Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 28. lokakuuta 2014

Välihuomautus 61: Kuntoutusta

Uutiset tietävät kertoa, että Syyrian sodasta palaaville järjestetään kuntoutusohjelmaa. Ainoa hyvä puoli ohjelmassa on sen nimi: Exit. Valitettavasti ohjelma ei ole nimensä mukainen, vaan "halutaan varmistaa että he palaavat normaalielämään eivätkä lähde radikalisoitumisen tielle." Jos Syyriaan islamilaisen valtion puolesta sotimaan lähteminen ei ole radikalisoitumista, niin minä en sitten halua tietää mikä mahtaa olla. Kirjoitin vuosi sitten jutun, jossa kuvailin kuinka sotaveteraanijärjestöjen rahat kähvelletään jihadisteille. Luulin kirjoittaneeni fiktiota, mutta näköjään mielikuvitus ei riitä keksimään mitään niin hullua, ettei sitä monikulttuurisuuden nimissä toteutettaisi.

Jos ulkomaalainen lähtee Suomesta sotimaan, niin portit tähän maahan pysykööt hänen osaltaan kiinni. Ja jos Suomen kansalaisuuden - valitettavasti - saanut lähtee ISIS:in riveihin sotimaan, hän on samalla luopunut Suomen kansalaisuudestaan, sillä ISIS väittää olevansa itsenäinen valtio. Kun on sen riveihin lähtenyt, pysyköön siellä. Sitä paitsi ISIS uhkaa tappaa kotiinpaluuta suunnittelevat, mikä onkin ainoa ISIS:istä kuulemani positiivinen asia. Kiehukoot lähtijät itse keittämässään sopassa ja nauttikoot ISIS:in tarjoamaa hoitoa, joka onkin radikalisoitumisen estämisessä tehokkaampi kuin suomalaisten suunnittelema kuntoutus. Suomalaiset tarjoaisivat terapiaa, ISIS:in lääke on yksi Burana 9000 -kapseli niskan kautta nautittuna.

4 kommenttia:

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tässähän tätä "radikalisoitumista(TM)" ehkäistään ihan miltei kädestä pitäen. ;)

http://www.metro.fi/uutiset/a1387807806195

Professori kirjoitti...

Tämä on yksi käsittämättömistä uutisista mitä olen koskaan kuullut.

Strix Senex kirjoitti...

Australia on juuri säätänyt lain, jonka mukaan terroristialueelle matkustava voi saada jopa 10 vuoden vankeusrangaistuksen. Yläraja tuntuu aika kovalta, mutta todennäköisesti sitä on tarkoitus soveltaa vain selviin terroristitapauksiin. Joka tapauksessa, ovat ainakin hoksanneet tehdä selvän eron terrorismin ja turismin välille.

Jaska Brown kirjoitti...

Kun tätä mokutushullutusta tavataan perustella sillä, että Suomestakin on lähdetty siirtolaisiksi mm. Australiaan, niin eikös me voitaisi kopioida tuota Australian maahanmuuttopolitiikkaakin? Ja jos ei välttämättä nykyistä, niin edes sitä mitä se oli silloin kun Suomesta Australiaan lähdettiin? Tuolloinhan sinne siirtolaisiksi hyväksyttiin vain eurooppalaisia.