kaverini hurahti. Sanoi että ei kyllä toimi kovin hyvin, kun kuntopyöräillessä ei tullut yhtään mitään bonuksia, mutta päältä ajettavaa ruohonleikkuria kurvaillessa kylläkin. Kysyin että kai muistit laittaa rannekkeen oikeaan käteesi, niin bonusta kertyy enemmän. Kuten ruotsalaisille, joiden tutkimus osoitti olevan innokkaita oman käden oikeuden käyttäjiä. Tästä tuli mieleen juttu siitä, kun ruotsalaismiehelle tehtiin elimensiirto, mutta se epäonnistui siksi että hänen kätensä hylki sitä.


13. Hymyile! Olet piilokamerassa!

Valtakuntaa kuohauttanut jonkun julkun salakuvausjuttu, jossa hänen riistakameraansa oli päätynyt erinäisiä kissimirrejä ja ehkäpä pari vanhaa lahnaakin, sai sitten päätöksensä oikeudessa. Mielenkiintoni kiinnittyi videoiden pituuteen. Raskauttavaa materiaalia oli kaikkiaan 33 videolla. Niistä
- 9 kesti alle minuutin
- 2 kesti 1-2 minuuttia
- 0 kesti 2-30 minuuttia
- 16 kesti 30-60 minuuttia
- 6 kesti yli tunnin
Järkeviä selityksiä tälle ilmiölle on vain yksi. Niillä yhdellätoista alle kaksi minuuttia kestäneellä videolla esiintyivät naiset, jotka antavat heti kenelle tahansa julkkikselle. Muille, vähintään puoli tuntia kestäneille 22 videolle tallentui myös vonkaamisvaihe.


14. Sankarivainajan haudalla

Pekka Vähäsöyrinki kävi laskemassa seppeleen Mika Myllylän haudalla ja kertoi samalla milloin dopinginkäyttö alkoi. "Norjalaiset alkoivat käyttää epoa joskus 1991–92, ja muiden kärkimaiden hiihtäjät seurasivat pian perässä. Me havahduimme synkkään todellisuuteen Falunin MM-kisoissa 1993." Olin järkyttynyt. Joko Vähäsöyrinki valehtelee, muistaa väärin tai sitten suomalaisten touhu oli vielä amatöörimäisempää kuin olin kuvitellut. Tarkoitan sitä kohtaa, missä hän kertoi että he havahtuivat "synkkään todellisuuteen" 1993. Kuitenkin norjalaisten ja kumppanien testitulokset hapenottokyvyn suhteen olivat julkista tietoa, samoin luulisi että ammattimiesten silmä olisi sanonut kun ylämäessä meno ei hyydy siinä kohtaa kuin pitäisi. Tätä oli jatkunut jo kaksi vuotta ja muka vasta 1993 tähän havahduttiin. Sen sijaan uskon kyllä, että käyttö alkoi vasta tuolloin. Tämän kertoi kehitys varsin selvästi enkä tarkoita tuloksia, vaan sitä miltä meno näytti. Liian kovaa tekniikkaan nähden voidaan mennä vain silloin kun pussissa on muitakin kuin puhtaita jauhoja. Aina vuoteen 1993 asti suomalaisten meno oli uskottavaa. Ai niin, sattuuko joku muistamaan että kaikkien aikojen ehkä lahjakkain maastohiihtäjä Gunde Svan jäi kauden 1991 jälkeen "sapattivapaalle" hävittyään Björn Dählille ja tajuttuaan, ettei voi enää pärjätä seuraavana vuonna. Oikeasti, kuinka moni jää "sapattivapaalle" olympiavuonna? Uskon että Svan jäi odottamaan testimenetelmien paranemista. Paluuta vain ei koskaan tapahtunut, koska EPO-testien tultua käyttöön Svan oli jo yli nelikymppinen.


15. Sukuvika on kun suksi ei luista

Lahdessa järjestettiin hiihdon MM-kisat. Kisatunnelma oli mitä loistavin ja olin todella positiivisesti yllättynyt suomalaisten kiinnostuksesta perinteistä lajia kohtaan. Fiilis oli kuin vanhana hyvinä aikoina siksikin, että kisakatsomossa tunsi olevansa kuin Suomessa eli edistyksellistä värinää ei näkynyt juuri muualla kuin ladulla pari kertaa. Parhaiten sitä edusti Venezuelan Adrian Solano, joka näki ensimmäistä kertaa lunta vasta Suomessa. Ja näillä meriiteillä pääsee MM-ladulle! Suoritus oli sitä luokkaa, että ainakaan täältä Hornankuusesta on vaikeaa löytää kahdeksanvuotiasta, joka olisi Solanolle hävinnyt. Ehkä Solanosta saadaan jo ensi vuodeksi suunnilleen kymmenvuotiaiden tasolle yltävä hiihtäjä, jos miehelle saadaan personal trainer ja riittävä valmennustuki. Toisaalta tästä voisi ottaa mallia myös turhapaikanhakijoiden koulutukseen: olisi aiheellista opettaa sekin sakki hiihtämään ainakin sen verran, että pystyisivät suksimaan vittuun Suomesta.


16. EM-hallit

Yleisurheilussa kilpailtiin EM-hallit Belgradissa. Allekirjoittaneen huomio kiinnittyi lajikohtaisesti tietysti pisimpään matkaan, joka oli 3000 metriä. Naisissa Laura Muirin näytös oli upeaa nähtävää. Miehissä seurasin silmä tarkkana Norjan Henrik Ingebrigtseniä, joka näytti olevan matkalla mestaruuteen, mutta viimeisen kaarteen horjahdus pudotti hopealle. Tosin voi olla, että hopea olisi ollut kohtalona siitä huolimatta. Syy Ingebrigtsenin tarkkaan seuraamiseen oli siinä, että halusin nähdä onko mies ottanut taktisesti opikseen viime kesän kömmähdyksistä. Olympialaisissa karsiutuminen ja EM-kisoissa vitosen kultaa suorastaan tyrkytettiin, mutta erehtyi taktisesti jäämään liian kauas ja jäi ainutlaatuiseen suoritukseen eli kokonaan pois mitaleilta, vaikka hävisi voittajalle vain 0,01 sekuntia. Tällä kertaa mies oli ottanut taktisesti opikseen ja juoksi jos nyt ei hyvin niin vähintäänkin tyydyttävästi. Sitten kun ottaisi vielä imagoon samanlaisen parannuksen kuin taktiikkaan - noissa aurinkolaseissa ja viiksissä Henkka näyttää vanhalta elähtäneeltä hintiltä.
Suomalaisittain hallikisojen iloisin suoritus oli Simo Lipsasen kolmiloikan halli-SE. Normaalitasoisessa kisassa tulos olisi saattanut riittää vaikka mitaliin, mutta tällä kertaa ei. Mies on kehittynyt huimasti ja ensi kesänä on jo mahdollista, että Pertti Pousin ikivanha Suomen ennätys siirtyy historiaan. Eipä sille uhkaajaa ole ollut lähes kahteenkymmeneen vuoteen, jolloin Johan Meriluoto pääsi vain viiden sentin päähän ja lehdillä oli jo otsikko valmiina SE:n varalta: "Johan pomppas!"


Loppukevennys: Uusi olympialaji

Kun olympialaisiin on otettu kaikenlaisia pelleilylajeja kuten golf, niin ehdotan tässä entiseen lajiehdotelmalistaani uutta lisäystä. Jos kerran lajeja halutaan lisätä etenkin talviolympialaisiin, niin tässä on Tosi Miesten laji. Eli mitä tapahtuu, kun legendaarinen Hydraulic Press Channel, Duudsonit ja Suomen talvi yhdistävät voimansa.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suopotkupallo pitäs kyllä ottaa lajiksi, tai akankantokilpa ...

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

"Korkein totuus" käytti sariinia, ei VX:ää.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti Halla-aho lähtee pj-kisaan ja rohkeasti kampanjoiden, jolloin Terhokin joutuu näyttämään mikä on miehiään. Hän on tähän asti pitänyt matalaa profiilia, mutta Jabba-Soinin väistyttyä on uusi tilannne ja hänestä voi kuoriutua isänmaallinen poliitikko. Toivon silti Jussin voittoa. Vaikka hänestä ei olisikaan kansan villitsijäksi hän voi kuitenkin yllättää asiaosaamisella monet. Sipilääkin vierastettiin aluksi, ennenkuin tyyli alkoi purra.

Jaska Brown kirjoitti...

jpt: Ja muurahaispesässä istuminen.

Ano 1: Tunnetuimmassa iskussaan Tokion metroon käyttivät sariinia, mutta valmistivat myös VX:ää ja tappoivat ainakin yhden ihmisen sillä.

Ano 2: Mediassa Terho julistettiin jo käytännössä voittajaksi, mikä on merkki pelosta. Odotamme mielenkiinnolla, mutta oma veikkaukseni on että Halla-aho saavutti jo tavoitteensa eli Soinin savustamisen pois eikä lähde kisaan. Sipilästä olin alun perin sitä mieltä, että kyseessä on ihan hyvä mies, mutta erehdyin pahasti.

Anonyymi kirjoitti...

Sipilä saattoi olla hyvä tyyppi, mutta törmäsi politiikan raadollisuuteen ..

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Aika ikävä tämäkin:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Georgi_Markov_(toisinajattelija)

Jaska Brown kirjoitti...

jpt: Näin saattoi käydä. Hän yritti miellyttää kaikkia ja siinä yleensä käy huonosti.

Ano: Nykyisin käytetään enempi moderneja menetelmiä eli poloniumia...