Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


torstai 22. joulukuuta 2016

Uutiskatsaus 51/2016


1. Kuka äänesti ja ketä?

Suomalaisen lehdistön mukaan Donald Trumpin äänestivät presidentiksi rikkaat valkoiset heteromiehet. En tiennytkään, että äänestäneistä puolet kuuluvat tähän ryhmään. No, se sarkasmista. Todellisuudessa Trumpia äänesti:
- rikkammista 49 %
- miehistä 53 %
- heteroista 48 %
- valkoisista 58 %
Mitähän olisi otsikoitu, jos Clinton olisi voittanut? Hänet äänestivät presidentiksi köyhät mustat lesbonaiset? Prosentit olivat:
- köyhimmistä 53 %
- naisista 54 %
- homoista 78 %
- mustista 88 %
Epäilen että eipä olisi otsikoitu mitään. Tai ehkä olisi iloittu siitä, että Trumpia äänestäneet rasistisiat saivat ansionsa mukaan. Vähän kuten Obaman noustessa presidentiksi jaksettiin muistuttaa siitä, että valkoisten enemmistö äänesti McCainia. Ja epäiltiin tämän syyksi rasismia. Sen sijaan ei voitu edes kuvitella, että rasismilla olisi ollut jotain tekemistä sen kanssa, että 95 % mustista äänesti Obamaa.
Vajaan kuukauden kuluttua Trumpista tulee virallisestikin presidentti. Odotusaika on mennyt yllättävän rauhallisesti. Demokraatitkin alkavat vähitellen toipua. Edellisen kerran he ovatkin olleet yhtä järkyttyneitä 150 vuotta sitten, kun republikaanit äänestivät orjuuden kumotuksi.


2. Maailman toisella puolen

Yhdysvalloissa on tapana, että presidentin vaihtuessa hän vaihtaa saman tien melkoisen osan suurlähettiläistä. Tsekin suurlähettilääksi on jo ilmoittautunut vapaaehtoinen. Donald Trumpin ensimmäinen vaimo Ivana, joka on tsekkiläissyntyinen, on ilmaissut halukkuutensa lähteä Prahan-komennukselle. On sitä huonompiakin valintoja suurlähettiläiksi nähty, onhan Ivana menestynyt bisnesnainen ja osaisi kohdamaan kieltäkin, mikä on amerikkalaisilla harvinaista. Mutta hänen vahvinta valttikorttiaan ei ole julkisuudessa huomattu. Minä ainakin tiedän aika monta sellaista miestä, jotka mielellään lähettäisivät ex-vaimonsa maapallon toiselle puolelle.


3. Apinointia

Luulin jo hetken suomalaislehtien syyllistyvän rasismiin, kun otsikossa kerrottiin apinan vieneen huivin tytön päästä Libyassa ja koston kierteessä kuolleen jo yli 20 ihmistä. Mutta ei, kyllä kyseessä oli ihan oikea apina eikä normilibyalainen. Awlad suleiman -heimoon kuulunut tyttö käveli kauppakojun ohi, jolloin kauppiaan apina nappasi huivin. Pahaksi onneksi kauppias kuului gaddafa-heimoon. Seuranneessa välienselvittelyssä kuoli kolme gaddafa-heimon miehentekelettä ja myös apina. Parina seuraavana päivänä taistelut kiihtyivät ja käytössä olivat mm. panssarivaunut ja kranaatinheittimet. Siinä mallia Suomenkin aselainsäädännölle, olisihan se kivaa että suvun varastossa olisi vähän kättäpidempää. Ilmeisesti tilanne on pikkuhiljaa rauhoittunut, koska tuoreita uutisia aiheesta ei ole näkynyt. Saldo oli apinan ohella 20 kuollutta libyalaista, 50 haavoittunutta ja runsaat aineelliset vahingot tuhoutuneiden talojen sekä julkisten rakennusten myötä.
Esitän tässä surunvalitteluni apinan omaisille.


4. Luotettavalta taholta

Ex-pääkanisteri Jyrki Katainen antaa kuusi neuvoa Juha Sipilälle. Vanha suomalainen sanonta mainitsi Tuppuraisen Tappuraisen takuumiehenä. Tässä blogisti antaa myös kuusi neuvoa. Koskien henkilöitä, joita ei kannata kuunnella:
6. Pyromaani neuvomassa palokuntaa tehokkuuskonsulttina.
5. Totaalikieltäytyjä suunnittelemassa panssariprikaatin hyökkäystä.
4. ISIS:in ideologinen johtaja luennoimassa uskontojen rauhanomaisesta rinnakkainelosta.
3. Impotentti antamassa tekniikkavinkkejä.
2. Venäläinen urheilujohtaja koordinoimassa dopingin vastaista työtä.
1. Jyrki Katainen opastamassa, kuinka talouspolitiikkaa hoidellaan.


5. Reilu tappelu

Itsenäisyyspäivänä marssittiin. Myös Vastarintaliike oli valitettavasti asialla. Odotetusti kuulapäät marssivat järjestyksessä, mutta mellakanpoikanen saatiin kyllä aikaiseksi rauhanomaisten anarkistien hyökätessä rauhanomaisesti kulkueeseen lyömään rauhanomaisin iskuin natseja. Seuranneessa jälkiselvittelyssä yksi väkivaltaisesti takaisin lyönyt natsi pistettiin käsiraudoissa ja nippusiteissä mustaanmaijaan, jonne laitettiin ainakin virallisen selityksen mukaan erehdyksessä myös yksi anarkisti. Parivaljakko jätettiin sinne hetkeksi vartioimatta, jolloin anarkisti pätki urhoollisesti natsia turpiin tämän tekemästä sitkeästä vastarinnasta - joka koostui sattuneista syistä rasistisista katseista - huolimatta. Lisäkommentteja etsivät voivat lukea Yrjöperskeleeltä, totean vain että kuvitelkaapa millainen paskamyrsky olisi noussut jos pahoinpitely olisi tapahtunut toisinpäin eli uusnatsi olisi piessyt nippusiteissä olleen anarkistin. Edes se ei herättänyt mediaa, että pahoinpidelty oli ruotsalainen, jolloin tämä olisi voitu tulkita rasistiseksi pahoinpitelyksi.
Ei sen takia että minua liiemmin harmittaisi kuulapään piekseminen, mutta järki ei kyllä taivu sellaiselle mutkalle, että ymmärtäisin tämmöisellä avuttoman pahoinpitelyllä kehuttavan, kuten tekijä ylpeili. Erityisen ironiseksi asian tekee se, että kyseinen anarkisti valitteli taannoin saatuaan poliisin kumiluodin palasen simmukkaansa. On aina niin hellyttävää, kun anarkisti huutaa yhteiskuntaa apuun. Missäs se anarkismi silloin piileskelee, kun anarkisti itse sattuu tarvitsemaan kuria ja järjestystä?


6. Paljastus

Linnan juhlatkin olivat ja menivät. Naiset saivat taas kerran pukeutua mielikseen ja vielä suurempaa iloahan tuottaa naisille aina se, kuinka he saavat valittaa miten vaikeaa on olla naisena, kun aina pitää pukeutua eri tavalla ja se on miesten vika. Miehille kelpaa yksi ainoa juhlapuku. (Ei muuten pidä paikkaansa, omassa garderoobissanikin on kaksi pukua. Tumma ja vaalea. Molemmat jo 15 vuotta vanhoja. Hyvä puku on ajaton ja hittonko se siitä kuluisi, kun molempia käyttää yhteensä noin kymmenen kertaa vuodessa muutaman tunnin. Tai no, on siellä kolmaskin eli ylioppilaspuku mutta inhoan sen sinertävää väriä enkä siksi käytä sitä, vaikka sen housuja joskus pidänkin.) Ei yksikään mies muista minkälainen kolttu milläkin naisella on ollut joskus päällä. Ei miehiä kiinnosta naisen puku, vaan se mitä sen alta paljastuu. Naiset pukeutuvat toisia naisia varten. Miehiä varten on riisuuntuminen.
Sen verran kyllä piti klikkijournalismiin sortua, että napautin yhtä iltapäivälehden otsikkoa joka vaikutti lupaavalta. Otsikko kertoi, että Matti Vanhasen naisystävän "mekko paljasti dekolteen". En nimittäin tiennyt mikä on dekoltee ja ajattelin, että olisiko asussa historiallisen alas ulottuva V-kaula-aukon leikkaus. Mutta paskan marjat, dekoltee onkin siis rintamus. Mitä kyllä näkyi muillakin. Jopa sellaisilla naisilla, joilla rinnat olivat lähinnä mallia "patalaput".


7. Nimetöntä vihapuhetta

Kaarnavenelaivuri Riku Rantala kirjoitti turhautuneeen vuodatuksen internetin vihapuheesta. Sen voi lyhyesti tiivistää siihen, että sananvapautta loukkaa se, että ihmiset saavat kirjoittaa vapaasti.
Kirjoitus synnytti lähinnä myötähäpeää ja sai ihmettelemään kirjoittajan totaalista ironian tajun puutetta. Hän vaati vihapuheen suitsimista ampumalla täyslaidallisen nimetöntä kirjoittelua kohtaan todeten mm. että nimetön vihapuhe tekee Suomesta Neuvostoliiton. Minun muistikuvani mukaan nimenomaan Neuvostoliitossa julkaisuvapaus ja nimetön keskustelu olivat kiellettyjä. Rantala oli Neukkulan hajotessa 15-vuotias, joten luulisi hänenkin jotain muistavan tai edes lukeneen.
Rantala hyökkäsi erityisesti Päivän byrokraatti -nettijulkaisua kohtaan. Hän selvitti ylläpitäjän ja hämmästyksekseen huomasi, että kyseessä ei ollutkaan syrjäytynyt luuseri, vaan arvostetussa asianajotoimistossa työskentelevä lakimies. Tämä taas ei tullut tänne päähän mitenkään yllätyksenä, sillä oman tietoni mukaan suurin osa meikäläisistä on kutakuinkin vastaavassa sosioekonomisessa asemassa. Ei täällä liiemmin sossutukivallankumouksellisia näy.
Mikäli Rantala ei vieläkään tajunnut ironiaa, niin luulisi että viimeistään asianajajaliiton mahdollinen kannanotto sen avasi. Se ilmoitti, että "liiton hallitus voi niin katsoessaan ottaa asian selvitykseen, jos henkilöllisyys tiedetään". Eli vaikeuksia luvassa. Tarvitseeko enää parempia syitä etsiä sille, että kannattaa pitää nimensä piilossa, jos ei ole samalla kannalla vallitsevan diskurssin kanssa eikä ole pyrkimässä julkiseen virkaan? Rantalan on tietysti tätä vaikea ymmärtää, koska hänen elantonsa riippuu julkisuudesta. Yhden asian Rantala kyllä unohti. Outtaaminen saa varmasti aikaan sen, että enää ei tarvitse pidätellä paljastumisen pelossa ja lukijamääräkin kasvaa, kun kirjoittaa omalla nimellä. Joten taisi osua omaan nilkkaan.
Siinä Rantala on kyllä oikeassa, että kaarnaveneet kävivät hyvin kaupaksi. Mikä kertoo kyllä enemmän niiden ostajista kuin itse tuotteesta. Tuote on ruma eikä sitä voi käyttää mihinkään. Kuka ostaa kahdellakympillä kaarnaveneen uittamista varten? Kyllä kyseessä on hyvän omantunnon ostaminen ja siitä kertoo nimenomaan tuo hinta. Kaksikymppiä on nätti tasaraha. Enempää ei suurin osa maksaisi, vähemmästä ei tulisi gutmenschille hyvä omatunto. Mutta juuri tuolla hinnalla gutmensch ostaisi vaikka purkillisen paskaa. Mistä tulikin mieleen Rantalalle seuraava bisnesidea: mies voisi myydä sertifikoitua paskaa. Ei tarvitsisi kalliita työpajoja, jolloin tukirahoista (joita hän ei siis ole saanut...) jäisi yrittäjällekin enemmän liikevoittoa. Ei muuta kuin lasipurkki VOK:n huussiin, torttu sinne ja tarra kylkeen. Sitten ilmatiivis kansi päälle ja pakettiin. Kaksikymppiä purkki. Ja vieläpä siten, että näille tölkeille tulisi vaihtomarkkinat kuin keräilykorttisarjoille. Eli joka purkin kyljessä olisi lapussa leima, millaisen turvapaikanhakijan göggelis siellä piileskelee. Leima, joka paljastuisi vasta ostamisen ja paketin avaamisen jälkeen. Kuvitelkaa sitä gutmenschien jännitystä:
- Voi ei, taas irakilaisen muslimimiehen pökäleet! Sehän on vaihdossa ihan arvoton.
- Hei, minäpäs sain afgaanilapsen kakan! Se on jo harvinainen, satanen jos myy!
- No eikä saa kuin viiskymppiä. Mutta Leena sai pari viikkoa sitten kaikkein harvinaisimman: kristityn syyrialaisnaisen jöötti! Vieläpä ripuliversiona.
- Ja nyt se varmaan pitää sitä takan reunalla kunniapaikalla.
- No eikä pidä, se möi sen isolla rahalla keräilijälle, joka sai koko sarjan täyteen.8. Vaihteeksi positiivinen maahanmuuttouutinen

Suomalaisnainen muutti rakkauden perässä Gambiaan. Onnea matkaan. Kerrankin näinpäin, yleensä matkamuistot kulkevat toiseen suuntaan. Ylipäätään maiden välinen muuttoliike kulkee väärään suuntaan. Jos epäonnistuneesta kulttuurista X muutetaan onnistuneeseen kulttuuriin Y, lienee turha toivoa että Y paranisi. Päinvastoin yleensä molemmat huononevat, sillä X:n parhaimmisto on yleensä se, joka muuttaa. (Herrajumala, mitä ne muut sitten mahtavat olla.) Sen sijaan jos onnistuneesta kulttuurista Y muutetaan epäonnistuneeseen kulttuuriin X, on pieni toivo että X muuttuu onnistuneempaan suuntaan.


9. On meillä VOKissa nuotiopiiri...

Irakilainen turhapaikkaläpsyttelijä näytti, millä tasolla osaaminen arabimaissa liikkuu. Itsetuhoinen miesparka päätti päättää onnettomat päivänsä, kun perhe oli jäänyt Irakiin ja itsekään ei luultavasti saisi saada jäädä suomalaisten elätiksi. Ja mikäpä sen tehokkaampi tapa tehdä itsemurha kuin sytyttää nuotio huoneen lattialle? Tätä innovaatiota ei Suomessa olekaan keksitty, vaikka itsemurhien luvattu maa olemmekin. Joten paskapuhetta ettei Lähi-idästä tulisi uusia vaikutteita. Tosin hieman kehittämisen varaa tuntuu tässäkin ideassa olevan, kun henki ei lähtenyt eikä edes palovammoja tullut. Saatana mitä sakkia. Onnistuvat tyrimään jopa itsemurhansakin. Tähän väliin kirjamainos:
Suositellaan luettavaksi, käy hyvin ilmi arabien osaamistaso.


10. Ei kiinnosta

Viidennes 20-24 -vuotiaista suomalaismiehistä ei opiskele eikä käy töissä. Sen sijaan että tähän maahan tunkeutuneille perustetaan 128 tukivirkaa ja työryhmää, olisiko oikeudenmukaisempaa huolehtia omista ensin? Minulla on sellainen käsitys, että maan hallituksen tulisi toimia suomalaisten hyvinvoinnin puolesta. Tehkää tähän maahan sellainen rakenne, että ihmiset voivat työllistyä. Sitä ei hoideta työttömyyskorvauksilla, sosiaalituella, asumislisillä ja työharjoittelupelleilyillä, vaan antamalla työnantajille mahdollisuus työllistää ihmisiä kannattavasti. Vaan eipä tunnu kiinnostavan suomalaisten hyvinvointi.


11. Uponnut Suomi

Onhan tässä epäilty, että Suomi uppoaa. Mutta netissä on levinnyt jo vuoden ajan teoria, jonka mukaan Suomea ei ole olemassa. Toivottavasti tieto leviää myös Irakiin, jossa on uskottu tyhmempiäkin huhuja. Tai ainakin haitallisempia, kuten juttua Sipilän talosta.


12. Nimeni on Bent, Jamal Bent

Daniel Craig on kadonnut. Vähän samaan tapaan kuin Skyfallin alussa tehtävän suoritettuaan hän katosi jäljettömiin Britannian tiedustelupalvelulta ja haudattiin poissaolevana. Tällä kertaa kuitenkin tiedetään tasan tarkkaan, että hän on New Yorkissa työstämässä näytelmää. Ongelma on siinä, että hänen pitäisi olla neuvottelemasta roolista seuraavassa Bond-elokuvassa. Craig on kuitenkin osoittautunut haluttomaksi, ellei sitten kyseessä ole neuvottelutaktiikka.
Joka tapauksessa keskustelut Craigin mahdollisesta korvaajasta ja vähintäänkin seuraajasta - tuleva Bond lienee joka tapauksessa hänen viimeisensä - leimahtivat jälleen liekkeihin. Brittilehti The Week julkaisi seitsemän seuraajaehdokkaan listan.
Jos kriteeriksi otetaan se, mitä Ian Fleming itse Bondin ulkonäostä totesi (komea, pitkä, tummat suorat hiukset), listalle jää kolme vaihtoehtoa. Punapäät ja kiharatukkaiset älkööt vaivautuko. No, onhan Daniel Craig blondi, mutta se hänelle suotakoon hyvien suoritusten ansiosta ja muuten täydellisesti ehdot täyttävänä.
Toisaalta en olisi erityisen hämmästynyt, jos seuraava James Bond olisi lehden listaama Idris Elba. Vieläpä siten, että Bond olisi muutettu homoksi, josta onkin jo paineita asetettu elokuvantekijöille. Muslimia hänestä ei ole vielä sentään haluttu tehdä, mutta eiköhän se siitä. Onhan elokuvateollisuudessa samanlainen poliittinen korrektius kuin muuallakin. Jos rooli on kirjoitettu muulle kuin valkoihoiselle ja valkoihoinen kuitenkin esittää sen, hän päätyy Wikipedia-artikkeliin Whitewashing in film. Esimerkkejä:
- John Wayne Tsingis-kaanina elokuvassa Valloittaja
- Laurence Olivier Othellona samannimisessä elokuvassa
- Alfred Molina iranilaisena Sayed Mohmeedyna elokuvassa Lastani ette saa
- Jennifer Lawrence kirjassa "oliivinväriseksi" kuvattuna Katniss Everdeeninä Nälkäpelissä
Vastaavasti jos valkoihoista esittää jonkin muun värinen, hän päätyy myös Wikipediaan. Esimerkkejä:
- Morgan Freeman kirjassa juutalaisena tuomari Whitenä (!) elokuvassa Turhuuksien rovio
- Haile Berry Catwomanin nimiroolissa
- Mos Def kirjassa punapäiseksi kuvattuna Ford Prefectinä elokuvassa Linnunradan käsikirja liftareille
- Michael B. Jordan Fantastic Fourissa aina sarjakuvissa valkoisena esitettynä Liekkinä
Mutta nämä esiintyvät artikkelissa nimeltä Color-blind casting. Havaittavissa lievää törkeämpi kaksoisstandardi, kun toiseen suuntaan operaatio on "whitewashing" ja toiseen suuntaan "color-blind casting".


13. Terveisiä Orwellilta

Ajatusten Citarumjoki (piti googlettaa "maailman saastunein joki") Mikael Jungner lausui näkemyksensä suomen kielestä, valitettavasti suunnilleen standardikielen mukaisesti (vihje Jungnerille - suomen kieli ei ole yhdyssana), joten katsoin parhaaksi kääntää sen lukijoideni iloksi Jungnerin ehdotuksen mukaiseksi uuskieleksi:
Suomi puhua alle 6 miljoona ihminen. Se olla vähän. Liian vähän. Tuo kun syntyä moni suomalainen merkittävä kielitaakka. Kielitaakka tarkoittaa se haitta, joka käytetty kieli yhteisö tai yksilö aiheutua.
Kielitaakka näkyä myös sanat määrä ja kieli kehittyminen. Suomenkieli olla merkittävä vähän sana kuin englanti. Tämä tarkoittaa enemmän kapea ajattelu. Toisaalta suomenkieli kehittyä hidas. Siksi eniten kaikki suuri osa uusi ilmiö olla nimi vierasperäinen ja siksi moni suomalainen enemmän vaikea moni hahmotettava, kuten globalisaatio, digitalisaatio, brexit jne.
Kielitaakka syrjäyttää suomalainen. Maailman ajattelu 99,5 prosentti tapahtua Suomi ulkopuoli jokin toinen kieli kuin suomi. Tämä kääntää suomi vain osa. Me olla sivu moni ilmiö, koska suomenkieli.
Digitaalisuus pahentaa kielitaakka, vaikka konetulkkaus toisaalta keventää se. Digitalisaatio seuraava vaihe olla puheohjaus ja kieli perustuva big data analysointi. Tuo Suomi tulla paha jälkijuna, koska suomenkieli ja myös suomenkieli erikonen rakenne (moni sanapääte).
Suomenkieli olla minä rakas. Sama nähdä se raskas taakka, jonka me moni meidän lapsi äidinkieli myötä sälyttää. Se mikä herättää me nostalgia, estää meidän moni lapsi toteuttaa unelma. Aika kova hinta nostalgia.
Mitä sitten pitää tehdä?
- investoida merkittävä julkinen raha, jotta suomi kieli käyttö moni algoritmi olla moni kansainvälinen moni kaupallinen moni toimija mutkaton
- uudistaa suomenkieli enemmän hyvä moni kone ymmärtää muoto esimerkki etsiä moni vaihtoehto nykyinen moni sana pääteviidakko
- ottaa englanti Suomi kolmas virallinen kieli ja tehdä se pakollinen heti esikoulu lähtien

Jokaisella on oikeus näkemykseensä, mutta siinä kohtaa kyllä kummastelin kun Jungner väitti, että 99,5 % maailman ajattelusta tapahtuu Suomen ulkopuolella jollain toisella kielellä kuin Suomi. Suomen kieliopin mukaan jäljelle jäävä 0,5 % ajattelusta tapahtuu siis joko 1) Suomessa kielestä riippumatta tai 2) Suomen ulkopuolella suomeksi. Koska Suomessa kuitenkin asuu vain alle promille maailman ihmisistä ja suomeksi ajateltaneen ulkomailla suhteellisen vähän, osuuden pitäisi olla luokkaa 0,1 %. Olisiko Jungner syyllistynyt rasismiin ja epäillyt suomalaisten ajattelevan monin verroin tehokkaammin kuin ihmisten keskimäärin? Mikä toisaalta on varsin uskottavaa kun katsoo miten hyvin täällä on pärjätty johonkin ählämistäniin verraten.
Jungner siis esitti, että suomen kielestä (huomaa Miihkali välilyönti) poistettaisiin sijapäätteet ja adjektiiveihin liitettäisiin eteen negatiivisuuden ilmaisemiseksi etuliite "ei", jolloin osasta voitaisiin luopua. Eihyvä, sanoisin. Piti nimittäin käydä kirjahyllyllä ja tarkistaa Orwellilta, että romaanissa Vuonna 1984 käytettiin täsmälleen samaa menettelyä uuskielessä. Mikä toisaalta muodosti hauskan ristiriidan sen kanssa, että Jungner väitti englannin olevan parempi kieli siksi että siinä on enemmän sanoja. Jungner ei ilmeisesti ole koskaan yrittänyt kirjoittaa englanniksi täsmälliseksi tarkoitettua tekstiä. Juuri sanojen ja vivahteiden määrä yhdessä hankalan rakenteen kanssa tekee englannista vaikean kielen. Englannin kieli on yksi maailman vittumaisimmista kielistä. Alkeet oppii helposti, mutta sanojen oikeinkirjoitus ja etenkin korkeatasoisen tekstin tuottaminen ovat yhtä helvettiä. Verratkaa vaikka sitä, kuinka nopeasti lapset oppivat lukemaan ja kirjoittamaan äidinkielenään englantia verrattuna suomeen. Ero on iso. Ja kannattaa myös verrata sitä, kummat kirjoittavat paremmin äidinkieltään aikuisina, britit vai suomalaiset.
Ehdotuksesta ei voi muuta todeta kuin että typeryysmittarilla se ylitti kaikki mahdolliset sallitut rajat. Vaikka mittarin olisi etukäteen kalibroinut demarisäädöille.


14. Rehellinen venäläisurheilija

Venäjällä vuoden rehellisen urheilijan palkinnon saa yleensä sellainen dopingista kärynnyt, joka tunnustaa. Tällä kertaa palkinnon saajaksi kova ehdokas olisi kuitenkin Andrei Dmitrijev, joka laukoi näkemyksiään Venäjän doping-tilanteesta. Rohkea veto ottaen huomioon, mitä on tapahtunut Venäjällä vallanpitäjien arvostelijoille. Jutussa ei mainittu, minkä tason mies Dmitrijev on, todettiin vain että kansallista tasoa. Piti tarkistaa Tilastopajasta. Kävi ilmi, että miehen ennätys parhaalla matkalla 1500 metrillä on viime vuonna juostu 3.42,54, jolla hän oli Venäjän tilastoissa neljäntenä. Ei siis mikään pilipalimies, mutta edustustehtäviin taitaa olla turha pyrkiä. Vaikka kaikki paremmat päätyisivätkin kilpailukieltoon.


15. Miljonääri

Otsikko totesi, että jääkiekkoilijasta tuli miljonääri pulloja palauttamalla. Okei, kyllähän minä tunnen yhden entisen liigakiekkoilijan jolle happo on maistunut siinä määrin, että jos kaikki pullot olisi säästänyt ja kerralla palattanut, niin olisi siitä sievoinen summa kertonut. Mutta että miljoona?
No, ensinnäkin kyseessä oli norjalainen eli kruunumiljoona, mikä on noin 118 000 euroa. Siltikin melkoinen määrä pulloja tarvittaisiin, mutta kyseessä olikin norjalainen erikoisuus eli palautusarpajaiset. Stefan Espelandille osui päävoitto eli mainittu miljoona kruunua.


Loppukevennys: Blogistin perversio

Olen aina pitänyt itseäni tavallisen tylsänä heterona, vaan nyt löytyi minullekin kunnon perversio. Olen sapioseksuaali. Enpä ollut ennen moista termiä kuullutkaan, mutta se tarkoittaa sitä että tuntee vetoa älykkäisiin naisiin. Täsmää. Olen usein todistanut empiirisesti valon nopeuden olevan äänen nopeutta suurempi havaitsemalla, että moni nainen vaikuttaa ihastuttavalta kunnes kuulee mitä hänellä on sanottavanaan.


P.S. Vielä lisäys. Kuten hyvin tiedetään, Israelin tiedustelupalvelun agentit kidnappasivat aikoinaan yhden holokaustin päätoteuttajista eli Adolf Eichmannin Argentiinasta. Hänet asetettiin Israelissa oikeuden eteen, tuomittiin ja hirtettiin vuonna 1962. On kierrellyt huhuja, että hänen teloituksessaan oli joitain ongelmia. (Tällä en tarkoita sitä vitsiä, jossa Eichmannilta kysyttiin viimeistä toivomusta. Eichmann vastasi, että haluaa kääntyä juutalaiseksi. Tätä ihmeteltiin kovasti, mutta eihän siinä muu auttanut kuin kutsua rabbi paikalle suorittamaan tarvittavat toimenpiteet. Hirttolavalla Eichmannilta kysyttiin viimeisiä sanoja, johon tämä vastasi "Taas kuolee yksi juutalainen...") No mutta joka tapauksessa israelilaiset ovat nyt paljastaneet, mitä tapahtui ja dramatisoineet tapahtumat televisio-ohjelmassa:

3 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Nämä viikkokommenttisi ovat dynyä. Tuo video nauratti samoin kuin maailman saastunein joki ja luonnollisesti Gambiaan muuttaneen Eijan tarina. Vaikka Eija olikin onnellinen nainen, luulen että Eijan lasten isä on varmaan nauranut itsensä kipeäksi kuultuaan exän ratkaisusta.

Hyvää joulua ja olkoon lahjoissa mieluisia yllätyksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Kohtaan 12: poliittisen korrektiuden vuoksi elokuvien pääosiin pitäisi aina valita kehitysvammainen pygmilesbo.

Jaska Brown kirjoitti...

Kumitonttu: Kiitoksia. Törmäsin tuohon videoon sattumalta ja suunnilleen ensimmäisen minuutin ajan luulin ihan oikeasti, että kyseessä on tapahtuman dramatisointi. WTF-reaktion jälkeen repesin aika totaalisesti.

Anonyymi: Joka on vieläpä muslimi.