Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Sivallus CCCXXVI

Vihreä poliitikko esitti siltahankkeesta kärsivien lokkien elinolosuhteiden selvitystä ja lopputulos oli ehdotus noin puolen miljoonan euron hintaisen tekoluodon rakentamisesta. Esitys on historiallinen siinä mielessä, että vaikka vihreät ovat ennenkin halunneet kaataa rahaa hukkaan etelästä saapuville röyhkeästi rääkyville siipeilijöille, niin nyt ne ovat ensi kerran valkoisia.

11 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Vihreitten kaukonäköisyydelle on pakko nostaa hattua. Lokki, ja sen urbaaniversiohan on Suomessa tunnetusti erittäin uhanalainen ja sukupuuton kynnyksellä.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Jep. Tämän sukupuuton partaalla horjuvan jalolinnun tuho on sataprosenttisen varmaa, kun Suomen satojen siltojen joukkoon valmistuu vielä yksi. Rakennustyöthän tuhoavat lokkien ainoan pesimäluodon koko Suomen rannikon matkalla! Onneksi miltä tahansa kaatopaikalta tai aukijääneen roskiksen lähettyviltä sekä kaikilta merenrannoilta voi bongata vielä näitä suunnattoman harvinaisia jalosiivekkäitä, vaikka ne pesivätkin vain tuolla ainokaisella luodolla. Lintuharrastajilla on siis vielä aikaa bongata näitä.

Lokkien kirkunan saattelemana, betonilähiössä 10 km lähimmästä rannasta, lopetan tämän tekstin tähän.

Anonyymi kirjoitti...

Koko siltahanke on järkeä vailla. Raitiovaunulla Sompasaareen. Miksi sama raitiovaunu ei voi kuljettaa Herttoniemen metroasemalle. Vihreää unelma maksaa taas kymmeniä miljoonia. Ai niin tarkoitus on tehdä toinen silta Sompasaaresta keskustaan. Miten ihmeessä tuo lukuisten siltojen rakentaminen on saanut vihreiden siunauksen?

Strix Senex kirjoitti...

Tuolle vihreälle kai pitäisi kertoa, että lokilla on siivet ja se lentää huomattavan pitkiä matkoja. Suomalahdessa taas on noita kivikasoja huomattavan runsaasti. Jos yksi kivikasa poistetaan, lokki osaa - yllätys, yllätys - valita pesimäpaikakseen toisen sellaisen.

Vaikuttavin argumentti kuitenkin oli se, että "sillan kustannuksiin verrattuna kustannuslisä on marginaalinen". Kun siis ensin valitaan sillalle mahdollisimman kallis linjaus, sitten päätetään, että sinne päästetään vain ratikoita ja fillareita niin kyllä tähän tuhlaukseen vielä täytyy jotakin pientä keksiä lisäksi. Tärkeintähän näyttää olevan kustannusten maksimointi ja hyötyjen minimointi.

Ja jos ei vihreille muuta iloa koituisikaan, niin saihan joku paperinpyörittelijä kirjoittaa muutaman kymmenen sivun tarpeettoman selvityksen itsestään selvästä huu-haa-hankkeesta.

Tiedemies kirjoitti...

Väite on väärä. Ko. poliitikko vaati lintujen elinolosuhteiden selvittämistä.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä sitten? Pelkästään teidän julkisen sektorin virkakyöstien työaika maksaa perkeleesti, jos tuollaista selvitystä tehdään.

Jaska Brown kirjoitti...

Yrjöperskeles: Ja samaan aikaan näitä lokkeja tosiaan hätistellään virkamiesten toimesta Kauppatorilla.

Yksi Turkkulaanen: Mutta kun ne ovat juuri ne tietyt lokit, jotka kärsivät...

Ano: En tunne asiaa.

Strix Senex: Tuo logiikka jäi minulta huomaamatta - onneksi. Hulluutta mikä hulluutta.

Tiedemies: Päätekstiä korjattu noilta osin. Samoin kuin linkattu artikkeli oli korjattu jälkikäteisselittelyllä.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Jaska: Lokki on lokki. Yksityiskohtia kutsutaan nimellä evoluutio.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno ajatus toi luoto lokeille, saadaan sitten kerätä guanoa 100v kuluttua, kun ovat paskoneet sellasen metrisen kerroksen sitä ihtiään sinne ...

-jpt-

Veli kirjoitti...

Silta on aivan älytön. Kruunuvuorenranta on joka tapauksessa kaukana. Silta lyhentää matkaa keskustaan, mutta kai asukkaat haluavat muuallekin? Paikkaa voi verrata Lauttasaareen niemen länsipuolella. Sieltä on silta keskustaan, mutta myös länteen. Soininvaara kirjoittaa, miten silta voidaan maksaa sillä, että maan arvo nousee. Miksi sitten veronmaksajaa vaaditaan maksajaksi?

Becker kirjoitti...

Katajannokka voitaisiin rauhoittaa tyystin lokeille. Siellähän tuo Sinnetännemäkikin asustelee.