Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Välihuomautus 101: Kulttuuriero

Tämän saivat aikaan suomalaiset länsimaisen kulttuurin edustajat.
(M/S Allure of the Seas)


Tämän saivat aikaan arabialaiset islamilaisen kulttuurin edustajat.
(S/V Kaarnavene)

12 kommenttia:

Jaska Brown kirjoitti...

Jälkimmäiseen täytyy täsmentää, että islamilaisen kulttuurin edustajat osasivat kyllä tehdä tuon, mutta sen suunnittelivat, markkinoivat ja myynnin organisoivat länsimaisen kulttuurin edustajat.

Ironmistress kirjoitti...

Vain hullu tai kristitty yrittää purjehtia vastatuuleen.

- vanha arabialainen sanonta -

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoittaako RM vielä jotain suljettua blogia?

Kumitonttu kirjoitti...

Kannattaa myös muistaa tämän kaltaiset länsimaiset ristelijät.

Jaska Brown kirjoitti...

Tuo Kumitontun linkki kertookin oikeastaan kaiken tarpeellisen nykypäivän tilanteesta.
Islam itsessään ei ole minkäänlainen uhka länsimaille.
Ainoa uhka on länsimaiden haluttomuus käsitellä islamia.

Strix Senex kirjoitti...

"Vain hullu tai kristitty yrittää purjehtia vastatuuleen." Sanoo arabialainen.

Ja vain kristitty siinä onnistuu (kuten Ironmistress purjehduksen harrastajan hyvin tietää, mutta jätti sen ehkä juuri siksi sanomatta, se kun on triviaa).

Ironmistress kirjoitti...

Ano: Kirjoittaa.

Anonyymi kirjoitti...

No kirjoita sitten avointa blogia, Matruuna, kiitos. Ihme vatulointia. Avoimena se toimi. Nyt se ei toimi. Etkö olekaan rohkea?

Kaarnalaivajäbät pitäisi saada pois sotkemasta ennen niin hyvää maata. Mielellään välittömästi. Markkinamiehenä toimiva puistola partanaukki voisi lähteä vaikka jonnekin syömään sokerilla maustettua kamelinpaskaa. Siinä toimessa kun siitä oli sentään jotain viihteellistä hyötyä.

En tiedä miksi suomalaiset ovat niin helvetin nössöjä vielä vuonna 2016. Se ahdistaa. Ahdistaisi esi-isiäkin jos näkisivät.

Vvww kirjoitti...

Mulle saa RM laittaa kutsun t. Anonyymi kirjoittaa

Ukkeli kirjoitti...

Niin, kertoiko telakkatehtailija Rantala, kuka tuon kaarnalaivan oikein vuoleskeli? Ymmärtävätkö aavikon prinssit kaarnalaivoista mitään, aavikolla kun ei veneitä uitella. Puukolla varmaan osaavat huitoa, kuten vuosisatoja maassamme sopeutumista vastustelleet kirjallisuusihmiset.

Israel on näyttänyt, ettei islamin sotureista ole vastusta oikeassa sodassa, terrorismia toki harrastavat. Jossain netissä on ammattisotilaan arviointia, miksi islamin sotureista ei ole mihinkään, olikohan Martin van Creveld, mutta muistaakseni ongelma kiteytyy siihen, ettei heillä ole luottamusta toisiinsa ja kansakuntaansa, on vain oma suku ja heimo. Muista ei välitetä.

Amerikassa on nyt tekemisen meininkiä. Trumpin hallintoa valmisteleva ryhmä on lähettänyt hyvin perusteellisen muistion energiaministeriölle: The DOE vs Reality

Olisi kiva lukea vastaukset. Varmaan muutkin ministeriöt saavat postia. Tästä tulee hauskaa.

Jaska Brown kirjoitti...

Valitettavasti kaarnalaivoilla on vaikea purjehtia pois Suomesta. Mutta toisaalta länsimaisen teknologian tuotteilla läpsyttelijät ovat tänne tulleetkin, joten eiköhän ne lähetetä poiskin niillä. Ja kuten Ukkeli totesi, arabien tehottomuus johtuu suurelta osin luottamuksen puutteesta, mikä on moneen kertaan todistettu. Tähän nähden on jotain aivan käsittämättömän naiivia kuvitella, että monikulttuurinen yhteiskunta toimisi jos edes suurin piirtein yksikulttuurinenkaan yhteiskunta ei toimi, mikäli kyseinen kulttuuri on islam.

Ohnon keisari kirjoitti...


Tavoittaisikohan arvon Matruunan tätä kautta? Keisari mieluilisi päästä lukemaan hänen blogiaan, jos passaa.

Kiitos.