Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 17. marraskuuta 2015

Pariisi

Tämän vuoden alussa kirjoitin sivalluksen, jossa käsittelin muslimien terrori-iskuja. Tasan vuorokausi myöhemmin terroristit iskivät Charlie Hebdo -lehden toimitukseen. Perjantaina kirjoitin välihuomautuksen onnistuneesta - siis vain pommittaja kuoli - Jemenissä tapahtuneesta iskusta. Kaksi tuntia sen jälkeen alkoivat Pariisin iskut.

Aloin odottelemaan, milloin pihaan kaartaa Supon auto ja minut viedään käsiraudoissa tutkintavankeuteen epäiltynä terroriin yllyttämisestä.

Puolustuksekseni voin vain todeta, että on pirun vaikeaa kirjoittaa muslimiterrorista ilman että pian sen jälkeen sattuu muslimiterroristien isku. Jos tässä maassa on joku jolle tämäntapaisen iskun tulo oli yllätys, niin lupaan tulla vähintäänkin irrottamaan tapin hänen tynnyristään. Kannattaa varmaan aloittaa alan asiantuntijoiksi mediassa julistautuneista. Mikä helvetti siinä on, että tämmöinen amatööri osuu oikeaan melkein 100-prosenttisesti siinä missä asiantuntijoiden ennusteet räjähtävät (sananvalinta tarkoituksellinen) joka kerta tuhannen päreiksi. Kirjoitin Charlie Hebdo -iskujen jälkeen: Eli äärimuslimiterrorismi jatkuu, tosin jatkaa luonnollisesti kasvuaan muslimivähemmistön kasvaessa. Kumpi oli oikeammassa, minä vai islamtutkijat?

Islamin valkopesu alkoi jo ennen kuin verijälkien pesu kaduilta. Tuntui, että vallitsi suorastaan kilpailu siitä, kuka ehtii ensimmäisenä ja kovimmin huutamaan, että tällä ei ole mitään tekemistä islamin kanssa. Huvittavaa asiassa on se, että juuri nämä terroristit edustavat islamin kirjaimellisinta tulkintaa. Jos koraanin tarkimmalla mahdollisella noudattamisella ei ole mitään tekemistä islamin kanssa, niin millä sitten on? Ehkä koko slogan pitäisi muuttaa muotoon "Islamilla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa". Oikeastaan ainoa, joka on toistaiseksi jäänyt puuttumaan on väite siitä, että koko operaatio olisi Mossadin ja/tai CIA:n false flag -operaatio. Tämän väittäminen tosin olisi aika paksua, koska ISIS on jo ilmoittanut tehneensä iskut. Tosin onhan ISIS:iä itseäänkin väitetty juutalaisten salajuoneksi muslimeja vastaan. Tähän täytyy kyllä todeta, että kovin innokkaasti muslimit ottavat osaa itsensä vastaiseen toimintaan.

On yksi ainoa edes jossain määrin uskottava argumentti false flagin puolesta. Siis oikeasti, miten olisi mahdollista että muslimitunarit kykenisivät suorittamaan noin onnistuneen operaation? Toisaalta tällekin on olemassa benchmark eli vertailukohta. Operaatioon arvioitiin osallistuneen kymmenen aktiivista tekijää ja kymmenittäin suunnittelijoita sekä sadoittain tukijoita. Resurssit olivat valtaisat ja käytössä ollut budjetti suuri. Lopputulos: noin 130 kuollutta eli 13 per hyökkääjä, ehkä noin yksi per aktivisti. Tämän sai siis aikaan paras yhdistelmä mitä musulmaaneilla oli tarjota. Vertailukohta: yksittäinen hullu Breivik, joka joutui hankkimaan kaiken omalla kustannuksellaan, suunnittelemaan koko operaation täysin yksin ja myös toteuttamaan sen saaden aikaan kaksi erillistä iskua kaukana toisistaan. Lopputulos: 77 kuollutta. Tästä voimme päätellä, että jopa hullu länsimaalainen on noin 77 kertaa tehokkaampi kuin täysissä järjissään (islam poislukien) toimiva rättipää. Tunareita mitä tunareita.

Yhden ainoan hyvän havainnon suvaitsevaisto on onnistunut tekemään. Näiden iskujen tulisi saada ymmärtämään, mitä sieltä ISIS-seudulta paetaan. Tämä on aivan totta. Turhapaikkaturistien joukossa on epäilemättä myös niitä, jotka ovat lähteneet syystä karkuun. Tähän taas sanoo sanansa pakolaisasiantuntija, omakohtaista kokemusta aiheesta omaava Antti Rokka: "Katsoha sie. Tää asja on näi. Jos sie lähet juoksemaa, nii sie saat juossa Pohjalahel saakka. Kyl hää tulloo peräs, älä yhtää eppäile." Kun ISISiä on nyt lähdetty pakoon, ISIS on voittanut ja seuraa perässä. Jos länsimaat suljetaan, on pakko taistella. Ja voiko se nyt olla niin vaikeaa, ottaen huomioon että ISISillä on ehkä 50 000 miehen kuvatusta hajanaisissa riveissään. Irakin ja Syyrian yhteenlaskettu väkiluku on 50 miljoonan luokkaa ja siitä edes yhden prosentin mobilisaatio tuottaa kymmenkertaisen armeijan, jonka voimavarat ovat aivan toista luokkaa. Pakolaisiksi tulisi huolia vain naisia ja pikkulapsia, ei ainuttakaan aikuista miestä. Tällä operaatiolla olisi todennäköisesti myös mukava sivuseuraus eli islamin romahdus.

Se osa pakoloisista, joka on oikeasti lähtenyt karkuun, ajaa islamin asiaa tehokkaammin kuin ISIS koskaan. Islamin uskoa on kahdenlaista: haitallista ja tuhoisaa. Tulijoista varmasti ylivoimainen enemmistö on pelkästään haitallisia. On kuitenkin jo tilastollisesti selvää, että joukossa täytyy olla myös sotarikollisia ja potentiaalisia terroristeja. Islamia voisi verrata pilleriin, jonka syöminen aiheuttaa yhdeksälle kymmenestä vain lieviä oireita, mutta se joka kymmenes on fataali. Tällä kertaa valitettavasti myös muille kuin potilaalle itselleen. Pahinta asiassa on se, että ei ole olemassa mitään konstia tietää, kuka on se, joka kääntyy "maltillisesta" islamista "radikaaliin", kuten näistäkin iskuista on voitu havaita. Ihan tavallinen pariisilaislähiössä kasvanut musliminuori, jonka perhe on ilmeisesti aivan kunniallisia ainakin muslimiasteikolla, ryhtyi terroristiksi.

Ainoa loogisesti järkevä johtopäätös on käännyttää maan rajalta jokainen mahdollinen terroristi. On huomattavasti pienempi riesa evätä turvapaikka 999 pelkästään haitalliselta pakoloiselta kuin päästää maahan se yksi, jonka tekemä terrori-isku surmaa suomalaisia. Siinä sivussa tulee estettyä noista 999:stä niiden 99:n pikkurikollisen tekemät ryöstöt, raiskaukset ja pahoinpitelyt. Lopuista 900:sta jää myös kärsimättä heidän aiheuttamansa taloudellinen rasite, jota aiheuttavat kaikki muut paitsi ehkä ne noin sata, jotka työllistyvät johonkin muualle kuin tulkiksi tai vastaaviin ammatteihin, joille ei ilman loisijoita olisi mitään tarvetta.

Toisen maailmansodan alkaessa manner-Yhdysvalloissa asui toistasataatuhatta japanilaista ja heidän tekemiään terrori-iskuja pelättiin. Yhtään tällaista ei sattuneesta syystä tapahtunut. Sodan jälkeen japanilaiset integroituivat sitten osaksi amerikkalaista yhteiskuntaa, kun olivat saaneet oppitunnin siitä miten USA suhtautui potentiaaliseen uhkaan. Suomen - ja toki muidenkin sivistysmaiden - tulee menetellä muslimien kanssa samoin. On täysin käsittämätöntä, miksi turvapaikanhakuprosessi kestää kuukausia, jopa vuosia. Suurimmalla osalla riittäisi vuorokausi. Tervetuloa Suomeen, tässä alkupalaksi kinkkuvoileipä. Jaa ei maistu? No, 180 asteen käännös, kiitos ja näkemiin. Ja jos maistuu, niin sitten odotellaan muutama tunti. Jaaha, että isompi vessahätä? No, tuo ovi tuossa. Eikä kiivetä pöntölle vaan istutaan ja käytetään sitten paperia. Sitä löytyy rullalta vierestä. Koristeeksi on painettu shahada. Yhtä käytettyä on sitten vilautettava asioinnin jälkeen todisteena. Jos ei onnistu, niin sitten ei ole ollut oikeasti mikään hätä lähteä sieltä Paskastaniasta ja pikakäännytys. Ja jos onnistui, niin siinä tapauksessa tervetuloa Suomeen ja bussi sopeuttamisleirille lähtee parin tunnin kuluttua, turvapaikkahakemus pääsee käsittelyjonoon ja hoidetaan niin pian kuin mahdollista.

Vaan eipähän näin tietenkään tule tapahtumaan. Poliisin suurin huoli tuntuu olevan se, että suomalaiset alkavat herätä ja ovat ajelleet Suomen liput auton ikkunassa. Samaan aikaan todetaan, että terrorismista ei ole pelkoa, ovathan VOK-asukkaat päättäneet ilmoittaa, jos tästä näkyy merkkejä. Tosin uskonveljen ilmiantaminen vääräuskoiselle on islamin säädösten vastaista, toisin kuin vääräuskoiselle valehtelu islamin edistämiseksi. Päätellen poliisiautojen jatkuvasta virrasta VOK:ien suuntaan ilmoituksia on kuitenkin tullut tiheään, elleivät sitten kyseessä ole ollut rauhantahtoisten asukkien erimielisyydet siitä, millä tavoin käyttäydytään rauhantahtoisesti.

Jos tästä nyt jotain positiivista etsii, niin ranskalaiset näyttävät löytäneen housunsa. Presidentti Hollande totesi maan olevan sodassa, ilmoitti että ISIS on tuhottava ja Ranska on jo iskenyt Syyriaan ilmasta. Ihan hyvä noin, mutta paremminkin olisi asian voinut hoitaa. Tässä toimenpideohjelma Hollandelle:
1) Lähetetään viesti ISISille ja kysytään varmistus sille, olivatko he iskun takana.
2) Kun tämä on saatu ja asiasta ei ole epäilystä, toimitaan ISISin haluamalla tavalla. Sehän on julistautunut valtioksi, joten Ranska tunnustaa ISISin ja julistaa sille saman tien sodan.
3) Sodanjulistuksen jälkeen Ranska ilmoittaa, että ISISin on antauduttava ehdottomasti 24 tunnin kuluessa.
4) Kun näin ei tapahdu, Ranska iskee kaikin käytettävissään olevin keinoin ISISiä vastaan, kunnes se antautuu ehdottomasti.
"Kaikin mahdollisin keinoin" tarkoittaa sitä, että jos ja kun ISIS käyttää kaikkea mahdollista käsiinsä saamaa teknologiaa, myös Ranska käyttää kaikkea länsimaisen teknologian suomia sotimismahdollisuuksia. Sen verran asiassa on toki tasoitusta, että myös ISIS käyttää pelkästään länsimaista teknologiaa - jos se joutuisi sotimaan muslimien kehittämin asein, sota menisi sen puolelta kivien heittelyksi. Mutta ISISillä ei ole käytössään kaikkea länsimaiden teknologiaa, toisin kuin Ranskalla. Tähän teknologiaan kuuluvat myös ydinaseet. Harmillisesti Ranska on joutunut luopumaan keskimatkan ydinohjuksistaan, joiden kantama olisikin sopivasti ollut juuri riittävä. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä Ranskalla on käytössään paitsi ohjuksilla varustettu sukellusvene, myös halutessaan alueella täydellinen ilmaherruus ja sen hävittäjät kykenevät kuljettamaan ydinkärkiä. Ydinaseen mahdollista käyttöä tulisi kuitenkin harkita saman periaatteen mukaisesti kuin Hiroshiman ja Nagasakin pommituksia; onhan selvää että ilman ydinpommituksia amerikkalaisten miehistötappiot olisivat olleet valtavat. Tuolloin ydinaseesta tiesivät vain harvat ja valitut ja niinpä maihinnousuun Japaniin varauduttiin mm. valmistamalla sopivaksi arvioitu määrä haavoittumisesta myönnettäviä Purppurasydämiä. Niitä ei olekaan tarvinnut valmistaa 70 vuoteen, vaan on kulutettu vanhaa varastoa. Mikäli Ranska arvioi miehistötappiot konventionaalisessa sodassa liian suuriksi, kynnys ydinaseen käyttöön saattaa ylittyä.

Joka tapauksessa ISIS:in tultua tuhotuksi jälkihoito tulee suunnitella valmiiksi. Erittäin hyvä ajatus olisi erilaisin kannustimin - keppi ja porkkana on vanha toimiva järjestelmä - hoitaa mahdollisimman suuri osuus Ranskan 5-10 miljoonasta muslimista muuttamaan alueelle siirtolaisiksi. Länsimaalaistunut, koulutettu väestö pystyisi taatusti nostamaan alueen sivistyneemmäksi valtioksi. Samalla tulisi hoidettua se, mikä jäi edellisellä kerralla tekemättä - Syyriahan on Ranskan entinen alusmaa. Sana "siirtomaa" on virheellinen, koska ranskalaisia ei liiemmin asu entisissä alusmaissa, vaan Ranska itse on entisten alusmaidensa siirtomaa. Kääntämällä siirtolaissuunta päinvastaiseksi saataisiin maailman kehitys vihdoin urilleen. Nykytilannetta kun voi verrata lähinnä siihen, että lietelantasäiliöstä käy virta juomavesisäiliöön päin. Maailman hyvinvointia ajatellen on historiallisesti katsoen huono asia, jos muutto tapahtuu epäonnistuneista kulttuureista onnistuneisiin. Voi vaikka miettiä, kumpi olisi molempien maiden kannalta parempi, se että Suomeen on muuttanut 20 000 somalia eläteiksi vai se, että Somaliaan olisi muuttanut 20 000 suomalaista rakentamaan siitä edes vähän sivistyneempää valtiota.

11 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kirjoituksesi inspiroimana veikkaan, että vastapuolellamme jo varsin kuluneen "vihapuheen" lisäksi otetaan käyttöön uusi termi "ennustuspuhe".

Eeko kirjoitti...

"Operaatioon arvioitiin osallistuneen kymmenen aktiivista tekijää ja kymmenittäin suunnittelijoita sekä sadoittain tukijoita. Resurssit olivat valtaisat ja käytössä ollut budjetti suuri."

Luultavasti ei. Terrori-iskuja ei kannata suunnitella suurella joukolla, sillä riskit soluttautujista, toisiin ajatuksiin tulevista tai muutoin vain salaisuuksien vuotamisesta kasvaa terrorisolun suuruuden neliöjuurena. Breivik oli niin tehokas, koska hän toimi yksin. Näin monen huseeraajan onnistunut yhteistoiminta on pienoinen ihme.

Ilmiö on ihan sama, kuin millä tahansa työpaikalla tai harrastekerhossa. Muutaman tyypin kanssa koordinointi vielä yleensä onnistuu, mutta tusinan paikkeilla kämmellyksiä vain alkaa tulla.

AuvoT kirjoitti...

Näinpä, onneksi suurin osa muslimeista ei noudata oppiaan tunnontarkasti.

Meillä kristityillä asia on toisinpäin, valitettavasti suurin osa ei noudata oppiaan tunnontarkasti.

Jaska Brown kirjoitti...

Eeko: Toki noin. Aivan varmasti operaatio on pidetty niin pimeässä kuin mahdollista ja jokaiselle on kerrottu vain se, mitä hänen on tiedettävä oman osuutensa hoitamiseksi. Mutta näitä pikkutekijöitä on ollut varmasti kymmeniä. Heistä vain harva on tiennyt mitään muuta kuin työskentelevänsä terroristiorganisaation hyväksi.

Yrjöperskeles: Taitaa olla tuonkin kajahtaneen näkemys se minkä tämän tekstin avaukseksi totesin: se, että me ennustamme terrori-iskuja, itse asiassa aiheuttaa terrori-iskut.

AuvoT: Pääsit Takkiraudan päivän mietelmäksi tuolla kommentilla.

Önö kirjoitti...

"Islamin uskoa on kahdenlaista: haitallista ja tuhoisaa."

Kerroppas millä tavalla Islam on haitallista Indonesiassa? Maailman joka kuudes muslimi nimittäin tulee tuosta maasta, jossa on demokratia voimassa, naisilla samat oikeudet kuin miehillä jne.

"Huvittavaa asiassa on se, että juuri nämä terroristit edustavat islamin kirjaimellisinta tulkintaa. Jos koraanin tarkimmalla mahdollisella noudattamisella ei ole mitään tekemistä islamin kanssa, niin millä sitten on?"

Ääritulkintoja on myös olemassa kristinuskossa, etkä toivottavasti sinäkään pidä heitä kristinuskon edustajina vaan nimenomaan ääriliikkeinä, kuten ISISkin tulisi nähdä.

"Näinpä, onneksi suurin osa muslimeista ei noudata oppiaan tunnontarkasti.

Meillä kristityillä asia on toisinpäin, valitettavasti suurin osa ei noudata oppiaan tunnontarkasti."

Onneksi suurin osa kristityistä ei noudata tunnontarkasti vanhaa testamenttia...

Jaska Brown kirjoitti...

Önö: Tästä nälkävuoden mittaisesta listasta Indonesiassa tapahtuneista muslimien terrori-iskuista voit vaikka aloittaa.
Kristittyjen ei tulekaan noudattaa Vanhaa Testamenttia. En ole teologi joten en muista ulkoa enkä ehdi nyt kaivamaan tarkkaa lähdettä, mutta jo Jeesus sanoutui irti VT:n noudattamisesta toteamalla, ettei sitä pysty pitämään. Myöhemmät kirkolliskokoukset ovat sen vahvistaneet. Toki jotkin - aivan oikein - ääriryhmät vetoavat VT:hen, mutta ero muslimeihin onkin juuri siinä, että muslimeilla ei ole Uutta Koraania, joka olisi kumonnut Vanhan Koraanin. VT:hen vetoavat krisityt eivät tunne teologiaa, kun taas fundamentalistimuslimit tuntevat omansa.

AuvoT kirjoitti...

Jep, Ruukinmatruuna näkyy ilmaisseen samansukuisesti

Ja sitten tietokilpailu: mikä on pahin islamistiterroristien isku 2015? Vastaus: isku Garissan yliopistoon, by Al-shabaab. Miksi emme heiluttele Kenian lippuja joka paikassa?

Eeko kirjoitti...

"Aivan varmasti operaatio on pidetty niin pimeässä kuin mahdollista ja jokaiselle on kerrottu vain se, mitä hänen on tiedettävä oman osuutensa hoitamiseksi. Mutta näitä pikkutekijöitä on ollut varmasti kymmeniä. Heistä vain harva on tiennyt mitään muuta kuin työskentelevänsä terroristiorganisaation hyväksi."

Tämäkin on jo aivan liian paljon tietoa jaettavaksi avainhenkilöiden ulkopuolelle. Jos terroristiorganisaatiolle tietoisesti työskentelevä päätyy katumapäälle ja vasikoi vaikka poliisille, se riittää varsin hyvin vähintään suunnitelmien pilaamiseksi tai jopa solun pidättämiseksi.

ISIS:n resurssit ainakin Ranskassa lienee tämän iskun myötä käytetyt hyvin pitkäksi ajaksi. "Rauhan aikana" pahantekijöitä suojaa oikeusperiaatteet siinä missä meitä kaikkia. Poliisi Ranskassa ja muualla luultavasti epäili tekijöitä ennalta enemmän tai vähemmän, mutta mielivaltaiset kotietsinnät ja pidätykset todistusaineiden valossa olisi kääntyneet poliisia vastaan. Iskun jälkeen Ranskan poliisilla on ollut valtuudet ja "moraalinen oikeus" tehdä sadoittain ratsioita, pidätyksiä ja löytänyt kymmeniä aseita. Mukaanlukien raskasta aseistusta ja räjähteitä. Kuitenkin sadat kotietsinnät epäiltyjä kohtaan ovat myös olleet tuloksettomia. Jos tämmöinen suuroperaatio olisi tehty ennen iskuja, poliisi olisi ollut syytteen alla rotusyrjinnästä ja kohtuuttomasta voimankäytöstä.

Jos terroristijärjestön on tarkoitus tehdä suurisku, siihen kannattaa käyttää niin paljon resursseja kuin vain mahdollista. Iskun jälkeen kestää aikaa, ennen kuin poliisien ratsaamat asekätköt saadaan uudelleenrakennettua. Strategisesti olisi mielekkäämpää tehdä useita pienempiä iskuja pidemmällä aikavälillä, mutta logistisesti tätä terrorisotaa kannattaa käydä Pariisin tai 911 tyyliin useisiin kohteisiin kerralla hyökkäämällä.

Koska tekijöiden resurssit eivät ole valtaisia, budjetti ei ole suuri eikä (luotettavia) tukijoukkoja ole kovin paljoa. Pariisin isku luultavimmin poltti suuren valtaosan (ehkä 80-90%?) siitä iskukyvystä, jota ISISin takfiriterroristeilla on Ranskassa käytettävissään. Aika näyttää, kuinka kauan kyvyn uudelleenrakentaminen kestää.

Ironmistress kirjoitti...

Önö ja JB: Tämänpäiväinen Takkirauta käsittelee tuota kysymystä, eli miksi VT ja halakha eivät koske kristittyjä eivätkä ole koskaan koskeneetkaan. [Poikkeus: jos olet syntynyt juutalaisesta äidistä, halakha koskee sinua.]

Kumitonttu kirjoitti...

Mitähän tuo Önö ajatteli väitteellään? Että jos joka kuudes muslimi elää Indonesiassa, niin islamin täytyy olla rauhan uskonto. Minusta tuossa väitteessä ei ole mitään logiikkaa. Koska joka kuudes suomalainen elää Helsingissä, niin Suomesta tulee hyviä formulakuskeja...?

Kouvolan polttopullomiehelle vaaditaan kolmea vuotta ehdotonta polttopulloiskusta. Rikos on toki vakava ja mies on ehdottomasti vaaraksi ympäristölleen, joten vankila on oikea paikka. Valitettavasti hänen palatessaan vankilasta, tilanne Suomessa on mennyt entistä huonommaksi, joten tässä meillä on mahdollinen taparikollinen esillä. Vankeustuomio vie häneltä lopunkin kunnioituksen eduskuntaan ja käy kuten Seppo Lehdolle James Hirvisaaren vieraana eduskunnan lehterillä.

Kölnissä pormestariehdokasta ja sittemmin vaalit voittanutta kukkahattua puukottanut mies oli kuulemma työtön. Paikalliset virkamiehet olivat määränneet miehen töihin vastaanottokeskukseen, mikäli mielii saada työttömyystukea tms. Ymmärrän että näitä esimerkkejä tulee kiihtyvällä tahdilla. Ruotsissahan on kokemusta poliitikkojen murhista, joten oppi siirtyy tännekin. Jyrki Kataista puukolla lähestynyt mies Salon torilla onneksi jätti tekonsa saattamatta loppuun, mutta hän antoi vaarallisen esimerkin.

Meille on kehittymässä sellainen yhteiskunnallinen vetypommi, ettei ole totta. Kun työttömyysaste pomppaa tuonne 15%:n päälle (siis virallinen aste), niin kamelin selkäranka katkeaa. Tähän menee aikaa noin 18 kuukautta. Vasemmisto odottaa sitä hetkeä, että se voi käydä näiden "fasistien" kimppuun poliittisten johtajiensa luvalla. Jyväskylän kirjastopuukotus antaa esimakua tulevasta.

Jaska Brown kirjoitti...

Eeko: Kuten totesin, se että kerää rahaa terroristeille, väärentää passeja tai kuljettaa salaperäisen paketin rajan yli, ei vielä kerro tekijälle yhtään mitään siitä, mihin konkreettiseen tarkoitukseen se on tarkoittu.

Ironmistress: Oli ansiokas teksti ja toimii hyvänä referenssinä.

Kumitonttu: Sehän tässä ihmetyttää, että on päivänselvää mihin ollaan menossa, mutta kukaan ei halua pysäyttää kehitystä jotta selvittäisiin helpommalla kuin sitten aikanaan.