Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


maanantai 24. helmikuuta 2014

Sivallus CCXCI

Salli: No nyt se kyldyyriministeri Arhinmäki on töpännyt.
Jaska: Mitäs se tällä kertaa on tehnyt?
Salli: Syytellyt norjalaisia dopingista ilman mitään todisteita ja sammunut pronssijuhlissa. Olisi saanut kyllä jättää sanomatta ja tekemättä.
Jaska: Ihan linjassa. Tähän hätään en kyllä keksi yhtäkään suoritusta Arhinmäeltä, joka ei olisi saanut mieluummin jäädä sanomatta ja tekemättä.

11 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

"en kyllä keksi yhtäkään suoritusta Arhinmäeltä, joka ei olisi saanut mieluummin jäädä sanomatta ja tekemättä."

Käsi pystyyn, jos joku vakavissaan odotti Arhinmäeltä yhtään tasokkaampaa julkista esiintymistä.

Käsi pystyyn myös, jos Arhinmäen sekoilu yllätti.

Kovin montaa kättä tuskin nousee.

Anonyymi kirjoitti...

Ootas jos Teukka olis tehnyt saman niin, johan olis lehdet reveneet :)?

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Totuuden nimessä Arhinmäki on ollut vahvin urheiluministeri koko postin historiassa.
Hän on ottanut selkeästi langat omiin käsiin toisin kuin edeltäjänsä. Hän on myös profiloitunut oikeasti urheiluministerinä eikä pelkkänä korkeankulttuurin suosijana.

Toki hänen suhtautumisensa urheiluun on vinoutunutta. Hän suosii lempilapseaan jalkapalloa ja muita joukkuelajeja yksilöurheilun kustannuksella. Yksilöurheilun puolella hän tuntuu arvostavan vaihtoehtolajeja (kuten lumilautailu) ja paraurheilua perinteisten suomalaislajien kustannuksella.

Ironmistress kirjoitti...

Sanoilla "kansanomainen" ja "rahvaanomainen" on eroa. Lienee tarpeetonta todeta, kumpaa Arhinmäen käytös on ollut.

Anonyymi kirjoitti...

Sammumista en puolusta, koska se ilmeisesti tapahtui ns. virkatehtävissä. Muuten kyllä komppaan viinaa juovia ministereitä, joihin ei siis lukeudu Päivi Räsänen tai Lauri Ihalainen.

Mitä tulee norjalaisten dopingiin, niin aika moni muukin on vihjaissut asiasta ja kun lukee kommentin, niin ilmenee, että se on selvästi huumoripitoinen (eli kovasti komppaan, sanoipa asian sitten Kari-Pekka Kyrö, opetusministeri tai Hunttalan Lissu). Vähän niin kuin Hirvisaaren ja muiden saman seurakunnan jutut, joista näyttävät hiukan eri ihmiset kuin nyt olevan kuohuksissaan.

Imulippo kirjoitti...

"Totuuden nimessä Arhinmäki on ollut vahvin urheiluministeri koko postin historiassa.
Hän on ottanut selkeästi langat omiin käsiin toisin kuin edeltäjänsä. Hän on myös profiloitunut oikeasti urheiluministerinä eikä pelkkänä korkeankulttuurin suosijana."


Täysin totta. Kulttuuri- ja urheiluministerin virka on Arhinmäen kauteen asti ollut täysin tyhjänpäiväinen taidenäyttelyiden, balettien sun muiden eliittihöntsäilyiden näyttäytymisvirka. Arhinmäki on tehnyt tuosta virasta lähempänä kansaa olevan. Toivottavasti seuraaja jatkaa samalla linjalla.

Vaikka julkinen hoipertelu ministerin ominaisuudessa ei ehkä olekaan kovin fiksua, niin turha tuosta on sen kummempaa älämölöä nostaa. Minusta tuo rike on melko pieni, suorastaan olematon verrattuna verorahojen avokätiseen jakeluun kavereilleen.

"Hän suosii [...] joukkuelajeja yksilöurheilun kustannuksella."

Vihdoinkin näin päin!

Jaska Brown kirjoitti...

VH: Käsi ei nouse.

jpt: Samaapa mietin. Ja Teukka on sentään vain kansanedustaja.

Ano 1: Olet oikeassa, kuten Imulippokin totesi. Huolestuttavaa onkin juuri se, että kun kulttuuriministeri kerrankin puuttuu urheiluun, hän saa vain vahinkoa aikaan. Juuri tuolla joukkuelajien suosimisellaan. Joukkuelajien vaikutuksesta yhteiskuntaan olen kirjoittanut jo kauan sitten. Hyvä puoli toki on se, että hän suosii jalkapalloa, joka on joukkuelajeista kilpailluin.

Ano 2: Kyllä, kommentti oli huumoriksi tulkittavissa. Vasemmistolaisten tositarkoituksessa päästämät möläykset voidaan aina kääntää huumoriksi, kun tiettyjen ryhmien huumoritarkoituksessa lohkaisemat jutut otetaan tosimielessä ja vääristellään tunnistamattomiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ano 2 kirjoittaa:

Nähtyäni Arhinmäen haastattelun eilen vedän takaisin sen verran, että hänhän on ollutkin tosissaan lausuntonsa kanssa, mikä tekee rinnastuksen toistuviin persumöläytyksiin vaikeaksi. Eli nyt sitten Arhinmäki ajoi tässä miinaan, ellei todellakin viittaa norjalaisten astmalääkityksen ongelmiin, joista en kylläkään ole sanaakaan kuullut. Eli pidin heittoa selvänä huulena, mutta nyt hän puhuu vakavalla naamalla jostakin muusta...

Mutta viinaa juova ministeri on yksinomaan positiivinen asia. Sammumisen paikka kannattaa vain miettiä tarkemmin. Vassarille läpikokoomuslainen urheilubanketti ei ole sellainen.

Vastauksessasi toiselle anolle tuot esiin, että Arhinmäki ei puutu urheiluasioihin. Kulttuuriväki syyttää häntä toiselta puolen. Olisiko tämä merkki suhteellisen onnistuneesta mixistä.

Sitä paitsi mihin asioihin urheilun puolella hänen olisi pitänyt "puuttua". Mikä hänen toimivaltaansa kuuluva alue on hoitamatta, täysin väärin hoidettú ja sellainen, että se yksittäisen ministerin johdolla hoituu?

Joukkuelajien harrastaminen on pääsääntöisesti myönteistä, ja viittaamasi teksti oli lähinnä pitkä mielipidekirjoitus. Osin myös perin katkeralta tuoksahtava. Miksi?

Jaska Brown kirjoitti...

Ano 2: Siteeraan Tahko Pihkalaa: Parempi pojilla pallo kuin pullo.

En ole joukkuelajien vastainen. Elämänkokemukseni vain osoittaa, että yksilölajien harrastajista (pl. nyrkkeily) tuskin koskaan tulee yhteiskunnan kannalta haitallisia yksilöitä. Tämä toisaalta voi olla luonnekysymys eikä millään tavoin urheilun ansiota. Joukkuelajien harrastajissa on enemmän hajontaa. Menestyneet yleensä pärjäävät elämässäänkin, mutta ynnä muissa on usein paljon myöhempiä elämänpudokkaita.

Joka tapauksessa on paljon parempi, että harrastaa mitä tahansa urheilua kuin että ei harrastaisi mitään. Poikkeuksena ehkä nyrkkeily ja ns. pellelajit kuten skeittaus ja darts, joita ei voi urheiluksi sanoakaan.

Kuten tuossa linkkaamassani tekstissä kirjoitin, ongelma joukkuelajeissa on "tribaalisuus", mikä taas on yhteiskunnassa sitä rapauttava tekijä. Jos tämä tribaalisuus saadaan kohdistettua elämässä koko kansakuntaan eikä pelkästään omaan perheeseen, sukuun, paikkakuntaan tai liikeyritykseen, se on toki positiivinen. Näin ei vain yleensä tapahdu ja siksi "ei omassa veneessä oleva" entinen joukkueurheilija on yleensä epäluotettava.

Tämä kaikki perustuu vain omiin havaintoihin, ei tutkimuksiin.

Kuten todettu, parempi ettei Arhinmäki puutu yhtään mitenkään yhtään mihinkään, niin syntyy vähemmän vahinkoa. Tuota haastattelua en ole itse nähnyt, pidin heittoa huulena mutta aseman huomioiden huonosti ajateltuna.

Imulippo kirjoitti...

Tulosurheilu on tylsää seurattavaa, koska pelkästään mitattavissa olevan tuloksen parantaminen toistamalla opittua liikesarjaa tsiljoonia kertoja on tylsää katsottavaa. Se on myös terveydelle vaarallista, että rasittaa kehoaan yksipuolisesti.

Jos pitäisi valita yksi tulosurheilulaji katsottavaksi telkkarista maailman tappiin asti, valitsisin ylämäkiajon erilaisilla vehkeillä, siinä on sentään huumoria mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, Arhinmäellä osui voitelu kohdalleen, mutta lääkitys meni vähän yli.