Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


perjantai 3. heinäkuuta 2015

Välihuomautus 72: Aineettomia etuja

Joskus ihmisen elämässä tulee vastaan tilanne, kun ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Tällainen fiilis tuli, kun sai lukea uutisen, jonka mukaan Pelkosenniemen kunta harkitsee pakolaisten ottamista. Nyt nimittäin suvaitsevaisto tuntuu kaivelevan jo laarin pohjaa, mitä perusteluihin tulee. Aloitteen takana oleva kunnanvaltuuston puheenjohtaja (vihr.) antaa kyllä aluksi ne väsyneet fraasit "Nyt kun maailman hätä on niin suuri, mikseivät Lapin pienet kunnatkin voisi ottaa pakolaisia", "Parempi ihmisten on olla minikunnissa kuin sota-alueilla" ja "Koska Pelkosenniemellä on tyhjillään olevia kunnan vuokra-asuntoja, pakolaisten asuttaminen onnistuisi helposti".

Mutta loppukaneetti oli aivan uusi tunnustus ja yritelmä alalla:
"Taloudellisesti kunta ei varmaan jäisi plussalle pakolaisista, mutta monikulttuurisuus voi tuoda aineettomia etuja, jotka voivat olla kunnalle ja kuntalaisille positiivinen asia."

Näin Tuntematonta sotilasta mukaillakseni, pakolaisista ei ole hyötyä ja sen tunnustaa jo sosialistinenkin mokuttaja. Kun hyödyistä esitetyt väitteet on yksi kerrallaan ammuttu alas, ei ole enää mitään muuta tarjota kuin "aineettomat edut". Kun tämän kääntää suomeksi, se kuulostaa seuraavalta: "Pakolaisista saattaa olla positiivisia seuraamuksia, mutta en nyt keksi mitä ne ehkä kenties mahdollisesti saattaisivat olla, mutta niitä voi tarkemmin määrittelemättä kukaties olla olemassa, joten meidän kannattaa ottaa pakolaisia."

Lohduttavaa asiassa tietysti on se, että vihdoinkin mokuttajat ovat ottaneet opikseen eivätkä edes yritä toistaa ikuisia fraasejaan saavutettavista hyödyistä, vaan tunnustavat rehellisesti kyseessä olevan heidän omat kicksinsä moraalisesta paremmuudesta, kuten Yrjöperskeles jo vuosi sitten ehdotti tehtäväksi. Esityksen laatijan lausuntoon verrattuna kun Pelkosenniemen suuren pojan Andy McCoyn lausunnotkin vaikuttavat loogisilta ja loppuun asti ajatelluilta. Tosin laatijan puolustukseksi on sanottava, että Andy McCoy on tiettävästi käynyt Pelkosenniemellä vain kahdesti, ensimmäisen kerran äitinsä sukulaisvierailulla syntymässä siellä ja toisen kerran patsaansa paljastustilaisuudessa. Jos McCoykin olisi asunut Pelkosenniemellä riittävän pitkään, ehkä hänenkin lausuntonsa putoaisivat järkevyydessään samalle tasolle.

8 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Vai aineettomia etuja. Mitäpä jos lähettäisin postia verottajalle ja ilmoittaisin siirtyväni suppeakatseisesta mammonan palvonnasta tilittämään pelkkiä aineettomia etuja kotikuntaani. Voisin vaikka väreillä suvaitsevaisuutta kylän raitilla aamusta iltaan huoltiksen terassilla kahvia ryystäen. Luonnollisesti toisin myös sivistystä Pohjolaan kertomalla, että ne jotka eivät usko samoihin asioihin kuin minä, eivät oikeasti ansaitse elää elleivät maksa minulle rahaa. Itsellenihän aineettomat edut eivät riitä, koska niillä ei saa vatsaa täyteen.

Hauskaa että Vihreät ovat Pelkosenniemellä saaneet puheenjohtajan paikan. Vanhat korpikommarit tunnistavat oikean aatteen - väristä viis. Ja onhan vihreä tietty islaminkin väri.

Professori kirjoitti...

Pelkosenniemelle räkkä-aikaan vain kaikki turvapaikkaa vonkuvat. Saavat sitten nuorukaisetkin runsaasti pisteliästä naisseuraa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ne kauanaaikaa siellä viihdy, vaan häipyvät nopeasti takas, kun saavat tutustua paikalliseen mäkäräis- ja itikkakulttuuriin :)

Anonyymi kirjoitti...

Aika väsynyttä läppää, tuolta valtuuston puheenjohtajalta siis. Ja siinäkin tapauksessa, että Pelkosenniemelle nyt jokin määrä näitä lapsukaisia ilmaantuisi, niin eiköhän kohta jo olisi käynnissä ankara märinä, että eihän tänne jumalan selän taakse nyt ketään voida asuttamaan ryhtyä. Eli "väärästä" sijoittamispaikkakunnasta ja sen "virikeköyhästä" elinympäristöstä saataisiin näppärästi leivottua alta aikayksikön tiedä vaikka ihan ihmisoikeuskysymys. Ja niissä asioissahan kompromissien tekeminen sun muu Pyhään kajoaminen on tunnetusti täysi mahdottomuus. Ruåtsissahan näistä korpikyläkokeiluistakin yllä mainittuine seurauksineen on saatu jo käytännön kokemuksia, edelläkävijöitä kun tunnetusti ovat. ;)

-G-mies-

Strix Senex kirjoitti...

Tämä oli vihreiden edustajalta jälleen kerran niitä puheenvuoroja, jotka saivat ihmettelemään, että miksi se oikein esitettiin. Puhuja tiesi puhuvansa puppua, kuulijat ja lukijat tiesivät, että puhuja puhuu puppua ja kaiken huipuksi puhuja tiesi tai ainakin hänen olisi pitänyt tietää, että kuulija tietävät hänen puhuvan puppua. Asiansa tuo puhuja olisi pystynyt esittämään lyhyesti ja ytimekkäästi, vaikkapa seuraavasti: "Minä haluan Pelkosenniemelle maahanmuuttajia. Minulla ei ole asiaperusteita, mutta ideologisista syistä minä haluan". Sen sijaan hän esitti pitkän litanian, joka kertoi, että hän pitää kuulijoita pöljinä, että hän on itse pöljä tai todennäköisesti molempia.

Anonyymi kirjoitti...

Propaganada vaan jatkuu.

LÄHES(?) kaikki pitävät:
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/lahes-kaikki-suomalaiset-pitavat-kehitysapua-tarkeana-eivatka-haluaisi-leikata/5211896

-heppa-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Laarin pohjia kieltämättä kaivellaan. Ovatkohan nuo tyypit muuten henkilökohtaisessa elämässään yhtä lailla nenästä vedettäviä hölmöjä kuin mitä tuossa ideologisessa puuhailussaan?

Jaska Brown kirjoitti...

Kumitonttu: Näinpä. Hauskinta tosiaan on se, että edes minkäänlaista vihjettä "aineettomien etujen" laadusta ei anneta. Vihreä Pelkosenniemen kunnanvaltuuston puheenjohtajana oli melkoinen yllätys minulle, kun nuo Lapin korpikommunistit ovat enemmänkin Länsi-Lapin juttu - itälappilaiset oppivat jotakin partisaani-iskuista. Pelkosenniemen kunnanvaltuuston kokoonpano näkyy v. 1985 olleen 6 sosialistia ja 16 ei-sosialistia, joten siihen nähden kummallista.

Professori: Myös tammikuun pakkaset olisivat hyvä. Oikeastaan nykyistä parempi vaihtoehto olisi asuttaa kaikki - ihan kaikki - Pelkosenniemelle.

G-mies: Mutta mehän osaamme välttää kaikki Ruotsissa tehdyt virheet!

Strix Senex: Helppoahan tämä homma olisi, jos asioita kykenisi ajattelemaan järjen kanssa...

heppa: Tuon tutkimuksen metodista ei ainakaan äkkiseltään löydy tietoa. Alaa jonkin verran harjoittaneena voin vakuuttaa, että sopivilla johdattelukysymyksillä ja varsinainen kysymys riittävän hämärästi muotoillen saadaan siihen oleelliseen kysymykseen mikä tahansa haluttu jakauma väliltä 25-75 %.

Yrjöperskeles: Kummasti järki tuntuu lisääntyvän, kun kyse on omasta eikä naapurin lompakosta.